SAVAŞ, HÜKÜMET 22 YILDIR HATAY’DA OLMADIĞI GİBİ DEPREMDE DE YOKTU

HBB’nin yeni projeleri ile ilgili bilgiler veren Savaş, vatandaşların şikâyet ve taleplerini dinleyerek ilgililere talimatlar verdi.

Hatay 16.03.2024 11:56:00 0
SAVAŞ, HÜKÜMET 22 YILDIR HATAY’DA OLMADIĞI GİBİ DEPREMDE DE YOKTU

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, yaklaşan seçim sürecinde çalışmalarına her alanda hız vererek Samandağ’ın çeşitli mahallelerine, sanayi esnaflarına sivil toplum örgütlerine siyasi partilere ve kanaat önderlerine gerçekleştirdiği ziyaretlerde yoğun ilgi ve coşkuyla karşılandı.

Samandağ’da birçok mahalleyi ziyaret eden Savaş, ilçeye çok yüksek oranda altyapı çalışması yaptıklarını, bugüne kadar yol,  köprü, su iletim hatları, kanalizasyon, sahil temizliği, otopark, sosyal tesis, mezarlık ve eğitim kurumu tadilatları gibi yüzlerce hizmet verdiklerini anlattı. 


HBB’nin yeni projeleri ile ilgili bilgiler veren Savaş, mahallelilerin şikâyet ve taleplerini dinleyerek ilgililere talimatlar verdi.

“AFAD'IN BİLE YETİŞEMEDİĞİ YERLERE BİZLER YARDIM GÖTÜRDÜK”
Hatay ve Hataylıların ülkedeki genel ekonomik sorunlar ve deprem nedeniyle zor durumda olduğunu anlatan Savaş, “Esnaflarımız da sıkıntılı günler geçiriyor. Samandağ, mahzun ve garip bırakılmaya çalışılıyor. Bizler göreve geldiğimizden beri altyapı çalışmalarımızı yaptık. Temin ettiğimiz kredilerle projelerimizi hayata geçirdik. Depremin 3. günü ben Samandağ'a gelerek ziyaretler gerçekleştirdim. İlçe Belediye Başkanımızla da Jandarma Komutanıyla da görüştüm, depremin ilk günleri yardımları gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için Kriz Koordinasyon Merkezinin başındaydım. Yardımların organizasyonunu sağlamak için çadırlarda faaliyetler yürütüyorduk. Yeri geldi AFAD'ın bile yetişemediği yerlere bizler yetiştik.” dedi.

Bu zamana kadar her zaman eşit ve adil bir şekilde tüm ilçelere hizmet verdiklerinin de altını çizen Savaş, her ilçenin öncelikli ve acil sorunlarıyla ilgilendiklerini söyledi.

“SAMANDAĞ'DA İÇME SUYU ŞEBEKESİNİ BİTİRDİK”

Başkan Savaş, “İlimizdeki her sanayi sitesine hizmet ve destek veriyoruz. Samandağ'a yeni kurulacak sanayi sitesinin altyapısını, içme suyunu ve kanalizasyonu da HBB olarak biz yapacağız. Samandağ'da içme suyu şebekesini bitirdik. Yol çalışmalarına devam ediyoruz. Bu yaz ise altyapı çalışmalarına başlayacağız. Samandağ'ımıza çok iş yaptık ama bu işler altyapı çalışmaları olduğu için pek görünmedi.” değerlendirmesinde bulundu.

Depremzede bir kurum olmalarına rağmen depremin ilk anlarından itibaren hayatta kalan personelle sahalarda olduklarını da belirten Savaş, “Hükümet ilk 5 gün yoktu. AFAD yoktu. AFAD, sadece gelen iş makinelerini durdurmakla görevliydi sanki. Aynı zamanda elektrik de yoktu, internet de yoktu, telefonda yoktu yani kaderimizle baş başa iken biz 3.800 kişi kurtardık.” dedi.

“HÜKÜMET 22 YILDIR OLMADIĞI GİBİ DEPREMDE DE YOKTU”
Savaş, “Hükümetin ekonomik gücünden dolayı her alanda propaganda gücü de var. Cumhuriyet Halk Partisi ve Lütfü Savaş’ı depremin suçlusu olarak göstermeye çalıştılar ama 22 yıldır olmadıkları gibi depremde de yoklardı. Cumhuriyet Halk Partisine oy veren Samandağ’a maalesef, hükümet tarafından hizmet gelmedi.” diye konuştu.

Hak sahibi olmayan kiracı ve yeni evli çiftlere yerini belediyenin tahsis edeceği sosyal konutlar yapılacağını müjdeleyen Savaş, “Konutları yurt içi ve yurt dışı finans destekleri ile yapacağız. Vatandaşlarımıza uygun ödeme koşulları sağlayacağız. Mahallelerimizi afetlere karşı dirençli hale getireceğiz. Çok kayıplar vermemize rağmen HBB'nin şu an bile şehre çok emeği var. Yıkılan şehrimizin altyapısından üstyapısına kanalizasyonundan içme suyu hatlarına kadar biz yapıyoruz. Hatay'ın geleceğine yönelik projelerini web sitemizde detaylı bir şekilde tüm halkımızla paylaştık. Hatay olarak yavaş yavaş ayağa kalkıyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Savaş,  Samandağ CHP Seçim Ofisini ziyaret ederek beraberindeki heyete eşlik eden kalabalık Samandağlılar ile birlikte;  ilçe caddelerinde yürüyüş yaparak esnaf ve halkı selamladı. Yürüyüş; Savaş'a sık sık destek sloganları ve yoğun bir sevgi seli eşliğinde tamamlandı.

Ayrıca Savaş, Türkiye İşçi Partisinin Samandağ ofisini ziyaret ederek seçim çalışmalarında başarılar diledi.

Başkan Savaş'a CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Samandağ CHP İlçe Başkanı Nadir Kimyon, Samandağ CHP İlçe Belediye Başkan Adayı Süleyman Bedir Abacı eşlik etti.

 

  • BIST 100

    9396,02%1,40
  • DOLAR

    38,04% -0,23
  • EURO

    43,49% -0,35
  • GRAM ALTIN

    4036,40% -1,51
  • Ç. ALTIN

    6569,86% -0,17

RASİM OZAN KÜTAHYALI, ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ALİ KOÇ İLE GÖRÜŞTÜ

HBB ESKİ BAŞKANI SAVAŞ 21. KURULTAYI HAKKINDA DA DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

İMAMOĞLU "YARINDAN TEZİ YOK" DİYEREK AÇIKLADI!

DEVLET BAHÇELİ: CHP’YE KAYYUM HEM DOĞRU DEĞİL HEM DE MÜMKÜN DEĞİLDİR

İMAMOĞLU: YANLIŞIN BEDELİ 50 MİLYAR DOLAR OLDU

MERKEZ BANKASI FAİZİ YENİDEN YÜKSELTTİ

SELÇUK KOZAĞAÇLI YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

SIRRI SÜREYYA ÖNDER’İN SAĞLIĞIYLA İLGİLİ SON DURUM: TEDAVİYE İYİ YANIT VERİYOR

RASİM OZAN KÜTAHYALI HAKKINDA GÖZALTI KARARI

ERDOĞAN İMZALADI: BAZI FAKÜLTELERİN ADI DEĞİŞTİ, YENİ FAKÜLTELER KURULDU

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA YENİ DALGA: 12 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKİYE'NİN BÜTÜN DEMOKRATLARI OTOKRATA KARŞI MÜCADELE EDİYOR

ERZİN'DE KAYIP KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

HATAY'DA FECİ KAZA... BİR ÖLÜ BİR YARALI

AVUKAT SELÇUK KOZAĞAÇLI TAHLİYE EDİLDİ

TÜRKİYE BU 'YASAK AŞK'I KONUŞUYOR... TUTUKLANDILAR

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN 'SIRRI SÜREYYA ÖNDER' YORUMLARINA İSYAN ETTİ!

TARKAN'IN ANNESİ NEŞE TEVETOĞLU HAYATINI KAYBETTİ

AYM'NİN CAN ATALAY KARARI TBMM GENEL KURULU'NDA OKUTULDU

SIRRI SÜREYYA ÖNDER, AORT DAMARI YIRTILMASI NEDENİYLE AMELİYATA ALINDI

MARAŞ'TA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

BENZİNE ZAM GELİYOR

ERDOĞAN: BİZ TÜRKİYE'NİN İTİBARINI KÜRESEL ÖLÇEKTE ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ…

İSTANBUL VALİSİ GÜL EYLEM YAPAN ÖĞRENCİLERİ UYARDI

TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU YASAK AŞK SKANDALINDA KAYINVALİDE VE DAMAT CANLI YAYINDA GÖZALTINA ALINDI

3 İL İÇİN KRİTİK UYARI: 15 KATLI BİNALAR VAR VE ZEMİN SIKINTILI

MAHFİ EĞİLMEZ'DEN "FAİZ SEBEP ENFLASYON SONUÇ" ELEŞTİRİSİ…

ALMANYA'DA İMAMOĞLU İMZALARINA KONSOLOSLUK EL KOYUP YIRTTI

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA: MİLLETLE İNATLAŞMAYIN!

Yükleniyor


ERZİN'DE KAYIP KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

HATAY'DA FECİ KAZA... BİR ÖLÜ BİR YARALI

HBB’DE 1 YILLIK ÇALIŞMALAR MASAYA YATIRILDI

HBB MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTISI’NI YAPTI

BELEN’DE DÖNÜŞÜMLÜ SU DÖNEMİ SONA ERDİ

CHP’Lİ MULLAOĞLU: HATAY’DA İMAMOĞLU İÇİN İMZA ATANLAR KONTEYNER KENTTEN ATILMAKLA TEHDİT EDİLDİ

  • Perşembe 25.9 ° / 9 ° Güneşli
  • Cuma 28.2 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.7 ° / 12.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 29 23 1 5 42 74
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
9.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
10.Göztepe 29 10 10 9 9 39
11.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
12.Konyaspor 30 10 13 7 -6 37
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 30 9 14 7 -10 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 29 4 18 7 -24 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47