GÜVENLİK TOPLANTISINA GİRMESİ KABUL EDİLEMEZ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a tepki gösterdi

SİYASET 2.03.2020 14:51:05 0
GÜVENLİK TOPLANTISINA GİRMESİ KABUL EDİLEMEZ

Özel, 'Devletimizin geleneklerinde bu tip bir güvenlik toplantısına kurumsal iletişimle görevli bir bürokratın katılması yoktur. Bu tür toplantılardaki bilgiler de kurumsal iletişimle görevli bir bürokratın taşıyacağı yük değildir. Yaptığı görevin tanımı ve sınırlarını sık sık aşan, görevinin verdiği özlük haklarıyla yetinmeyip, farklı kurumlardan aldığı maaşlarla da sürekli tartışmalı olan birisinin, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en acılı günlerinden birinde güvenlik toplantısına girmesi ve ardından açıklamayı yapması kabul edilemez' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a tepki gösterdi. Özel, 'Devletimizin geleneklerinde bu tip bir güvenlik toplantısına kurumsal iletişimle görevli bir bürokratın katılması yoktur. Bu tür toplantılardaki bilgiler de kurumsal iletişimle görevli bir bürokratın taşıyacağı yük değildir. Yaptığı görevin tanımı ve sınırlarını sık sık aşan, görevinin verdiği özlük haklarıyla yetinmeyip, farklı kurumlardan aldığı maaşlarla da sürekli tartışmalı olan birisinin, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en acılı günlerinden birinde güvenlik toplantısına girmesi ve ardından açıklamayı yapması kabul edilemez' dedi.

CHP'li Özel, yaptığı yazılı açıklamada 29 Şubat Cumartesi günü yaptığı basın toplantısında kullandığı ifadeler üzerine İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya, cevap verme gereğinin ortaya. çıktığını belirterek, 'Yapılan açıklama, bir bütün halinde bakıldığında, sarayın çok konuşulan iç çekişmelerini yansıtmakta olup, bu açıklamanın yapılmasından İletişim Başkanı’nın umduğu fayda, bizim eleştirilerimize cevap vermekten çok, saray içindeki dengeleri göz önüne alarak, açmaya çalıştığı bir iktidar alanına meşruiyet kazandırmaktır. Bir İletişim Başkanı’nın, “Bakanlardan benim ne farkım var” vurgusuna ihtiyaç duyması bizatihi Saray içindeki yetki karmaşasını kanıtlamaktadır' dedi. 

Özel, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 

'Cumhuriyet Halk Partisi olarak 16 Nisan’da rejime kasteden anayasa değişikliğiyle ortaya çıkan tek adam rejimini ve bu rejimde bakanların atanmış kişiler olmasını, güçlerini milletten değil, bir kişinin tercihlerinden almasını ve güvenoyu-gensoru mekanizmalarının kaldırılmış olmasını kıyasıya eleştiriyoruz.

Açıklamadaki hadsiz cümleleri kurmak için ortada bir cahillik yoksa ihtiras vardır. Kendisini eşdeğer gördüğü cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakanlar, yine kendisi gibi atanmışlardır ancak TBMM önünde gelip yemin ettiklerinden, yasama dokunulmazlığına denk bir dokunulmazlığa sahip oldukları gibi, yargılanmaları soruşturma komisyonu kurulmasına ve raporun TBMM Genel Kurulu’nda kabulüne bağlıdır. Ayrıca bakanlar görev gereği gizli bilgilere ve devlet sırlarına ulaşabilirler, bu konudaki sorumluluğu taşımadıkları takdirde, yukarıda bahsedilen usulle Yüce Divan’da yargılanabilmektedirler.

Bu açıklamalar, ucube, hiçbir tarafı dikiş tutmayan, bir kişiye göre hazırlanmış sistemin vahametini daha da ortaya koyan, olsa olsa istemeden yapılmış bir özeleştiri ya da itiraf niteliğindedir. Bu açıklama mevcut durumun teknik, anayasal ve hukuki sorunlarının yanı sıra, “Tek seçilmiş cumhurbaşkanıdır, gerisi atanmıştır” sözleriyle, Saray’da bir yetki, görev ve hiyerarşi karmaşası yaşandığını göstermektedir.

Devletimizin geleneklerinde bu tip bir güvenlik toplantısına kurumsal iletişimle görevli bir bürokratın katılması yoktur. Bu tür toplantılardaki bilgiler de kurumsal iletişimle görevli bir bürokratın taşıyacağı yük değildir.

Yaptığı görevin tanımı ve sınırlarını sık sık aşan, görevinin verdiği özlük haklarıyla yetinmeyip, farklı kurumlardan aldığı maaşlarla da sürekli tartışmalı olan birisinin, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en acılı günlerinden birinde güvenlik toplantısına girmesi ve ardından açıklamayı yapması kabul edilemez.

Şehit haberleri kamuoyuna duyurulmadan önce, askeri başarı videoları servis ederek,  vatandaşları haberlere hazırlamaya çalıştığı izlenimi vermesi de milletimizin değerlerinden ne kadar kopuk olduğu, vatandaşlarımızı ne kadar hafife aldığı ve milletimizin onuru ve vakarına itibar etmediğinin kanıtıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu tür durumlarda devleti yönetenlerden algı operasyonları değil, samimiyet ve şeffaflık bekler.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak tanımadığımızı ifade ettiği devleti de, kıyasıya eleştirdiğimiz rejimin son halini de gayet iyi biliyoruz. Bakanların diğer atanmışlardan farkını bilmemek bir yana anayasa değişikliğinden sonra savundukları rejimde “anamuhalefet partisi” tanımının yer almadığını bilmeyen bir kişiden, devlet geleneklerine ilişkin öğrenebilecek bir şeyimiz olmadığı açıktır.

Hadsiz ve seviyesiz üsluplarla birkaç seferdir Cumhuriyet Halk Partisi’nin Sayın Genel Başkanı’na, kurumsal kimliğine ve grup başkanvekillerine yanıt yetiştirme telaşına düşen İletişim Başkanı’na, kendi ifadesiyle “kamuoyunu doğru ve zamanında bilgilerle aydınlatmak görevi”ni 27 Şubat gecesi ve sonrasında yapamadığını da hatırlatmak isteriz.

Cumhuriyet Halk Partisi, devletin bir tek adamın takdirine göre değil, yasalar ve anayasada belirtilen hükümlere göre yönetilmesini savunmaktadır ve rejime kasteden anayasa değişikliği geri alınarak demokratik bir parlamenter sistem inşa edilene kadar, mücadelesini sürdürecektir.'


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10732,16%0,79
  • DOLAR

    32,69% -0,15
  • EURO

    35,21% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2444,10% -0,24
  • Ç. ALTIN

    3951,61% 0,00

10 EKİM GAR KATLİAMI DAVASINDA KARAR!

Emekli vatandaşlar Çorum'dan hükümete seslendi: Emeklinin hali perişan, sesimizi duyun

Sinan Ateş cinayeti davası… Tutuklu sanık Tolgahan Demirbaş'a Olcay Kılavuz ve Ülkü Ocakları yöneticileri soruldu, Savcı ve Mahkeme Başkanı "Dosyayla ilgisi yok, iddianamedeki isimleri sorun" dedi

SANIKLAR, CİNAYETİ ‘KİŞİSEL HUSUMET’ GİBİ ANLATTI

DOĞUKAN ÇEP HEDEF ALMIŞTI: KILIÇDAROĞLU'NDAN YANIT GELDİ

CİNAYETİN AZMETTİRİCİSİ DOĞUKAN ÇEP BAY KEMAL NEREDE" DİYE BAĞIRDI

Ayşe Ateş:Topyekün sergilenen kumpas tiyatrosu

ZAM YAĞMURU DEVAM EDİYOR…

Kasımpaşa'dan Erdoğan'a mesaj: "İlacımı alamadım. Hani çözülecekti bu sıkıntılar? Bize bir simit, çayı çok görenlere gereği yapılır"

Boşandığı eşi tarafından bıçaklanan Yüsra Binnaz Çimtay, 8 gündür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Fransa seçimlerinin ilk turu tamamlandı...

MEHMET ŞİMŞEK:ASGARİ ÜCRET DÜŞÜK DEĞİL

KAYSERİ'DE İSTİSMARA MARUZ BIRAKILAN ÇOCUK DEVLET KORUMASINA ALINDI

Tetikçi Eray Özyağcı ifadelerini değiştirdi, Doğukan Çep ne dediyse onu yaptım...

CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DAVASINDA MAHKEME HEYETİNDEN MHP’YE RET

103 İNSANIN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ 10 EKİM GAR KATLİAMI’NDA KARAR GÜNÜ

KOPUŞ DEVAM EDİYOR! İYİ PARTİ’DE BİR İSTİFA DAHA

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda İspanya ve İngiltere çeyrek finale yükseldi

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Kararı’na ilişkin düzeltme yayımlandı

Formula 1 Avusturya Grand Prix'si Çankaya'da izlendi

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞINDAN, KAYSERİ'DEKİ TACİZ İDDİASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Özel:Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikasti davasını Sincan'da takip ediyoruz

Ece Ocakdan'ın annesi "İntihar" denilerek dosyası kapatılan kızı için adalet bekliyor

Diyarbakır’da Suriyelilerin kaldığı ev kundaklandı

KAYSERİ'DE ÇOCUĞA TACİZ İDDİASI: KALABALIK İŞ YERLERİNİ ATEŞE VERDİ

Türk Tabipleri Birliği seçimini sol ittifak kazandı

Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Oğan'a sert yanıt

ÖZEL:TÜRKİYE’NİN BÜTÜN EMEKÇİLERİ BİRLEŞİN VE HAKKINIZI ALIN

İZMİR'DE PATLAMA: 5 CAN KAYBI, 63 YARALI

Yükleniyor


BAHÇELİ’NİN ÇIKIŞI SONRASI AKP’DEN ‘CHP İLE İTTİFAK’ AÇIKLAMASI

DERVİŞOĞLU:MUHATAP OLARAK BENİM ALINMAM GEREKİRDİ

ERHAN USTA, İYİ PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

KULİS: CHP'YE 6-7 VEKİL DAHA KATILABİLİR

PERVİN BULDAN SİYASETİ BIRAKACAĞINI AÇIKLADI

CHP LİSTELERİNDEN MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ, MURAT KURUM'A DESTEK VERDİ

AKP’Lİ YAVUZ, YENİDEN REFAH PARTİSİ’NE YAPTIKLARI TEKLİFİ AÇIKLADI

  • Pazartesi 33.7 ° / 19.9 ° Güneşli
  • Salı 34.4 ° / 19.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.9 ° / 20.2 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16