Tarih: 19.03.2020 21:34

EMEKÇİNİN ANASI AĞLIYOR, PATRONLARIN NEŞESİ YERİNDE

Facebook Twitter Linked-in

İşçi Partisi Genel Başkanı, İstanbul Milletvekili Erkan Baş, TBMM Genel Kurulu'nda koronavirüs konusunda hükümete sert eleştiriler yöneltti.Salgın nedeniyle çok sayıda kişinin işsiz kaldığını yada ücretsiz izne çıkarıldığını belirten Erkan Baş, şunları söyledi: “Peki işsiz kalan veya ücretsiz izne çıkarılan işçi bu salgına nasıl direnecek? Evde çoluğuna çocuğuna taş mı yedirecek? Erdoğan ne diyor, patronun neşesi yerinde… İşçinin anası ağlıyor .Emekçinin, çalışanın anası ağlıyor patronun neşesi yerinde!

Bir ezber var, herkes onu tekrarlayıp duruyor,  neymiş? Virüs, zengin-fakir, patron-işçi ayırmıyormuş. Doğru, virüs ayırmıyor ama iktidar ayırıyor. Emekçiler için gerçek bir önlem alındığına tanık olmadık.  Salgın tehlikesi karşısında kimileri kendini koruyabiliyor, kimileri ise çaresiz, yapayalnız. Zenginler her türlü imkana rahatça ulaşıyor, yoksul halk ise virüsün önüne yem gibi atıldı.

PATRONLARA KREDİ, TEŞVİK, EMEKÇİYE SABIR, DUA, KOLONYA

Saray’ından uzun süre çıkmayan Cumhurbaşkanı, halka /zorunlu değilseniz evden çıkmayın/ diyor. Siz çalışmak zorunda olmadığınız için, evden çıkmayı keyfi bir şey sanıyorsunuz galiba. Evden çıkıp işe gitmezse milyonlarca insan aç kalır farkında mısınız? Büyük sermayenin dertlerine deva olduğunuzu dün gördük. Dünkü toplantıdan milyonlarca işçi için bir tek çözüm çıktımı, yok. Borçlar faturalar ne olacak kim ödeyecek soruyor musunuz? Toplantıdan çıkan sonuç özetle şu Patrona kredi, teşvik, destek. Emekçiye sabır, dua, kolonya başka bir şey yok. Virüs, zengin yoksul işçi patron ayırmıyor ama sizler ayırıyorsunuz

SALGINDAN BOL BOL PARA KAZANACAKSINIZ

20 yıldır sağlıktan ne para kazanacağız diye bakanların gözü aydın salgın oldu bol bol para kazanırsınız şimdi. Kurduğu salgınla mücadele komitesine Türk Tabipler Birliğini dahil etmeyen ve bu salgını fırsata çevirmekten bahseden iktidara nasıl güveneceğiz? Kendisinin de özel hastanesi bulunan bir sağlık bakanının kurduğu sağlık sistemi bu halkın sağlığını nasıl düşünülebilir? Sağlık para kazanılacak bir şey değil, halkın sağlığından para kazanamazsınız.

ÖNCE KORONA’YI YENECEĞİZ, SONRA SIRA SİZE DE GELECEK

Hiç merak etmeyin Koronadan sonra sıra size de gelecek, sizinle de uğraşacağız ondan sonra.”

MEHTAP BELEN(ANKA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —