Tarih: 03.05.2020 00:11

GELECEK PARTİSİ ÜYELERİ GÖZALTINA ALINDI

Facebook Twitter Linked-in

Bitlis’in Ahlat ilçesinde vatandaşlara maske ve imsakiye dağıtan Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkanı olduğu Gelecek Partisi'nin üyeleri gözaltına alındı. Gelecek Partisi Bitlis İl yönetim kurulundan beş kişinin gözaltında olduğu belirtildi.
Gelecek Partisi Bitlis İl Başkanı Veysel Babahan, Medya Notu’na yaptığı açıklamada, “Maske satmanın yasak olduğu gerekçesiyle beş yönetim kurulu üyesi arkadaşımız gözaltına alındı. Halbuki biz maskeleri vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtıyorduk. Gelecek Partisi’ne olan ilgiyi gördükçe bu yollara başvuruyorlar. Bu tip uygulamalarla bizleri sindirebileceklerini zannediyorlar” dedi.
Gelecek Partisi’nin teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nedim Yamalı da konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Yamalı, “Teşkilat mensuplarımız, Bitlis’in Ahlat ilçesinde vatandaşlara imsakiye ve maske dağıtırken polisler tarafından karakola götürüldü. Biz bu dağıtımı neredeyse bütün illerimizde gerçekleştirdik. Daha önce Karabük’teki arkadaşlarımız da benzer bir uygulamayla muhatap oldular.

Bu uygulama bazı illerde oluyor bazı illerde olmuyor. Bu da demek oluyor ki bir takım keyfi uygulamalar yapılıyor. Burada herhangi bir yasak delinmiş değildir. Maske ve imsakiye dağıtımında herhangi bir kanunsuzluk söz konusu değil. Nasıl ki bir süpermarket yoldan geçen insanlara bazı ürünleri verebiliyorsa hukuken bizim yaptığımız faaliyet de aynı kapsamdadır.” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —