SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DAVASINDA 4. CELSE BAŞLADI

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davanın ilk duruşmasının 4'üncü celsesi başladı. Bugünkü duruşmada avukat beyanları alınmaya devam edecek.

GÜNDEM 4.07.2024 10:37:00 0
SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DAVASINDA 4. CELSE BAŞLADI

Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davanın 4'üncü celsesi başladı. 
Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda sat 09.00'da başlayan duruşmaya, sanıklar, taraf avukatları, müşteki Ayşe Ateş ve yakınları katıldı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel de duruşmayı takip ediyor.
Davanın ilk celsesinde 8, ikinci celsesinde ise 13 sanığın savunması dinlendi. Duruşma avukat beyanlarının devam etmesiyle başladı.

ÇEP'İN TEHDİDİ KAYDA ALINDI
Mahkeme Başkanı duruşma başlamadan önce, sanık Doğukan Çep’in dünkü duruşmada jandarma eşliğinde dışarı çıkartıldığı sırada müştekilerin bulunduğu tarafta oturan izleyicileri tehdit anlamına gelecek şekilde başını salladığını ve bunun da kendisine mahkemeye üye hakim tarafından bildirildiğini ifade ederek söz konusu durumu kayıt altına aldırdı.
Duruşma öncesi Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş basın açıklaması yaptı. Sanıkların ifadelerine tepki gösteren Ayşe Ateş, MHP ve Ülkü Ocakları'ndan gelen tehditleri hatırlattı.
Ayşe Ateş şunları söyledi:
"Duruşma salonunda yaşananları günlerdir sessizce izliyorum. Avukatımız dışarıya atılıyor, izleyenler salondan kovuluyor. Mahkeme heyetinin mükellefiyeti buradaki müştekileri, sanıkları, tanıkları tek tek dinlemek, anlatılanları kayda geçirmek, beyanlardan yola çıkarmak soruşturmanın genişletilip genişletilmeyeceğine karar vermek. Fakat gidişat hiç öyle değil. Kovuşturmanın genişletilmemesi için bir irade gösteriliyor. Soru sormamız engelleniyor. Ne sorsak 'dosyayla ilgisi yok' deniliyor. Nasıl yok, niye yok? İfadem orada, açın bakın.

"İFADELERİ SABIRLA DİNLEDİK"
Tutuklu şahsın bir iki saat hayat hikayesini anlatmasını dinledik, biri mermi dedi, öbürü alttan girdi üstten çıktı dedi, ayak dedi, bacak dedi, diğeri unuttum dedi, şifremi unuttum dedi, diğeri ise şifremi vermek istemiyorum dedi. Devlete iftira atıldı, daha önceki savcılar hedef tahtasına konuldu. Mahkeme heyetini etki altına almak için yoğun bir çaba sarf edildi. Sabırla dinledik. Bir yandan da mevcut savcı hakkında belirli bir kesim tarafından sosyal medyada 'bu nasıl iddianame, savcı ne yapmak istiyor' diye yazılıp çizilmeye başlandı.
Diğeri ise ne dedi biliyor musunuz? Tüm raporlar ortada olmasına rağmen 'Sinan Ateş'i ben öldürmedim, yanındaki Selman öldürdü' dedi. Sayın başkan da bunu dinledi. Hatta dosyadaki hiçbir belge ve bulguyla uyuşmayan katil beyanlarını kanun kabul edip sosyal medyada aklama mahkemeleri kuranlar oldu.

"HERKES SİNAN'I KİMİN, NASIL ÖLDÜRDÜĞÜNÜ KAMERA KAYDINDA GÖRDÜ"
Vicdanı bir kenara bırakıyoruz. Aklı olan herkes izlediğinde Sinan'ı kimin, nasıl öldürdüğünü gördüğü kamera kaydı mevcutken, biz 3 gündür bu zırvaları dinledik. Peki, kamera kaydında ne var? İzlemeyenler, anlamayanlar için bir daha anlatıyorum. Kiralık katil arabanın arkasından çıkıyor, silahını Sinan'ın vücuduna doğrultup üst kısmına doğru ateş ediyor. Sinan ne ayağından vurulan insanın refleksini veriyor ne de başka bir hamlede bulunuyor. Sadece bilinci kapalı bir şekilde yere düşüyor ve hareketsiz kalıyor. Yere düşen bir insan eğer ayağından vurulduysa bir refleks vermez mi? Hiçbir tepki göstermez mi? Bu akıl ve mantık dışı ifadelerle saçma sapan zırvaları bize 3 gündür dinletiyorlar. Sinan düşerken kiralık katil Eray Özyağcı, Selman'ı da vuruyor. Selman can havliyle kaçıyor ve kaçarken eli silahına gidiyor. Elini beline atıyor. Bunlar kamera kaydında çok net görünüyor. Kiralık katil devam ediyor. Sinan'a tekrar ateş ediyor. Sinan'ı etkisiz hale getirip kaçıyor. Selman geri döndüğünde ise Sinan'ın cansız bedeniyle karşılaşıyor ve dizlerinin üstüne çöküyor.

"DURUŞMADA CANİLERİN BİZE YAŞATTIKLARINI ANLATACAĞIM"
Bugünkü duruşmada vereceğim ifadede sanıkların yaptığı gibi katillerden karton kahraman çıkarma hikâyelerini değil, Sinan hayattayken yaşadıklarımızı, Sinan’ın bana anlattıklarını, canilerin bize yaşattıklarını anlatacağım. Hem de hiçbir ismi pas geçmeden. Tıpkı ilk gün hastanede savcıya verdiğim ifadede yaptığım gibi. O günden sonra yakın arkadaşlarım bana “Ayşe, bu isimleri söyleme. Seni de yaşatmazlar. Sen, Sinan’ın sana söylediği alt kademedeki isimleri ver. Diğerlerini devlet ortaya çıkarır.” dediler. Ölmekten, öldürülmekten, çocuklarımı bir de annesiz bırakmaktan korktum.

"BİLDİĞİM HİÇBİR ŞEYİN SIR KALMASINI İSTEMİYORUM"
Bugün ölümü göze almadım. Burada, sosyal medyada ve Tv ekranlarında ortaya konulan tabloyu gördükten sonra yargıda, emniyette, medyada, sosyal medyada, yer altı dünyasında bu kadar güce sahip bu karanlığın konuşsam da konuşmasam da beni öldüreceğine ikna oldum. Bu yüzden bildiğim hiçbir şeyin sır kalmasını istemiyorum. Müdafiler duruşmada bu siyasi cinayetin Pensilvanya’da kurgulandığını, senaryosunu da Mustafa Özcan isimli şahsın yazdığını iddia ettiler. İddiaya göre ben de onlara hizmet ediyormuşum. Bu; MHP ve Ülkü Ocaklarına karşı yapılan bir kumpas girişimiymiş. Böyle arsızlık, böyle kurnazlık tarih boyunca görülmemiştir.

"KOCAMIN KATİLİNİ NEREDE ARASAYDIM?"
Sinan Ateş’e ölmeden önce Ülkü Ocakları ve MHP yöneticileri tarafından sosyal medya üzerinden yöneltilen tehditler, edilen hakaretler, atılan iftiralar orada dururken arkadaşları aynı odaklar tarafından saldırılara maruz kalmışken deliller de aynı merkezi işaret ederken kocamın katilini nerede arasaydım?

"CAMBAZA BAKMAYACAĞIZ, KATİLLERDEN GÖZÜMÜZÜ AYIRMAYACAĞIZ"
Sinan’ı CHP’liler mi tehdit etti, arkadaşlarına DEVA Partililer mi saldırdı, dostlarına İYİ Partililer mi elçi gönderdi, ofisinin önüne Zafer Partililer mi bir araba adam yolladı? Şimdi müdafiler diyorlar ki senaryoyu Mustafa Özcan yazıyor. Yok Pensilvanya, yok bilmem ne! Bu ne cüret, bu ne aymazlık, bu ne kurnazlık? Hiç heveslenmesinler, hiç sevinmesinler. Cambaza bakmayacağımızı, katillerden gözümüzü ayırmayacağımızı da bilsinler."

 

Anahtar Kelimeler: SİNAN CİNAYETİ DAVASINDA . CELSE BAŞLADI
  • BIST 100

    9380,95%0,45
  • DOLAR

    37,90% 0,30
  • EURO

    42,94% 1,61
  • GRAM ALTIN

    3957,95% 2,25
  • Ç. ALTIN

    6383,07% 2,67

ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E TAZMİNAT DAVASI: GEREKÇE ŞİŞLİ MİTİNGİNDEKİ KONUŞMA

İMAMOĞLU: RANTA VE MİLLET ALEYHİNE OLAN HER HUSUSA KARŞI DURDUĞUM İÇİN BUGÜN BURADAYIM

İBB SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 24 ŞİRKETE KAYYUM ATANDI

AKP'Lİ ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKANI TİRYAKİ İŞÇİLERİN ÇADIRINA SALDIRDI…

EKREM İMAMOĞLU "AKIN GÜRLEK" DAVASINDA SİLİVRİ'DE HAKİM KARŞISINA ÇIKTI: DAVA 16 HAZİRAN'A ERTELENDİ!

GAZETECİLER MURAT AĞIREL VE TİMUR SOYKAN ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

FENERBAHÇE, HİSSELERİNİN YÜZDE 4,8'İNİ YABANCI YATIRIMCIYA SATTI

ÖZGÜR ÖZEL: İBB'YE,CHP'YE, İSTANBUL BAROSU'NA KAYYUM ATANACAK BİLGİSİ GELMİŞTİ…

HBB MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTISI’NI YAPTI

BELEN’DE DÖNÜŞÜMLÜ SU DÖNEMİ SONA ERDİ

TÜRK POLİS TEŞKİLATI 180 YAŞINDA…

BERKAY GEZGİN'İN DE ARALARINDA OLDUĞU 102 GENCE TAHLİYE!

13 YIL SONRA İLK TEMAS: ERDOĞAN, DEM PARTİ HEYETİ İLE GÖRÜŞTÜ

GAZETECİLER MURAT AĞIREL VE TİMUR SOYKAN GÖZALTINA ALINDI!

ÇAYIRHAN MADEN OCAĞINDA PATLAMA!

AVRUPA PARLAMENTOSU'NDAN AB'YE EKREM İMAMOĞLU UYARISI!

ERDOĞAN'DAN YENİ ATAMALAR! YİĞİT BULUT, ORHAN GENCEBAY, HÜLYA KOÇYİĞİT, ALİ SAYDAM...

CHP'DEN KAYYUM ATANAN ŞİŞLİ'DE 'MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR' MİTİNGİ

DUDUOĞLU SON YOLCULUĞUNA DUALARLA UĞURLANDI.

MAHİR POLAT’A EV HAPSİ

AHMET ÖZER'İN KAYYUM DAVASINDA YENİ GELİŞME

'CHP KURULTAYININ İPTALİ İÇİN DİLEKÇE VERDİ' İDDİASINA YALANLAMA

ERDOĞAN "CUNTACILIĞI" CHP’YE YÜKLEDİ, DEM İLE YARIN GÖRÜŞECEĞİNİ DUYURDU

ÜNİVERSİTELİLER, TUTUKLU ARKADAŞLARI İÇİN 'GENÇLİK DAYANIŞMA SAHNESİ'NDE

CHP’Lİ MULLAOĞLU: HATAY’DA İMAMOĞLU İÇİN İMZA ATANLAR KONTEYNER KENTTEN ATILMAKLA TEHDİT EDİLDİ

MALTEPE HUZUREVİ'NDE ÇIKAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI: 17 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

BERHAN ŞİMŞEK DURMUYOR! KONGRE İPTALİ İÇİN BAŞVURU YAPILDI

'MAHİR POLAT İLAÇ ALMIYOR' İDDİASINA SERT YANIT!

CHP'Lİ GÜRSEL EROL MECLİS KÜRSÜSÜNDE KONUŞMADAN DURDU

DİN DERSİ ÖĞRETMENİNİN CEP TELEFONUNDAN 20 ÖĞRENCİSİNİN PORNOGRAFİK GÖRÜNTÜSÜ ÇIKTI

Yükleniyor


ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E TAZMİNAT DAVASI: GEREKÇE ŞİŞLİ MİTİNGİNDEKİ KONUŞMA

İMAMOĞLU: RANTA VE MİLLET ALEYHİNE OLAN HER HUSUSA KARŞI DURDUĞUM İÇİN BUGÜN BURADAYIM

İBB SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 24 ŞİRKETE KAYYUM ATANDI

AKP'Lİ ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKANI TİRYAKİ İŞÇİLERİN ÇADIRINA SALDIRDI…

EKREM İMAMOĞLU "AKIN GÜRLEK" DAVASINDA SİLİVRİ'DE HAKİM KARŞISINA ÇIKTI: DAVA 16 HAZİRAN'A ERTELENDİ!

GAZETECİLER MURAT AĞIREL VE TİMUR SOYKAN ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

ÖZGÜR ÖZEL: İBB'YE,CHP'YE, İSTANBUL BAROSU'NA KAYYUM ATANACAK BİLGİSİ GELMİŞTİ…

  • Cumartesi 16.5 ° / 6.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 13.4 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 15.6 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 28 21 2 5 45 68
3.Samsunspor 29 15 8 6 11 51
4.Beşiktaş 28 13 6 9 14 48
5.Eyüpspor 29 13 8 8 10 47
6.İstanbul Başakşehir 28 12 10 6 7 42
7.Göztepe 28 10 9 9 10 39
8.Gazişehir Gaziantep 28 11 11 6 0 39
9.Kasımpaşa 29 9 8 12 -3 39
10.Antalyaspor 29 11 12 6 -19 39
11.Trabzonspor 28 9 10 9 9 36
12.Konyaspor 29 9 13 7 -7 34
13.Rizespor 28 10 14 4 -12 34
14.Bodrum FK 29 9 14 6 -10 33
15.Kayserispor 28 8 11 9 -12 33
16.Sivasspor 29 8 14 7 -8 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 28 4 17 7 -23 19
19.Adana Demirspor 28 2 22 4 -41