DAVUTOĞLU :KILIÇDAROĞLU DEMOKRASİYE BAĞLI BİR TAVIR İZLİYOR    

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP ile ilgili sözlerine açıklık getirdi.

SİYASET 24.05.2020 18:18:56 0
DAVUTOĞLU :KILIÇDAROĞLU DEMOKRASİYE BAĞLI BİR TAVIR İZLİYOR    

Gelecek Partisi Genel Başkanı, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Akit TV’de katıldığı program hafta boyunca çok tartışıldı.Programda soru yöneltilirken sergilenen üslup, araya girilerek yapılan yorumlar, Davutoğlu’nun kendisine gösterilen tavrı bir ara “saygısızlık” olarak nitelemesine, sürekli araya giren Yeni Akit Gazetesi Yazıişleri Müdürü ve yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu’na, “Sizin dilinizle beyniniz arasında sağlam bir ilişki var mı” diyerek tepki göstermesine yol açtı. Davutoğlu’nun, bu tepkiyi gösterdiği sırada sarf ettiği, “Hayatım CHP zihniyeti ile mücadeleyle geçti” sözleri de çok tartışıldı.
Davutoğlu’nun, yakın çevresine bu sözleri ile ilgili olarak, “Benim kast ettiğim 28 Şubat süreciydi. O dönemin CHP yönetimi, 28 Şubat sürecine destek veriyordu. Ben bu zihniyetle mücadele ettim” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.
T24'ten Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre, Davutoğlu, programda yöneltilen sorulara henüz yanıt veremeden araya girilerek yapılan yorumlara, “Vicdanınızın sesini bastırmaya çalışıyorsunuz, çalışmayın”, “Şehir Üniversitesi konusunda bunları yapanların ahirette iki elim yakalarında olacak”, “Sükut-u hayal içerisindeyim, bir misafire, aynı teraneyi beş kere tekrar ederek saygısızlık yapılır mı?”, “Allah’tan korkun” gibi tepkiler gösterdi.
Karahasanoğlu’nun, ısrarla Bursa’daki başörtülü bir kızın mağduriyetini gündeme getirmesi üzerine, “Onu Perinçek’i destekleyenlere sor” dedi.
Davutoğlu, Karahasanoğlu’nun, “CHP’ye sormayalım mı?” sözleri üzerine, “CHP’ye de sor, ben burada CHP’nin avukatı değilim. Hayatım CHP zihniyeti ile mücadele ile geçti. Siz de AKP’nin avukatı değilsiniz. Yanlışlıkların avukatlığını yapmayın” dedi. Karahasanoğlu’nun yorumlarını sürdürmesi üzerine söylediği, “Ali İhsan Bey, dilinizle beyniniz arasında sağlam bir ilişki var mı?” sözleri, sosyal medyada yüzlerce kez paylaşıldı.
'Bugünkü CHP’yi kastetmedim'
T24’ün aldığı bilgiye göre, Davutoğlu, yakın çevresine, programla ilgili olarak, “O programa katılırken, elbette böyle bir tavır olabileceğini biliyordum. Buna rağmen katıldım” değerlendirmesini yaptı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, iktidarın Ali Babacan’ın genel başkanı olduğu DEVA Partisi ile Davutoğlu’nun genel başkanı olduğu Gelecek Partisi’nin seçime girmesini engellemek için bir hamle yapması durumunda, bu partilere grup kurmaları için milletvekili verebileceklerini söylemesi çok tartışılmıştı.
Daha önce de İyi Parti’nin seçime girebilmesi için benzer bir formülü işleten Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, vekil transferinin engellenmesi için yasal değişiklik yapılmasını önerdi. AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı da MHP ile bu konu üzerinde çalıştıklarını açıkladı.
Davutoğlu’nun, Kılıçdaroğlu’nun destek açıklaması ve verilen yanıtlar sırasında “Hayatım CHP zihniyeti ile mücadele ile geçti” ifadesini kullanması da çok tartışıldı.
Programda, Davutoğlu’na, CHP konusunda sorular gelmesi bekleniyordu. Ancak yaşanan tartışmalar sırasında bunun gündeme getirilmesi ve kullanılan üslup da Davutoğlu’nun tepki göstermesine yol açtı.
Alınan bilgiye göre, Davutoğu, yakın çevresine, verdiği bu tepkiyle ilgili olarak, “Benim kast ettiğim 28 Şubat süreciydi. O süreçte, CHP’nin gösterdiği tavrı hatırlayın. Ben o süreçteki CHP’nin zihniyetini kast ettim ve bununla mücadele ettim. 28 Şubat sürecini destekleyen CHP’nin zihniyeti orada işaret ettiğim. Ben bu zihniyete karşı mücadele ettim” dedi.
Davutoğlu’nun, Kılıçdaroğlu’nun son dönemdeki açıklamalarını ve çalışmalarını överek, “Son dönemde CHP’nin dönüşüm içerisinde olduğunu biliyorum. Sayın Kılıçdaroğlu’nun da bu dönüşümü iyi yönettiğini düşünüyorum. Demokrasi güçlerini bir araya getirmek için samimi bir çaba gösteriyor. Yapıcı bakıyor. Demokrasiye bağlı bir tavır izliyor. Elbette oradaki sözlerimle bu CHP’yi, Kılıçdaroğlu’nu kast etmiyorum. Hatta, daha önce de benim Sayın Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü konusundaki tavrını öven konuşmalarım vardır. Buna dikkat çekiyorum” yorumunu yaptığı öğrenildi.


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    11181,46%-0,35
  • DOLAR

    41,60% 0,09
  • EURO

    48,98% 0,41
  • GRAM ALTIN

    5170,08% 0,09
  • Ç. ALTIN

    8498,94% 0,00

RADAR TUZAĞI İDDİALARINA YANIT: YERLİKAYA AMACIMIZ CAN KURTARMAK…

AYŞE BARIM'IN TAHLİYESİNE İTİRAZ

ULUSLARARASI KRİZ: İSRAİL, GAZZE’YE YARDIM FİLO’SUNA SALDIRDI – 201 AKTİVİST GÖZALTINDA

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

“ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNİ ELEŞTİRDİ, NTV KAPIYI GÖSTERDİ”

KÜÇÜKÇEKMECE’DE ON BİNLER: İMAMOĞLU’NA ÖZGÜRLÜK, TÜRKİYE’YE ADALET!

CHP İSKENDERUN İLÇE BAŞKANLIĞI: BABALARININ ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETİLİYOR!

CHP, TİP VE EMEP PROTESTOYLA AÇILIŞTA YOKTU: ERDOĞAN’DAN “MEŞRUİYET” VURGUSU

NEPAL'DE 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK TANRIÇA SEÇİLDİ! AİLESİNDEN ALINIP TAPINAĞA YERLEŞTİRİLDİ

“TANIK HATIRLAMADI, MAHKEME TAHLİYE ETTİ: 248 GÜN SONRA BARIM’A ÖZGÜRLÜK”

GEZİ DAVASINDA AYŞE BARIM’A TANIK SANATÇILAR: “YÖNLENDİRMEDİ!”

BÜLENT ARINÇ'TAN 'İMAMOĞLU TUTUKSUZ YARGILANSIN' ÇIKIŞI: NEDEN SİLİVRİ'YE GİTMEDİĞİNİ DE AÇIKLADI

İSRAİL’İN YENİ SAVAŞ SUÇU GİRİŞİMİ: SUMUD FİLOSU ABLUKA ALTINDA

20 YIL ÜLKEYİ YÖNETEN JOSEPH KABİLA, SAVAŞ SUÇLARINDAN İDAMA MAHKÛM EDİLDİ

YENİ ŞAFAK’IN MANŞETİNDE EKONOMİ KRİZİ: HEDEFTE BAKANLIK VE MERKEZ BANKASI

GEZİ DAVASINDA KRİTİK GÜN: AYŞE BARIM VE ÜNLÜ TANIKLAR MAHKEMEDE

İZMİR’DE AKP’Lİ İLÇE BAŞKANI HAKKINDA ŞOK İDDİA: “TEFECİLİK YAPTI”

MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI SONA ERDİ: "İSRAİL'İN SOYKIRIMI DURDURULMALI"

CHP’DE KURULTAY SONRASI İLK MYK TOPLANTISI

YARGI KULİSLERİ ISINDI: İSTANBUL’DA 3 BAŞSAVCILIKTA DEĞİŞİM SİNYALİ

İMAMOĞLU'NUN AKIN GÜRLEK DAVASINDA DİKKAT ÇEKEN MUHALEFET ŞERHİ: KABA SÖZ VE ELEŞTİRİ, SUÇ DEĞİL

KASIMPAŞA SK’YA KAYYUM! TURGAY CİNER’İN KULÜBÜNE EL KONULDU

TRABZON AÇIKLARINDA ŞOK! BALIKÇILAR BOMBA YÜKLÜ İNSANSIZ DENİZ ARACI BULDU

DEM PARTİ GÖRÜŞMELERİ AKTARDI: ÖCALAN’DAN ÇARPICI ÇIKIŞ

CEM KÜÇÜK, ERDOĞAN’IN KAAN GERÇEĞİNİ BİLMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ…

İTSO HEYETİ VAN GASTRONOMİ FUARINDA HATAY’IN LEZZETLERİNİ TANITTI

EPİK SANAT TİYATROSU SAMANDAĞ’DA “NAZIM” İLE SAHNE ALDI

KAAN, BOEİNG, HAZIR SORULAR… ERDOĞAN SARAY’DA SIZINTININ İZİNDE

Yükleniyor


ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜVENSİZLİK RESTİ: CHP’DE YÖNETİM DÜŞTÜ, SEÇİM BAŞLADI

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK’TEN CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI KARARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İYİ PARTİ’DE MARDİN DEPREMİ: İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI İSTİFA ETTİ

BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK

AKP'YE GEÇEN ÖZBUDUN, ÖZEL'İN FEZLEKESİNİ VERMİYOR!

GELECEK PARTİSİ’NDE PEŞ PEŞE İSTİFALAR!

AHMET TÜRK'TEN 'GÖREVE İADE' SORUSUNA YANIT...

  • Perşembe 28.5 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 28.2 ° / 16.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.4 ° / 17.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2