SAVAŞ VE HOLLANDA PROJE ORTAKLARI HATAY’DA YAPILACAK MODÜLER MAHALLE İÇİN İMZALARI ATTI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay’da deprem ve diğer afetlere dayanıklı modüler mahalleler inşa etmek üzere Hollanda ile oluşturulan Konsorsiyumun protokolünü imzaladı.

Hatay 14.12.2023 10:55:00 0
SAVAŞ VE HOLLANDA PROJE ORTAKLARI HATAY’DA YAPILACAK MODÜLER MAHALLE İÇİN İMZALARI ATTI

Zoom üzerinden düzenlenen imza törenine Hollanda’nın Türkiye Büyükelçisi Joep Wijnands da katıldı. Birinci etapta 450 konut, 84 ticari alan ve 500 araçlık otoparkı bulunan mahallenin tasarım ve inşaasını üstlenen Kuiper Compagnons, De Meeuw ve DMT gibi alanında uzman şirketlerin temsilcilerinin de katıldığı törende, konsorsiyumdan Hollanda İşverenler Birliği (NL WORKS) evlerle ilgili sunum yaptı. Yetkililer şehir merkezinde yapımı planlanan konutların 2024 yılı içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

Konutların güvenli, sürdürülebilir, konforlu ve esnek barınma alanları sağlayacağını, iş yerlerinin bölgeye katkı sunacağını kaydeden yetkililer, ‘’Hataylılar bu konutlarda hayatlarını, topluluklarını, sosyal dokularını, kültürlerini, yerel ekonomilerini ve geleceklerini güvenle tekrar inşa edebilecektir’’ dedi.

Depreme dayanıklı, sürdürülebilir bir kompleks mahalle ile Hataylıların yaralarını sarmak üzere uzun zamandır Hollanda ile görüşmelerini sürdüren HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hollanda’nın Türkiye Büyükelçisi ve proje ortaklarına teşekkür etti.

SAVAŞ: BU PROJE TÜRKİYE’DEKİ DİĞER İLLER İÇİN DE BİR UMUT OLACAK

Savaş geçekleştirilen projenin Hataylılar için önemine değinerek HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Depremin ilk günlerinden itibaren arama kurtarma gibi birçok konuda bizlere destek veren Hollanda Devletine, büyükelçiliğimize belediyelere, sivil toplum kuruluşlarına ve bizleri unutmayan herkese teşekkür ederim. Belki de bu proje Türkiye’deki diğer iller için de bir umut olacaktır. Sıkıntılarımızın giderilmesi, umutlarımızın artması ve kaygılarımızın azalması için bizlere müthiş destekler verdiniz. İkili ilişkilerimizin böyle uzun süreli diyalog kurması bizim için çok büyük mutluluk” ifadelerini kullandı.

Savaş konuşmasının devamında, “ Proje Hatay’a verilen destek birçok mezhebe, etnik kökene, tarihe, medeniyete ve kültüre yapılmış olacak. Bu ortaklık dünya barışı ve insanlar arasındaki iletişimi maksimum seviyeye çıkarma adına da önemli. Depremde yıkıntıların ve ölümlerin yüzde 45’inin olduğu Hatay’da bu projeyi yapmak gelecek adına hepimizi umutlandırarak diğer illere de umutlu olacak ve tarihin sayfalarına geçecek. Emeği geçen herkese ve paydaşlarımıza,
Hollanda’nın Türkiye Büyükelçiliği ve ülkemizin Hollanda Büyükelçiliğine, Hollanda Belediyeler Birliğine, Hollanda İş Adamları Birliği NL WORKS ve Amsterdam Belediyesi yetkililerine, gönlü bizlerle olan tüm soydaşlarımıza teşekkür ediyoruz. 
Projeyle, Hollanda arasında dostluk bağlarımızın en üst seviyeye dayanacağına inanıyor, kardeşlik adına da kazanç sağlayacağımızı düşünüyorum. Hatay’ımız için hayırlı olsun” dedi.

HOLLANDA BÜYÜKELÇİSİ WİJNANDS: ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Hollanda’nın Türkiye Büyükelçisi Joep Wijnands da Hollanda’nın modüler konut konusunda çok tecrübeli bir ülke olduğunu belirterek geçen hafta Hatay’ı ziyaret ettiğini hatırlatı.
Wijnands, ‘’Elimizden geneli yapmak istiyoruz. Hatay’da olup bitenleri görmek ve bu halini görmek beni çok üzdü. Hataylıların ne kadar güçlü ve dirençli olduklarını görmek beni çok mutlu etti. Hatay’da mağdur olan halk için çalışıyoruz ve onları unutmadık. Bütün yardımlarımızı da sizlere sunmak istiyoruz. Modüler inşa projesi hepimiz için oldukça önemli. Hatay için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

KARAKUŞ: HATAY HALKININ TOPARLANMALARI VE AYAĞA KALKABİLMELERİ İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ADIM OLACAK

Projenin Kurucularından Hamit Karakuş da depremin hemen ardından Hatay’da Başkan Savaş ile görüştüğünü belirterek, ‘’Hatay’a geldiğimde yıkımlardan çok etkilenmiştim. Buraya bir takım şeylerin yapılması gerektiğini düşünerek Hollanda’daki bütün merciilere ve yardımcı olabilecek herkesle görüşmeler gerçekleştirdim. Hollanda’daki tecrübelerden faydalanılabilmesi konusunu da konuştuk. Bu projenin gerçekleştirilmesinden dolayı çok mutluyum. Belediyemize bize destekleri için çok teşekkür ederim. Hatay halkının toparlanmaları ve ayağa kalkabilmeleri için çok büyük bir adım olacak” açıklamalarında bulundu.
Toplantıda ayrıca, Modüler Evler Konsorsiyumu inşaatların başlatılma ve diğer konulardaki süreci detaylı şekilde ele almak üzere en kısa zamanda Hatay’da buluşulması kararı aldı. 
 

  • BIST 100

    10698,13%1,25
  • DOLAR

    42,31% 0,03
  • EURO

    49,02% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5488,13% -0,13
  • Ç. ALTIN

    9189,23% 0,00

TATİL ZEHİR OLDU: GÜNDEN GÜNE ERİYEN AİLEDEN SON KAYIP BABA OLDU

HESABI ENGELLENEN İMAMOĞLU'NDAN YENİ HESABINDAN İLK PAYLAŞIM: NEREDE KALMIŞTIK?

UKRAYNA’DA TÜRK GEMİSİNE SALDIRI: RUS İHA’SI LPG TANKERİNİ VURDU, DİPLOMASİ TRAFİĞİ BAŞLADI

SİVAS’TA DEMİR MADENİ ÇÖKTÜ: 66 YAŞINDAKİ MÜDÜR KAYIP

ZAMLI EKMEĞE TEPKİ: DÖRTYOL HALKI ÇAREYİ HALK EKMEKTE BULDU

İSMAİLAĞA SOSYAL KONUTLARA DA EL ATTI: PROJEDE DEĞİŞİKLİK YAPTIRDIKLARINI İDDİA ETTİ

TRUMP’TAN SÜRPRİZ U DÖNÜŞÜ: “KOMÜNİST” DEDİĞİ MAMDANİ İLE MASAYA OTURUYOR

KILIÇDAROĞLU; BİNALİ YILDIRIM, DOĞU PERİNÇEK VE SÜLEYMAN SOYLU İLE BİRLİKTE NİKAH ŞAHİDİ OLDU

ESKİ HDP'Lİ VEKİL YENİDEN REFAH’A GEÇTİ

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

Yükleniyor


HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

MAHKEME YETMEDİ, İSTİNAFA DAYANDI! SAVAŞ HÜKMÜ TANIMADI, KILIÇDAROĞLU SEVDASINI BIRAKMADI!

DEPREMZEDE BEBEĞİN ÖLÜMÜ SONRASI HATAY’DAKİ KÜNEFE TÖRENİ TARTIŞMA YARATTI

HATAY’DA 23 CANIN GİTTİĞİ DAVADA 3 YILDIR TUTUKLU SANIK BULUNMUYOR

İSKENDERUN’DA GİZLİ BÖLMEDE SAKLANAN HÜKÜMLÜLER TUTUKLANDI!

ÖNTÜRK SEL BÖLGESİNDE:TÜM EKİPLERİMİZ SAHADA …

  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.7 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Perşembe 22.3 ° / 10.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7