SİYASETTE FIRTINA: ÖZEL’DEN YERLİKAYA’YA SUÇ ÖRGÜTLERİ VE FETÖ ÇIKIŞI!

CHP lideri Özgür Özel, Zonguldak mitinginde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya hakkında ağır iddialar ortaya attı. Yerlikaya’dan “FETÖ” vurgulu sert yanıt geldi; CHP yönetimi ise “Haddini bil” çıkışıyla tartışmayı daha da büyüttü.

GÜNDEM 23.11.2025 12:58:00 0
SİYASETTE FIRTINA: ÖZEL’DEN YERLİKAYA’YA SUÇ ÖRGÜTLERİ VE FETÖ ÇIKIŞI!

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Zonguldak'ta 72'ncisi düzenlenen "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinginde, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Özel, Bakan Yerlikaya'nın kendi bakan yardımcılarına operasyon yaptığını ve muhalefete sözde bilgiler sızdırmaya çalıştığını iddia etti.

"KENDİ BAKAN YARDIMCILARIN HAKKINDA OPERASYON YAPMAYA ÇALIŞMA"

Özel'in mitinkteki konuşmasının ilgili bölümünde şu ifadeleri kullandı:

"Dünyada en çok suç işlenen 10'uncu ülkeyiz, 190 ülke arasında. Sokaklar güvenli değil. Karanlıkta eve giden kadın tedirgin, çocuklar güvende değil. Uyuşturucu okul önüne kadar gitmiş, kuvözde bebek bile güvende değil.

Geçen gün Ali Yerlikaya çıkmış, 'Suç örgütleriyle etkin mücadelemiz devam edecek' dedi. O gün akşam Daltonlar çetesinin reisinin doğum günüymüş, Türkiye'nin dört bir yanında ellerinde makinalı silahlarla havaya ateş açarak çete liderinin yaş gününü kutladılar. O gün sabah Ali Yerlikaya, 'Suç örgütleriyle etkin mücadelemiz devam edecek' dedi.

Utanmasa Daltonlar'ın başının doğum günü pastasından bir dilim getirip evinin kapsısında servis edecekler. Allah hiçbir İçişleri Bakanı'nı Ali Yerlikaya'nın düştüğü duruma düşürmesin.Bu Ali Yerlikaya Atatürk'ün kurduğu CHP'nin İstanbul İl Başkanlığı'na kayyum sokmak için beş bin polis getiren zavallının biridir. Polisin derdini duymaz, nefret ediyor polisler bundan.

Kendi bakan yardımcıların hakkında operasyon yapmaya, bizim tarafa sözde bilgiler sızdırmaya çalışma ne haliniz varsa görün, yakamızdan düşün. Bir bakan kendi bakan yardımcısıyla kavgasına muhalefet partilerini alet etmeye çalışıyor."

çişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Özgür Özel'in bu iddialarına sosyal medya hesabından yanıt verdi. Yerlikaya, "Aziz Milletimiz, kimin yanında durduğunu da, kimin karanlığa omuz verdiğini de çok iyi görüyor" sözleriyle Özel'e tepki gösterdi.

Yerlikaya'nınj paylaşımı şöyle:

"YALAN SİZİN AĞZINIZA YUVA YAPMIŞ

Gölgeliklerde oturup konforlu alanlarından ahkâm kesen, “nifak kervanının yedekçisi” bir takım çevreler, ucuz siyasi hesaplarla; birkaç oy devşirmek için, kahraman güvenlik güçlerimizle birlikte verdiğimiz büyük mücadeleyi, küçümseme acziyetine düşüyorlar.

FETÖ’nün karanlık odalarında hazırlanan sözde araştırmaları önce milletvekilleriniz Plan ve Bütçe Komisyonunda, sonra da siz Zonguldak’ta dillendirdiniz.

Bir taraftan polislerimizi, jandarmamızı dilinize doluyor; diğer yandan iftiralarla, yalanlarla, algı oyunlarıyla; o kahramanların canları pahasına verdikleri mücadeleye küçük düşürmeye çalışıyorsunuz.

Bakın, bir kez daha hatırlatıyorum:

Aziz milletimizin kahraman evlatlarının, canlarını ortaya koyarak verdikleri mücadeleye gölge düşürmeye kalkmak, küçümsemek kimsenin haddi değildir.

Siyasi hesaplarla; organize suç örgütlerine, milletimizin huzuruna kast eden tüm suç ve suç odaklarına karşı verdiğimiz mücadeleyi, ‘’yok saymak’’, -bırakın bizleri- işte o kahraman vatan evlatlarının alın terine, verdikleri emeklere hakarettir

Buna asla müsaade etmeyiz!

Merak buyurmayın. FETÖ, kendi yalanları gerçekmiş gibi dile getirildikçe, kendilerine uşaklık edildikçe, kutlama pastası kesmeye devam ediyor.

Aziz Milletimiz, kimin yanında durduğunu da, kimin karanlığa omuz verdiğini de çok iyi görüyor."

CHP'Lİ BAKAN'DAN SERT TEPKİ: HADDİNİ BİL ALİ YERLİKAYA

CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, Ali Yerlikaya'nın yanıtına, "Haddini bil Ali Yerikaya" sözleriyle tepki gösterdi.

Murat Bakan'ın paylaşımı şöyle:

"HADDİNİ BİL ALİ YERLİKAYA

Ali Yerlikaya, size yöneltilen siyasi eleştirilere kendi adınıza cevap vermek yerine polisimizin ve jandarmamızın arkasına saklanarak yanıt vermeyi seçtiniz.

Oysa polis de bizimdir, jandarma da bizimdir.

Kahraman güvenlik güçlerimiz kimsenin siyasi gölgesi değil, bu milletin şerefli evlatlarıdır.

Bugün ülkemiz, yalnız yerel suç yapılarının değil, uluslararası suç ağlarının faaliyet gösterdiği bir coğrafyaya dönüşmüştür. Organize suç örgütleri 15-16 yaşındaki çocukları hedef almaktadır. Ülkemizde madde kullanımı mahallelere, köylere kadar yayılmış, 12 yaşa kadar düşmüş durumdadır.

Avrupa’da genç madde kullanıcı oranı son beş yılda ortalama %7 düşmüştür.

Türkiye’de ise aynı dönemde bağımlılık temelli suç oranı %42 artmıştır.

Bu veriler; Birleşmiş Milletler, Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (EMCDDA), Interpol, Europol raporlarına dayanmaktadır.

Soruyorum: Bu kurumlar FETÖ’ye mi ait? METÖ’ye mi ait? Uluslararası gerçeklere rağmen “FETÖ edebiyatı” ile sorumluluktan kaçamazsınız.

Türkiye bugün, dünya ortalamasının çok altında geri dönüş oranıyla uluslararası göçün merkezi haline gelmiş; uyuşturucu ve insan kaçakçılığı, kara para ve sanal bahis ağlarıyla entegre hale gelmiştir.

Emniyet Teşkilatı ağır yük altındayken, siz sosyal medyadan muhalif polisleri takip etmekle meşgulsünüz.

Tüm meslek grupları içinde intihar oranı en yüksek polis ve jandarmamızdır. Personel yalnızdır, yorgundur, tükenmişlik içindedir. Bugün mü hatırladınız polisi ve jandarmayı?

Geçmişte sizinle ilgili “mahrem imam” görüşmeleri, Şırnak dönemine ilişkin soruşturmalar kamuoyuna yansıdı.

Biz bunları asla siyasi malzeme yapmadık. Çünkü bizde delilsiz itham olmaz.

Devlet ciddiyeti bunu gerektirir. Ama siz, bugün kurumların arkasına saklanarak devlet adabını ihlal ediyorsunuz.

Yüreğin yetiyorsa kendi sözünle konuş! Gerçeklerin üzeri tweetlerle örtülemez.

Bir İçişleri Bakanı, sosyal medya polemiğiyle değil, icraatla konuşur.

Organize suçla mücadelede sonuç yok.

Göç yönetiminde politika yok.

Sınır güvenliği desen hak getire.

Uyuşturucu ve gençlik krizinde strateji yok.

Polisimizin hakkını korumada irade yok.

O makam milletin emanetidir! Millete hizmet için değil makamınızı korumak için çalışıyorsunuz. Gereğini yapın o görevi derhal bırakın!"

 

  • BIST 100

    10922,86%-0,52
  • DOLAR

    42,43% 0,16
  • EURO

    48,91% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5537,05% -0,30
  • Ç. ALTIN

    9229,23% -0,08

SİYASETTE FIRTINA: ÖZEL’DEN YERLİKAYA’YA SUÇ ÖRGÜTLERİ VE FETÖ ÇIKIŞI!

GİZLİ İMRALI BULUŞMASI: MİT OTURMA PLANINI ÇİZDİ, FOTOĞRAF YASAKLANDI!

ÜNLÜLER BALIK SPERMİ ENJEKTE ETTİRİYOR: GÜZELLİKTE YENİ ŞOK TREND!

AKP KADIN KOLLARI'NDAN SKANDAL ATATÜRK PAYLAŞIMI!

KILIÇDAROĞLU’NDAN ÇARPICI ÇIKIŞ: BUGÜNKÜ CHP ELEŞTİRİSİ, 2021’DEKİ SÖZLERİYLE ÇELİŞTİ

ÖCALAN OYLAMASI SONRASI BULDAN’DAN DİKKAT ÇEKEN MESAJ: ‘ANA MUHALEFET DEM

EMEKLİLİK İÇİN YENİ DÖNEM: 72 VE 75 FORMÜLÜ GELİYOR!

50 BİN MAHKÛMA ‘AF’ ÇIKIYOR MU? İKTİDAR MEDYASI ‘PİYANGO’ DİYE DUYURDU!

GIDADA ALARM: BU KEZ ADRES KOCAELİ! 14 ÖĞRENCİ HASTANELİK OLDU

TARİHİ OYLAMA MANŞETE ÇIKAMADI: İKTİDAR MEDYASINDAN KRİTİK SESSİZLİK

İMRALI ZİYARETİ İÇİN ÜYE VERMEME KARARI ALAN CHP'DEN İLK AÇIKLAMA

BAHÇELİ’DEN İMRALI RESTİ: ARASINDA NE FARK VAR? İKİSİ DE TÜRKİYE SINIRI!

FURKAN APARTMANI FACİASI: KIRMIZI BÜLTENLİ MÜTEAHHİTLERDEN SKANDAL PAZARLIK!

GSS PRİMİNE BÜYÜK ZAM

KOCABIYIK: İMAMOĞLU’NU ENGELLEMEK TÜRKİYE’Yİ KRİZE SOKAR!

ERDOĞAN’DAN SERT ÇIKIŞ: “NÜFUS FRENİ ÇEKİLDİ, ALARM ZİLLERİ SUSMUYOR!

MESEM’DE ÖLEN ÇOCUKLAR SORULDU! BAKAN TEKİN MASAYI TERK ETTİ

MERKEZ BANKASI YOLSUZLUĞUNDA BİR TAHLİYE DAHA: HAK-İŞ BAŞKANININ OĞLU DA BİR AYDA ÇIKTI

CHP’DEN TRT’YE ‘HODRİ MEYDAN’ YÜRÜYÜŞÜ: GERÇEKLER EKRANA GELSİN, KORKUNUZ NE?

AKP, İMRALI ZİYARETİNE HAZIR: KRİTİK TOPLANTI TAMAMLANDI!

DEMİRTAŞ RESTİ ÇEKTİ: “BENİM ADIMA KİMSE KONUŞAMAZ!”

MHP'DEN SELAHATTİN DEMİRTAŞ MESAJI: "TAHLİYEDEN BAŞKA BİR SEÇENEK YOKTUR"

YEREL SEÇİM İRADESİ RENK DEĞİŞTİRDİ: İKİ BELEDİYE BAŞKANI AKP’YE KATILDI

OSMANİYE'DE 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

“FUTBOLDA FIRTINA BAŞLIYOR: GÜRLEK, YENİ OPERASYONUN SİNYALİNİ VERDİ!

“2023’TE VAAT EDİLMİŞTİ: ‘VATANDAŞLIK MAAŞI’ İÇİN 2026 PLANI GÜNDEMDE”

CHP’NİN “MİLLET İRADESİ’NE SAHİP ÇIKIYOR” MİTİNGLERİ SULTANGAZİ’DE DEVAM ETTİ: MEYDAN DOLDU TAŞTI

ERDOĞAN, BAHÇELİ'NİN İMRALI ÇIKIŞINA İLİŞKİN SORUYA YANIT VERMEDİ

CHP’Lİ ÖZÇAĞDAŞ: “TARİHİN EN BAŞARISIZ EĞİTİM BAKANI DÖNEMİ, EĞİTİMİ ÇÖKÜŞE SÜRÜKLEDİ”

HATAY’DA EĞİTİME DEV DESTEK: HBB’DEN 7 BİN ÖĞRENCİYE BAVUL, BİLET VE BURS PAKETİ!

Yükleniyor


GİZLİ İMRALI BULUŞMASI: MİT OTURMA PLANINI ÇİZDİ, FOTOĞRAF YASAKLANDI!

ÜNLÜLER BALIK SPERMİ ENJEKTE ETTİRİYOR: GÜZELLİKTE YENİ ŞOK TREND!

AKP KADIN KOLLARI'NDAN SKANDAL ATATÜRK PAYLAŞIMI!

KILIÇDAROĞLU’NDAN ÇARPICI ÇIKIŞ: BUGÜNKÜ CHP ELEŞTİRİSİ, 2021’DEKİ SÖZLERİYLE ÇELİŞTİ

ÖCALAN OYLAMASI SONRASI BULDAN’DAN DİKKAT ÇEKEN MESAJ: ‘ANA MUHALEFET DEM

EMEKLİLİK İÇİN YENİ DÖNEM: 72 VE 75 FORMÜLÜ GELİYOR!

  • Pazar 25.9 ° / 13.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 23 ° / 12.8 ° false
  • Salı 18.3 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 13 10 1 2 20 32
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 13 6 3 4 0 22
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 13 3 8 2 -6 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.İKAS EYÜPSPOR 13 2 8 3 -9 9
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 13 1 6 6 -18 9
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 13 2 9 2 -11 8