SAVAŞ:“ZOR GÜNLER GEÇİRDİK AMA BEN HER ZAMAN BURADA VE SİZLERLEYİM”
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Yayladağlıhemşehrileri ile halk toplantılarında biraraya geldi.
HBB Başkanı Savaş, Sebenoba, Çakı, Karaköse, Aydınbahçe, Gözlüce, Yayıkdamlar, Bezge, Çandır, Düsturu, Eğerci ve Aydınlıkevler mahalle sakinleri ile görüşerek gerçekleştirilen çalışmalar ile talepleri dinledi.
“ZOR GÜNLER GEÇİRDİK AMA BEN HER ZAMAN BURADA VE SİZLERLEYİM”
Gerçekleştirdiği ziyaretlerde yoğun ilgi ile karşılanan Savaş, “ Bu seçim parti meselesi değil şehrimiz için oldukça önemli bir seçim. Demografik yapıyı bozmak istiyorlar ama biz buna müsaade etmeyeceğiz. Memleketimiz için mücadelemiz devam edecek. Başarmak zorundayız. Bu bereketli toprakları kimselere bırakmayacağız. Atalarımızın emaneti şehrimize sahip çıkacağız. Yaptıkları evlerden bolca sığınmacılara veriyorlar. Hatay’a depremden günler sonra geldiler. Gelen vinçleri bile beklettiler. Ben hep sahalardaydım. Zor günler geçirdik ama ben her zaman burada ve sizlerleyim” dedi.

“BÜTÜN İLÇELERİMİZDEKİ ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ”
Depremden kaynaklı ilçelerdeki nüfus oranlarının oldukça arttığını da ifade eden Savaş, “ İlçelerdeki iş yükümüz oldukça arttı. Gelirimiz yüzde 40’a düştü. İhtiyaçlar ise 12 kat arttı. Ama yine de bütün ilçelerimizdeki çalışmalarımıza durmadan devam ediyoruz. Her mahallenin eksikliklerini gidermek için çabalıyoruz” açıklamalarında bulundu.
Savaş, Suriyeli sığınmacıların da oldukça arttığının altını çizerek şehrin demografik yapısının bozulmaması amacıyla çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

“HATAY’I BÜTÜNLEŞTİRMEK İÇİN BURADAYIM VE ADAYIM”
Hatay’ın birlik ve bütünlüğü için her zaman siyaset yapmadan hizmet verdiklerini de ifade eden Başkan Savaş, “ Hiçbir zaman politik hesap yaparak hizmet yapmıyorum. Biz işimizde tecrübeliyiz. Vatansever insanlar parti düşünmeden şehrini düşünerek hizmet yapar. Biz Hatay’ı yeniden sizlerin destekleri ile de yeniden ayağa kaldıracağız. Hatay’ı bütünleştirmek için buradayım ve adayım. Hatay bu durumda olmasaydı ben yeniden aday olmazdım. Depremde samimi bir şekilde çok çalıştık. Hükümet bizi enkaz altında bıraktı” dedi.

“Bizi beş gün sahipsiz bıraktılar”
İktidar parti temsilcilerinin aynı görüş ve partide olmayanlara hizmetlerin de yapılmayacağı gibi değerlendirmeler üzerine düşüncelerini paylaşan Savaş, “ İktidar ve belediyeler ayrı olursa hizmet gelmez diyorlardı. Rızkımızı Allah verir. Büyükşehir’e gelen bütçe belli. Bizi garip ilan ettiler. Biz garip değiliz mücadele veren insanlarız. Bizi beş gün sahipsiz bıraktılar. Bunun sorumlusu ben değilim. Biz depremde binlerce insanımızı kurtardık. Bilgi, birikim, proje ve genel parayı düzgün kullanırsanız kenti yeniden inşa edebilirsiniz. Olumsuz söylemlere rağmen bir bütün halinde şehrimizi yeniden ayağa kaldıracağız. Gerek yurtiçi gerekse yurt dışı kredilerle de bu işi yapacağız” diye konuştu.

Savaş, depremde evleri olmayan kiracı ve hak sahibi olmayanlara konut yapma projeleri olduğunu da söyledi.Başkan Savaş, Yayladağı Muhtarlar Derneği’ni ziyaret ederek muhtar ve vatandaşlar ile de görüşmeler gerçekleştirdi.Hizmetler konusunda muhtarlar ile sürekli iletişim ve uyum içinde çalıştıklarını söyleyen Savaş, hiçbir zaman taraf tutmadan şehrin her bölgesinde hizmet ettiklerini vurguladı.

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, mahalle ziyaretlerinin ardından Defne ilçesinde Hatay Ticari Taksiciler Derneğine bağlı taksici esnafı ile bir araya geldi.
Taksici esnafının yaşadıkları sıkıntılarını tek tek dinleyen Savaş, “İmkânımız doğrultusunda ne gerekiyorsa yağacağız. Yaşadıklarını sıkıntıları biliyoruz. Her zaman esnafımızın yanında olduk. Esnafımız bizler için çok kıymetli.” dedi.
-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
50 BİN LİRAYA SATILMIŞ: ŞAMPİYON AT SMART LATCH’İN KAVURMA YAPILDIĞI SKANDALDA YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI
TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ
ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ZAMANI: OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL BAŞLADI
TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ
TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK
İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI
“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
TOKAT NİKSAR’DA KORKUTAN DEPREM: 5.5 İLE SALLANDIK, EĞİTİME ARA VERİLDİ!
ABD’DE HALKBANK DAVASI DURDURULDU: ADALET BAKANI GÜRLEK’TEN AÇIKLAMA
DİPLOMA İPTALİ DÜNYAYA TAŞINDI: AVRUPA’DAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇİN İNCELEME
ROJİN KABAİŞ’İN BABASINA ÖLÜM TEHDİDİ: SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
PYD KURUCUSU SALİH MÜSLİM ÖLDÜ! ERBİL’DE TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
SAVCILIK, İMAMOĞLU’NUN PAYLAŞIMLARININ YAPILDIĞI HESABA SORUŞTURMA AÇTI
SAVAŞ DOĞALGAZI VURDU: NİSAN AYINDA ZAM KAPIDA!
ABD-İSRAİL GERİLİMİ SÜRERKEN HAMANEY’E SALDIRI GİRİŞİMİ
JANDARMA MÜDAHALESİ, TARTIŞMALI KİMLİK KONTROLÜ: İBB DAVASINDA GERİLİM TAVAN YAPTI!
Yükleniyor
Hatay SINIRINDA GERİLİM: FÜZE PARÇALARI DÖRTYOL’A İSABET ETTİ
HATAY ÜZERİNDEN PROVOKASYON:ÖNTÜRK’TEN SERT YANIT
ALACAK TARTIŞMASI CİNAYETE DÖNDÜ! REYHANLI’DA 20 YAŞINDAKİ GENÇ ÖLDÜ
HATAY’A 80 MİLYARLIK YATIRIM! DEMİRYOLU, OTOYOL VE DEV YATIRIMLAR GELİYOR
HATAY’DA İFTAR VAKTİ KANLI SALDIRI! ÖLÜRKEN KATİLİN ADINI SÖYLEDİ
HATAYLI AYŞE NAZ ABD’DE TARİH YAZDI: DÜNYA BİRİNCİSİ OLARAK TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRDI
VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ
- Cumartesi 15.7 ° / 5.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazar 14.5 ° / 9.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 13.5 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu


