SAVAŞ:ECDADIMIZIN YAŞADIĞI SIKINTILARI YAŞAMAK İSTEMİYORUM

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle gerçekleştirilen bir programda yaptığı konuşmada...

Hatay 31.10.2023 12:00:00 0
SAVAŞ:ECDADIMIZIN YAŞADIĞI SIKINTILARI YAŞAMAK İSTEMİYORUM

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle gerçekleştirilen bir programda yaptığı konuşmada, HBB’nin tüm çabalarına rağmen Hatay’da gerekli tedbirler alınmadığından dolayı depremde bu kadar acının yaşandığını vurguladı.

115 yılında 260 bin kişinin Antakya’da meydana gelen deprem nedeniyle yok olduğunu, 526 yılında 250 ile 500 bin arasında da insanın can verdiğini belirten Savaş, ‘’Ama bunun dışında çok deprem olmuş burada. Çok hareketli bir coğrafyaya sahibiz. Deprem coğrafik bir olay ve kaderimizi de eş tutmamamız lazım. Bu felaketi yöneticiler getirmedi ama yeteri kadar önlem alınamadığı için bu durum yaşandı. Bunu en çok konuşan benim. Konuşmaya da devam edeceğim’’

“ 2021’DE RİSKLİ ALANLARI GÖREREK PROJELER HAZIRLAMIŞ BAKANLIKLARA DA SUNMUŞTUK’’

Hatay’ın deprem bölgesi olduğunu ve bu konuda yıllardır çalışmalar gerçekleştirdiklerini de vurgulayan Lütfü Savaş, “ Biz 2013 yılından, kentsel dönüşüm yasası çıktığından beri çalışıyoruz. 2023’e kadar riskli alanları görerek projeler hazırladık ve bakanlıklara sunduk. Maalesef ilgili makamlara sunulan makam aynı istikamette değilse alttaki makamın sözleri veya yazıları kaale alınmıyor. Böyle olunca da büyük kayıplar yaşanıyor. 98 bin 277 hektarlı alanda mikrobölgeleme yapmıştık. Ama bakanlıktan onay almadan bir şey yapamıyorsunuz. Seçim kazanmak için değil insanlarımızın hayatta kalması için buradayız” dedi.

“İNSANLARIMIZIN KAYGILARINI GİDERECEK KANUNLARIN ÇIKARILMASI LAZIM”

Savaş konuşmasında şöyle dedi:  “ 22 yıldır hükümet var. İnsanlarımızın kaygılarını giderecek kanunların çıkarılması lazım. İnşaatlar yapılırken kim ne sorumluluk alıyorsa net vermek ve hesap soracak şekilde kanun olması lazım. İnsanlarımızın mülkiyet hakları da oldukça önemli. Zemin etüdüne göre yapılmalı ve tarihi dokulara uyum sağlayan sağlam zemin olan yerlerde yapılanma olmalı”

Ortak akıl ile hareket edilerek şehir için ne gerekiyorsa yapılmasını savunan Savaş, “ Hatay olarak çok büyük afet yaşadık. Biz tüm katmanlarımızla ve hemşehrilerimiz ile birlikte çok hızlı bir şekilde ayağa kalkacağız. Depremin yaralarını da hep birlikte saracağız. Bir daha trajedi ve travmalar yaşamamak için Hatay’ı sağlam ve sağlıklı bir şekilde geleceğe taşımalıyız. Depremin 10. Gününden itibaren bilim dünyası ve birçok STK ile çalışıyoruz. Hatay’ın tarım, turizm ve sanayide en iyisini yapmak için çalışıyoruz. Altyapıdan üstyapıya kadar düşünüyoruz” açıklamalarında bulundu.

“ŞEHRİMİ KAYBEKMEKTENSE ŞEHRİM BENİM İÇİN DAHA ÖNEMLİ”
 

Asi Nehri ve Atatürk Caddesi arasındaki çalışmalar hakkında da değerlendirme yapan Başkan Savaş, “Orada 100 metre derinliğinde alüvyon zemin var. Ben bu şehrin belediye başkanı olarak fikrimi söylemek zorundayım. 5 metrelik kazıklarla orada yapılar yapamazsınız. Orası Asi Nehri’nin kıvrım yerine denk geliyor. Dolgu zemine 5 metre kazık yetmez ve bina da yapılamaz” dedi.

Birçok akademisyen ve uzmanlar ile birlikte gerçekleştirdikleri çalışmalara da değinen Savaş, “ Üniversitelerden 126 akademisyen, 15 ana başlıkta Hatay için çalışıyor. Çalışmalarımızın yüzde 75’i bitti. Bakanlıklardan cevap bekliyoruz. Son 2 bin yılın en büyük yıkımını yaşadık. Bina yapmakla bu iş olmaz. Ben bu şehri bir daha kaybetmek istemiyorum. Şehrimi kaybetmektense seçimi kaybederim, şehrim benim için daha önemli. Biz şehrimizi kazanmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

“ECDADIMIZIN YAŞADIĞI SIKINTILARI YAŞAMAK İSTEMİYORUM”

Savaş, Suriyeliler konusunu siyasi nedenlerle mi gündeme getiriyorsunuz? Sorusuna sert tepki gösteren Savaş, “ Ben 12 yıldır her yerde şehrimizi konuşuyorum bunu dile getiriyorum. Bu konuyu siyasete alet ediyor diyenlere iyi bakmak lazım. Bu insanlar ya coğrafya bilmiyor ya da tarih bilmiyorlar. Hatay ya da Türkiye umurlarında bile değil. Hatay da Türkiye de benim umurumda. Bu coğrafya atalarımın kanlarıyla yoğrulmuş bir coğrafya. Bir milli meseledir. Siyasete alet edilmesine karşıyım. Mevcut siyasetçilerin de hemfikir olması lazım. Hangi coğrafyada 550  bin Suriyeli var? Ecdadımızın yaşadığı sıkıntıları yaşamak istemiyorum. Gelecek nesillerimiz de bu sıkıntıları yaşamasın diye bunları gündeme getiriyoruz” dedi.

“CUMHURİYET REFAHI, BAĞIMSIZLIĞI VE GÜÇLÜ OLMAYI TEMSİL EDER”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün armağanı olan Cumhuriyeti ‘’fazilet’’ olarak niteleyen Savaş, ‘’Cumhuriyetimize sahip çıkmamız lazım. Refahı, bağımsızlığı ve güçlü olmayı temsil eder. Eksikliklerimizi tamamlayarak mükemmel hale getirebilir her şeyi. Siyasetçiler başta olmak üzere Cumhuriyete sahip çıkmalılar. Yaşasın cumhuriyet. Cumhuriyet olmasaydı Hatay olmazdı. Cumhuriyet sayesinde hepimiz şuan buradayız” değerlendirmesinde bulundu.
 

  • BIST 100

    9477,14%0,74
  • DOLAR

    38,01% 0,23
  • EURO

    41,93% 1,04
  • GRAM ALTIN

    3683,78% 1,31
  • Ç. ALTIN

    6053,11% 0,00

MALTEPE HUZUREVİ'NDE ÇIKAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI: 17 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

BERHAN ŞİMŞEK DURMUYOR! KONGRE İPTALİ İÇİN BAŞVURU YAPILDI

'MAHİR POLAT İLAÇ ALMIYOR' İDDİASINA SERT YANIT!

CHP'Lİ GÜRSEL EROL MECLİS KÜRSÜSÜNDE KONUŞMADAN DURDU

DİN DERSİ ÖĞRETMENİNİN CEP TELEFONUNDAN 20 ÖĞRENCİSİNİN PORNOGRAFİK GÖRÜNTÜSÜ ÇIKTI

PARİS KONSEYİ'NDEN EKREM İMAMOĞLU'NA 'FAHRİ HEMŞEHRİLİK' UNVANI

MAHMUT TANAL, ADALET BAKANLIĞI ÖNÜNDE ÇADIR KURDU...

PAYAS’TA İÇME SUYU SORUNU TARİH OLUYOR

BÜYÜKŞEHİRDEN KAÇAK HAFRİYAT DÖKÜMÜNE DEV CEZA

YÜKSELİŞ KOLEJİ ERASMUS ORTAKLARINA EVSAHİPLİĞİ YAPACAK

DÖNMEZ:İSKOOP ÖZELLİKLE KADIN İSTİHDAMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

İMAMOĞLU'NUN BABASININ EVİNDE ARAMA! KAPIYI ÇİLİNGİRLE KIRDILAR

İMAMOĞLU'NUN AVUKATLARINDAN RTÜK'E 9 KANAL İÇİN BAŞVURU

TRUMP ERDOĞAN'I ÇOK SEVERİM, BİR RAHİBİMİZ VARDI VE GERİ ALDIK

CEMAL ENGİNYURT MASAK'A SESLENDİ…

BAHÇELİ TALİMAT VERDİ! MHP'DEN 'KILIÇDAROĞLU' ADIMI

BAHÇELİ 'ERKEN SEÇİM YOK' DEDİ, CHP KURULTAYINI HEDEF ALDI

ÖMER ÇELİK'TEN DEM PARTİ-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA…

CHP'Lİ ŞEHİTKAMİL BELEDİYE BAŞKANI, PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

EKREM İMAMOĞLU'NUN TUTUKLULUĞUNA İTİRAZ EDİLDİ

HBB, HASTA VATANDAŞLARIN YANINDA

COLANİ, TÜRKİYE'YE GELİYOR

SİLİVRİ'YE YENİ BİNA YAPILACAK

MAHİR POLAT, ADLİ TIP KURUMU'NA SEVK EDİLİYOR

TRUMP’IN TARİFELERİ KÜRESEL PİYASALARI KIPKIRMIZI YAPTI!

İSTANBUL'UN GÖBEĞİNDE MASKELİ İNFAZ: BİRİ HAMİLE 2 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

SİYASETTE 'CUNTA' GERİLİMİ: 'HADSİZ', 'SUÇLU' KELİMELERİ HAVADA UÇUŞTU!

2 NİSAN BOYKOTUNUN ETKİSİ: SONUÇLAR YAYIMLANDI

ÖZGÜR ÖZEL'İN A TAKIMI BELLİ OLDU: DİKKAT ÇEKEN 'KILIÇDAROĞLU' DETAYI

TİCARET BAKANLIĞI YURT DIŞINA LİMON SATIŞINI YASAKLADI

Yükleniyor


BÜYÜKŞEHİRDEN KAÇAK HAFRİYAT DÖKÜMÜNE DEV CEZA

HBB, HASTA VATANDAŞLARIN YANINDA

HATAY’DA JANDARMA PERSONELİ VE KIZ ARKADAŞI SAHİLDE ÖLÜ BULUNDU

HATAY'DA KUYUMCUDA 100 BİN TL'LİK ALTIN BİLEKLİK HIRSIZLIK ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

CHP'NİN OLAĞANÜSTÜ KURULTAY KARARININ İPTALİ TALEBİNE RET

VALİ MASATLI İFTARINI MEHMETÇİKLE BİRLİKTE YAPTI

  • Çarşamba 22.4 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 16.1 ° / 6.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 28 21 2 5 45 68
3.Samsunspor 29 15 8 6 11 51
4.Beşiktaş 28 13 6 9 14 48
5.Eyüpspor 29 13 8 8 10 47
6.İstanbul Başakşehir 28 12 10 6 7 42
7.Göztepe 28 10 9 9 10 39
8.Gazişehir Gaziantep 28 11 11 6 0 39
9.Kasımpaşa 29 9 8 12 -3 39
10.Antalyaspor 29 11 12 6 -19 39
11.Trabzonspor 28 9 10 9 9 36
12.Konyaspor 29 9 13 7 -7 34
13.Rizespor 28 10 14 4 -12 34
14.Bodrum FK 29 9 14 6 -10 33
15.Kayserispor 28 8 11 9 -12 33
16.Sivasspor 29 8 14 7 -8 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 28 4 17 7 -23 19
19.Adana Demirspor 28 2 22 4 -41