ŞİLE BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BELEDİYE BAŞKANI ÖZGÜR KABADAYI GÖZALTINA ALINDI

CHP’li belediyelere yönelik operasyonlar sürüyor. İstanbul Emniyeti, sabah saatlerinde Şile Belediyesi’ne baskın düzenledi.

GÜNDEM 10.07.2025 22:48:00 0
ŞİLE BELEDİYESİ

Belediye Başkanı Özgür Kabadayı gözaltına alındı. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu bir mafya düzenidir" ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ise "Bu kirli düzeni kabul etmiyoruz!" dedi.
CHP’li belediyelere yönelik operasyonlara bir yenisi daha eklendi.

Şile Belediyesi'ne İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından sabah saatlerinde operasyon düzenlendi.
CHP’li belediyelere yönelik operasyonlara bir yenisi daha eklendi.

Şile Belediyesi'ne İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından sabah saatlerinde operasyon düzenlendi.
CHP'DEN İLK TEPKİ: BU BİR MAFYA DÜZENİDİR
Halk TV yayınında konuşan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır operasyona ilişkin açıklama yaptı.

Özgür Kabadayı hakkında daha önce açılmış bir soruşturma bulunmadığını ifade eden Başarır şöyle konuştu:

"Her sabah bu saçma sapan soruşturmalarla uyanmaya alışmak istemiyoruz. Belediye başkanlarımız hukuki bir taciz altında. Kendi yarattıkları gözaltılarda suç örgütü lideri olarak tutukladıklarının beyanları ile belediye başkanlarımızı gözaltına alıyorlar. Burda bir yargılama mantığı yok.

Bu böyle gitmiyor, böyle gitmeyecek. Gerçek bir taciz altındayız.

Bu operasyonlar 86 milyonun huzurunu kaçırıyor.

Bildiğimiz bir soruşturma yoktu. Birçok belediye başkanımız hakkında başlayan ve devam eden bir soruşturma yok. Önce gözaltına alıp algı yaratıp sonra delil toplamaya çalışıyorlar. Bu bir mafya düzenidir. Hukuk düzeni değildir, olamaz. Herkes biliyor ki bu soruşturmalar siyasi.

Bu adamı (Aziz İhsan Aktaş) organize suç örgütü lideri diye alıp onu şemanın en başına koydular. Ondan sonra bunu salıp bizim belediye başkanlarımızın ifadeleriyle üzerine saldırmaya başladılar

Bir tek AK Partili, Büyükşehir demiyorum, il demiyorum, ilçe demiyorum. Herhalde belediye, meclis üyesi bile göz altına alınmadı bu ülkede. Utanç verici bir tablo.

Halkı cezalandırıyorlar. Erdoğan kaybettiği belediyelerde algı yaratıyor.

Bu operasyonla 15 belediye başkanımız gözaltına alındı. Muhalefet yapan, muhalefet görünen herkes ve her kurum tehdit altında. Darbe döneminde bile bu görülmedi."

Bulut: Bu bir hukuk devleti değil; açık bir baskı rejimidir. Bu kirli düzeni kabul etmiyoruz!

BURHANETTİN BULUT: BU KİRLİ DÜZENİ KABUL ETMİYORUZ!
Operasyona tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Bu bir hukuk devleti değil; açık bir baskı rejimidir. Bu kirli düzeni kabul etmiyoruz!" dedi.

Bulut'un sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

"Saray rejiminin şafak operasyonları artık rutin hale geldi. Bu sabah da Şile Belediye Başkanımız Özgür Kabadayı, gözaltına alındı. 31 Mart’taki yenilgiyi hazmedemeyen Saray, sandıkta yenemediğini polisle, yargı sopasıyla bastırmaya, belediyelerimizi itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Hukuk artık adaletin değil, intikamın aracı haline getirildi. Bu bir hukuk devleti değil; açık bir baskı rejimidir. Bu kirli düzeni kabul etmiyoruz!"

ULAŞ KARASU: KİRLİ DÜZENLERİ İLE BİRLİKTE YIKILACAKLAR
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın sabah saatlerinde şafak operasyonu ile gözaltına alınmasına, “İlk seçimde, kurdukları bu kirli düzenleri ile birlikte yıkılacaklar” diye tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Şafak operasyonları artık tek adam rejiminin rutini oldu. Bu sabah da Şile Belediye Başkanımız Özgür Kabadayı ve çalışma arkadaşları gözaltına alındı. Sandıkta yenilgiyi hazmedemeyenler, belediyelerimizi itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Hukuk, kurdukları bu algı düzeni içinde artık bir intikam aracı haline geldi. İlk seçimde, kurdukları bu kirli düzenleri ile birlikte yıkılacaklar'' ifadesini kullandı.

"BU YAŞANANLAR MÜNFERİT DEĞİL, SİSTEMATİKTİR"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

''Şile Belediye Başkanımız Özgür Kabadayı ve bürokratları bu sabah gözaltına alındı. Bu, hukukun değil; iktidarın emrindeki yargı mekanizmasının, sandıkta kaybettikçe saldırganlaşan bir rejimin operasyonudur. Gerekçe bellidir: Yerel yönetimlerimizi itibarsızlaştırmak, halkın iradesini gasp etmek, Cumhuriyet’in kazanımlarını tasfiye etmektir.

Saray, 31 Mart’ta milletin verdiği demokrasi dersini hazmedemedi. O gün kaybettiklerini; savcılar ve medya operasyonlarıyla geri almaya çalışıyorlar. Ama nafile: Bu halk o iradeyi size bir daha vermeyecek! Biz biliyoruz: Bu yaşananlar münferit değil, sistematiktir. Bir korku düzeni inşa edilmeye çalışılıyor. Ama unuttukları bir şey var: Biz Cumhuriyetiz. Biz halkız. Biz buradayız.

Hangi baskı aracını devreye sokarsanız sokun; boyun eğmeyeceğiz, susmayacağız, geri çekilmeyeceğiz. Bu karanlık düzen yıkılacak. Hukuk yeniden işleyecek. Türkiye, yeniden nefes alacak.''

ÖZGÜR ÇELİK’TEN CMK VURGULU TEPKİ
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, söz konusu operasyona şu ifadelerle tepki gösterdi:

“CMK Madde 118’e göre konutta, işyerinde veya diğer kapalı yerlerde gece vaktinde arama yapılamaz. Buna rağmen, gece saat 01.30’da Şile Belediye Başkanımız Özgür Kabadayı ve ekip arkadaşları ev baskınları ile gözaltına alındı.

Yeri yurdu belli insanları, belediye başkanlarını şafak baskınlarıyla gözaltına alarak halka korku salamadıkları için gece baskınlarına başlayanlar bilsinler ki yasalarımız geceleri operasyon ve arama yapmayı yasayla sınırlamıştır.

Bu ‘operasyoncu’ zihniyet ülkemizin barışına, huzuruna ve güvenliğine zarar vermektedir. Makam, mevki ve iktidar için adalet ve insan hakları ayaklar altına alınmaktadır.

Sandıktan çıkan iradenin karşısında durulamayacağını, bizi kimsenin korkutamayacağını ve sindiremeyeceğini herkes bilsin.”

“Seçilmiş belediye başkanlarına yönelik hukuk dışı uygulamalara son verilmeli”

CHP İstanbul İl Örgütü, olayın takipçisi olacaklarını bildirirken, seçilmiş belediye başkanlarına yönelik hukuk dışı uygulamaların son bulması çağrısında bulundu. Özgür Kabadayı'nın gözaltı gerekçesine ilişkin henüz resmi açıklama yapılmazken, partinin hukuki süreci yakından izlediği öğrenildi.

OPERASYONDAN İLK GÖRÜNTÜLER
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin Şile Belediyesi'ne yönelik düzenlediği operasyona ilişkin görüntüler de DHA tarafından yayınlandı.

 

  • BIST 100

    15961,60%-0,25
  • DOLAR

    43,39% 0,10
  • EURO

    52,01% 0,91
  • GRAM ALTIN

    7170,78% 1,78
  • Ç. ALTIN

    11686,98% 0,34

MAHKEME SALONUNDA İLK GÜN: TUTUKSUZ AKTAŞ, TUTUKLU SEÇİLMİŞ BAŞKANLAR

ÜST DÜZEY TEMAS ORTAYA ÇIKTI: İSRAİL–TÜRKİYE HATTINDA SESSİZ TRAFİK

MUHALEFETTEN SURİYE ZİRVESİ: "HALEP ÜZERİNDEN TEHLİKELİ BİR OYUN KURULUYOR!"

NİJERYA CUMHURBAŞKANI TİNUBU, ERDOĞAN İLE YÜRÜRKEN DÜŞTÜ

4 BİN 500 POLİSLE YAPILAN OPERASYONA FİRAR SKANDALI DAMGA VURDU

ŞARA “KÜRTÇE EĞİTİM” KARARINI VERDİ: SURİYE’DE DEVLET OKULLARINDA KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULACAK

MHP’DEN AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI…

ADALETİN AĞIR SINAVI: AZİZ İHSAN AKTAŞ DOSYASI MAHKEMEDE

GAZETECİ SEDEF KABAŞ GÖZALTINA ALINDI: PAYLAŞIMLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ, ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR

ZİNDANLA YÖNETİLEN ÜLKE: HAPİSHANELERLE AYAKTA TUTULAN İKTİDAR VE SUSTURULAMAYAN GAZETECİLİK

BAĞCILAR’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM ZİNCİRİ: AYNI DAİREDE 3 CAN KAYBI, 1 AĞIR YARALI

DEM PARTİ: TÜM KESİMLERİ SAĞDUYUYLA HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

“VEDALAŞMA FIRSATIM BİLE OLMADI”: FATİH ALTAYLI TUTUKLANDIĞI GÜNÜ ANLATTI

DİYARBAKIR'DA EMNİYET'E PATLAYICI ATILDI, 13 KİŞİ GÖZALTINDA

YENİDEN REFAH’TA BELEDİYE BAŞKANI KRİZİ: İHRAÇ EDİLDİ, AKP İDDİASI GÜNDEME GELDİ

OKAN BURUK İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI: GALATASARAY’DAN ALİ KOÇ’A ÇOK SERT TEPKİ

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN’IN DOKUTTUĞU KİLİMİ HEDİYE ETTİ

15–18 YAŞ İÇİN YENİ DÖNEM: AĞIR SUÇTA 27 YILA KADAR HAPİS GÜNDEMDE

BENZİN YİNE ZAMLANIYOR: YENİ HAFTAYA YİNE ZAMLA UYANIYORUZ

DEVLET BAHÇELİ'DEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

5 GÜNLÜK BEBEĞİ SAKAT BIRAKAN HEMŞİRE TESLİM OLDU

EMİR’DEN KURUM’A AĞIR SÖZLER: HALKIN AVUKATI OL, MÜTEAHHİT GİBİ KONUŞMA

BOŞANMA AŞAMASINDAKİ KADINA KEZZAPLI İŞKENCE GAZİANTEP’İ SARSTI

YALOVA'DA TARİHİ MİTİNG: ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A İSTANBUL İÇİN "HODRİ MEYDAN" ÇAĞRISI

"MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİNE" YARGI KALKANI! İHRAÇ KARARI ÇÖKTÜ!

HATAY KARA TESLİM: 11 İLÇEDE "BEYAZ ALARM" VERİLDİ!

ANTAKYA’DA "YERİNDE" DÖNÜŞÜM: VALİ MASATLI 4 BİN 320 KONUTUN ŞANTİYESİNDE!

HATAY ÜZERİNDEN SİYASİ GERİLİM: ERDOĞAN’DAN ÖZEL’E AĞIR SÖZLER

EMEKLİNİN KADERİNİ BELİRLEYEN OYLAMA: TBMM’DE 168 MİLLETVEKİLİ YERİNDE YOKTU

ODTÜ’DE “UMRE” ÖDÜLLÜ YARIŞMA DUYURUSU: REKTÖRLÜKTEN FAKÜLTELERE RESMİ YAZI

Yükleniyor


ÜST DÜZEY TEMAS ORTAYA ÇIKTI: İSRAİL–TÜRKİYE HATTINDA SESSİZ TRAFİK

MUHALEFETTEN SURİYE ZİRVESİ: "HALEP ÜZERİNDEN TEHLİKELİ BİR OYUN KURULUYOR!"

NİJERYA CUMHURBAŞKANI TİNUBU, ERDOĞAN İLE YÜRÜRKEN DÜŞTÜ

4 BİN 500 POLİSLE YAPILAN OPERASYONA FİRAR SKANDALI DAMGA VURDU

ŞARA “KÜRTÇE EĞİTİM” KARARINI VERDİ: SURİYE’DE DEVLET OKULLARINDA KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULACAK

MHP’DEN AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI…

  • Çarşamba 9.7 ° / 3.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 13.1 ° / 3.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 16 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9