SAVAŞ “PLANLI VE DOĞRU BİR ŞEKİLDE HAREKET ETMEMİZ LAZIM”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 6 Şubat Depremi’nin ardından Hatay’ın çok zor günler geçirmekte olduğunu, 163 personeli vefat eden Büyükşehir belediyesi ile birlikte Hatay’da görev yapan tüm kurumların depr

Hatay 15.08.2023 10:26:00 0
SAVAŞ “PLANLI VE DOĞRU BİR ŞEKİLDE HAREKET ETMEMİZ LAZIM”

FOX TV’nin sorularını yanıtlayan Savaş,  Büyükşehir Belediyesinin kaybettiği personelin ne yazık ki çok sayıda olduğunu, personelin çoğunun ailesinden kayıplar olduğunu, bazı personelin engelli hale geldiğini belirterek bundan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Kendisi ile birlikte binlerce belediye personelinin ve Hataylıların büyük çoğunluğunun konteynerlarda yaşadığını kaydeden Savaş, bir an önce Türkiye Acil Müdahale Planının (TAMP) tam olarak uygulanmasını istediklerini söyledi.

TAMP’a göre başta 8 Bakanlık olmak üzere deprem bölgesindeki tüm sorunların merkezi yönetim tarafından çözülmesi, belediyelerin asli görevleri ile birlikte bu kurumlara yardımcı şekilde çalışması gerektiğini anlatan Savaş, “8 bakanlık, AFAD, Kızılay gibi kurumlar organize olarak bir an önce şehir için çaba sarf etmeli. Bu bakanlıklar ve kurumlar çok bütçeye sahipler. Biz işlerimizi yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Şehrin altyapı sorunlarını Hatay Büyükşehir Belediyesinin tek başına çözemeyeceğini kaydeden Savaş, “Bizler de mağduruz. İlgili bakanlıklar ve kurumlarla bu sorunları çözmek zorundayız. Devletimiz diğer iller ile birlikte bizim yanımızda olmak zorunda. Günlerimiz çok zor geçiyor. Herkesten destek bekliyoruz” dedi.

SAVAŞ’TAN, YAYMAN’IN İDDİASINA YANIT; İSPATLASIN YARIN İSTİFA EDERİM

Savaş, AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın ‘’EXPO alanlarına 8 Milyar Lira harcadılar’’ iddiasının hatırlatılması üzerine, 2017 yılında Hatay’ın bitki zenginliğinin dünyaya duyurularak ticaretin geliştirilmesi amacıyla düzenlenmesine karar verilen ve iki büyük park alanı olan EXPO alanlarının 750 Milyon TL’ye mal olduğunu vurguladı.

Belediye bütçesinden yaklaşık birkaç yıl içinde bu kaynağın kullanıldığını belirten Savaş, ‘’İddiasını ispat ederse belediye başkanlığından istifa ederim. 750 Milyon TL nerede 8 Milyar  TL nerede? Benim bütçemin tamamı bundan üç dört sene önce zaten 1 milyar civarını bulmuyordu. Tüm bütçesi 1 milyar TL bile olmayan belediyenin EXPO’yu 8 Milyar TL’ye yapmış olması mümkün mü? Aklına gelen her rakamı söylüyor önce 2 Milyar TL dedi, 4 Milyar TL dedi, 8 Milyar TL dedi… Bir konuşma yapılırken gelecekte mahcup olmayacağın kelimeleri ağzınızdan çıkarmanız lazım. Ayrıca EXPO’yu iyi ki yapmışız. Depremin ilk gününden bu yana birçok kurum ve kuruluş ile belediyemiz orada konuşlandı ve vatandaşlarımızı da hala orada misafir ediyoruz.’’ dedi.


HBB BAŞKANI LÜTFÜ SAVAŞ: DEVLETİMİZİN SICAK ELLERİNİ OMUZLARIMIZDA HİSSETMEK İSTİYORUZ

Depremden en çok etkilenen il olan Hatay’a devletin bir an önce daha fazla destek vermesi gerektiğinin altını çizen Savaş, “ Altyapı konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Enerji Bakanlığına kadar herkesin burada görevleri var. Devletin bakanları ve kurumları bugün için var. Devletin sıcak ellerini omuzlarımızda hissetmek istiyoruz. Bunu ekonomik, fiziksel ve psikolojik anlamda istiyoruz” dedi.


Hatay’daki iktidar temsilcilerinin yapmış olduğu eleştirilere cevap veren Başkan Savaş, “ Depremin ilk gününden itibaren işin içine siyaset sokuyorlar. Bu günler siyaset günü değil. Bu günler çırpınıştan kurtulma günü. Güç birliği yaparak el ele vermemiz gereken zamandayız. Hatay ve diğer illerimizi eski günlerinden daha iyi günlerine döndürmek zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Hatay’ın kalkınması ve yeni yapılanması hakkında da düşüncelerini paylaşan Lütfü Savaş, “İnsanlarımızın kendi şehirlerine dönebilmeleri için de şehri cazip kılmamız lazım. Biz bunun için depremin ilk gününden itibaren çabalıyoruz.” dedi.


Hatay’ın hak ettiği değeri görmesi gerektiğinin altını çizen Savaş, Hatay’ın bugüne kadar 7. ve 8. sıralarda vergi veren bir şehir olduğunu belirterek verginin tahsilatı konusunda çok üst sıralarda olduklarını, şu anda da bu ödenen vergilerin Hatay’a aktarılma zamanı olduğunu söyledi.

“PROFESYONEL EKİPLE HATAY İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Depremin ilk zamanlarından itibaren Hatay için çok ciddi çalışmalar ve projeler düşündüklerini de belirten Başkan Savaş, “ Biz 10 günden itibaren Hatay’ı daha sağlıklı ve güçlü nasıl ayağa kaldırabiliriz diye çalışıyoruz. İstanbul ve Ankara’da profesyonel ekip kurduk. 112 akademisyenimizle Hatay için çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde toplantı gerçekleştireceğiz. Raylı sistemler de yaparak şehrimizi dünya şehri yapmak istiyoruz. Bakanlıklarımız ve ilgili kurumlarla birlikte hareket etmek istiyoruz. Çok yakında kendi planlarımız konusunda kamuoyuna açıklama yapacağız’’ diye konuştu.

“PLANLI VE DOĞRU BİR ŞEKİLDE HAREKET ETMEMİZ LAZIM”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki ile birlikte verimli çalışmalar gerçekleştirdiklerinin de altını çizen Savaş, “Eksikleri ve doğruları konuşarak çalışıyoruz. Bu zor zamanlarda birlikte olmaya ihtiyacımız var. Atacağımız yanlış adımlar şehrimiz için çok iyi olmaz o açıdan planlı ve doğru bir şekilde hareket etmemiz lazım. Şehri tekrar ayağa kaldırırken usulüne uygun bir şekilde kaldırmamız lazım. Herkesle iş birliği yapmamız lazım” diyerek herkesin multidisipliner şekilde çalışılması gerektiğini vurguladı.

“YILARDIR DEPREME İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZIN HİÇBİRİNE BAKANLIK CEVAP BİLE VERMEDİ”

Deprem öncesinden yıllardır Hatay’ın deprem bölgesi olduğunu ve çalışmalar gerçekleştirmiş olmasına rağmen ilgili bakanlıklar tarafından yanıt alamadığını söyleyen Savaş, “ 2013 yılından itibaren depreme hazırlıklı olmak için her şeyi yaptım. 2 mahallede 35 hektarlık alan için çalışmalar gerçekleştirdik ve riskli alanları da tespit ettik. Bakanlık ben Cumhuriyet Halk Partisine geçince bunu Antakya Belediyesi Başkanlığına verdi. Sayın Bakan Özhaseki geldiğinde temeli atmıştık ama artık 9 yılı kaybetti Antakya. Çünkü tespit ettiğimiz yerler yıkıldı. Bakanlıklara yazmış olduğum yazışmalarımızın hiçbirine cevap verilmedi. 2019 yılında da kentsel dönüşüm için planlamamız hazırken Antakya ve Defne olmak üzere 46 mahalle için çalıştım. Depremden bir buçuk yıl önce bakanlığa çalışmalarımızı göndermemize rağmen maalesef bize cevap bile vermediler. Biz görevimizi yaptık ve projelerimiz bile hazırdı. ” diyerek yapılan ayırımdan dolayı üzüntü duyduğunu belirtti.

“HATAY’IN GELECEĞİ İLE İLGİLİ KAYGIMIZ VAR”

Programın sonunda Hatay’da demografik yapının bozulmaması amacıyla mülk satışlarına dikkat edilmesi gerektiğini de söyleyen Savaş, “ Atalarımız Hatay’ı kolay kazanmadı. Yıllarca bağımsızlık mücadelesi vererek kazanıldı serhat şehrimiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk destekleriyle şehrimiz kazanıldı. 550 bin Suriyeli nüfus var. Demografik yapıya dikkat etmek lazım. Çok erken yaşta ve birkaç evlilik yapıldığından kaynaklı da doğum oranı çok fazla. Hatay’ın geleceği ile ilgili kaygımız var. Hatay Anadolu’nun altın anahtarıdır” diyerek Suriyeliler çeşitli yöntemler kullanarak şehirde mülk sahibi oldular.

BAŞKAN SAVAŞ: DEPREM ÜZERİNDEN 7 AY GEÇTİ ARTIK HAVALİMANIMIZ AÇILMALI

Lütfü Savaş, depremin üzerinden yaklaşık 7 ay geçtiğini hatırlatarak Hatay Havalimanın artık açılmasını beklediklerini söyledi. Hatay’a havayolu ulaşımında ciddi problemler yaşandığını kaydeden Savaş, Hatay’ın alacağı var, yıllardır Hatay’a ayrılan pay çok düşük oldu. Hatay’a ekonomik, sosyal, katkı bekliyoruz. Tüm depremden etkilenen iller geleceğe taşınmalı’’ değerlendirmesinde bulundu.

 

  • BIST 100

    11105,90%0,85
  • DOLAR

    41,59% 0,01
  • EURO

    48,83% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5190,44% 0,61
  • Ç. ALTIN

    8480,18% 1,46

CHP İSKENDERUN İLÇE BAŞKANLIĞI: BABALARININ ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETİLİYOR!

CHP, TİP VE EMEP PROTESTOYLA AÇILIŞTA YOKTU: ERDOĞAN’DAN “MEŞRUİYET” VURGUSU

NEPAL'DE 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK TANRIÇA SEÇİLDİ! AİLESİNDEN ALINIP TAPINAĞA YERLEŞTİRİLDİ

“TANIK HATIRLAMADI, MAHKEME TAHLİYE ETTİ: 248 GÜN SONRA BARIM’A ÖZGÜRLÜK”

GEZİ DAVASINDA AYŞE BARIM’A TANIK SANATÇILAR: “YÖNLENDİRMEDİ!”

BÜLENT ARINÇ'TAN 'İMAMOĞLU TUTUKSUZ YARGILANSIN' ÇIKIŞI: NEDEN SİLİVRİ'YE GİTMEDİĞİNİ DE AÇIKLADI

İSRAİL’İN YENİ SAVAŞ SUÇU GİRİŞİMİ: SUMUD FİLOSU ABLUKA ALTINDA

20 YIL ÜLKEYİ YÖNETEN JOSEPH KABİLA, SAVAŞ SUÇLARINDAN İDAMA MAHKÛM EDİLDİ

YENİ ŞAFAK’IN MANŞETİNDE EKONOMİ KRİZİ: HEDEFTE BAKANLIK VE MERKEZ BANKASI

GEZİ DAVASINDA KRİTİK GÜN: AYŞE BARIM VE ÜNLÜ TANIKLAR MAHKEMEDE

İZMİR’DE AKP’Lİ İLÇE BAŞKANI HAKKINDA ŞOK İDDİA: “TEFECİLİK YAPTI”

MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI SONA ERDİ: "İSRAİL'İN SOYKIRIMI DURDURULMALI"

CHP’DE KURULTAY SONRASI İLK MYK TOPLANTISI

YARGI KULİSLERİ ISINDI: İSTANBUL’DA 3 BAŞSAVCILIKTA DEĞİŞİM SİNYALİ

İMAMOĞLU'NUN AKIN GÜRLEK DAVASINDA DİKKAT ÇEKEN MUHALEFET ŞERHİ: KABA SÖZ VE ELEŞTİRİ, SUÇ DEĞİL

KASIMPAŞA SK’YA KAYYUM! TURGAY CİNER’İN KULÜBÜNE EL KONULDU

TRABZON AÇIKLARINDA ŞOK! BALIKÇILAR BOMBA YÜKLÜ İNSANSIZ DENİZ ARACI BULDU

DEM PARTİ GÖRÜŞMELERİ AKTARDI: ÖCALAN’DAN ÇARPICI ÇIKIŞ

CEM KÜÇÜK, ERDOĞAN’IN KAAN GERÇEĞİNİ BİLMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ…

İTSO HEYETİ VAN GASTRONOMİ FUARINDA HATAY’IN LEZZETLERİNİ TANITTI

EPİK SANAT TİYATROSU SAMANDAĞ’DA “NAZIM” İLE SAHNE ALDI

KAAN, BOEİNG, HAZIR SORULAR… ERDOĞAN SARAY’DA SIZINTININ İZİNDE

“İSKENDERUN’DA GÜZELLİĞİN EN DOĞRU ADRESİ: BUSE ŞİRİNOĞLU GÜZELLİK MERKEZİ”

DÜNYA BU GELİŞMEYİ KONUŞUYOR: NETENYAHU ÖZÜR DİLEDİ

NEJAT İŞLER’İN OSMAN GÖKÇEK ÇIKIŞI MAGAZİN MUHABİRİYLE KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

“MANSUR YAVAŞ’IN AHTAPOT ŞEMASINDA ŞOK: GÖKÇEK DOSYASININ SAVCISI FETÖ FİRARİSİ”

MUTLAK BUTLAN KRİZİ: KILIÇDAROĞLU’NDAN KAYYUM ÇIKIŞI...

“CEM KÜÇÜK İTİRAF ETTİ: UÇAKTA GAZETECİLİK KRİZİ DERİNLEŞİYOR”

“AKP’DE İSTİFA TSUNAMİSİ: İZMİR’DEN TUNCELİ’YE, ART ARDA AYRILIKLAR”

TURGAY CİNER’E YAKALAMA KARARI: CAN HOLDİNG SORUŞTURMASINDA BÜYÜK OPERASYON

Yükleniyor


İTSO HEYETİ VAN GASTRONOMİ FUARINDA HATAY’IN LEZZETLERİNİ TANITTI

EPİK SANAT TİYATROSU SAMANDAĞ’DA “NAZIM” İLE SAHNE ALDI

“GÜÇLÜ KADINLAR, BAĞIMSIZ NESİLLER DEMEKTİR” PROGRAMI HATAY’DA DÜZENLENDİ

HATSU’DAN MODERN İÇME SUYU PAKET ARITMA PROJESİ

SAMANDAĞ’DA MANDALİNA BAHÇELERİ İÇİN DİRENİŞ: POLİS MÜDAHALE ETTİ, KÖYLÜLER YARALANDI

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ATIKSU TÜNELİ HATAY’DA YÜKSELİYOR!

HATAY’DA TÜRKİYE’Yİ SARSAN GÖRÜNTÜLER: BABA CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

  • Perşembe 28.5 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 28.2 ° / 16.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.4 ° / 17.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2