AKŞENER: DAMADIN SAHADA KARŞILIĞI YOK
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, koronavirüs salgını sürecinde iktidarın CHP’li belediyelere yönelik uygulamalarına tepki göstererek, “Keşke Sayın Erdoğan bu belediyeleri rakibi gibi görmeseydi” yanıtı verdi.
Koronavirüse ilişkin ekonomik önlem paketi açıklayan Bakan Albayrak’ı da eleştiren Akşener, “Damat beyin söylediklerinin sahada hiçbir karşılığının olmadığını, Türkiye’nin yüzde 90’a yakınının istihdamını oluşturan bu işyerlerinin can çekiştiğini gördük” dedi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV’de yayınlanan Özlem Gürses ile 20. Saat programına konuk oldu ve gündemdeki konuları değerlendirdi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun koronavirüse karşı başlattığı bağış kampanyanın hesaplarına bloke konulmuştu. Durumu hatırlatan Akşener, belediyelerin bağış kampanyası başlatmasının hukuki hakkı olduğunu söyleyerek, “Keşke Sayın Erdoğan bu belediyeleri rakibi gibi görmeseydi” dedi.
Yavaş ve İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı makamına bugüne kadar rencide edici tek bir söz söylemediğini belirten Akşener, “Şimdi böyle bir pozisyonda onlardan yararlanmak mümkünken bu insanları ve milletin seçtiği bu belediye başkanlarını düşmanlaştırmanın bir stratejisi olsa gerek” diye konuştu.
‘ZEKA SORUNU VAR’
Türkiye’de beka sorunu olmadığını vurgulayan Akşener, “Beka sorunu var mıdır bilmiyorum ama yöneticilerin bir zeka sorunu olduğuna inanıyorum. Bir ciddiyet sorunumuz da var. Devlet insanı olmak bu konularda ciddi olmayı gerektirir” ifadelerini kullandı.
Akşener, koronavirüse yakalanan sağlıkçıları hedef alan sözleriyle gündeme gelen Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın merkeze çekilmesini istedi.
SOYLU’NUN İSTİFASINI DEĞERLENDİRDİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 10 Nisan günü ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından yaşanan karmaşa dolayısıyla istifa etmesini de değerlendiren Akşener, şu yorumu yaptı: “Sayın Soylu önce Sokağa çıkma yasağını Cumhurbaşkanın kararıyla aldığını söyledi yaşanan karmaşadan sonra Sayın Soylu bu eylemin bir başarısızlık ve hata olduğunu kabul etti ve arkasından sorumluluğunu alıyorum diyerek istifa etti. Yani Sayın Erdoğan’ın talimatıyla yapılan sokağa çıkma yasağının sorumluluğunun kendisi tarafından alındığını söyledi. Bunun karşılığında istifa etti ve kabul edilmedi. 1 milyon 700 binin üzerinde tweet atıldı.”
‘SAHADA KARŞILIĞI OLMADIĞINI GÖRDÜK’
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı da eleştiren Akşener, ilçe ilçe gezdiğini belirterek, “Damat beyin söylediklerinin sahada hiçbir karşılığının olmadığını, Türkiye’nin yüzde 90’a yakınının istihdamını oluşturan bu işyerlerinin can çekiştiğini gördük” dedi.
‘A HABER’E ÇIKSAM NE OLACAK?
Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın propagandist bir medya ortaya çıkardığını açıklayarak, şunları söyledi: “Şimdi bu propagandist medya sayın Erdoğan'ın yüzde 50’lik kendisine tavır koyan seçmen kitlesi çıkarmış oldu. Türkiye’de şu anda bir avuç özgür medya var. Bir avuç özgür medya var şu anda Türkiye’de. Ben şimdi A Haber’e çıksam ne yazar. Diğer kanallar kapatılınca ne olacak bu kanalları izleyen seyirci A Haber’e gidip Tayyipçi mi olacak? Özgür medyanın varlığı siyasetçi için elzemdir”
‘23 NİSAN’DA ANITKABİR’DE OLMAYI ÇOK İSTERİM’
Akşener, 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta ilan edilen 4 günlük sokağa çıkma yasağının 23 Nisan’a denk gelmesini “23 Nisan’la ilgili bazı programların olması gerekirdi, sokağa çıkma yasağı durumunda onlarla ilgili nasıl bir tutum alınacak onu öğreneceğiz. Eskiden Anıtkabir’e gidilirdi, bildiğim kadarıyla hala program var hala oraya katılmayı çok isterim” diye değerlendirdi.
-
BIST 100
16067,54%-1,18
-
DOLAR
44,34% 0,10
-
EURO
51,43% -0,13
-
GRAM ALTIN
6244,28% -0,52
-
Ç. ALTIN
10683,19% -0,69
İlgili Haberler
GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI
MAGAZİN DÜNYASINDA ŞOK! EROL KÖSE’NİN 16. KATTAN GELEN TRAJİK VEDASI
OYAK Çimento’ya Küresel Sürdürülebilirlik Onayı
ŞARJ ÜCRETLERİNDE YENİ DÖNEM: EK ÜCRETLER KALDIRILDI, SİSTEM DEĞİŞTİ
İBB DAVASINDA GAZETECİLERDEN ANLAMLI PROTESTO! "İSMAİL ARI VE ALİCAN ULUDAĞ'A ÖZGÜRLÜK"
İBB DAVASI'NDA SEKİZİNCİ CELSE: MURAT ÇALIK VE RESUL EMRAH ŞAHAN SAVUNMALARINI YAPACAK
ABD BASINI ACIMADI: İSRAİL'İN İRAN AYAKLANMASI PLANI ÇÖKTÜ, TRUMP DA BU YANILGIYA KATILDI
İSTANBUL’DA BİNA FACİASI: 9 KİŞİ ENKAZ ALTINDA KALDI
YARGITAY ONADI: WHATSAPP DELİL SAYILDI, İSPATLANAMAYAN ALTIN TALEBİ REDDEDİLDİ
BODRUM’DA KORKU DOLU SABAH: MARİNADA YANGIN, 8 YAT KÜL OLDU
Acılı babadan yürek yakan sözler: “Oğlum iyilik yaparken öldürüldü”
GENÇ FUTBOLCU CİNAYETİNDE DİKKAT ÇEKEN İSİM: SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR
TRUMP’TAN AVRUPA’YA SERT SÖZLER: “KORKAKLAR, ABD’SİZ NATO KAĞITTAN KAPLAN”
Yükleniyor
ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜVENSİZLİK RESTİ: CHP’DE YÖNETİM DÜŞTÜ, SEÇİM BAŞLADI
AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK’TEN CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI KARARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA
İYİ PARTİ’DE MARDİN DEPREMİ: İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI İSTİFA ETTİ
BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK
AKP'YE GEÇEN ÖZBUDUN, ÖZEL'İN FEZLEKESİNİ VERMİYOR!
GELECEK PARTİSİ’NDE PEŞ PEŞE İSTİFALAR!
- Salı 16.7 ° / 6.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Çarşamba 15.2 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Perşembe 13.2 ° / 6 ° Orta kuvvetli yağmurlu




