Tarih: 14.04.2020 13:51

AK PARTİ, 15 MADDELİK EKONOMİDE TEDBİR PAKETİNİ MECLİS'E VERDİ

Facebook Twitter Linked-in

AKP, koronavirüs salgını nedeniyle hazırlanan 'Covid-19 Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması' teklifini  TBMM Başkanlığına sundu. 15 maddelik teklif, ekonomik kriz nedeniyle işini kaybedenlerin desteklenmesi ve kısa çalışma ödeneğinden herkesin yararlanmasını öngörüyor. 
MEHMET MUŞ AÇIKLADI
AKP Grup Başkanvekili, İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında teklifin içeğiyle ilgili bilgi verirken, “Teklif, vergi istisnaları ile bazı sorumlulukların ve yükümlülüklerin ertelenmesine yönelik düzenlemeler içeriyor. İşini kaybeden, kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayanların, ücretsiz izne ayrılsalar dahi desteklenmesi için bir düzenleme yaptık” dedi.
Teklifle işçilerinin sözleşmelerinin 3 ay fesh edilemesi yasaklanıyor, ancak işverene, işçileri ücretsiz izne çıkarma hakkı veriliyor. 
SU FATURALARINA  3 AY ERTELEME GELİYOR
Pakette, vatandaşların fatura ödemelerine ilişkin düzenlemelerin yer aldığını kaydeden Muş, 'Konutlara ve faaliyetleri durdurulan işyerlerine ilişkin su faturası borçlarının belediyeler tarafından 3 ay süreyle ertelenebilmesine imkan tanıyoruz burada yetkiyi belediyelere bırakıyoruz' dedi.
VERGİLERE YENİ DÜZENLEME
Muş'un verdiği bilgiye göre, teklifte, 'faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunmayan işletmelerin yıllık ilan ve reklam vergileriyle çevre temizlik vergilerinin faaliyette bulunmadıkları dönemde alınmaması' öngörülüyor.
LİSANSLAR 1 YIL UZATILIYOR
Tarım ürünleri ve lisanslı depoculuk kanunu kapsamında verilen lisansların kapsamı 1 yıl daha uzatılıyor. 'AR-GE ve Tasarım merkezlerinde yürütülen faaliyetlerin geçici süre ile bölge dışından yapılması' düzenleniyor. 
MALİYE BAKANLIĞI’NA KAYNAK AKTARMA YETKİSİ
Muş, kanun teklifi ile Maliye Bakanlığı’na devlete ait tıp ve diş hekimliği fakültelerine kaynak aktarması için yetki verileceğini de açıkladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —