İYİ PARTİ'Lİ TÜRKKAN: GİDECEKLERİNİ BİLİYORLAR 

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, 'erken seçim' hakkında açıklamalarda bulundu.

SİYASET 24.09.2020 17:47:55 0
İYİ PARTİ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Türkiye’nin yönetilemez hale geldiğini belirterek, “Türkiye, nefes alabilmek ve içinde bulunduğu şartlardan kurtulmak için 2021 yılında mutlak ve mutlak bir seçime gitmek zorunda kalmıştır. Dolar artık takip edilemez durumdadır. Bunun sorumlusu dış güçler değildir. Türk parasını pula çeviren AKP’dir” dedi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin tıkandığını vurgulayan Türkkan, “Bu sistemin adı, vahşi kapitalizm yerine abdestli kapitalizm, yönetim krizi var. Getirdikleri bu ucube sistem, milletin hayrına çalışmıyor” diye konuştu.
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Türkkan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
TÜRKİYE, YÖNETİLEMEZ HALE GELDİ: Gerek dış politika gerek ekonomide yaşadığımız gelişmeler gösteriyor ki Türkiye AKP tarafından yönetilemez ülke haline gelmiştir. Türkiye’e ülkeye devamlı kayıp yaşatan AKP’yi taşıyamaz hale gelmiştir. Türkiye, nefes alabilmek ve içinde bulunduğu şartlardan kurtulmak için 2021 yılında mutlak ve mutlak bir seçime gitmek zorunda kalmıştır. Türk milleti batan ekonominin sorumlusunun AKP olduğunu bilmektedir. Doları 7 liranın altında tutmak için 60 milyar doları heba eden, Merkez Bankası’ndaki döviz rezervini boşaltan AKP, bu kötü gidişin yegane sorumlusudur. Dolar artık takip edilemez durumdadır. Bunun sorumlusu dış güçler değildir Türk parasını pula çeviren AKP’dir.
GİDECEKLERİNİ BİLİYORLAR: Adalarımızın işgaline ses çıkarmayan ve şimdi Ege kıyılarına hapsedilmeye çalışılmamızın tek sorumlusu AKP’dir. Kız çoçuklarımızın, kadınlarımızın can güvenliği yoksa sorumlusu AYM Başkan’na ‘sıkıysa bisikletle işe git’ diyen AKP yönetimidir. Çözüm yerine sorun üreten AKP, bu ülkeyi 2023’e kadar yönetemez hale gelmiştir. Gideceklerini iyi biliyorlar o yüzden ihalesiz kanunlar vererek memleketin kasasını yandaşlarına aktarmaya devam ediyorlar.
CENGİZ HAN BİLE BU KADAR ÇÖKMEDİ: Tarihe barbar diyen geçen Cengiz Han bile Cengiz İnşaat kadar Anadolu’nun ganimetlerine çökmedi. İki ihalenin toplamı Cengiz’in affedilen vergi borçlarına tekabül ediyor. Cengiz’in vergi borçlarını affediyorlar ve 21b ile aralarında anlaşıp ihaleyi Cengiz’e veriyorlar. Bu kadar fütursuzca yapmalarının sebebi, erken seçim yapılacak ve gideceklerini iyi biliyorlar.
BU SİSTEMİN ADI ABDESTLİ KAPİTALİZM: Bu sistemin adı, vahşi kapitalizm yerine abdestli kapitalizm. Zengine paramatik, fukaraya zikirmatik. Türk Milleti artık kanını emen bu talan düzeninden kurtulmak istiyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tıkandı, yönetim krizi var. Getirdikleri bu ucube sistem, milletin hayrına çalışmıyor.
ERKEN SEÇİM DIŞINDA ŞANSLARI YOK: 95 yılda borç 970 milyar lira. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişte 840 milyar lira. Halk fukaralaşıyor. Yoksulluktan başka bir şey getirmedi. Kişisel borç, 21 bin 800 liraya çıkmış. Bol bol para basmışlar, milleti borca sokmuşlar. Yalancı bahar yaratmaya başladılar. Fakiri fukarayı borçlandırdılar. Kendi siyasetlerinin finansmanını sağladılar. Beklenen ikinci dalgayı da düşündüğümüzde erken seçime gidecekler başka şansları yok.
FUKARALIK PİK YAPTI: Koronavirüs meselesi ülkeyi daha fazla sıkıntıya sokmaya başladı. Dünyada milyon yeni vaka gözlemlendi. Bir haftada rastlanan en büyük rakam. ‘Eğitimi 1 Ekim’de başlatalım’ demiştim, bunlar kulak arkası edildi. Yüz yüze eğitimle beraber istemediğimiz olaylar başladı. Ne ekonomisi pik yapacak? Dolar pik yaptı, fukaralık pik yaptı.
VERGİYİ ACUN’A MI VERİYORUZ: EBA çöktü, öğrenciler giremedi. Öğretmenler giremedi, ders de yapılmadı. Milli Eğitim Bakanı ‘sıçrama var’ dedi. Sıçrama ne kardeşim? Bunun ismi normal bir talep. Bakan tanıtımda, ‘dünyanın en iyi eğitim altyapısını kuruyoruz’ demişti. Bilgisayarı yok çocukların. Bilgisayarı temin etme işi Acun’a düştü. Vergiyi devlete veriyoruz, bilgisayar Acun’dan. İşleri ciddiye almadılar, gerçeği görmediler.
AŞAĞILADIKLARI LOZAN’A SARILDILAR: Bundan yüzyıl önce de Türk Milleti’ne karşı Yunanistan’ı piyon olarak kullanmışlardı, bir şey değişmedi. Türkiye’nin hakları müzakere edilemez konulardır. Güneyimizde bir terör devleti kurulmasına gayret gösteren Fransa ve Amerika, şimdi suya ayak basmamızı bile engellemek istiyor. Geldiğimiz noktada Lozan’ın gücüne sarılmak zorunda kaldı. Cahit Özkan’ın yaptığı konuşmayı hatırlıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenler aşağıladıkları Lozan’a sarılmaya muhtaç kaldılar.
AYM KARARLARI ŞAİBELİDİR: Sayın İçişleri Bakanı, bu ülkenin güvenli olmadığına dair itirafı demektir. Bunun sorumlusu sensin, AYM Başkanı değil. AYM Başkanı’na bugün ‘sen FETÖ’cüleri yerleştirdin’ diyor, mealen ‘sen FETÖ’cüsün’ diyor. Bu ülke muz cumhuriyeti değildir. Bu ülkenin kurumları, ağızlara sakız edilecek değildir. AYM Başkanı’nın İçişleri Bakanı tarafından FETÖ’cülükle suçlandığı bir dönemde AYM kararları şaibeyle karşılanır. Bu durumun çözülmesi gerekir. Bundaki amaç nedir? AYM Başkanı hakkında soruşturma var mıdır? Hükümetimizden açıklama bekliyoruz.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

AKP-MHP BAYRAMLAŞMASINDA ÖZGÜR ÖZEL HEDEF ALINDI

HATAY’DA KAMYON 3 ARACA ÇARPTI

DEPREMDE YIKILAN RÖNESANS REZİDANS'IN MÜTEAHHİDİ SIRBİSTAN'DA ÖLÜ BULUNDU

BÜYÜKADA RUM YETİMHANESİ OTEL OLACAK

KİEV'E GECE BOYUNCA GÖRÜLMEMİŞ SALDIRI

FERDİ ZEYREK HASTANEYE KALDIRILDI: ÖZGÜR ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AYLAR SONRA 3 ÖĞRENCİYE SORUŞTURMA BAŞLATTI

AKP KURUCULARINDAN HÜSEYİN ÇELİK: "CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ TÜRKİYE’YE YARAMADI"

CHP LİDERİ ÖZEL'DEN 'SORUŞTURMA' AÇIKLAMASI: "YAŞATANA BİN PİŞMAN EDERİM"

ERDOĞAN MUHALEFETİ HEDEF ALDI, "KUTUPLAŞMADAN BESLENENLERE PRİM VERMEYECEĞİZ" DEDİ

EKREM İMAMOĞLU'NDAN BAYRAM MESAJI…

6 ŞUBAT DEPREM DAVALARI: TEPKİ ÇEKEN KARAR VE SAVUNMALAR

BAKAN TEKİN'DEN TARTIŞMA YARATACAK 'BAŞÖRTÜSÜ' SÖZLERİ: BİR KEZ DAHA CHP'Yİ HEDEF ALDI

BÜLENT ARINÇ'TAN NUMAN KURTULMUŞ'A AÇIK MEKTUP

13 KATLI BİNADA YANGIN: ÖLÜ VE YARALILAR VAR

ÖZGÜR ÖZEL MEYDAN OKUDU: AKLINIZI BAŞINIZA TAKININ...

İDDİANAME KABUL EDİLDİ: İMAMOĞLU DAHİL 12 KİŞİYE HAPİS İSTEMİ

MUĞLA'DA 5.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM…

İMAMOĞLU PAYLAŞTI! İŞTE TURP VE AHTAPOTUN BEDELİ

CHP'Lİ BORÇKA BELEDİYESİ BAŞKANI ERCAN ORHAN: "İŞÇİMİZİN MAAŞINI ÖDEYEBİLMEK İÇİN EVİMİ SATIŞA ÇIKARDIM”

MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YARIN

SUUDİ ARABİSTAN, HACCA GİDEN 75 BİN KİŞİYİ GERİ YOLLADI

DEVA PARTİSİ KURUCUSUNA 16 YIL HAPİS CEZASI!

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TUGAY TOPLANMAYAN ÇÖPLER İÇİN KORDON'A İNDİ

ÖZGÜR ÖZEL:DARBE BU KEZ POSTALLA DEĞİL, CÜBBEYLE GELDİ!

İMAMOĞLU, İŞ DÜNYASINA SESLENDİ …

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

GEZİ ANMASINDA GÖZALTINA ALINAN 12 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

10. YARGI PAKETİ, TBMM ADALET KOMİSYONU’NDA KABUL EDİLDİ

SANSÜRÜ ELEŞTİREN YÖNETMENE SALDIRI

Yükleniyor


GELECEK PARTİSİ KONYA MİLLETVEKİLİ EKİCİ, PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

BİR MİLLETVEKİLİ DAHA CHP'YE KATILDI

İDDİA: MUHARREM İNCE, CHP'YE KATILACAK

DAVUTOĞLU: HERKESE EL UZATIYORUM…

SAADET PARTİSİ'NDE KONGRE GÜNÜ: TEMEL KARAMOLLAOĞLU KOLTUĞUNU DEVREDECEK

  • Cumartesi 34.5 ° / 18 ° Güneşli
  • Pazar 33.8 ° / 18 ° Güneşli
  • Pazartesi 35.3 ° / 18.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2