KAVGADAN YANA DEĞİLİZ AMA …

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan kavgayla ilgili, “Biz kavgadan yana değiliz ama herkes de şunu bilsin ki gözümüzü de budaktan sakınmayız.

SİYASET 8.03.2020 17:23:54 0
KAVGADAN YANA DEĞİLİZ AMA …

Bu ülkeye demokrasi gelmesi için de her türlü bedeli ödemeye hazırız” dedi.CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Liderine yönelik sözlerine Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un yanıt vermesinden sonra TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan kavgayla ilgili, “Biz kavgadan yana değiliz ama herkes de şunu bilsin ki gözümüzü de budaktan sakınmayız. Bu ülkeye demokrasi gelmesi için de her türlü bedeli ödemeye hazırız” dedi.
 
Malatya’nın Arguvan ilçesinde gerçekleştirdiği ziyaretler basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ağbaba, iktidarın iç ve dış politikasını sert biçimde eleştirdi.
 
Türkiye’nin geçmiş dönemlerle kıyaslanamayacak ölçüde kötü bir durumda bulunduğunu belirten Ağbaba, tüm yurttaşların ekonomik krizin yarattığı yoksulluk ve işsizlikten etkilendiğini söyledi. Ağbaba, “Değerli Yalnızlık şiarıyla başladıkları yolda, nefret dolu gözlerle bakılan değersiz ve yalnız bir Türkiye imajı yaratmayı başardılar. Bir gün ABD ile, bir gün Rusya’yla dost oluyoruz ve bu iki ülke arasında pinpon topu gibi gidip geliyoruz. Düne kadar mülteci meselesinde Türkiye’yi takdir eden ülkeler, AKP’nin, mültecileri siyasi şantaj malzemesi olarak gördüğünü de son bir haftada anladılar.  AKP bu konuda da insan haklarını hiçe sayan bir konumda durduğunu açık ederek bir kez daha Türkiye’yi itibarsızlaştırmayı başardı” diye konuştu.
 
“TÜRKİYE’NİN ONURUNU DA ŞEREFİNİ DE KİRLETMİŞTİR”
 
İktidarın Suriye politikasını da sert biçimde eleştiren Ağbaba, şunları söyledi:“2011 yılında ilk grup toplantısında Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu açıkça uyarmıştı. ‘Suriye’de ciddi bir iç karışıklık var; Türkiye bu karışıklığa müdahil olmamalıdır, aksi halde oradaki ateş Türkiye’ye de sıçrayacaktır’ demişti. Fakat Beyefendi, ‘Ben Ortadoğu’nun lideriyim. Emevi Camiinde namaz kılacağım’ diyerek Neo-Osmanlıcılıkla beslediği hayalleriyle hem Suriye’yi hem Türkiye’yi mahvetti hem de bölgedeki istikrarı yerle bir etti. Geçen hafta yaşadığımız felaket bir başka ülkede yaşansa bırakın bir bakanın istifa etmesini, tüm hükümet düşerdi.

Hollanda’da bir kazadan dolayı iki asker ölüyor ve Hollanda Milli Savunma Bakanı istifa ediyor. Almanya’daki Milli Savunma Bakanı Afganistan’daki bir askerin ölümünden dolayı istifa ediyor. Türkiye’de 33 tane asker ölüyor ama tık yok. Uyardık ama dinletemedik. Kaç kez ‘İdlib’de ne işin var?’ dedik ama anlamadılar. 33 şehidimizin olduğu günden iki gün sonra ilk kez kameraların karşısına çıkıyor ve kuyruklu bir AKP yalanı olan ‘Gezi’de Camide içki içtiler.’ yalanını tekrar ediyor; espriler yapıyor, kahkahalar atıyor. Meseleyi şehitlere getirmemek için ne kadar yalan varsa konuşuyor, konu nihayetinde şehitlere gelince de ‘Bay Kemal’ demeye başlıyor.” Şehitlerimizden bahsedeceğine, Genel başkanımıza ‘alçak, şerefsiz ve vatan haini‘ diyerek hakaret ediyor ama kendisinden habersiz Suriye’de kuş uçmayan, şehitlerin asli sorulularından olan Rusya’nın ayağına tıpış tıpış gitmeye de devam ediyor. Sanki orada ölen şehitlerimizin sorumlusu ‘Bay Kemal’miş gibi ifadelerde bulunuyor. O bombaları Bay Kemal mi attı; o pisliğe Türkiye’yi Bay Kemal mi soktu, o fakir fukara asker çocuklarını Bay Kemal mi oraya gönderdi? 33 askerimizin ölümünden Rusya ve Suriye hükümetleri sorumludur ama Rusya’ya çıkıp da tek laf söyleyemiyorlar. Onun yerine Putin’in dizinin dibine gidip hazırolda duruyorlar. AKP’nin dış politikası Türkiye’nin onurunu da şerefini de kirletmiştir”
 
“IŞİD ARTIĞI ÖSO’YU SAVUNMAK İÇİN”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Şehitler tepesi boş kalmayacak” sözlerini de sert biçimde eleştiren Ağbaba, “IŞİD artığı ÖSO’yu savunmak için Türkiye’yi Suriye bataklığına sokanlar, ‘Şehitler tepesi boş kalmayacak’ edebiyatı yapmaya devam ediyorlar. Nedense şehitler tepesine sadece fakir fukaranın çocukları çıkıyor” dedi.
 
“KAVGADAN YANA DEĞİLİZ AMA GÖZÜMÜZÜ DE BUDAKTAN SAKINMAYIZ”
Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda AKP ile CHP milletvekilleri arasında yaşanan gerilime ilişkin de şunları söyledi:
“Erdoğan’ın, Genel Başkanımız hakkında söylediği sözler kendisine iade edilince bozuluyor. Sen Peygamber misin? Sen kutsal mısın? Sen de siyasetçisin, Kemal Kılıçdaroğlu da siyasetçi. Senin zoruna gidecek bir şeyi sen de başkasına söylemeyeceksin. Biz kavgadan yana değiliz ama herkes de şunu bilsin ki gözümüzü de budaktan sakınmayız. Bu ülkeye demokrasi gelmesi için de her türlü bedeli ödemeye hazırız.”
“ODA TV, SARAY RAHATSIZ OLDUĞU İÇİN KAPATILDI”
 
Ağbaba, ODA TV soruşturmasıyla ilgili, “Bu tutuklamaların sebebi, FETÖ Borsası’na dair yazılardır; çocuk istismarıyla ilgili haberlerdir. İktidarın ipliğini pazara çıkaran yazarların susturulma çabasıdır. Saray rahatsız olduğu içindir” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10933,70%0,58
  • DOLAR

    40,88% 0,04
  • EURO

    47,73% -0,25
  • GRAM ALTIN

    4381,89% -0,02
  • Ç. ALTIN

    7051,98% -0,04

HÜKÜMETTEN MEMURLARA SON TEKLİF: 1000 TL ARTIŞ, %11-7 VE %4-4 ZAM!

“ÇERÇİOĞLU KRİZİ: MEĞER HER ŞEY İZMİR HAYALİYLE BAŞLAMIŞ”

“YARGIDA BÜYÜK HESAPLAŞMA: EPÖZDEMİR DOSYASI BÜYÜYOR”

FENERBAHÇE'NİN EFSANE BAŞKANI ALİ ŞEN YOĞUN BAKIMDA

İBB SPOR KULÜBÜ BAŞKANI FATİH KELEŞ’TEN CEZAEVİNDEN ÇARPICI AÇIKLAMA: “KUMPASIN KURBANIYIM”

KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞTİ: MÜCAHİT BİRİNCİ AKP'DEN İSTİFA ETTİ

CHP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA SERT MESAJ: “İHANET ETTİN, OYLARI AKP’YE SATTIN!”

İMAMOĞLU'NUN İPTAL EDİLEN DİPLOMASI İÇİN YENİ İTİRAZ!

CHP LİDERİ: “HER DARBENİN BİR LİSTESİ VAR, KAYYUM OLARAK ADİL BEY’İ YAZMIŞLARDI

AKP’YE GEÇEN ÇERÇİOĞLU’NDAN ÖZEL’E TEPKİ: “KURU İFTİRADAN ALLAH KORUSUN”

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER TARTIŞMASINA BAKAN’DAN YANIT: VAR AMA RİSKLİ…

BELEDİYE BAŞKANI TEPKİLER SONRASI LÜKS MAKAM ARACINI SATIŞA ÇIKARDI

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN AKP’YE GEÇİŞİ MAGAZİNİ DE SALLADI!

YANDAŞ KALEMLER BİRBİRİNE DÜŞTÜ: HAKARETLER HAVADA UÇUŞTU

CUMHUR İTTİFAKI’NIN KÜÇÜK ORTAĞI MİRAS HUTBESİNE SAHİP ÇIKTI

YAŞ KARARLARI SONRASI TSK’DA SÜRPRİZ İSTİFA!

OKUL ÖNCESİ VE İLKOKULLARDA BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMASI: HÜDAPAR AÇIKLAMA YAPTI

9 KONFEDERASYONDAN ORTAK KARAR: İŞ BIRAKMA EYLEMİ GELİYOR

PUTİN’DEN ALASKA ZİRVESİ SONRASI AÇIKLAMA: “GÖRÜŞMEMİZ YAPICI VE FAYDALI GEÇTİ”

HATAY’DA SURİYE HEYETİYLE TİCARİ İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

HBB, ÖĞRENCİLERİN OKUL YOLUNU ÜCRETSİZ SAĞLAYACAK

İBB BORSASI İDDİALARI YANDAŞLARI KARIŞTIRDI: NEDİM ŞENER İLE MÜCAHİT BİRİNCİ X’TE KÜFÜRLEŞTİ

SAVCI SAYAN: “CHP’DEN ÖNEMLİ BİR BAŞKAN AKP’YE KATILIYOR”

DÖNMEZ: İSKENDERUN’U BİRLİKTE GÜZELLEŞTİRECEĞİZ

“İMAMOĞLU: ‘VİCDANLARI YARALAYAN HUKUKSUZ OPERASYONLAR DURMALI!’

ÖZGÜR ÖZEL KIRŞEHİR’DE KONUŞTU: İKTİDARIN BASKISINA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

CHP’DEN AKP’YE GEÇEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU

İBB'YE 9. DALGA OPERASYON... İNAN GÜNEY DAHİL ÇOK SAYIDA İSİM HAKKINDA GÖZALTINA ALINDI.

ERDOĞAN’DAN AKP’YE KATILAN BAŞKANA KİLO UYARISI

DİYANET’TEN MİRAS HUTBESİ: ERKEK İKİ, KIZ BİR PAY ALMALI

Yükleniyor


AKP'YE GEÇEN ÖZBUDUN, ÖZEL'İN FEZLEKESİNİ VERMİYOR!

GELECEK PARTİSİ’NDE PEŞ PEŞE İSTİFALAR!

AHMET TÜRK'TEN 'GÖREVE İADE' SORUSUNA YANIT...

CHP BELEDİYELERİNE SORUŞTURMA DALGASI: KARALAR VE TUTDERE ADLİYEDE!

ZAFER PARTİSİ’NDE YOL AYRIMI: BARTU SORAL İBB DİRENİŞİNE KATILIYOR!

ERDOĞAN’DAN EKONOMİ VE SİYASET MESAJI“SAKİN SULARA GEÇİŞ ZAMAN ALACAK”

  • Pazartesi 33 ° / 20.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 32.3 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.2 ° / 20.9 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
2.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
3.Antalyaspor 2 2 0 0 2 6
4.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
5.Göztepe 2 1 0 1 3 4
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Alanyaspor 1 0 0 1 0 1
8.Fenerbahçe 1 0 0 1 0 1
9.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
10.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
11.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
12.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
13.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
14.Gençlerbirliği 2 0 2 0 -2 0
15.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
16.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
17.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
18.Gazişehir Gaziantep 2 0 2 0 -6 0