İYİ PARTİ'Lİ TÜRKKAN: GİDECEKLERİNİ BİLİYORLAR 

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, 'erken seçim' hakkında açıklamalarda bulundu.

SİYASET 24.09.2020 17:47:55 0
İYİ PARTİ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Türkiye’nin yönetilemez hale geldiğini belirterek, “Türkiye, nefes alabilmek ve içinde bulunduğu şartlardan kurtulmak için 2021 yılında mutlak ve mutlak bir seçime gitmek zorunda kalmıştır. Dolar artık takip edilemez durumdadır. Bunun sorumlusu dış güçler değildir. Türk parasını pula çeviren AKP’dir” dedi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin tıkandığını vurgulayan Türkkan, “Bu sistemin adı, vahşi kapitalizm yerine abdestli kapitalizm, yönetim krizi var. Getirdikleri bu ucube sistem, milletin hayrına çalışmıyor” diye konuştu.
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Türkkan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
TÜRKİYE, YÖNETİLEMEZ HALE GELDİ: Gerek dış politika gerek ekonomide yaşadığımız gelişmeler gösteriyor ki Türkiye AKP tarafından yönetilemez ülke haline gelmiştir. Türkiye’e ülkeye devamlı kayıp yaşatan AKP’yi taşıyamaz hale gelmiştir. Türkiye, nefes alabilmek ve içinde bulunduğu şartlardan kurtulmak için 2021 yılında mutlak ve mutlak bir seçime gitmek zorunda kalmıştır. Türk milleti batan ekonominin sorumlusunun AKP olduğunu bilmektedir. Doları 7 liranın altında tutmak için 60 milyar doları heba eden, Merkez Bankası’ndaki döviz rezervini boşaltan AKP, bu kötü gidişin yegane sorumlusudur. Dolar artık takip edilemez durumdadır. Bunun sorumlusu dış güçler değildir Türk parasını pula çeviren AKP’dir.
GİDECEKLERİNİ BİLİYORLAR: Adalarımızın işgaline ses çıkarmayan ve şimdi Ege kıyılarına hapsedilmeye çalışılmamızın tek sorumlusu AKP’dir. Kız çoçuklarımızın, kadınlarımızın can güvenliği yoksa sorumlusu AYM Başkan’na ‘sıkıysa bisikletle işe git’ diyen AKP yönetimidir. Çözüm yerine sorun üreten AKP, bu ülkeyi 2023’e kadar yönetemez hale gelmiştir. Gideceklerini iyi biliyorlar o yüzden ihalesiz kanunlar vererek memleketin kasasını yandaşlarına aktarmaya devam ediyorlar.
CENGİZ HAN BİLE BU KADAR ÇÖKMEDİ: Tarihe barbar diyen geçen Cengiz Han bile Cengiz İnşaat kadar Anadolu’nun ganimetlerine çökmedi. İki ihalenin toplamı Cengiz’in affedilen vergi borçlarına tekabül ediyor. Cengiz’in vergi borçlarını affediyorlar ve 21b ile aralarında anlaşıp ihaleyi Cengiz’e veriyorlar. Bu kadar fütursuzca yapmalarının sebebi, erken seçim yapılacak ve gideceklerini iyi biliyorlar.
BU SİSTEMİN ADI ABDESTLİ KAPİTALİZM: Bu sistemin adı, vahşi kapitalizm yerine abdestli kapitalizm. Zengine paramatik, fukaraya zikirmatik. Türk Milleti artık kanını emen bu talan düzeninden kurtulmak istiyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tıkandı, yönetim krizi var. Getirdikleri bu ucube sistem, milletin hayrına çalışmıyor.
ERKEN SEÇİM DIŞINDA ŞANSLARI YOK: 95 yılda borç 970 milyar lira. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişte 840 milyar lira. Halk fukaralaşıyor. Yoksulluktan başka bir şey getirmedi. Kişisel borç, 21 bin 800 liraya çıkmış. Bol bol para basmışlar, milleti borca sokmuşlar. Yalancı bahar yaratmaya başladılar. Fakiri fukarayı borçlandırdılar. Kendi siyasetlerinin finansmanını sağladılar. Beklenen ikinci dalgayı da düşündüğümüzde erken seçime gidecekler başka şansları yok.
FUKARALIK PİK YAPTI: Koronavirüs meselesi ülkeyi daha fazla sıkıntıya sokmaya başladı. Dünyada milyon yeni vaka gözlemlendi. Bir haftada rastlanan en büyük rakam. ‘Eğitimi 1 Ekim’de başlatalım’ demiştim, bunlar kulak arkası edildi. Yüz yüze eğitimle beraber istemediğimiz olaylar başladı. Ne ekonomisi pik yapacak? Dolar pik yaptı, fukaralık pik yaptı.
VERGİYİ ACUN’A MI VERİYORUZ: EBA çöktü, öğrenciler giremedi. Öğretmenler giremedi, ders de yapılmadı. Milli Eğitim Bakanı ‘sıçrama var’ dedi. Sıçrama ne kardeşim? Bunun ismi normal bir talep. Bakan tanıtımda, ‘dünyanın en iyi eğitim altyapısını kuruyoruz’ demişti. Bilgisayarı yok çocukların. Bilgisayarı temin etme işi Acun’a düştü. Vergiyi devlete veriyoruz, bilgisayar Acun’dan. İşleri ciddiye almadılar, gerçeği görmediler.
AŞAĞILADIKLARI LOZAN’A SARILDILAR: Bundan yüzyıl önce de Türk Milleti’ne karşı Yunanistan’ı piyon olarak kullanmışlardı, bir şey değişmedi. Türkiye’nin hakları müzakere edilemez konulardır. Güneyimizde bir terör devleti kurulmasına gayret gösteren Fransa ve Amerika, şimdi suya ayak basmamızı bile engellemek istiyor. Geldiğimiz noktada Lozan’ın gücüne sarılmak zorunda kaldı. Cahit Özkan’ın yaptığı konuşmayı hatırlıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenler aşağıladıkları Lozan’a sarılmaya muhtaç kaldılar.
AYM KARARLARI ŞAİBELİDİR: Sayın İçişleri Bakanı, bu ülkenin güvenli olmadığına dair itirafı demektir. Bunun sorumlusu sensin, AYM Başkanı değil. AYM Başkanı’na bugün ‘sen FETÖ’cüleri yerleştirdin’ diyor, mealen ‘sen FETÖ’cüsün’ diyor. Bu ülke muz cumhuriyeti değildir. Bu ülkenin kurumları, ağızlara sakız edilecek değildir. AYM Başkanı’nın İçişleri Bakanı tarafından FETÖ’cülükle suçlandığı bir dönemde AYM kararları şaibeyle karşılanır. Bu durumun çözülmesi gerekir. Bundaki amaç nedir? AYM Başkanı hakkında soruşturma var mıdır? Hükümetimizden açıklama bekliyoruz.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

