SEDAT PEKER’İN İDDİALARI YARGIYA TAŞINDI: 4 İSİM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in ‘Deli Çavuş’ isimli Twitter hesabından günümüzde ‘beşli çete’ olarak bilinen şirketlerden Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz’e yönelik yaptığı açıklamayla ilgili...

GÜNDEM 9.07.2022 14:33:00 0
SEDAT PEKER’İN İDDİALARI YARGIYA TAŞINDI: 4 İSİM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in ‘Deli Çavuş’ isimli Twitter hesabından günümüzde ‘beşli çete’ olarak bilinen şirketlerden Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz’e yönelik yaptığı açıklamayla ilgili 4 isim hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Cumhuriyet’e konuşan avukat Çolak, “Peker’in itiraflarına rağmen Cumhuriyet’in savcıları sanki hiçbir şey olmamış gibi hareketsiz kalmaya, daha doğrusu siyasi iktidardan talimat beklemeye devam etmektedir” dedi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Twitter’daki ‘Deli Çavuş’ hesabından paylaşımlarını sürdürüyor. 5 Temmuz paylaşımında Peker, “Size akrabam olan Mehmet Cengiz’i anlatacağım” diyerek, kamudan aldığı dev ihalelerle tanınan Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz’le olan geçmişini anlattı. Peker, cezaevinden Mesut Yılmaz’ın kumar kasetleri karşılığı çıktığını ve Cengiz’in anlaşmaya aracılık ettiğini iddia etti.

Anlaşma karşılığında maddi hasarının ödenmesi için 5 milyon dolar para aldığını iddia eden Peker, bahsi geçen parayı ortak akrabaları olan Zafer Salman aracılığıyla aldığını söyledi.

Peker, “Anlaşma sağlandı. İlk 2,5 milyon dolarını peşin aldım. Kalan 2,5 (milyon) doları da ortak akrabamız olan Zafer Salman vasıtası ile teslim aldım (paralar Mehmet Cengiz tarafından Zafer Salman’ın hesabına gönderildi, bir kısmı da Zafer Salman’a elden teslim edildi) O dönem Mesut Yılmaz’ın yakını olan, Devlet Güvenlik Mahkemesi’nin başsavcısı olan Engin Baltacı’nın organizasyonu ile tahliye edildim” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet'ten Mehmet Oflaz'ın haberine göre, Peker’in açıklamalarının ardından Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) harekete geçti.

4 İSME 11 AYRI SUÇLAMA

HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak, Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Cengiz Holding sahibi Mehmet Cengiz, Peker ve Cengiz’in akrabası Zafer Salman ile O dönemin DGM Başsavcısı Engin Baltacı hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

HKP avukatı Çolak tarafından verilen suç duyurusu dilekçesinde; Peker, Cengiz, Salman ve Baltacı’nın, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “zimmet”, “irtikâp”, “kamu görevlisinin suçu bildirmemesi”, “kaçmaya imkân sağlama”, “suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi”, “nüfuz ticareti”, “nitelikli yağma”, “şantaj” ve “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlarını işlediklerini iddia etti.

İVEDİLİKLE İDDİANAME HAZIRLANMALI

Çolak, dilekçede Sedat Peker’in ‘Deli Çavuş’ isimli Twitter hesabından yaptığı 5 Temmuz’daki 25 Tweet zincirine yer verdi. Öte yandan dilekçede Peker’in iddiaları sonrası Gazetemiz muhabiri Rabia Azra Sözcü’ye konuşan Zafer Salman’ın, “Peker ne dediyse doğrudur, savcılar çağırsınlar anlatayım” açıklamasını hatırlattı.

Çolak, dilekçede Peker, Cengiz, Salman ve Baltacı hakkında soruşturma yürütülerek, haklarında ivedilikle iddianame hazırlanmasını ve kamu adına dava açılmasını talep etti.

“CUMHURİYET’İN SAVCILARI İKTİDARIN EMİR ERİ HALİNE GELMİŞTİR”

HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak konuya ilişkin Cumhuriyet.com.tr’ye konuştu. Peker’in itiraf ve isnatlarına rağmen savcıların harekete geçmemesini eleştiren Çolak, “Peker’in itiraflarına rağmen Cumhuriyet’in savcıları sanki hiçbir şey olmamış gibi hareketsiz kalmaya, daha doğrusu siyasi iktidardan talimat beklemeye devam etmektedir” dedi.

Peker’in, ‘Niye soruşturma açmıyorsunuz? Bakın ben şantaj yaptım, suç işledim’ ve Salman’ın, ‘Peker ne dediyse doğrudur, savcılar çağırsınlar anlatayım’ açıklamalarını hatırlatan Çolak, “Bu açıklamalar karşısında savcılar yine sessiz kalıyor dolayısıyla Cumhuriyet’in savcıları maalesef iktidarın emir eri haline gelmiştir, yargımızın içine düşürüldüğü içler acısı durum maalesef budur” ifadelerine yer verdi.

Tarihi sorumlulukları gereği suç duyurusunda bulunduklarını belirten Çolak, “Bu kanunsuzluklara ve kanun adamlarının hareketsizliklerine karşı, kendilerine kanunları hatırlatarak mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

  • BIST 100

    9398,93%-1,21
  • DOLAR

    38,82% -0,01
  • EURO

    44,01% 0,40
  • GRAM ALTIN

    4149,24% 0,99
  • Ç. ALTIN

    6662,82% 0,53

ÖZGÜR ÖZEL: "ANILAN TELEFONU EKREM İMAMOĞLU, İLK İFADESİNDE KAYDA GEÇİRDİ"

İMAMOĞLU, SİLİVRİ'DEN PENDİK'E SESLENDİ…

ŞÜKRİYE ACİ VE DİĞER MÜŞTEKİLER, TİMUR CİHANTİMUR VE EYLEM TOK HAKKINDAKİ ŞİKAYETLERİNİ GERİ ÇEKTİ

ESER KARACA, BOŞANDIĞI ERKEK TARAFINDAN UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDIRDIĞI GÜN KATLEDİLDİ!

GOOGLE'DAN GMAİL KULLANICILARINA UYARI: BU E-POSTAYI HEMEN SİLİN

ESKİ THK REKTÖRÜ ÜNSAL BAN FETHİYE’DE GÖZALTINA ALINDI

İMAMOĞLU'NUN DANIŞMANI YILDIZ ADLİ KONTROLLE TAHLİYE EDİLDİ…

"TÜRKİYE MAARİF VAKFI’NA KAYNAK AKTARILMASI HAKKINDA KARAR" RESMİ GAZETE'DE …

BAŞSAVCILIK RASİM OZAN KÜTAHYALI İÇİN KARARINI VERDİ

HSK SEÇİMLERİ AYM'YE TAŞINDI!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN HSK ÜYELİĞİ SEÇİMLERİNE TEPKİ: AYM'YE BAŞVURACAĞIZ

İKTİDARI ELEŞTİREN TÜSİAD YÖNETİCİLERİ TURAN VE ARAS HAKKINDA ARA KARAR AÇIKLANDI

İBRAHİM KALIN, COLANİ İLE GÖRÜŞTÜ: "YPG'NİN SURİYE'YE ENTEGRE OLMASI" ELE ALINDI

GAZETECİLERDEN AKŞAM GAZETESİNDE YER ALAN İDDİALAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İBB OPERASYONUNDA ÜÇÜNCÜ DALGA: 22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

ÖZGÜR ÖZEL İZMİR'DEN ERDOĞAN'A SESLENDİ: DOĞRULARI GÖR VE ARTIK KÖŞENE ÇEKİL

CHP'NİN İZMİR MİLLETVEKİLİ SAYISI 13'E YÜKSELDİ! ROZETİ ÖZGÜR ÖZEL TAKTI

İMAMOĞLU: BU SADECE BİR SEÇİM MÜCADELESİ DEĞİL YENİ BİR KURTULUŞ MÜCADELESİ

ÖZGÜR ÖZEL, AKP'Lİ GENÇLERE SESLENDİ: TAYYİP BEY TOPU GÖTÜRÜYOR, KESECEKMİŞ

15 ÇOCUĞA 8 YIL İSTİSMAR! OKUL MÜDÜRÜNE 300 YIL HAPİS İSTEMİ

EKREM İMAMOĞLU, ATATÜRK'ÜN SÖZLERİYLE GENÇLERE SESLENDİ

ÖZGÜR ÖZEL: "BU MÜCADELEYE NEFER KAZANDIRMAK HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCUDUR"

ESKİ ABD BAŞKANI JOE BİDEN'A KANSER TEŞHİSİ KONULDU

'HAYALET' SINIFLAR PATLADI: YÜZLERCE KİŞİNİN DİPLOMASI İPTAL EDİLDİ

ERDOĞAN ARINÇ'IN BU AÇIKLAMALARINA ÇOK KIZACAK!

İMAMOĞLU'NDAN MEHMET ŞİMŞEK'E SERT SÖZLER

A101'DE BOZUK ÜRÜN SKANDALI: 3 ŞUBESİ KAPATILDI!

MEDYUMUN FİLMLERİ ARATMAYAN DOLANDIRICILIĞI…

ÇANAKKALE AYVACIK'TA KORKUTAN DEPREM!

'AİLE YILI' AFİŞİNE TEPKİ! KIZ ÇOCUĞA BAŞÖRTÜ, ERKEK ÇOCUĞA TAKKE TAKTILAR

Yükleniyor


ÖZGÜR ÖZEL: "ANILAN TELEFONU EKREM İMAMOĞLU, İLK İFADESİNDE KAYDA GEÇİRDİ"

İMAMOĞLU, SİLİVRİ'DEN PENDİK'E SESLENDİ…

ŞÜKRİYE ACİ VE DİĞER MÜŞTEKİLER, TİMUR CİHANTİMUR VE EYLEM TOK HAKKINDAKİ ŞİKAYETLERİNİ GERİ ÇEKTİ

ESER KARACA, BOŞANDIĞI ERKEK TARAFINDAN UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDIRDIĞI GÜN KATLEDİLDİ!

GOOGLE'DAN GMAİL KULLANICILARINA UYARI: BU E-POSTAYI HEMEN SİLİN

ESKİ THK REKTÖRÜ ÜNSAL BAN FETHİYE’DE GÖZALTINA ALINDI

İMAMOĞLU'NUN DANIŞMANI YILDIZ ADLİ KONTROLLE TAHLİYE EDİLDİ…

  • Perşembe 34.1 ° / 16 ° Güneşli
  • Cuma 33.4 ° / 18.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 32.9 ° / 17.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 28 1 5 56 89
2.Fenerbahçe 34 25 3 6 52 81
3.Samsunspor 34 18 10 6 13 60
4.Beşiktaş 34 16 7 11 20 59
5.İstanbul Başakşehir 34 16 12 6 7 54
6.Eyüpspor 35 14 13 8 4 50
7.Göztepe 34 12 11 11 10 47
8.Trabzonspor 34 12 11 11 11 47
9.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
10.Kasımpaşa 34 11 10 13 0 46
11.Kayserispor 34 11 12 11 -11 44
12.Antalyaspor 34 12 14 8 -22 44
13.Rizespor 34 13 17 4 -10 43
14.Gazişehir Gaziantep 34 12 15 7 -5 43
15.Alanyaspor 34 10 15 9 -10 39
16.Bodrum FK 34 9 16 9 -13 36
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59