KAVGADAN YANA DEĞİLİZ AMA …

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan kavgayla ilgili, “Biz kavgadan yana değiliz ama herkes de şunu bilsin ki gözümüzü de budaktan sakınmayız.

SİYASET 8.03.2020 17:23:54 0
KAVGADAN YANA DEĞİLİZ AMA …

Bu ülkeye demokrasi gelmesi için de her türlü bedeli ödemeye hazırız” dedi.CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Liderine yönelik sözlerine Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un yanıt vermesinden sonra TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan kavgayla ilgili, “Biz kavgadan yana değiliz ama herkes de şunu bilsin ki gözümüzü de budaktan sakınmayız. Bu ülkeye demokrasi gelmesi için de her türlü bedeli ödemeye hazırız” dedi.
 
Malatya’nın Arguvan ilçesinde gerçekleştirdiği ziyaretler basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ağbaba, iktidarın iç ve dış politikasını sert biçimde eleştirdi.
 
Türkiye’nin geçmiş dönemlerle kıyaslanamayacak ölçüde kötü bir durumda bulunduğunu belirten Ağbaba, tüm yurttaşların ekonomik krizin yarattığı yoksulluk ve işsizlikten etkilendiğini söyledi. Ağbaba, “Değerli Yalnızlık şiarıyla başladıkları yolda, nefret dolu gözlerle bakılan değersiz ve yalnız bir Türkiye imajı yaratmayı başardılar. Bir gün ABD ile, bir gün Rusya’yla dost oluyoruz ve bu iki ülke arasında pinpon topu gibi gidip geliyoruz. Düne kadar mülteci meselesinde Türkiye’yi takdir eden ülkeler, AKP’nin, mültecileri siyasi şantaj malzemesi olarak gördüğünü de son bir haftada anladılar.  AKP bu konuda da insan haklarını hiçe sayan bir konumda durduğunu açık ederek bir kez daha Türkiye’yi itibarsızlaştırmayı başardı” diye konuştu.
 
“TÜRKİYE’NİN ONURUNU DA ŞEREFİNİ DE KİRLETMİŞTİR”
 
İktidarın Suriye politikasını da sert biçimde eleştiren Ağbaba, şunları söyledi:“2011 yılında ilk grup toplantısında Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu açıkça uyarmıştı. ‘Suriye’de ciddi bir iç karışıklık var; Türkiye bu karışıklığa müdahil olmamalıdır, aksi halde oradaki ateş Türkiye’ye de sıçrayacaktır’ demişti. Fakat Beyefendi, ‘Ben Ortadoğu’nun lideriyim. Emevi Camiinde namaz kılacağım’ diyerek Neo-Osmanlıcılıkla beslediği hayalleriyle hem Suriye’yi hem Türkiye’yi mahvetti hem de bölgedeki istikrarı yerle bir etti. Geçen hafta yaşadığımız felaket bir başka ülkede yaşansa bırakın bir bakanın istifa etmesini, tüm hükümet düşerdi.

Hollanda’da bir kazadan dolayı iki asker ölüyor ve Hollanda Milli Savunma Bakanı istifa ediyor. Almanya’daki Milli Savunma Bakanı Afganistan’daki bir askerin ölümünden dolayı istifa ediyor. Türkiye’de 33 tane asker ölüyor ama tık yok. Uyardık ama dinletemedik. Kaç kez ‘İdlib’de ne işin var?’ dedik ama anlamadılar. 33 şehidimizin olduğu günden iki gün sonra ilk kez kameraların karşısına çıkıyor ve kuyruklu bir AKP yalanı olan ‘Gezi’de Camide içki içtiler.’ yalanını tekrar ediyor; espriler yapıyor, kahkahalar atıyor. Meseleyi şehitlere getirmemek için ne kadar yalan varsa konuşuyor, konu nihayetinde şehitlere gelince de ‘Bay Kemal’ demeye başlıyor.” Şehitlerimizden bahsedeceğine, Genel başkanımıza ‘alçak, şerefsiz ve vatan haini‘ diyerek hakaret ediyor ama kendisinden habersiz Suriye’de kuş uçmayan, şehitlerin asli sorulularından olan Rusya’nın ayağına tıpış tıpış gitmeye de devam ediyor. Sanki orada ölen şehitlerimizin sorumlusu ‘Bay Kemal’miş gibi ifadelerde bulunuyor. O bombaları Bay Kemal mi attı; o pisliğe Türkiye’yi Bay Kemal mi soktu, o fakir fukara asker çocuklarını Bay Kemal mi oraya gönderdi? 33 askerimizin ölümünden Rusya ve Suriye hükümetleri sorumludur ama Rusya’ya çıkıp da tek laf söyleyemiyorlar. Onun yerine Putin’in dizinin dibine gidip hazırolda duruyorlar. AKP’nin dış politikası Türkiye’nin onurunu da şerefini de kirletmiştir”
 
“IŞİD ARTIĞI ÖSO’YU SAVUNMAK İÇİN”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Şehitler tepesi boş kalmayacak” sözlerini de sert biçimde eleştiren Ağbaba, “IŞİD artığı ÖSO’yu savunmak için Türkiye’yi Suriye bataklığına sokanlar, ‘Şehitler tepesi boş kalmayacak’ edebiyatı yapmaya devam ediyorlar. Nedense şehitler tepesine sadece fakir fukaranın çocukları çıkıyor” dedi.
 
“KAVGADAN YANA DEĞİLİZ AMA GÖZÜMÜZÜ DE BUDAKTAN SAKINMAYIZ”
Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda AKP ile CHP milletvekilleri arasında yaşanan gerilime ilişkin de şunları söyledi:
“Erdoğan’ın, Genel Başkanımız hakkında söylediği sözler kendisine iade edilince bozuluyor. Sen Peygamber misin? Sen kutsal mısın? Sen de siyasetçisin, Kemal Kılıçdaroğlu da siyasetçi. Senin zoruna gidecek bir şeyi sen de başkasına söylemeyeceksin. Biz kavgadan yana değiliz ama herkes de şunu bilsin ki gözümüzü de budaktan sakınmayız. Bu ülkeye demokrasi gelmesi için de her türlü bedeli ödemeye hazırız.”
“ODA TV, SARAY RAHATSIZ OLDUĞU İÇİN KAPATILDI”
 
Ağbaba, ODA TV soruşturmasıyla ilgili, “Bu tutuklamaların sebebi, FETÖ Borsası’na dair yazılardır; çocuk istismarıyla ilgili haberlerdir. İktidarın ipliğini pazara çıkaran yazarların susturulma çabasıdır. Saray rahatsız olduğu içindir” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14068,56%0,29
  • DOLAR

    42,96% 0,07
  • EURO

    50,50% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5975,92% -0,28
  • Ç. ALTIN

    9950,07% 0,00

MEHMET AKİF ERSOY’UN “ETKİN PİŞMANLIK” İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: UYUŞTURUCU KULLANDIĞINI İTİRAF ETTİ, TAHLİYE EDİLMEDİ

CUMHURBAŞKANI KARARIYLA GELDİ: 2026’DA MTV VE DAMGA VERGİSİ ZAMLI

ERDOĞAN’DAN YENİ YIL MESAJINDA “SÜREÇ” VURGUSU: PKK’NİN FESİH SÜRECİ GÜNDEMDE

İSTANBUL’DA TERÖR ALARMI: IŞİD BAĞLANTILI 29 ŞÜPHELİ YAKALANDI

GÜLBEN ERGEN’DEN MUSTAFA DESTİCİ’YE SERT YANIT: “BEN KİN TUTMUYORUM, AVUKAT TUTUYORUM”

SARAY’DAN DEAŞ İDDİALARINA DEZENFORMASYON YANITI

MEHMET AKİF ERSOY YENİDEN ADLİYEDE: EK İFADESİ ALINIYOR

ABD’DEN TÜRKİYE’YE DEPREM UYARISI: BÜYÜKELÇİLİK VATANDAŞLARINA TALİMAT YAYINLADI

UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ÇARPICI BEYANLAR: ÇAĞLI’DAN ERSOY HAKKINDA İDDİALAR

VEYİS ATEŞ VE TANER ÇAĞLI TUTUKLANDI

KADIKÖY’DE SİLAHLI SALDIRI: FENERBAHÇE TRİBÜN LİDERİ İBRAHİM GÜMÜŞTEKİN HASTANEYE KALDIRILDI

2025: YORGUN BİR ÜLKENİN AYNASI

YALOVA’DA IŞİD OPERASYONU, YARGI KARARI VE ŞEHİTLER: BERAATİN ARDINDAN GELEN KATLİAM

FATİH ALTAYLI HAKKINDA TAHLİYE KARARI

YALOVA’DA IŞİD OPERASYONU ÇATIŞMAYA DÖNDÜ: 3 POLİS ŞEHİT, RTÜK YAYIN YASAĞI GETİRDİ

BAYRAMPAŞA’NIN SEÇİLMİŞ BAŞKANI HASAN MUTLU: “BU BİR ÇÖKME OPERASYONUDUR”

ANKARA KULİSLERİ KAYNIYOR: ERDOĞAN ÜZERLERİNİ TEK TEK ÇİZİYOR

ÖZEL’DEN İKTİDARA SERT UYARI: YAVAŞ’A DOKUNAN ANADOLU’YU KARŞISINDA BULUR

İKTİDAR MEDYASI BİRBİRİNE GİRDİ: CEM KÜÇÜK’TEN HANDE FIRAT’A SERT SÖZLER

 KAYYUM YÖNETİMİNİN YILBAŞI FATURASI: AKADEMİSYENLERDEN SESSİZ AMA NET PROTESTO

MHP: SDG HÂLÂ TEHDİT, TÜRKİYE GEREĞİNİ YAPACAK

 SURİYE YENİ KRİZİN EŞİĞİNDE: ALEVİ PROTESTOLARI SOKAK ÇATIŞMASINA DÖNÜŞTÜ

HATAY BAROSU 82 YAŞINDA: “SAVUNMA SUSTURULURSA YURTTAŞIN SESİ KESİLİR”

ÖZGÜR ÖZEL’DEN İHA ÇIKIŞI: “ERDOĞAN’DAN İKİ SAAT BOYUNCA TALİMAT GELMEDİ”

İSTANBUL MERKEZLİ UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA TANINMIŞ İSİMLERE GÖZALTI DALGASI

HATAY’DA DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: BAHÇELİ ERDOĞAN VE KURUM’U TARİHLE KONUŞTURDU

İŞ DÜNYASINDAN SOSYAL MEDYAYA: DÖRT İLDEKİ OPERASYONDA ÇARPICI TABLO

İKTİDAR MEDYASINDA İŞLER KARIŞTI! AHMET HAKAN BUGÜN DE YAZDI

BAYRAMPAŞA DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: İBB’DEN ÜST DÜZEY İSİM GÖZALTINDA

KABİNEDE DEĞİŞİM HAZIRLIĞI: ERDOĞAN SAHADA KARŞILIĞI OLAN İSİMLER İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Yükleniyor


ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜVENSİZLİK RESTİ: CHP’DE YÖNETİM DÜŞTÜ, SEÇİM BAŞLADI

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK’TEN CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI KARARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İYİ PARTİ’DE MARDİN DEPREMİ: İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI İSTİFA ETTİ

BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK

AKP'YE GEÇEN ÖZBUDUN, ÖZEL'İN FEZLEKESİNİ VERMİYOR!

GELECEK PARTİSİ’NDE PEŞ PEŞE İSTİFALAR!

  • Çarşamba 2.4 ° / -1.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Perşembe 4.3 ° / -4.4 ° Puslu
  • Cuma 1.8 ° / -7.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9