İDLİB'DE 3 TANE ŞEHİDİMİZ VAR

İDLİB

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'AK Parti Siyaset Akademisi’nin açılış dersinde konuştu.

Erdoğan, konuşmasında ' İdlib'de 3 tane şehidimiz' var dedi. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Esad ile görüşülmesi gerektiği açıklamalarına da ' Çok seviyorsan sen git görüş' yanıtını verdi. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'AK Parti Siyaset Akademisi’nin açılış dersinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında İdlib meselesine değinerek '3 tane şehidimiz' var dedi. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşülmesi gerektiği açıklamalarına da ' Çok seviyorsan sen git görüş' yanıtını verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İdlib’de de şu anda gelişmeler lehe döndü. 3 tane şehidimiz var. Fakat onun yanında rejim güçlerinin kaybı çok büyük. Onları tek tek anlatmama gerek yok. Mücadele hala orada devam ediyor, edecek. Ruslar ile görüşmeler devam ediyor, edecek. Fakat biz şunu söylüyoruz; biz Adana Mutabakatı ile İdlib’deyiz. 911 km sınırımız var. Bu sınırları Bay Kemal çizmedi. ‘Orada ne işiniz var?’ diyor. Sen anlamazsın bu işlerden. Sen siyasetin cahilisin. Bizi taciz eden kim olursa olsun tepesine bineriz. Akıl veriyor, Esed ile gidip görüşsünler diyor. Sen daha Esed’i tanımazken ben onunla görüşüyordum. Onun karakterinin ne olduğu biliyorum. Çok seviyorsan sen git görüş. Zaten adamların görüşüyor. Aldıkları neticeler ortada. Ama şu anda Esed’in nasıl bir katil olduğunu, nasıl kendi vatandaşlarını haince öldürdüğünü görmüyorsan sana ne diyelim?' şeklinde konuştu.