SIRMA HALI KONUŞMASI SONRASI OPERASYON: SENDİKA BAŞKANI TÜRKMEN GÖZALTINA ALINDI
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” iddiasıyla gözaltı kararı verildi. Jandarma ekipleri Türkmen’in evinde arama yaptı, elektronik eşyalarına el konuldu.
Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Genel Başkanı Mehmet Türkmen hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” iddiasıyla gözaltı kararı verildi. Jandarma ekipleri Türkmen’in evinde arama yaptı.
Sendikadan yapılan açıklamada, Türkmen’in evinde gerçekleştirilen arama sırasında çok sayıda elektronik eşyaya el konulduğu bildirildi.
EVİ ARANDI, ELEKTRONİK EŞYALARINA EL KONULDU
BİRTEK-SEN’in resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, operasyonun gerekçesinin Türkmen’in Sırma Halı önünde yaptığı konuşma olduğu ifade edildi.
Sendikanın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:
“Genel Başkanımız Mehmet Türkmen Sırma Halı önünde yaptığı konuşma gerekçe gösterilerek evi aranıyor. Bütün elektronik eşyalarına el konuluyor.”
SENDİKADAN TEPKİ
Sendika tarafından yapılan bir başka açıklamada ise Mehmet Türkmen’in gözaltına alındığı duyuruldu.
Açıklamada, Başpınar’da devam eden işçi eylemlerine dikkat çekilerek şu ifadeler kullanıldı:
“Genel Başkanımız Mehmet Türkmen gözaltına alındı. Başpınar’da işçi mücadelelerini engellemek için işçileri işsizlikle korkutan, aylardır ses çıkmasın diye zamları açıklamayan, işçilerin ücretlerini ödemeyen patronlara hiçbir yaptırım uygulamayanlar sendikamızın Genel Başkanı Mehmet Türkmen’i her seferinde gözaltına almaktan geri durmuyor.”
“SENDİKAMIZIN MÜCADELESİNİ YILDIRAMAYACAKSINIZ”
Sendika açıklamasında Türkmen hakkında açılan soruşturmanın gerekçesinin “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” iddiası olduğu belirtilerek şu değerlendirme yapıldı:
“Bu videodaki sözleri gerekçe göstererek ‘Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik’ suçunu işlediğini söylüyorlar.”
Açıklamada ayrıca Sırma Halı işçilerinin direnişine dikkat çekilerek, ev araması ve gözaltı kararının işçi eylemleriyle bağlantılı olduğu öne sürüldü.
Sendika açıklamasında şu ifadeler de yer aldı:
“Şireci’nin oğluna ait Sırma Halı’da işçiler direnişteyken gelen bu ev araması ve gözaltı kararı genel başkanımızın ne kadar haklı olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.”
“YARIN YİNE FABRİKA ÖNÜNDE OLACAĞIZ”
Sendika, gözaltı kararına rağmen işçi mücadelesinin devam edeceğini belirtti.
Açıklamanın devamında şu sözlere yer verildi:
“Biz yarın yine fabrika önünde olacağız. İşçilerin mücadele ettiği her yerde olacağız. Yargı taciziyle, soruşturma tehdidi ile işçilerin ve sendikamızın mücadelesini yıldıramayacaksınız.”
TÜRKMEN NE DEMİŞTİ?
Sırma Halı işçileri geçtiğimiz günlerde Balıklı Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirmişti. Bu açıklamada konuşan Mehmet Türkmen, işçilerin maaşlarını zamanında alamadığını belirterek patronlara ve yöneticilere sert eleştiriler yöneltmişti.
Türkmen konuşmasında işçilerin geçim sıkıntısına dikkat çekerek şu ifadeleri kullanmıştı:
“İşçiler aylardır maaşlarını düzenli alamıyorlar. Fazlasını değil sadece maaşlarının zamanında yatırılmasını istiyorlar. Karşılığında tehdit mesajları alıyorlar.”
Türkmen ayrıca işçilerin eylemlerine yönelik yoğun güvenlik önlemlerini de eleştirerek, “Barikatları işçilere değil patronlara kurun” sözleriyle dikkat çekmişti.
-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
SIRMA HALI KONUŞMASI SONRASI OPERASYON: SENDİKA BAŞKANI TÜRKMEN GÖZALTINA ALINDI
HAVA SAHASINDA İRAN VETOSU: İSVİÇRE FEDERAL KONSEYİ ABD’NİN ASKERİ TALEPLERİNİ GERİ ÇEVİRDİ
MARKA YATIRIM HOLDİNG’E OPERASYON: BAŞKAN MİNE TOZLU BİÇER GÖZALTINDA
NETANYAHU’NUN ÖLDÜĞÜ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI! İSRAİL VE İRAN'DAN AÇIKLAMA
İSKENDERUN’DA AİLE İÇİ TARTIŞMA ÖLÜMLE BİTTİ:EŞİNİ ÖLDÜREN KADIN TUTUKLANDI
50 BİN LİRAYA SATILMIŞ: ŞAMPİYON AT SMART LATCH’İN KAVURMA YAPILDIĞI SKANDALDA YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI
TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ
ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ZAMANI: OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL BAŞLADI
TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ
TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK
İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI
“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
TOKAT NİKSAR’DA KORKUTAN DEPREM: 5.5 İLE SALLANDIK, EĞİTİME ARA VERİLDİ!
ABD’DE HALKBANK DAVASI DURDURULDU: ADALET BAKANI GÜRLEK’TEN AÇIKLAMA
DİPLOMA İPTALİ DÜNYAYA TAŞINDI: AVRUPA’DAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇİN İNCELEME
Yükleniyor
SIRMA HALI KONUŞMASI SONRASI OPERASYON: SENDİKA BAŞKANI TÜRKMEN GÖZALTINA ALINDI
İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’A AÇIK ÇAĞRI: “İSTANBUL’DA DA TÜRKİYE’DE DE YARIŞALIM”
MARKA YATIRIM HOLDİNG’E OPERASYON: BAŞKAN MİNE TOZLU BİÇER GÖZALTINDA
NETANYAHU’NUN ÖLDÜĞÜ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI! İSRAİL VE İRAN'DAN AÇIKLAMA
ÖĞRENCİLERE ARAPÇA İSTİKLAL MARŞI VERİLDİ! KAYMAKAMIN HEDİYESİ TARTIŞMA YARATTI
YARGI BAĞIMSIZLIĞI İÇİN TARİHİ KARAR: DANIŞTAY, AKIN GÜRLEK DAVASINI ESASTAN İNCELEYECEK!
MEYDANLAR ADALET ARIYOR: ÖZGÜR ÖZEL’DEN "UTANMAZ ADAMLAR" ÇIKIŞI VE İMAMOĞLU’NDAN TARİHİ MESAJ!
- Pazar 14.5 ° / 9.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 13.5 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Salı 17.4 ° / 8.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı


