SAVAŞ:İKTİDARIN ELLERİNDEN GİDECEĞİNDEN KORKUYORLAR 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bir televizyon programının canlı yayın konuğu olarak Hatay ve ülke gündemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Hatay 29.10.2022 10:57:00 0
SAVAŞ:İKTİDARIN ELLERİNDEN GİDECEĞİNDEN KORKUYORLAR 

Cumhuriyetin ülke için önemine değinerek sözlerine başlayan Başkan Savaş, “Cumhuriyet fırsat eşitliği, adalet, gelecek, bilim ve üretmek demektir. Cumhuriyeti sadece kurulduktan sonra değil Osmanlı yıkılıp giderken Anadolu’nun düştüğü duruma bakmak lazım. O durumda bir yandan içerdeki ihanet içerisinde olanlara, cehaletle ve yedi düvelle mücadele eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına bakmak lazım. Ben gençlerimize her zaman Nutuk’u okumalarını tavsiye ederim. Onu okudukları zaman yüreğinde ülke, vatan ve insan sevgisi oluşur. Herkes o günün şartlarına göre baktığında nasıl kıymetli bir mücadele verildiğini anlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, dönem arkadaşlarını ve eli silah tutan herkesi rahmet ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyet’in fazileti ve kazanımlarını saymakla bitiremeyiz” dedi. 
“CUMHURİYET’E VE MİRASIMIZA SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ” 
Başkanlık sistemi ile ilgili iktidarın tutumu hakkında da açıklama yapan Savaş, “İktidar yirmi yıldır hiç yoktan çok kazanım elde etti. Bu iktidarın ellerinden gideceğinden dolayı korkuyorlar. Başkanlık sistemi diye yeni düzen getirdiler. Şu anda ne yapacaklarını şaşırdılar. Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet’in kazanımlarına dil uzatmaları kadar doğal bir şey yok. Bu nedenle biz dünden daha fazla Cumhuriyet’e ve mirasımıza sahip çıkmak zorundayız” diye konuştu. 
“ŞEHRİMİZİN HUZUR VE MUTLULUĞU İÇİN YAPTIĞIMIZ ETKİNLİKLERİ BİZE ÇOK GÖRÜYORLAR” 
Hatay’ın turizmine ve ekonomisine önemli katkılar sunan EXPO için iktidarın hiçbir şekilde destek vermediğini söyleyen Lütfü Savaş, “Yıllardır savaşın ortasında kalmış bir şehiriz. Şehrimizin huzur ve mutluluğu için yaptığımız etkinlikleri bize çok görüyorlar. Antalya’da yapılan EXPO’ya koyulan para bizim yirmi katımız. Biz Hatay’a kalıcı bir eser bıraktık. Maddi olarak da hiçbir beklentimiz yok. EXPO’nun açılışında da iktidar partisine mensup herkesi davet etsek de kimse gelmedi, Hataylılar’ın eğlenmeye, ekonomisine katkı istemesine hakkı yok mu?” dedi.
EXPO alanında yaz ve kış kullanabilecek bir fuar alanı da yaptıklarını sözlerine ekleyen Savaş, Hatay’a kalıcı bir alan bıraktıklarını ve içerisinde de her şeyin mevcut olduğunu söyledi. 
“ŞU ANDA HAYVANCILIK VE ÜRETİM DİP YAPMIŞ DURUMDA” 
Türkiye’deki ekonomik tablonun gittikçe gerilediğini belirten Başkan Savaş, “Üretici ve tüketici zor durumda. Yirmi yıllık iktidar birçok bakan değiştirdi. Bakanlar değiştiğinde politikaların değişmemesi gerekir. Türkiye’de her bakan değiştiğinde politikalar değişti. Her bakanla birlikte daha çok tüketim toplumu olduk. İthalata dayalı bir sistemin esiri olduk. Şu anda hayvancılık ve üretim dip yapmış durumda” ifadelerini kullandı.
Çiftçilerin de oldukça zor durumda olduğunu ifade eden Savaş, üretim yapan herkesin masrafını bile çıkaramadığını ve bu durumdan dolayı çiftçilerin oldukça mutsuz olduğunu dile getirdi. 
“KENDİLERİNİN YAPMADIĞI HER ŞEYİ DEĞERSİZLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR” 
Hatay’da gerçekleştirilen Tarım Fuarı hakkında da konuşan Başkan Savaş, “Çok güzel bir tarım fuarı açtık. Fakat davet etmemize rağmen Tarım Bakanlığından hiç kimse gelmedi. Bir devlet yönetirken o devletin homojenize edilmesi yönetenlerin elindedir. Heterojen hale getirirseniz kimin ne yaptığını bilemezsiniz ve kaos çıkar. Bu nedenle bütünlemek hükümetin, bürokratların ve siyasetçilerin işidir. Ama kendilerinin yapmadığı her şeyi değersizleştirmeye çalışıyorlar. Böyle birlik ve bütünlük sağlanamaz” diye konuştu. 
“KIRSALDAKİ İNSANLARIMIZIN GÖÇ ETMELERİNİ ÖNLEMEK İSTİYORUZ” 
Kırsal kalkınma projesi hakkında da önemli bilgiler paylaşan Lütfü Savaş, “Hedefimiz 30 bin aileye ulaşmak. Üreticiler vereceği yemin sütten kazandığında daha fazla olduğu için sütü üretmekten vazgeçiyor. Süt kıtlığına gideceğiz. İktidar iki puan enflasyon artışını görmemek adına insanların ineklerini kesilmesine müsaade ediyor. Biz de inekler kesilmesin diye hayvanlarımızın ayak ve tırnak bakımlarını yapıyoruz. Ayrıca çiftçimize tohum ve fide desteğinde bulunuyoruz. 15 bin aile ile irtibattayız. Kooperatiflere de destek veriyoruz. Kırsaldaki insanlarımızın göçlerini önlemek istiyoruz. 
Savaş sözlerinin devamında şöyle konuştu, “ Dünya Bankası raporuna göre biz şu anda enflasyonda altıncı ülkeyiz. Bizden daha kötü beş ülke var. Türkiye rapora göre yolsuzlukla mücadelede Tanzanya’dan geride. Kanunun üstünlüğünü koruma yönünde de Uganda’dan gerideyiz.”
“YAKINDA BEYRUT SEFERLERİNE BAŞLIYORUZ” 
HADO seferlerine verilen ara hakkında ise Başkan Savaş, “Kış aylarından dolayı ara verildi. Nisan ayında yeniden seferlere başlayacağız. Yakında Beyrut seferlerine de başlıyoruz. HADO ile 25 bin biletle Türkiye’de sefer düzenleyerek yolcu taşıdık” diyerek projede kar amacı gütmediklerini bir kez daha yineledi. 
HADO, EXPO ve Hatay’da gerçekleştirdiği birçok projenin vatandaşlar tarafından oldukça beğenildiğini ve teşekkür edildiğini de sözlerine ekleyen Başkan Savaş, iktidar temsilcileri tarafından hiçbir şekilde hizmet teşekkürü almadığını söyledi. 
Siyasilerin parti değişiklikleri ile ilgili soruya da cevap veren Savaş,  geçişlerin olma sebebinin “mevcut iktidarın beğenilmemesi, oradaki yapılanların toplum tarafından hoş görülememesi ve mevcut iktidarın gidici olduğunun görülmesinden” kaynaklı olduğu açıklamasında bulundu.  
“CHP’Lİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM” 
Lütfü Savaş iktidar partisinden aldığı teklif ile ilgili soru üzerine de açıklama yaptı. Savaş konuşmasında, “ 40 gün önce bana teklif geldiğini  bir programda gazetecilerin sorusu üzerine söyledim. 

Teklif, Hatay’daki siyasetçilerden değil önemli bir insandan geldi. Benim ismini söylemem için o arkadaştan da izin almam lazım. Bana teklifte bulundu ama ben teşekkür ettim. Ben hayatımın transferini yaptım zaten. O transferi 8 yıl önce yaptım ben” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir belediye başkanı olmaktan dolayı oldukça memnun olduğunu ifade eden Lütfü Savaş, “CHP bize Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize mirasıdır. CHP’li olmaktan gurur duyuyorum.” Diye konuştu.

“HEPİMİZİN CANSİPERANE MÜCADELE VERMESİ GEREKİR” 

Saadet Partisi GİK Üyesi Necmettin Çalışkan’ın 6’lı masada Cumhurbaşkanı adayının büyükşehir belediye başkanları arasından seçilmesi durumunda, bu adayın Lütfü Savaş olması gerektiğini söylemesi ile ilgili soruyu da yanıtlayan Savaş, “Altılı masada herkesin ideolojisi var. Her Türk vatandaşı adı cumhurbaşkanlığında geçtiğinde gurur duyar. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki en üst makamdır. Ve o en üst makamda Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil etmek onurdur. Altılı masanın en önünde bulunan Sayın Genel Başkanımızın adı geçtiği sürece ben dahil hiçbir arkadaşımız bu konuda bir konuşma yapamaz. Bu konuda ben adayım deme şansı ve hakkı yoktur. Şu anda genel başkanımıza destek hepimizin görevidir. Hepimizin cansiperane hem onu cumhurbaşkanı yapmak hem de altılı masayı hükümet yapmak için mücadele vermesi gerekir” dedi. 

“ALTILI MASA TÜRKİYE İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR KAZANIM” 
Programın sonunda altılı masanın ülke için çok önemli olduğunu ifade eden Savaş, “Türkiye’nin gelmiş olduğu noktada  herkes kendini birleşmek zorunda hissediyor. Herkes egosunu, ideallerini ve ideolojilerini bir tarafa bırakmış durumda. Bu Türkiye için çok büyük bir kazanım. Bütün insanların bir masa etrafında toplanması saygı duyulacak bir şey. İktidar şu anda tek başına karar veriyor ama altılı masa istişareler yapıyor. Bu kişiler bozulan ekonomiyi, hukuku, dış politikayı ve eğitimdeki sıkıntıları çözebilmek için bir arada. Kimin aday olacağından çok ülkenin yönetileceği sistem önemli. Hepimizin altılı masa için mücadele vermesi lazım” dedi. 

  • BIST 100

    9396,02%1,40
  • DOLAR

    38,04% -0,23
  • EURO

    43,49% -0,35
  • GRAM ALTIN

    4036,40% -1,51
  • Ç. ALTIN

    6569,86% -0,17

RASİM OZAN KÜTAHYALI, ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ALİ KOÇ İLE GÖRÜŞTÜ

HBB ESKİ BAŞKANI SAVAŞ 21. KURULTAYI HAKKINDA DA DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

İMAMOĞLU "YARINDAN TEZİ YOK" DİYEREK AÇIKLADI!

DEVLET BAHÇELİ: CHP’YE KAYYUM HEM DOĞRU DEĞİL HEM DE MÜMKÜN DEĞİLDİR

İMAMOĞLU: YANLIŞIN BEDELİ 50 MİLYAR DOLAR OLDU

MERKEZ BANKASI FAİZİ YENİDEN YÜKSELTTİ

SELÇUK KOZAĞAÇLI YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

SIRRI SÜREYYA ÖNDER’İN SAĞLIĞIYLA İLGİLİ SON DURUM: TEDAVİYE İYİ YANIT VERİYOR

RASİM OZAN KÜTAHYALI HAKKINDA GÖZALTI KARARI

ERDOĞAN İMZALADI: BAZI FAKÜLTELERİN ADI DEĞİŞTİ, YENİ FAKÜLTELER KURULDU

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA YENİ DALGA: 12 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKİYE'NİN BÜTÜN DEMOKRATLARI OTOKRATA KARŞI MÜCADELE EDİYOR

ERZİN'DE KAYIP KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

HATAY'DA FECİ KAZA... BİR ÖLÜ BİR YARALI

AVUKAT SELÇUK KOZAĞAÇLI TAHLİYE EDİLDİ

TÜRKİYE BU 'YASAK AŞK'I KONUŞUYOR... TUTUKLANDILAR

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN 'SIRRI SÜREYYA ÖNDER' YORUMLARINA İSYAN ETTİ!

TARKAN'IN ANNESİ NEŞE TEVETOĞLU HAYATINI KAYBETTİ

AYM'NİN CAN ATALAY KARARI TBMM GENEL KURULU'NDA OKUTULDU

SIRRI SÜREYYA ÖNDER, AORT DAMARI YIRTILMASI NEDENİYLE AMELİYATA ALINDI

MARAŞ'TA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

BENZİNE ZAM GELİYOR

ERDOĞAN: BİZ TÜRKİYE'NİN İTİBARINI KÜRESEL ÖLÇEKTE ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ…

İSTANBUL VALİSİ GÜL EYLEM YAPAN ÖĞRENCİLERİ UYARDI

TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU YASAK AŞK SKANDALINDA KAYINVALİDE VE DAMAT CANLI YAYINDA GÖZALTINA ALINDI

3 İL İÇİN KRİTİK UYARI: 15 KATLI BİNALAR VAR VE ZEMİN SIKINTILI

MAHFİ EĞİLMEZ'DEN "FAİZ SEBEP ENFLASYON SONUÇ" ELEŞTİRİSİ…

ALMANYA'DA İMAMOĞLU İMZALARINA KONSOLOSLUK EL KOYUP YIRTTI

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA: MİLLETLE İNATLAŞMAYIN!

Yükleniyor


ERZİN'DE KAYIP KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

HATAY'DA FECİ KAZA... BİR ÖLÜ BİR YARALI

HBB’DE 1 YILLIK ÇALIŞMALAR MASAYA YATIRILDI

HBB MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTISI’NI YAPTI

BELEN’DE DÖNÜŞÜMLÜ SU DÖNEMİ SONA ERDİ

CHP’Lİ MULLAOĞLU: HATAY’DA İMAMOĞLU İÇİN İMZA ATANLAR KONTEYNER KENTTEN ATILMAKLA TEHDİT EDİLDİ

  • Perşembe 25.9 ° / 9 ° Güneşli
  • Cuma 28.2 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.7 ° / 12.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 29 23 1 5 42 74
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
9.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
10.Göztepe 29 10 10 9 9 39
11.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
12.Konyaspor 30 10 13 7 -6 37
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 30 9 14 7 -10 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 29 4 18 7 -24 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47