BULDAN:İKTİDARIN BASKILARINI ANLATACAĞIZ

8 Temmuz’da ‘Demokrasi Buluşmaları’na başlayacaklarını açıklayan Buldan, iktidarın korku siyasetiyle toplumu sindirmeye çalıştığını söyledi.

SİYASET 6.07.2020 10:34:55 0
BULDAN:İKTİDARIN BASKILARINI ANLATACAĞIZ

8 Temmuz’da ‘Demokrasi Buluşmaları’na başlayacaklarını açıklayan Buldan, iktidarın korku siyasetiyle toplumu sindirmeye çalıştığını söyledi.HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, iktidarın baskılarına karşı Edirne ve Hakkâri’den başlatılan “Demokrasi Yürüyüşü”nün ardından, eylemliliğin ikinci planlaması kapsamında 8 Temmuz günü “Demokrasi Buluşmaları”na başlayacaklarını açıkladı.
Adaletsizliğe, hukuksuzluğa ve baskıya karşı gerçekleştirilen yürüyüşün kamuoyunda ses getirdiğini anlatan Buldan, “Şimdi de yurttaşlar, aydınlar, gazeteciler, kadınlar, çevreciler ve inanç kesimleriyle bir araya gelerek iktidarın baskılarını anlatacağız” dedi.
HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan Cumhuriyet’in sorularını yanıtladı:
- “Demokrasi Yürüyüşü”nü engellemelerle birlikte tamamladınız. Yürüyüşü değerlendirebilir misiniz, nasıl tepkiler aldınız?
HDP’nin yürüyüşü; sözü ve itirazı olan, değişim isteyen herkesi cesaretlendirdi ve umutlandırdı. Barolar yürüyor, emekçiler, işçiler, kadınlar süreklilik arz eden demokratik eylemlilik içerisindedir. Edirne’den, Hakkâri’ye gittiğimiz her ziyaretimizde insanlar bu iktidardan duyduğu rahatsızlığı yansıttı. Bu iktidardan kurtulmak istediğini açıkça ortaya koydu. Korku siyasetiyle, yargı gücüyle toplumu sürekli sindirmeye çalışıyorlar. Gittiğimiz her yerde değişim umudunu gördük ve kamuoyunda ses getirdi.
- Birçok noktada yürüyüşe izin verilmedi. Engellemelerin gerekçesi nedir?
Hükümetin, yürüyüşümüze karşı müdahaleci bir tutum içerisinde olacağını zaten başından itibaren öngörüyorduk. Sadece HDP değil toplumun tüm kesimleri AKP’nin hedefinde. Demokratik her eylem yasaklanmakta, müdahale edilmektedir. O yüzden bu sürece darbe süreci diyoruz. Erdoğan, 15 Temmuz gecesi halkı sokağa çağırdı. Tabii ki darbeye karşı çıkmak demokratik bir tutumdur. Ancak, iktidarın darbeyi aratmayan politikalarına karşı çıkmak da aynı şekilde demokratik bir tutum ve haktır. Bu hakkı kullanmamız yürüyüşümüz boyunca engellenmeye çalışıldı. Her yerde karşımıza polis-asker ordusunu yığdılar. Tweet atanların ve gerçekleri yazan gazetecilerin tutuklanması iktidarın siyaseten bittiğinin göstergesi. Onun için de kendilerine karşı olan herşeyi engelliyorlar. Bizim engellenmemiz de tam bunu ifade ediyor.
- Eylemselliğin 3 ayaklı olduğunu söylemiştiniz. Sırada ne var?
Bunun ikinci ayağında 8 Temmuz’da “Demokrasi Buluşmaları”na başlıyoruz. Halklarımızla, işçilerle, aydınlarla, gazetecilerle, kadınlarla, ekolojistlerle, inanç kesimleriyle, gençlerle buluşmalar gerçekleştireceğiz. Toplumun her kesimine yaşananları anlatacağız ve konuşacağız. Her bir buluşmamız demokrasiye ve topluma nefes aldıracaktır. Biz gençler ve kadınlarla bu baskıyı aşacağız. Demokrasi ittifakıyla bunu başaracağız. Demokrasi güçleriyle ‘demokrasi’ konusunda da birlikte hareket etmekte son derece ısrarlı ve kararlıyız. 31 Mart ve 23 Haziran, demokrasi ittifakının neler başarabileceğini ortaya koydu. Şimdi bu ittifakı daha da büyütme ve genişletme zamanı.
46 BELEDİYEYE KAYYUM
- HDP Milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın tutuklanmasının ardından Anayasa Mahkemesi’ne yaptığınız başvuru reddedildi. Kararı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Şimdiye kadar HDP’li 46 belediyeye kayyım atandı. AKP, seçimle kazanamadığı belediyeleri kayyım atayarak sandığın iradesine darbe vurdu. Yine Güven ve Farisoğulları’nın milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından yaptığımız başvuru reddedildi. Anayasa Mahkemesi’nin oybirliğiyle aldığı karar siyasidir. Meclis kürsüsünün arkasındaki duvarda “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diye yazar. Bu yazının bir anlamı kaldı mı? Millet egemenliği halktan alınıp Saray’a bağımlı, taraflı, yanlı, siyasallaşmış yargının tekeline bırakılıyor. Parlamento da buna alet oluyor. Demokrasi adına çok üzücü bir durum gerçekten. Bu karar, Türkiye siyasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Biz demokratik yollardan siyaset yapmaya devam edeceğiz.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    11181,46%-0,35
  • DOLAR

    41,60% 0,09
  • EURO

    48,98% 0,41
  • GRAM ALTIN

    5170,08% 0,09
  • Ç. ALTIN

    8498,94% 0,00

RADAR TUZAĞI İDDİALARINA YANIT: YERLİKAYA AMACIMIZ CAN KURTARMAK…

AYŞE BARIM'IN TAHLİYESİNE İTİRAZ

ULUSLARARASI KRİZ: İSRAİL, GAZZE’YE YARDIM FİLO’SUNA SALDIRDI – 201 AKTİVİST GÖZALTINDA

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

“ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNİ ELEŞTİRDİ, NTV KAPIYI GÖSTERDİ”

KÜÇÜKÇEKMECE’DE ON BİNLER: İMAMOĞLU’NA ÖZGÜRLÜK, TÜRKİYE’YE ADALET!

CHP İSKENDERUN İLÇE BAŞKANLIĞI: BABALARININ ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETİLİYOR!

CHP, TİP VE EMEP PROTESTOYLA AÇILIŞTA YOKTU: ERDOĞAN’DAN “MEŞRUİYET” VURGUSU

NEPAL'DE 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK TANRIÇA SEÇİLDİ! AİLESİNDEN ALINIP TAPINAĞA YERLEŞTİRİLDİ

“TANIK HATIRLAMADI, MAHKEME TAHLİYE ETTİ: 248 GÜN SONRA BARIM’A ÖZGÜRLÜK”

GEZİ DAVASINDA AYŞE BARIM’A TANIK SANATÇILAR: “YÖNLENDİRMEDİ!”

BÜLENT ARINÇ'TAN 'İMAMOĞLU TUTUKSUZ YARGILANSIN' ÇIKIŞI: NEDEN SİLİVRİ'YE GİTMEDİĞİNİ DE AÇIKLADI

İSRAİL’İN YENİ SAVAŞ SUÇU GİRİŞİMİ: SUMUD FİLOSU ABLUKA ALTINDA

20 YIL ÜLKEYİ YÖNETEN JOSEPH KABİLA, SAVAŞ SUÇLARINDAN İDAMA MAHKÛM EDİLDİ

YENİ ŞAFAK’IN MANŞETİNDE EKONOMİ KRİZİ: HEDEFTE BAKANLIK VE MERKEZ BANKASI

GEZİ DAVASINDA KRİTİK GÜN: AYŞE BARIM VE ÜNLÜ TANIKLAR MAHKEMEDE

İZMİR’DE AKP’Lİ İLÇE BAŞKANI HAKKINDA ŞOK İDDİA: “TEFECİLİK YAPTI”

MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI SONA ERDİ: "İSRAİL'İN SOYKIRIMI DURDURULMALI"

CHP’DE KURULTAY SONRASI İLK MYK TOPLANTISI

YARGI KULİSLERİ ISINDI: İSTANBUL’DA 3 BAŞSAVCILIKTA DEĞİŞİM SİNYALİ

İMAMOĞLU'NUN AKIN GÜRLEK DAVASINDA DİKKAT ÇEKEN MUHALEFET ŞERHİ: KABA SÖZ VE ELEŞTİRİ, SUÇ DEĞİL

KASIMPAŞA SK’YA KAYYUM! TURGAY CİNER’İN KULÜBÜNE EL KONULDU

TRABZON AÇIKLARINDA ŞOK! BALIKÇILAR BOMBA YÜKLÜ İNSANSIZ DENİZ ARACI BULDU

DEM PARTİ GÖRÜŞMELERİ AKTARDI: ÖCALAN’DAN ÇARPICI ÇIKIŞ

CEM KÜÇÜK, ERDOĞAN’IN KAAN GERÇEĞİNİ BİLMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ…

İTSO HEYETİ VAN GASTRONOMİ FUARINDA HATAY’IN LEZZETLERİNİ TANITTI

EPİK SANAT TİYATROSU SAMANDAĞ’DA “NAZIM” İLE SAHNE ALDI

KAAN, BOEİNG, HAZIR SORULAR… ERDOĞAN SARAY’DA SIZINTININ İZİNDE

Yükleniyor


ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜVENSİZLİK RESTİ: CHP’DE YÖNETİM DÜŞTÜ, SEÇİM BAŞLADI

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK’TEN CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI KARARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İYİ PARTİ’DE MARDİN DEPREMİ: İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI İSTİFA ETTİ

BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK

AKP'YE GEÇEN ÖZBUDUN, ÖZEL'İN FEZLEKESİNİ VERMİYOR!

GELECEK PARTİSİ’NDE PEŞ PEŞE İSTİFALAR!

AHMET TÜRK'TEN 'GÖREVE İADE' SORUSUNA YANIT...

  • Perşembe 28.5 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 28.2 ° / 16.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.4 ° / 17.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2