Tarih: 12.10.2019 17:33

AKP SAVAŞ KARTINI OYNUYOR

Facebook Twitter Linked-in

Harekatın iktidar tarafından ‘barış pınarı’ olarak isimlendirilmesini de değerlendiren Atay, ”Faşizm yaptığı her saldırıyı meşrulaştırırken insanların kulağına güzel gelecek isimleri tercih eder. Bu ‘Barış Pınarı’ isminin de buradan geldiğini düşünüyorum. İnsanlara gerçekten barış götürmek için gittiklerini göstermek ve meşrulaştırmak zorundalar. Fakat her şeyi geçtim, Türkiye’den ya da Suriye’den birçok insanın ölme riskini taşıdığı bir şey nasıl barış olarak adlandırılabilir?” şeklinde konuştu.
”Tam olarak izlediğimiz, bir ülkenin çöküşü” diyen Atay, ”Ne yazık ki bir hükümetin diyemiyorum çünkü aldığı kararlarla bir ülke çöküyor esasen. Durum bu ama biz sonuna kadar ilkelerimiz doğrultusunda savaşa hayır demeye ve bunu en yüksek sesle söylemeye devam edeceğiz bundan da vazgeçmeyeceğiz” vurgusunda bulundu.
Sözlerinin devamında AKP’nin güç kaybettiğini ve savaş kartını oynadığı belirten Atay, şöyle devam etti: “Bu savaşın sebebini de şöyle okumak lazım. Bugün Erdoğan’ın açıklamaları da var, ‘Millet İttifakı’nın parçalanması bizim için çok önemli’ diye. Büyük ihtimalle yüksek sesle dile getirilmese bile bir seçim gündemine sokulmaya çalışılan ülkede; AKP’nin zayıfladığı ve çokça oy kaybettiği bir durumda milliyetçi tabanı konsolide etmek için yapabileceği belki de tek şeydi ve şu an savaş kartını oynuyor.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —