4 HDP'Lİ BELEDİYEYE DAHA KAYYUM ATANDI

Diyarbakır'ın Merkez Yenişehir ve Hazro, Şırnak'ın Cizre ve İdil ilçesi, Dersim'in Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar Belde Belediye Başkanları görevden uzaklaştırılarak yerlerine kayyum atandı.

SİYASET 13.11.2019 12:37:18 0
4 HDP

Diyarbakır'ın Merkez Yenişehir ve Hazro, Şırnak'ın Cizre ve İdil ilçesi, Dersim'in Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar Belde Belediye Başkanları görevden uzaklaştırılarak yerlerine kayyum atandı.
Yenişehir Belediye Başkanı Belgin Diken'in yerine Yenişehir Kaymakamı Murat Beşikci, Hazro Belediye Başkanı Ahmet Çevik'in yerine Hazro Kaymakamı Ali Öner kayyum olarak görevlendirildi. Şırnak'ın İdil ilçesinde ise Belediye Başkanı Songül Erden görevden uzaklaştırılarak yerine İdil Kaymaka mı Zafer Sağ getirildi.
'Terör örgütü propagandası' suçlamasıyla Ankara 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce hakkında 3 yıl 4 ay hapis cezası verilen Akpazar Belediyesi Başkanı HDP'li Orhan Çelebi'nin yerine Mazgirt Kaymakamı Menderes Topçuoğlu atandı.
KAYYUM ATANAN BELEDİYE SAYISI 20 
Ağustos ayından bu yana kayyum atanan belediyelerin sayısı 20'ye çıktı. 
Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyeleri ile Erzurum’un Karıyazı ve Diyarbakır’ın Kulp ilçe belediyelerine 31 Mart yerel seçimlerinin ardından kayyum atanmıştı. 
18 Ekim’de de Hakkari, Yüksekova ve Nusaybin; 22 Ekim’de ise Diyarbakır’daki Kayapınar, Bismil, Kocaköy ile Van’daki Erciş ve Saray belediyelerine kayyum atanmıştı.
Son olarak Mardin Kızıltepe, Van İpekyolu, Diyarbakır'ın Merkez Yenişehir ve Hazro, Şırnak'ın İdil ve Dersim'in Akpazar Beldesi belediyelerine kayyum atanmasıyla beraber HDP’nin 3'ü büyükşehir olmak üzere toplam 20 belediyesine kayyum atanmış oldu.
VALİLİKLERDEN AÇIKLAMA
Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Yenişehir Belediye Başkanı Belgin Diken hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturmanın devam ettiği belirtilerek, hakkında devam eden adli işlem süreçleri göz önünde bulundurularak geçici olarak görevinden uzaklaştırılıp, yerine Yenişehir Kaymakamı Murat Beşikci Yenişehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiği belirtildi.
Açıklamada, Hazro Belediye Başkanı Ahmet Çevik hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak terör örgütü propagandası yapmak' suçundan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca devam eden adli işlem süreçleri göz önünde bulundurularak geçici olarak görevinden uzaklaştırılıp, yerine Hazro Kaymakamı Ali Öner'in Hazro Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiği bildirildi.
İdil Belediye Başkanı Songül Erden'in yerine kayyum atanmasına ilişkin Şırnak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise hakkında 'terör örgütü propagandası yapma' suçundan soruşturmanın devam ettiği belirtilerek, görevinden alınıp, yerine İdili Kaymakamı Zafer Sağ, İdil Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiği ifade edildi.
Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada Çelebi'nin görevinden geçici olarak uzaklaştırıldığı, yerine Mazgirt Kaymakamı Menderes Topçuoğlu'un Akpazar Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiği bildirildi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9380,95%0,45
  • DOLAR

    37,90% 0,30
  • EURO

    42,94% 1,61
  • GRAM ALTIN

    3957,95% 2,25
  • Ç. ALTIN

    6383,07% 2,67

ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E TAZMİNAT DAVASI: GEREKÇE ŞİŞLİ MİTİNGİNDEKİ KONUŞMA

İMAMOĞLU: RANTA VE MİLLET ALEYHİNE OLAN HER HUSUSA KARŞI DURDUĞUM İÇİN BUGÜN BURADAYIM

İBB SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 24 ŞİRKETE KAYYUM ATANDI

AKP'Lİ ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKANI TİRYAKİ İŞÇİLERİN ÇADIRINA SALDIRDI…

EKREM İMAMOĞLU "AKIN GÜRLEK" DAVASINDA SİLİVRİ'DE HAKİM KARŞISINA ÇIKTI: DAVA 16 HAZİRAN'A ERTELENDİ!

GAZETECİLER MURAT AĞIREL VE TİMUR SOYKAN ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

FENERBAHÇE, HİSSELERİNİN YÜZDE 4,8'İNİ YABANCI YATIRIMCIYA SATTI

ÖZGÜR ÖZEL: İBB'YE,CHP'YE, İSTANBUL BAROSU'NA KAYYUM ATANACAK BİLGİSİ GELMİŞTİ…

HBB MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTISI’NI YAPTI

BELEN’DE DÖNÜŞÜMLÜ SU DÖNEMİ SONA ERDİ

TÜRK POLİS TEŞKİLATI 180 YAŞINDA…

BERKAY GEZGİN'İN DE ARALARINDA OLDUĞU 102 GENCE TAHLİYE!

13 YIL SONRA İLK TEMAS: ERDOĞAN, DEM PARTİ HEYETİ İLE GÖRÜŞTÜ

GAZETECİLER MURAT AĞIREL VE TİMUR SOYKAN GÖZALTINA ALINDI!

ÇAYIRHAN MADEN OCAĞINDA PATLAMA!

AVRUPA PARLAMENTOSU'NDAN AB'YE EKREM İMAMOĞLU UYARISI!

ERDOĞAN'DAN YENİ ATAMALAR! YİĞİT BULUT, ORHAN GENCEBAY, HÜLYA KOÇYİĞİT, ALİ SAYDAM...

CHP'DEN KAYYUM ATANAN ŞİŞLİ'DE 'MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR' MİTİNGİ

DUDUOĞLU SON YOLCULUĞUNA DUALARLA UĞURLANDI.

MAHİR POLAT’A EV HAPSİ

AHMET ÖZER'İN KAYYUM DAVASINDA YENİ GELİŞME

'CHP KURULTAYININ İPTALİ İÇİN DİLEKÇE VERDİ' İDDİASINA YALANLAMA

ERDOĞAN "CUNTACILIĞI" CHP’YE YÜKLEDİ, DEM İLE YARIN GÖRÜŞECEĞİNİ DUYURDU

ÜNİVERSİTELİLER, TUTUKLU ARKADAŞLARI İÇİN 'GENÇLİK DAYANIŞMA SAHNESİ'NDE

CHP’Lİ MULLAOĞLU: HATAY’DA İMAMOĞLU İÇİN İMZA ATANLAR KONTEYNER KENTTEN ATILMAKLA TEHDİT EDİLDİ

MALTEPE HUZUREVİ'NDE ÇIKAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI: 17 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

BERHAN ŞİMŞEK DURMUYOR! KONGRE İPTALİ İÇİN BAŞVURU YAPILDI

'MAHİR POLAT İLAÇ ALMIYOR' İDDİASINA SERT YANIT!

CHP'Lİ GÜRSEL EROL MECLİS KÜRSÜSÜNDE KONUŞMADAN DURDU

DİN DERSİ ÖĞRETMENİNİN CEP TELEFONUNDAN 20 ÖĞRENCİSİNİN PORNOGRAFİK GÖRÜNTÜSÜ ÇIKTI

Yükleniyor


BİR MİLLETVEKİLİ DAHA CHP'YE KATILDI

İDDİA: MUHARREM İNCE, CHP'YE KATILACAK

DAVUTOĞLU: HERKESE EL UZATIYORUM…

SAADET PARTİSİ'NDE KONGRE GÜNÜ: TEMEL KARAMOLLAOĞLU KOLTUĞUNU DEVREDECEK

CHP'NİN 81 İL BAŞKANINDAN ORTAK 'KURULTAY' AÇIKLAMASI!

ÖZGÜR ÖZEL: CHP'DE KİMSE BİRBİRİNE LAF YETİŞTİRMEYECEK

KILIÇDAROĞLU’NDAN ÖZEL’E ‘NORMALLEŞME’ TEPKİSİ

  • Cumartesi 16.5 ° / 6.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 13.4 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 15.6 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 28 21 2 5 45 68
3.Samsunspor 29 15 8 6 11 51
4.Beşiktaş 28 13 6 9 14 48
5.Eyüpspor 29 13 8 8 10 47
6.İstanbul Başakşehir 28 12 10 6 7 42
7.Göztepe 28 10 9 9 10 39
8.Gazişehir Gaziantep 28 11 11 6 0 39
9.Kasımpaşa 29 9 8 12 -3 39
10.Antalyaspor 29 11 12 6 -19 39
11.Trabzonspor 28 9 10 9 9 36
12.Konyaspor 29 9 13 7 -7 34
13.Rizespor 28 10 14 4 -12 34
14.Bodrum FK 29 9 14 6 -10 33
15.Kayserispor 28 8 11 9 -12 33
16.Sivasspor 29 8 14 7 -8 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 28 4 17 7 -23 19
19.Adana Demirspor 28 2 22 4 -41