BURADAYIZ, KORKMUYORUZ!

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, 14 Kasım’da TBMM Genel Kurulu’nda ekonomik kriz ve yıpratıcı etkileriyle ilgili yaptığı konuşmanın manipüle edildiğini söyledi. Konuşmasının sonunda, “Bu şekilde devam edecek olur

SİYASET 28.11.2019 15:31:40 0
BURADAYIZ, KORKMUYORUZ!

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Ana Bina’da, Partisinin haftalık basın toplantısında konuştu, 14 Kasım’da Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı ve tartışmalara neden olan konuşmasına değindi. AKP’liler, yandaş medya ve sosyal medya trolleri tarafından bir manipülasyon yürütüldüğünü söyleyen TİP Genel Başkan Yardımcısı Atay, Gezi eylemlerinin bir hak arama mücadelesi olduğunu vurgulayarak, “Bu şekilde devam edecek olursanız Gezi’yi mumla ararsınız” ifadesi için, “Bu bir provokasyon değil, darbe hiç değil” ifadesini kullandı.
Türkiye’de hala çok ciddi sıkıntıların yaşandığını ifade ederken, İzmir’de yaşanan son intihar vakasına işaret eden Barış Atay, İzmir’de, eşine ‘Param yok’ diyemediği için yaşamına son veren ve ölümünün ardından cebinden bir buçuk lira çıkan Ali Kabasakal adlı yurttaşın intiharını da hatırlattı. Atay, “Bunlardan bahsederken dahi, öfkemizin ve üzüntümüzün sınırı aştığını söylemeliyiz. Defalarca söylediğimiz cümleyi tekrar ediyoruz: Halkımız çaresiz değildir ve bu çareyi ararken birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu.
25 Kasım, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde yapılan kadın eylemlerine yönelik polis müdahalesine de değinen Barış Atay, “İroniktir ki, Emine Erdoğan, aynı dakikalarda ‘Türkiye’de artık kadınlar haklarını arayabiliyor’ diye açıklama yapıyordu. İstanbul’un sembol binaları ‘kadına şiddete hayır’ kapsamında turuncu renge bürünmüştü. Neden turuncu olduğunu ben de anlamadım” derken, Türkiye’de emek mücadelesinin, iktidara karşı hak mücadelesinin en önemli unsurlarından birinin, hatta en önemli unsurunun kadın mücadelesi olduğunu söyledi.
TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, konuşmasında, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un bakanlık döneminde birçok yanlış uygulama yapıldığını, ancak bunlar arasında en dikkati çekenin Hasankeyf meselesi olduğunu da söyledi. Atay, “Binlerce yıllık bir tarihi, baraj altında bırakma çabası yetmiyormuş gibi, henüz su altında kalmayan kısmı da dinamitle yıkılmaya çalışılıyor” ifadelerini kullandı.
AKP’nin, bütçe komisyon görüşmelerini oldu-bittiye getirdiğinin de altını çizen Barış Atay, bu durumun, yasaların milletvekilleri tarafından tartışılmadan Genel Kurul’a gelmesine yol açtığını ifade etti. AKP’nin ‘oldu-bitti’ girişimini Genel Kurul aşamasında da sürdürdüğüne değinen TİP Genel Başkan Yardımcısı, bu girişimi şöyle açıkladı:
“Aynı anda, başka bir komisyon toplantısı konuluyor. Genel Kurul’da bulunması gereken komisyondan sadece bir üye Genel Kurul’da bulunuyor. Milletvekilleri, aynı zamanda komisyonda oldukları için de oylamaya katılamıyorlar ve geçirilmek istenen yasalar da bir torba yasa içerisinde ‘oldu-bitti’ye getirilip geçiriliyor. Bunun en yakın örneği, termik santrallere filtre takılmasını 2 buçuk yıl erteleyen yasa. Bu erteleme, bir torba yasa içerisinde geçirildi ve Meclis’te neredeyse kimse yoktu.”
Basın toplantısında, Antalya Şehir Tiyatroları’nda işten çıkarılan ve hak arama mücadelesine başlayan sanatçılarla ilgili olarak, CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in söylediği, “Kapının önünde şov yapıyorlar” sözlerine de tepki gösteren Barış Atay, aynı sorunun, CHP’li Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile de yaşandığını söyledi. “Derdimiz sadece AKP değil, aynı şeyi CHP yaparsa, ona da aynı tepkiyi vereceğiz” diyen Atay, konuşmasına şöyle devam etti:
“AKP bitti, bir de sizinle mi uğraşacağız? Neden her kurumun, elinden geldiği an ilk gözden çıkardığı alan sanat oluyor? Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Antalya Film Festivali üzerinden ‘özüne dönüş’ diye PR yapacaksınız, ama daha üzerinden bir ay geçmeden tiyatrocuları işsiz bırakacaksınız, belediye toplantısında bütçe değerleri üzerinden manipülasyon yapacaksınız… Bundan derhal dönülmesini tavsiye ediyorum Sayın Muhittin Böcek’e ve tiyatrocu arkadaşlarımın yanında olduğumu da bir kez daha belirtiyorum.”
TİP Genel Başkan Yardımcısı, konuşmasını bitirirken, kendilerini Milletvekili olarak halkın seçtiğini ve Meclis’teki görevlerinin de hakkıyla muhalefet yapmak olduğunu ifade etti. “AKP devlet de değildir, millet de değildir” şeklinde konuşan Atay, “Bize ayar vermeye çalışanlara, bizi öldürmekle, bizi cezaeviyle, bizi kaba kuvvetle tehdit edenlere tek bir şey söylüyorum… Biz buradayız, söylediklerimizin sonuna kadar arkasındayız. Doğru bildiklerimizi söylemeye, hatta üzerine koyarak söylemeye devam edeceğiz. Sizin bu manipülasyonlarınız bizi gerçekleri belirtmek, ifşa etmek görevinden alıkoyamaz” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9379,83%-1,10
  • DOLAR

    37,84% 0,18
  • EURO

    41,30% -0,85
  • GRAM ALTIN

    3707,98% -2,33
  • Ç. ALTIN

    6152,22% -0,18

EKREM İMAMOĞLU ERDOĞAN’A SESLENDİ…

BAKAN FİDAN'DAN CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL'E TEPKİ…

EDİZ HUN'DAN TUTUKLU GENÇLERE DESTEK

ÖZGÜR ÖZEL:İMAMOĞLU'NUN TUTUKLANMASI İÇİN OKYANUS ÖTESİNDEN İCAZET ALDILAR

ÖZGÜR ÖZEL YENİDEN GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ

CHP'NİN MİTİNG TAKVİMİ BELLİ OLDU!

ÖZGÜR ÖZEL KÜRSÜDEN DUYURDU: BERKAY GEZGİN PM LİSTESİNE ALINDI

ARA TATİL SONA ERİYOR: DERS ZİLİ YARIN ÇALACAK

CHP 21. OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI "İRADE MİLLETİNDİR" SLOGANIYLA TOPLANDI

ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKİYE - AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİNDE İĞNEYLE KAZDIĞIMI ERDOĞAN KÜREKLE KAPATIYOR"

AVUKATLARDAN 'HUKUKA SAYGI' YÜRÜYÜŞÜ

ÖZEL'İN DAVET ETTİĞİ KILIÇDAROĞLU'NDAN KURULTAY KARARI

İMAMOĞLU ’SON ÇIRPINIŞLARI’ DEDİ, 86 MİLYONA SESLENDİ…

ZAFER PARTİSİ YÖNETİCİSİNDEN 'ERDOĞAN İTTİFAK TEKLİFİNDE BULUNDU' İDDİASI

NACİ GÖRÜR 'DEPREMİN ELİ KULAĞINDA' DİYEREK UYARDI…

EMNİYET'TEN 'GÖZALTINDAKİ KADINLARA ÇIPLAK ARAMA VE CİNSEL TACİZ' AÇIKLAMASI

TUNÇ SOYER 'KURULTAY' KARARINI AÇIKLADI: ADAY OLACAK MI?

EPDK DUYURDU: ELEKTRİK VE DOĞALGAZA ZAM!

SARAÇHANE EYLEMLERİNDE 299 KİŞİ HALEN TUTUKLU

AVUKATLAR 5 NİSAN’DA ANKARA’DA BULUŞUYOR

BTK 'MİLLİ GÜVENLİK' GEREKÇESİYLE SOSYAL MEDYAYI ENGELLEYEBİLECEK

DEVLET BAHÇELİ 66 GÜN SONRA GÖRÜNTÜLENDİ

ABD'Lİ SENATÖRDEN BOMBA İDDİA…

BAHÇELİ ANMA TÖRENİNE KATILAMADI

İMAMOĞLU: YAVUZ HIRSIZ EV SAHİBİNİ BASTIRIR…

TRUMP'IN VERGİ BOMBASINA ANKARA'DAN İLK TEPKİ

81 İLDE RAFLARDAN KALDIRILIYOR: SATIŞI YASAKLANDI

HATAY VE ADANA'DA DEPREM!

OYUNCU CEM YİĞİT ÜZÜMOĞLU DAHİL 11 KİŞİ ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

KILIÇDAROĞLU ADAYLIK SİNYALİ VERDİ, SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKTI

Yükleniyor


BİR MİLLETVEKİLİ DAHA CHP'YE KATILDI

İDDİA: MUHARREM İNCE, CHP'YE KATILACAK

DAVUTOĞLU: HERKESE EL UZATIYORUM…

SAADET PARTİSİ'NDE KONGRE GÜNÜ: TEMEL KARAMOLLAOĞLU KOLTUĞUNU DEVREDECEK

CHP'NİN 81 İL BAŞKANINDAN ORTAK 'KURULTAY' AÇIKLAMASI!

ÖZGÜR ÖZEL: CHP'DE KİMSE BİRBİRİNE LAF YETİŞTİRMEYECEK

KILIÇDAROĞLU’NDAN ÖZEL’E ‘NORMALLEŞME’ TEPKİSİ

  • Pazar 21.8 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 23.4 ° / 12.5 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 27 20 2 5 42 65
3.Samsunspor 29 15 8 6 11 51
4.Beşiktaş 27 13 6 8 14 47
5.Eyüpspor 28 12 8 8 9 44
6.İstanbul Başakşehir 28 12 10 6 7 42
7.Antalyaspor 29 11 12 6 -19 39
8.Göztepe 27 10 9 8 10 38
9.Gazişehir Gaziantep 27 11 11 5 0 38
10.Kasımpaşa 28 9 8 11 -3 38
11.Trabzonspor 27 9 9 9 12 36
12.Konyaspor 29 9 13 7 -7 34
13.Rizespor 28 10 14 4 -12 34
14.Kayserispor 28 8 11 9 -12 33
15.Sivasspor 29 8 14 7 -8 31
16.Alanyaspor 28 8 13 7 -10 31
17.Bodrum FK 28 8 14 6 -11 30
18.Hatayspor 27 4 16 7 -22 19
19.Adana Demirspor 28 2 22 4 -41