“HATAY’DAN 41 İLE UZANAN SGK DEPREMİ: SAHTE RAPOR AĞI ÇÖKERTİLDİ, 162 ŞÜPHELİ YAKALANDI!”

MÜLAKATSIZ ATAMA FIRTINASI BÜYÜRKEN BİNLERCE GENÇ İŞSİZ: AKP’Lİ ÖZLEM ZENGİN’İN YANITI ÜLKE GÜNDEMİNİ SARSTI!

İTTİFAKTA GÜVENSİZLİK Mİ? MHP, BİLAL ERDOĞAN PLANI İÇİN AÇIK AÇIK SORDU!

ERDOĞAN’A VERİLEN TARTIŞMALI KDV YETKİSİ DÜŞTÜ: AYM ‘YASAMA GASBI’ DEDİ!

GÜLLÜ SORUŞTURMASINDA KAÇIŞ OPERASYONU: KIZI VALİZLERLE SINIR YOLUNDA YAKALANDI!

“AYM’DEN SİYASİ ARENAYA TEMİZ KAĞIDI: MHP VE İYİ PARTİ DAHİL ALTI PARTİ AKLANDI!”

UCU MEDYAYA, SİYASETE, DEVLETE UZANAN FIRTINA: ERSOY GÖZALTISI SONRASI İLK SİYASİ PATLAMA!

Yükleniyor


ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜVENSİZLİK RESTİ: CHP’DE YÖNETİM DÜŞTÜ, SEÇİM BAŞLADI

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK’TEN CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI KARARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İYİ PARTİ’DE MARDİN DEPREMİ: İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI İSTİFA ETTİ

BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK

AKP'YE GEÇEN ÖZBUDUN, ÖZEL'İN FEZLEKESİNİ VERMİYOR!

GELECEK PARTİSİ’NDE PEŞ PEŞE İSTİFALAR!

  • Cumartesi 16.5 ° / 7.1 ° Güneşli
  • Pazar 15.4 ° / 5.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 15.1 ° / 5.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8