KILIÇDAROĞLU'NDAN CHP TEŞKİLATINA: NEGATİF DİL KULLANMAYIN

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, video konferans yöntemiyle il başkanları ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, teşkilatlara negatif dil kullanmama ve kısır tartışmalara girmemeleri uyarısı yaparak,"Camiye, kışlaya, yargıya siyaset girmeyec

SİYASET 4.06.2020 23:01:40 0
KILIÇDAROĞLU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, video konferans yöntemiyle görüştüğü il başkanlarına 'negatif dil kullanmama' uyarısı yaparak, kısır tartışmalara girmemelerini istedi. Kılıçdaroğlu, “Camiye, kışlaya, yargıya siyaset girmeyecek. Bizim tartışacağımız sorun nedir? Esnafın, çiftçinin, KOBİ’nin sorunu var mı? Tartışacağız. Doğrudan vatandaşı ilgilendiren soruna kilitleneceğiz” dedi.
Kılıçdaroğlu koronavirüs sürecinde yaşananları değerlendirerek, “Yaptığımız basın toplantılarının tamamında iktidara özel bir eleştiri getirmeden sorunların nasıl çözülmesi gerektiğini ifade ettik. Bir kısmını uyguladılar, bir kısmını uygulamadılar. CHP iktidarında bu tür olaylarla karşılaşıldığında daha sağlıklı önlemler alınacağı ortaya çıktı” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, il başkanlarının da kendi bölgelerindeki sorunlara eğildiklerini kaydederek, tarımda yaşanan afet ardından 19 ile rapor hazırlaması için milletvekillerini görevlendirdiklerini hatırlattı.
Kılıçdaroğlu belediye meclisi toplantılarında partilerinin çoğunluğunun olduğu yerlerde belediye başkanlarının sorunlara hakim olduğunu ancak çoğunluk olunmayan yerlerde sorunlarla karşılaşıldığını ifade ederek, “Ama hiçbir belediye başkanımız ‘Efendim ben sorunla karşılaşıyorum, bir şey yapamıyorum’ demiyor. Demeyecek de. Sizler il başkanları olarak onlara yardımcı olacaksınız. Engeller varsa, aşmaya çalışacak ve destek vereceksiniz. Siyaseten eleştiri varsa il başkanı olarak önce cevabı siz vereceksiniz” dedi.
Belediye başkanlarının çalışmaması için iktidarın elinden geleni yaptığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bizim yapmamız gereken engelleri aşıp, bölge halkına hizmeti verebilmektir. CHP’nin yerel seçimlerde elde ettiği başarının kalıcı olması için engelleri boşa çıkarmak belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, milletvekilleri, MYK üyeleri, parti meclisi ve genel başkanın görevidir” ifadelerini kullandı.


‘KISIR TARTIŞMAYA GİRMEYİN’
Kılıçdaroğlu kısır tartışmalardan örgütün kaçınması gerektiğinin altını çizerek, “Tam aksine var olan sorunların nasıl çözüleceğini halka anlatacağız” ifadelerini kullandı. “Kısır tartışmalara girmeyin” ifadesinin içini açın Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“İnanç işi, cami, kilise, cemevi.. Bu tartışmaların tamamen dışında kalacağız. Neden, herkesin inancına saygılıyız da ondan. Herkesin inancına saygılıysak, bu tartışmalar iktidarın tetiklediği, bizim de maşa olduğumuz tartışmalar ortaya çıkar.”
“İki asker. Buraya da girmeyeceğiz. Camiye, kışlaya, yargıya siyaset girmeyecek. Bizim tartışacağımız sorun nedir? Esnafın, çiftçinin, KOBİ’nin sorunu var mı? Tartışacağız. Doğrudan vatandaşı ilgilendiren soruna kilitleneceğiz.”
NEGATİF DİL KULLANMAMA UYARISI
“Negatif dil kullanmamaya bütün il başkanlarımızın özen göstermesi lazım. Kullanacağımız dil şu. Türkiye bölgenin en güçlü devletidir, sorunları aşma kapasitesine sahiptir. Tarih bunu göstermiştir. Sorun Türkiye iyi yönetilmiyor. İyi yönetilirse bunların tamamı aşılır. Biz Türkiye’yi iyi yöneteceğiz, her kuruşun hesabını millete vereceğiz. Bizim iktidarımızda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Örnek mi istiyorsunuz, belediyeleri örnek gösterebilirsiniz. Halka umut veren bir dil kullanacağız. ”
'SAĞA KAYDI' ELEŞTİRİSİNE YANIT
“CHP sağa kaydı” eleştirilerinle yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Nasıl kaydı. Siz apartman görevlilerinin, taşeron işçinin hakkını savunuyorsanız, halkın hakkını savunuyorsunuz demektir. Ezilenlerin hakkını savunuyorsunuz demektir” diye vurguladı.
Antalya Serik Belediyesi’ndeki “500 bin liralık rüşvet” iddiasının hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bunu konuşacaksınız, niye kimse açıklamıyor” dedi. Kılıçdaroğlu örgütlerin vatandaşa ulaşması gerektiğinin altını çizdi.  Millet İttifakı ile beraber Türkiye’nin demokratikleşmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, ülkenin gelirsizlik gerçeği ile karşı karşıya olduğunu ve bu sorunu CHP’nin çözeceğini belirtti.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

Yükleniyor


ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜVENSİZLİK RESTİ: CHP’DE YÖNETİM DÜŞTÜ, SEÇİM BAŞLADI

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK’TEN CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI KARARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İYİ PARTİ’DE MARDİN DEPREMİ: İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI İSTİFA ETTİ

BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK

AKP'YE GEÇEN ÖZBUDUN, ÖZEL'İN FEZLEKESİNİ VERMİYOR!

GELECEK PARTİSİ’NDE PEŞ PEŞE İSTİFALAR!

  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.7 ° / 9.1 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7