DAVUTOĞLU :KILIÇDAROĞLU DEMOKRASİYE BAĞLI BİR TAVIR İZLİYOR    

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP ile ilgili sözlerine açıklık getirdi.

SİYASET 24.05.2020 18:18:56 0
DAVUTOĞLU :KILIÇDAROĞLU DEMOKRASİYE BAĞLI BİR TAVIR İZLİYOR    

Gelecek Partisi Genel Başkanı, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Akit TV’de katıldığı program hafta boyunca çok tartışıldı.Programda soru yöneltilirken sergilenen üslup, araya girilerek yapılan yorumlar, Davutoğlu’nun kendisine gösterilen tavrı bir ara “saygısızlık” olarak nitelemesine, sürekli araya giren Yeni Akit Gazetesi Yazıişleri Müdürü ve yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu’na, “Sizin dilinizle beyniniz arasında sağlam bir ilişki var mı” diyerek tepki göstermesine yol açtı. Davutoğlu’nun, bu tepkiyi gösterdiği sırada sarf ettiği, “Hayatım CHP zihniyeti ile mücadeleyle geçti” sözleri de çok tartışıldı.
Davutoğlu’nun, yakın çevresine bu sözleri ile ilgili olarak, “Benim kast ettiğim 28 Şubat süreciydi. O dönemin CHP yönetimi, 28 Şubat sürecine destek veriyordu. Ben bu zihniyetle mücadele ettim” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.
T24'ten Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre, Davutoğlu, programda yöneltilen sorulara henüz yanıt veremeden araya girilerek yapılan yorumlara, “Vicdanınızın sesini bastırmaya çalışıyorsunuz, çalışmayın”, “Şehir Üniversitesi konusunda bunları yapanların ahirette iki elim yakalarında olacak”, “Sükut-u hayal içerisindeyim, bir misafire, aynı teraneyi beş kere tekrar ederek saygısızlık yapılır mı?”, “Allah’tan korkun” gibi tepkiler gösterdi.
Karahasanoğlu’nun, ısrarla Bursa’daki başörtülü bir kızın mağduriyetini gündeme getirmesi üzerine, “Onu Perinçek’i destekleyenlere sor” dedi.
Davutoğlu, Karahasanoğlu’nun, “CHP’ye sormayalım mı?” sözleri üzerine, “CHP’ye de sor, ben burada CHP’nin avukatı değilim. Hayatım CHP zihniyeti ile mücadele ile geçti. Siz de AKP’nin avukatı değilsiniz. Yanlışlıkların avukatlığını yapmayın” dedi. Karahasanoğlu’nun yorumlarını sürdürmesi üzerine söylediği, “Ali İhsan Bey, dilinizle beyniniz arasında sağlam bir ilişki var mı?” sözleri, sosyal medyada yüzlerce kez paylaşıldı.
'Bugünkü CHP’yi kastetmedim'
T24’ün aldığı bilgiye göre, Davutoğlu, yakın çevresine, programla ilgili olarak, “O programa katılırken, elbette böyle bir tavır olabileceğini biliyordum. Buna rağmen katıldım” değerlendirmesini yaptı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, iktidarın Ali Babacan’ın genel başkanı olduğu DEVA Partisi ile Davutoğlu’nun genel başkanı olduğu Gelecek Partisi’nin seçime girmesini engellemek için bir hamle yapması durumunda, bu partilere grup kurmaları için milletvekili verebileceklerini söylemesi çok tartışılmıştı.
Daha önce de İyi Parti’nin seçime girebilmesi için benzer bir formülü işleten Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, vekil transferinin engellenmesi için yasal değişiklik yapılmasını önerdi. AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı da MHP ile bu konu üzerinde çalıştıklarını açıkladı.
Davutoğlu’nun, Kılıçdaroğlu’nun destek açıklaması ve verilen yanıtlar sırasında “Hayatım CHP zihniyeti ile mücadele ile geçti” ifadesini kullanması da çok tartışıldı.
Programda, Davutoğlu’na, CHP konusunda sorular gelmesi bekleniyordu. Ancak yaşanan tartışmalar sırasında bunun gündeme getirilmesi ve kullanılan üslup da Davutoğlu’nun tepki göstermesine yol açtı.
Alınan bilgiye göre, Davutoğu, yakın çevresine, verdiği bu tepkiyle ilgili olarak, “Benim kast ettiğim 28 Şubat süreciydi. O süreçte, CHP’nin gösterdiği tavrı hatırlayın. Ben o süreçteki CHP’nin zihniyetini kast ettim ve bununla mücadele ettim. 28 Şubat sürecini destekleyen CHP’nin zihniyeti orada işaret ettiğim. Ben bu zihniyete karşı mücadele ettim” dedi.
Davutoğlu’nun, Kılıçdaroğlu’nun son dönemdeki açıklamalarını ve çalışmalarını överek, “Son dönemde CHP’nin dönüşüm içerisinde olduğunu biliyorum. Sayın Kılıçdaroğlu’nun da bu dönüşümü iyi yönettiğini düşünüyorum. Demokrasi güçlerini bir araya getirmek için samimi bir çaba gösteriyor. Yapıcı bakıyor. Demokrasiye bağlı bir tavır izliyor. Elbette oradaki sözlerimle bu CHP’yi, Kılıçdaroğlu’nu kast etmiyorum. Hatta, daha önce de benim Sayın Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü konusundaki tavrını öven konuşmalarım vardır. Buna dikkat çekiyorum” yorumunu yaptığı öğrenildi.


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14068,56%0,29
  • DOLAR

    42,96% 0,07
  • EURO

    50,50% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5975,92% -0,28
  • Ç. ALTIN

    9950,07% 0,00

MEHMET AKİF ERSOY’UN “ETKİN PİŞMANLIK” İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: UYUŞTURUCU KULLANDIĞINI İTİRAF ETTİ, TAHLİYE EDİLMEDİ

CUMHURBAŞKANI KARARIYLA GELDİ: 2026’DA MTV VE DAMGA VERGİSİ ZAMLI

ERDOĞAN’DAN YENİ YIL MESAJINDA “SÜREÇ” VURGUSU: PKK’NİN FESİH SÜRECİ GÜNDEMDE

İSTANBUL’DA TERÖR ALARMI: IŞİD BAĞLANTILI 29 ŞÜPHELİ YAKALANDI

GÜLBEN ERGEN’DEN MUSTAFA DESTİCİ’YE SERT YANIT: “BEN KİN TUTMUYORUM, AVUKAT TUTUYORUM”

SARAY’DAN DEAŞ İDDİALARINA DEZENFORMASYON YANITI

MEHMET AKİF ERSOY YENİDEN ADLİYEDE: EK İFADESİ ALINIYOR

ABD’DEN TÜRKİYE’YE DEPREM UYARISI: BÜYÜKELÇİLİK VATANDAŞLARINA TALİMAT YAYINLADI

UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ÇARPICI BEYANLAR: ÇAĞLI’DAN ERSOY HAKKINDA İDDİALAR

VEYİS ATEŞ VE TANER ÇAĞLI TUTUKLANDI

KADIKÖY’DE SİLAHLI SALDIRI: FENERBAHÇE TRİBÜN LİDERİ İBRAHİM GÜMÜŞTEKİN HASTANEYE KALDIRILDI

2025: YORGUN BİR ÜLKENİN AYNASI

YALOVA’DA IŞİD OPERASYONU, YARGI KARARI VE ŞEHİTLER: BERAATİN ARDINDAN GELEN KATLİAM

FATİH ALTAYLI HAKKINDA TAHLİYE KARARI

YALOVA’DA IŞİD OPERASYONU ÇATIŞMAYA DÖNDÜ: 3 POLİS ŞEHİT, RTÜK YAYIN YASAĞI GETİRDİ

BAYRAMPAŞA’NIN SEÇİLMİŞ BAŞKANI HASAN MUTLU: “BU BİR ÇÖKME OPERASYONUDUR”

ANKARA KULİSLERİ KAYNIYOR: ERDOĞAN ÜZERLERİNİ TEK TEK ÇİZİYOR

ÖZEL’DEN İKTİDARA SERT UYARI: YAVAŞ’A DOKUNAN ANADOLU’YU KARŞISINDA BULUR

İKTİDAR MEDYASI BİRBİRİNE GİRDİ: CEM KÜÇÜK’TEN HANDE FIRAT’A SERT SÖZLER

 KAYYUM YÖNETİMİNİN YILBAŞI FATURASI: AKADEMİSYENLERDEN SESSİZ AMA NET PROTESTO

MHP: SDG HÂLÂ TEHDİT, TÜRKİYE GEREĞİNİ YAPACAK

 SURİYE YENİ KRİZİN EŞİĞİNDE: ALEVİ PROTESTOLARI SOKAK ÇATIŞMASINA DÖNÜŞTÜ

HATAY BAROSU 82 YAŞINDA: “SAVUNMA SUSTURULURSA YURTTAŞIN SESİ KESİLİR”

ÖZGÜR ÖZEL’DEN İHA ÇIKIŞI: “ERDOĞAN’DAN İKİ SAAT BOYUNCA TALİMAT GELMEDİ”

İSTANBUL MERKEZLİ UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA TANINMIŞ İSİMLERE GÖZALTI DALGASI

HATAY’DA DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: BAHÇELİ ERDOĞAN VE KURUM’U TARİHLE KONUŞTURDU

İŞ DÜNYASINDAN SOSYAL MEDYAYA: DÖRT İLDEKİ OPERASYONDA ÇARPICI TABLO

İKTİDAR MEDYASINDA İŞLER KARIŞTI! AHMET HAKAN BUGÜN DE YAZDI

BAYRAMPAŞA DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: İBB’DEN ÜST DÜZEY İSİM GÖZALTINDA

KABİNEDE DEĞİŞİM HAZIRLIĞI: ERDOĞAN SAHADA KARŞILIĞI OLAN İSİMLER İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Yükleniyor


ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜVENSİZLİK RESTİ: CHP’DE YÖNETİM DÜŞTÜ, SEÇİM BAŞLADI

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK’TEN CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI KARARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İYİ PARTİ’DE MARDİN DEPREMİ: İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI İSTİFA ETTİ

BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK

AKP'YE GEÇEN ÖZBUDUN, ÖZEL'İN FEZLEKESİNİ VERMİYOR!

GELECEK PARTİSİ’NDE PEŞ PEŞE İSTİFALAR!

  • Perşembe 4.3 ° / -4.4 ° Puslu
  • Cuma 1.8 ° / -7.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 4.8 ° / -3.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9