BAHÇELİ: CEPHELEŞEREK SONUÇ ALAMAYACAĞIMIZ GÖRÜLMELİ

“Demokrasi ve Özgürlükler Adası”nın açılışına katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, darbelerin Türkiye’yi geriye götürdüğünü söyleyerek, “Cepheleşerek sonuç alamayacağımız görülmelidir” dedi

SİYASET 27.05.2020 20:52:12 0
BAHÇELİ: CEPHELEŞEREK SONUÇ ALAMAYACAĞIMIZ GÖRÜLMELİ

 Bahçeli hala darbeye umut bağlayanlar olduğunu ifade ederek, “Hala darbeye umut bağlayanların mevcudiyeti ise tedavisi olmayan hıyanet virüsüne dalalettir” ifadelerini kullandı. Bahçeli demokrasinin sandıktan çıktığını vurgulayarak, “ Koyun otlatan çobanımızla fabrikasını tüttüren iş adamımızın oyu birdir. Bu demokrasinin can damarıdır” diye konuştu.

27 Mayıs darbesinin ardından dönemin Başbakanı Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idamına karar verildiği Yassıada, darbenin 60'ıncı yıl dönümünde, 5 yıllık çalışmaların sonunda “Demokrasi ve Özgürlükler Adası” olarak açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli de açılışa katıldı. Erdoğan ve Bahçeli'ye, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis Başkanvekili Celal Adan, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman da eşlik etti.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli burada yaptığı konuşmada, darbelerin Türkiye’yi geriye götürdüğünü söyleyerek, “Cepheleşerek sonuç alamayacağımız görülmelidir” dedi. Bahçeli hala darbeye umut bağlayanlar olduğunu ifade ederek, “Hala darbeye umut bağlayanların mevcudiyeti ise tedavisi olmayan hıyanet virüsüne dalalettir” ifadelerini kullandı.
Bahçeli demokrasinin sandıktan çıktığını vurgulayarak, “ Koyun otlatan çobanımızla fabrikasını tüttüren iş adamımızın oyu birdir. Bu demokrasinin can damarıdır” diye konuştu.
Bahçeli’nin konuşmasından satır başları şöyle:
“Yassıada hukuk kisvesiyle vurulan paslı zincirlerinin kisvesidir. Bu sarih ve sarsıcı gerçek hepimizin hafıza kayıtlarına işlendi. Yassıada’da hukuka deli gömleği giydirildi, adaletin fişi çekildi. Sadece 1950-60 dönemi yargılanmadı ve aziz milletimizin tercihleri sorguya çekildi. Yassıada’nın isminin değiştirilmesi maksadıyla 2013 yılında önemli adım atıldı. Demokrasi ve Özgürlükler Adası ismi Yassıada’ya verildi. 60’ıncı yıl döneminde geçmişin kötü anıları berhava edilecektir. Cepheleşerek sonuç alamayacağımız görülmelidir.”
“Arkası önü planlanıp, projelendirilen demokrasi ve kanun dışı müdahaleler ülkemizin on yıllarını çalmıştır. Bizim kamplaşmaya değil sükunete ihtiyacımız vardır. Sosyal barışa, siyasal uzlaşmaya değerli katkılar yapacağını düşündüğüm bugünkü açılışa davetinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanına teşekkür ediyorum.”
“Demokrasi pek çok tanımının yanında tahammül ve sabır sistemidir. Milletin verdiği yetkiyi alacak yine milletin kendisidir. Sandıktan çıkan sonuç zorla, baskıyla tahrip ve tasfiye edilirse acıklı olaylar yaygınlaşacaktır.”  
“Türkiye’yi dar ölçekli kaymak tabaka değil de milletin öz ve öz evlatları yönettikçe çıkar ve güç merkezlere rahatsız olmuşlardır. Koyun otlatan çobanımızla fabrikasını tüttüren iş adamımızın oyu birdir. Bu demokrasinin can damarıdır.”
“Darbeci emeller on yıllar boyunca demokrasiyi kötürüm bıraktı. Yassıada’yı kuranlar demokrasiyi sanık sandalyesine oturtmuştur. Siyasi ve toplumsal hayatımıza düğüm attı. Hala darbeye umut bağlayanların mevcudiyeti ise tedavisi olmayan hıyanet virüsüne dalalettir.”
“Darbe yanlış bir karardır ve zulümdür. Çizeceği bir yol haritası olamayacaktır. Acı tecrübelerle bu durum teyit edildi. Yassıada yıllarca hukuk cinayetleri unvanıyla anıldı. Demokrasi defalarca uçurumdan dönmüştür, aslında uçurumdan dönen Türkiye’dir. Darbecilerin ezemeyecekleri milletimizin bileği değil soylu yüreğidir. Hiçbir demokrasi düşmanı 15 Temmuz’da olduğu gibi belini doğrultamayacaktır. Demokrasi milliyetçiliğin ikiz kardeşidir.”
“Demokrasi fantezi değil fazilettir. Biz aklın üstüne, altına yanına yöresine değil. Türk aklı ile bakarız.  Şartlara ve olaylara körü körüne boyun eğmeyen Cumhur İttifakı ile bu şartlara ulaşılacaktır.”

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,27% 0,18
  • EURO

    51,18% 0,78
  • GRAM ALTIN

    6571,65% -4,04
  • Ç. ALTIN

    11186,94% -2,43

İlgili Haberler


MİLLET İRADESİ MİTİNGİNE MÜDAHALE: GÖZALTINA ALINAN 4 KİŞİDEN 2’Sİ TUTUKLANDI!

BAKAN GÜLER HATAY’DAN SESLENDİ: TÜRKİYE TEYAKKUZDA, HER TÜRLÜ TEDBİR MASADA!

İSKENDERUN’DA SU KRİZİ: ŞEBEKEYE KİRLİ SU KARIŞTI

YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN ULUSLARARASI BAŞARI: ILGIN DEVRİM BOURNEMOUTH UNİVERSİTY’DE

“DANIŞTAY DEVREYE GİRDİ! MEB’DEN ‘RAMAZAN GENELGESİ’ İÇİN SAVUNMA İSTENDİ”

“BAKAN ÇİFTÇİ AÇIKLADI: BAYRAMDA ‘RADAR TUZAĞI’ YOK”

“TRUMP’TAN İRAN’A AÇIK TEHDİT: GÜNEY PARS’I TAMAMEN YOK EDERİZ”

“MAÇ BİTTİ, KRİZ BAŞLADI: LIVERPOOL–GALATASARAY MAÇINA İNCELEME”

“BODRUM’DA SKANDAL İDDİA: ÖZBEK KADINI İNŞAATA GÖTÜRÜP İSTİSMAR ETTİLER”

“EKITIKE’DEN SINIRLARI ZORLAYAN SÖZLER: ‘DAHA FAZLA ATABİLİRDİK’”

“12 LİRANIN PEŞİNE DÜŞTÜLER! KIZILAY’IN İHTAR MASRAFI BORCU KATLADI”

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜRLEK İDDİASI: TAKSİT BELGESİNİ PAYLAŞTI

ÖZGÜR ÖZEL: “BİZ BİTMEDİ DEMEDEN BİTMEZ DEDİK, BİR YIL SONRA YİNE AYNI MEYDANDAYIZ”

AKARYAKITTA DEPREM: MOTORİNE DEV ZAM YOLDA

“AKP’SİZ BAYRAM” CHP 17 PARTİYLE GÖRÜŞECEK, KRİTİK TERCİH GÜNDEMDE

“4 TAŞINMAZIM VAR” DEDİ, BELGEYİ GÖSTERDİ! GÜRLEK’TEN MAL VARLIĞI ÇIKIŞI

CHP’DEN AKIN GÜRLEK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İBB DAVASINDA YARGILAMA SÜRÜYOR: 107 TUTUKLU BAYRAMDA CEZAEVİNDE

“KÖPRÜ VE OTOYOLLAR İÇİN KRİTİK İDDİA: ÜCRETSİZ GEÇİŞLER TARİH OLABİLİR”

KUŞADASI BELEDİYESİ’NDE YENİ SÜREÇ: BAŞKAN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

“MİLYONLUK TAPULAR ORTAYA SAÇILDI! ÖZEL: ‘MİLLETİN VİCDANINA BIRAKIYORUM’”

İBB DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: MAHİR POLAT’A EV HAPSİ KALDIRILDI

GAZİANTEP’TE SU TARİFESİ TARTIŞMASI BÜYÜYOR: “12 M³ SINIRIYLA GİZLİ ZAM MI YAPILIYOR?”

KREŞ TARTIŞMASI SİYASETİ GERDİ: TEKİN’DEN ÖZEL’E AĞIR YANIT

HALKBANK DAVASI KAPANDI, HAKAN ATİLLA KONUŞTU: “HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

YAVUZYILMAZ’DAN ‘EŞEL MOBİL’ UYARISI: MOTORİNE SERİ ZAMLAR GELMEK ÜZERE

SİLİVRİ’DE GERİLİMLİ DAVA SÜRÜYOR: İMAMOĞLU’NUN YARGILANDIĞI DOSYADA İKİNCİ HAFTA BAŞLADI

HATAY-ADANA-OSMANİYE HATTINDA ÖZELLEŞTİRME ALARMI: YÜZDE 650 ZAM İDDİASI

SIRMA HALI KONUŞMASI SONRASI OPERASYON: SENDİKA BAŞKANI TÜRKMEN GÖZALTINA ALINDI

HAVA SAHASINDA İRAN VETOSU: İSVİÇRE FEDERAL KONSEYİ ABD’NİN ASKERİ TALEPLERİNİ GERİ ÇEVİRDİ

Yükleniyor

loading

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜVENSİZLİK RESTİ: CHP’DE YÖNETİM DÜŞTÜ, SEÇİM BAŞLADI

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK’TEN CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI KARARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İYİ PARTİ’DE MARDİN DEPREMİ: İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI İSTİFA ETTİ

BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK

AKP'YE GEÇEN ÖZBUDUN, ÖZEL'İN FEZLEKESİNİ VERMİYOR!

GELECEK PARTİSİ’NDE PEŞ PEŞE İSTİFALAR!

  • Perşembe 13.6 ° / 10.2 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 16.5 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.9 ° / 6.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
16.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17