SAVCI, EKREM İMAMOĞLU’NA SİYASİ YASAK İSTEDİ, DURUŞMA ERTELENDİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret iddiasıyla 4 yıl 1 ay hapisle yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun davası başladı.

11.11.2022 20:28:00 0
SAVCI, EKREM İMAMOĞLU’NA SİYASİ YASAK İSTEDİ, DURUŞMA ERTELENDİ

Polisin yoğun önlem aldığı davada adliye girişine de barikat kuruldu. Duruşma sırasında davanın hakimi “Sözlerin kime yönelik olduğu, muhatabı belli. Tartışmasız. Sayın Süleyman Soylu’ya karşı söylendiği belli” ifadeleri kullandı. Duruşma savcısı Ekrem İmamoğlu’nun cezalandırılmasını istedi ve siyasi yasak istedi. Dava 14 Aralık’a ertelendi. İmamoğlu ilk açıklamayı sosyal medyadan yaptı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında eski Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava başladı.

TELE1 muhabiri Hazal Güven adliyenin polis ablukasında olduğunu söyleyerek vatandaşların da adliyenin yakınlarına getirilemediğini yoğun polis önleminin alındığını söyledi.

FOX MUHABİRİ TANIK OLARAK DİNLENDİ
Duruşmada gazeteci Gülşah İnce tanık sıfatıyla ifade verdi. İnce ifadesinde, “Fox TV muhabiri olarak olay tarihinde Ekrem İmamoğlu’na İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisi hakkında sarf ettiği sözleri aynen alıntılayarak, tırnak içinde kendisine sordum. Bunun karşılığında söylediği sözler kamera kayıtlarında vardır. O sırada orada başka medyadan arkadaşlar da vardı. Ekrem İmamoğlu’na cevap hakkı olduğu için kendisi hakkında söylenen sözü alıntılayarak kendisine sordum. Daha sonra haber olarak yayınladık. Bunu ‘Süleyman Soylu’ya yanıt’ olarak haberleştirerek yayınladık” dedi.

“YSK’YA YÖNELİK BİR DEĞERLENDİRME OLMADI”
“İmamoğlu’ndan demeç aldıktan sonra ‘YSK üyelerine neden bu sözü etti’ diye muhabirler arasında bir konuşma oldu mu“ şeklinde soruya “Hem benim hem de muhabir arkadaşların çok sorusu oldu. Bu sorunun dışında ilaveten başka soru gelmedi. Sorduğum tarih 4 Kasım YSK’ya yönelik eleştiriyi düşünmedim. Seçim 6 Mayıs’ta iptal edildi. İkinci seçim de Haziran’dı. Sorduğumuz tarih Kasım. YSK’ya yapsaydı eleştiriyi, gündem o tarihlerin gündemiydi. Whatsapp grubu var. Oraya pek çok kurum da üye. O günlerde YSK’ya yönelik bir değerlendirme de olmadı.” dedi.

HAKİM, TANIĞIN SORUSUNA ‘GEREK YOK’ DEYİP “SOYLU’YA YÖNELİK” DEDİ
İmamoğlu’nun avukatı, ‘Lafa bakarım laf mı, söyleyene bakarım adam mı diye’ sözlerinin kime yönelik söylendiğinin tanığa sorulmasını istedi. Duruşma hakiminin ise, sözlerin Süleyman Soylu’ya yönelik olduğunu söylemesi üzerine, İmamoğlu’nun avukatları bunun tutanağa geçirilmesini istedi. Duruşma hakimi de bunu tutanağa geçirdi.

AVUKATLARIN REDDİ HAKİM TALEBİ KABUL EDİLMEDİ
İmamoğlu’nun avukatı hakimin tarafsız olmadığını düşündüklerini belirterek reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme, reddi hakim talebinin davayı uzatmaya yönelik olduğunu belirterek, reddi hakim talebinin reddine karar verdi.

MÜTALAAA OKUNDU: YSK’YA GÖNDERME YOK!
Mahkeme başkanı esasa dair mütalaa istedi Duruşma savcısı dosyaya sunulan bilimsel mütalaadan bir bölüm okudu. Mütalaada özetle iki siyasetçi arasında yaşanan geçen tartışmada YSK’ya gönderme bulunmadığı belirtiliyor.

CEZA İSTENDİ
Duruşma savcısı Ekrem İmamoğlu’nun cezalandırılmasını istedi ve siyasi yasak istedi Ekrem İmamoğlu davasında mahkeme reddi hakim taleplerinin görüşülmesi için duruşmayı 14 Aralık’a erteledi.

EKREM İMAMOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA
Karar sonrası Ekrem İmamoğlu kendisine ait resmi sosyal medya hesabımdan “Bu bir adalet davasıdır ve biz bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu süreçte destek mesajı paylaşan siyasi partilerimizin liderlerine ve yöneticilerine, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, sanatçılara, gazetecilere, aydınlara ve tüm yurttaşlarımıza teşekkürler.” dedi.

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı İmamoğlu’nun, 13 bin oy fark ile kazandığı 31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında YSK Başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla iddianame hazırlanmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede o dönem Yüksek Seçim Kurulu’nda çalışan Emekli YSK Başkanı Sadi Güven’in de aralarında olduğu 11 kişinin mağdur olduğu belirtilmişti.

İddianamede, İmamoğlu’nun “Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret” suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapsi ile seçme ve seçilme haklarından mahrumiyeti istenmişti.

  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

Yükleniyor


CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

  • Pazar 17.3 ° / 8 ° false
  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7