Tarih: 19.08.2024 12:04

SEÇİL ERZAN DA DOLANDIRILDI!

Facebook Twitter Linked-in

Erzan’ın tutuklanmadan önce Bozcaada’daki evini kiraya vermesi için arkadaşıyla anlaştığı ve arkadaşının kiraladığı evin parasını Erzan’a vermediği gibi evi kiralayanları da ‘kanalizasyon patladı’ yalanıyla mağdur ettiği ortaya çıktı. Ev için kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verildi.

Arda Turan, Muslera, Semih Kaya, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan gibi Türk futbol camiasının tanınmış isimlerini milyonlarca dolar dolandıran Seçil Erzan’ın da dolandırıcılığa kurban gittiği belirtildi. Gazeteci İsmail Saymaz Halk TV’deki yazısında olayın ayrıntılarını anlattı. Saymaz yazısında Seçil Erzan’ın tutuklanmadan önce Bozcaada’daki evi A.A. isimli arkadaşına kiralaması için verdiğini ancak A.A.’nın kiraladığı evden Erzan’a para vermediğini ve kiraladığı kişileri de mağdur ettiğini yazı. Saymaz yazısının devamında Bozcaada’daki evin kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılacağını belirtti.

Saymaz’ın yazısından ilgili bölüm şöyle:
Hem Erzan’ı hem tatilcileri çarptı.Erzan, tutuklanmadan önce bağ evini, kiralaması için A.A. adlı arkadaşına verdi.A.A., hem elde ettiği kira gelirinden Erzan’a pay vermedi hem de yüklü bir elektrik borcu taktı. Ayrıca evi aynı anda birden çok kişiye kiralayarak, tatilcileri dolandırdı.

Gazeteci Serkan İlik’in ‘Bozcaada Haber’ adlı internet sitesinde yazdığı haberde, şu bilgilere yer veriliyor:

“İki yıldır internet platformlarında kiralık olarak ilana çıkarılan bağ evi için ön ödeme alınıyor. Ödeme sonrası A.A. ne telefonlara cevap veriyor ne de ödemeleri iade ediyor. Aynı tarihlerde birden fazla kişiye aynı evi kiralayarak, dolandırıcılık faaliyeti yürüttüğü iddia ediliyor.”

Haberde ‘Airbnb’ adlı internet platformu üzerinden evi 11 – 17 Temmuz 2024 arasında kiralayan ve 12 bin TL kapora gönderen bir tatilcinin mağduriyetinden söz ediliyor. Tatilci, Bozcaada Haber’e şöyle konuşmuş:

“Tarih yaklaştığında evin kanalizasyonunun patladığını, halletmeye çalıştıklarını ilettiler. Bir gün kala evin düzelmediğini, başka ev ayarlayacaklarını ilettiler. Başka ev bulamadılar. Ne kaporayı ne masraflarımızı karşılaştılar. Bu sürede evin ilanı açıktı. Farklı numaradan aynı tarihleri tutmak istediğimizde A.A. evin müsait olduğunu söyledi ve kapora istedi. Dolandırıcı olduğunu anladık.”

Avukat Karaaslan da A. A.’nın insanları dolandırdığını doğruluyor. “Erzan’a ödeme yapmadı ve elektrik borcu taktı. Ayrıca kaçak elektrik kullandı” diyor.
Ev kaçak, yıkılacak

Bu arada, Erzan’ın bağ evinin kaçak olduğu anlaşıldı ve yıkım kararı çıktı. Karaaslan, karara itiraz etti.Karaslan, evin değerinin 12 milyon TL olduğunu ifade ediyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —