SAVAŞ, HÜKÜMET 22 YILDIR HATAY’DA OLMADIĞI GİBİ DEPREMDE DE YOKTU

HBB’nin yeni projeleri ile ilgili bilgiler veren Savaş, vatandaşların şikâyet ve taleplerini dinleyerek ilgililere talimatlar verdi.

Hatay 16.03.2024 11:56:00 0
SAVAŞ, HÜKÜMET 22 YILDIR HATAY’DA OLMADIĞI GİBİ DEPREMDE DE YOKTU

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, yaklaşan seçim sürecinde çalışmalarına her alanda hız vererek Samandağ’ın çeşitli mahallelerine, sanayi esnaflarına sivil toplum örgütlerine siyasi partilere ve kanaat önderlerine gerçekleştirdiği ziyaretlerde yoğun ilgi ve coşkuyla karşılandı.

Samandağ’da birçok mahalleyi ziyaret eden Savaş, ilçeye çok yüksek oranda altyapı çalışması yaptıklarını, bugüne kadar yol,  köprü, su iletim hatları, kanalizasyon, sahil temizliği, otopark, sosyal tesis, mezarlık ve eğitim kurumu tadilatları gibi yüzlerce hizmet verdiklerini anlattı. 


HBB’nin yeni projeleri ile ilgili bilgiler veren Savaş, mahallelilerin şikâyet ve taleplerini dinleyerek ilgililere talimatlar verdi.

“AFAD'IN BİLE YETİŞEMEDİĞİ YERLERE BİZLER YARDIM GÖTÜRDÜK”
Hatay ve Hataylıların ülkedeki genel ekonomik sorunlar ve deprem nedeniyle zor durumda olduğunu anlatan Savaş, “Esnaflarımız da sıkıntılı günler geçiriyor. Samandağ, mahzun ve garip bırakılmaya çalışılıyor. Bizler göreve geldiğimizden beri altyapı çalışmalarımızı yaptık. Temin ettiğimiz kredilerle projelerimizi hayata geçirdik. Depremin 3. günü ben Samandağ'a gelerek ziyaretler gerçekleştirdim. İlçe Belediye Başkanımızla da Jandarma Komutanıyla da görüştüm, depremin ilk günleri yardımları gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için Kriz Koordinasyon Merkezinin başındaydım. Yardımların organizasyonunu sağlamak için çadırlarda faaliyetler yürütüyorduk. Yeri geldi AFAD'ın bile yetişemediği yerlere bizler yetiştik.” dedi.

Bu zamana kadar her zaman eşit ve adil bir şekilde tüm ilçelere hizmet verdiklerinin de altını çizen Savaş, her ilçenin öncelikli ve acil sorunlarıyla ilgilendiklerini söyledi.

“SAMANDAĞ'DA İÇME SUYU ŞEBEKESİNİ BİTİRDİK”

Başkan Savaş, “İlimizdeki her sanayi sitesine hizmet ve destek veriyoruz. Samandağ'a yeni kurulacak sanayi sitesinin altyapısını, içme suyunu ve kanalizasyonu da HBB olarak biz yapacağız. Samandağ'da içme suyu şebekesini bitirdik. Yol çalışmalarına devam ediyoruz. Bu yaz ise altyapı çalışmalarına başlayacağız. Samandağ'ımıza çok iş yaptık ama bu işler altyapı çalışmaları olduğu için pek görünmedi.” değerlendirmesinde bulundu.

Depremzede bir kurum olmalarına rağmen depremin ilk anlarından itibaren hayatta kalan personelle sahalarda olduklarını da belirten Savaş, “Hükümet ilk 5 gün yoktu. AFAD yoktu. AFAD, sadece gelen iş makinelerini durdurmakla görevliydi sanki. Aynı zamanda elektrik de yoktu, internet de yoktu, telefonda yoktu yani kaderimizle baş başa iken biz 3.800 kişi kurtardık.” dedi.

“HÜKÜMET 22 YILDIR OLMADIĞI GİBİ DEPREMDE DE YOKTU”
Savaş, “Hükümetin ekonomik gücünden dolayı her alanda propaganda gücü de var. Cumhuriyet Halk Partisi ve Lütfü Savaş’ı depremin suçlusu olarak göstermeye çalıştılar ama 22 yıldır olmadıkları gibi depremde de yoklardı. Cumhuriyet Halk Partisine oy veren Samandağ’a maalesef, hükümet tarafından hizmet gelmedi.” diye konuştu.

Hak sahibi olmayan kiracı ve yeni evli çiftlere yerini belediyenin tahsis edeceği sosyal konutlar yapılacağını müjdeleyen Savaş, “Konutları yurt içi ve yurt dışı finans destekleri ile yapacağız. Vatandaşlarımıza uygun ödeme koşulları sağlayacağız. Mahallelerimizi afetlere karşı dirençli hale getireceğiz. Çok kayıplar vermemize rağmen HBB'nin şu an bile şehre çok emeği var. Yıkılan şehrimizin altyapısından üstyapısına kanalizasyonundan içme suyu hatlarına kadar biz yapıyoruz. Hatay'ın geleceğine yönelik projelerini web sitemizde detaylı bir şekilde tüm halkımızla paylaştık. Hatay olarak yavaş yavaş ayağa kalkıyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Savaş,  Samandağ CHP Seçim Ofisini ziyaret ederek beraberindeki heyete eşlik eden kalabalık Samandağlılar ile birlikte;  ilçe caddelerinde yürüyüş yaparak esnaf ve halkı selamladı. Yürüyüş; Savaş'a sık sık destek sloganları ve yoğun bir sevgi seli eşliğinde tamamlandı.

Ayrıca Savaş, Türkiye İşçi Partisinin Samandağ ofisini ziyaret ederek seçim çalışmalarında başarılar diledi.

Başkan Savaş'a CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Samandağ CHP İlçe Başkanı Nadir Kimyon, Samandağ CHP İlçe Belediye Başkan Adayı Süleyman Bedir Abacı eşlik etti.

 

  • BIST 100

    17327,80%-0,02
  • DOLAR

    43,72% 0,06
  • EURO

    51,80% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6927,60% -1,24
  • Ç. ALTIN

    11589,47% -0,69

BAKAN ATAMALARI SİYASETİ GERDİ: BAHÇELİ’DEN MUHALEFETE AĞIR ELEŞTİRİ

BAKIRHAN; "CUMHURBAŞKANININ EV SAHİPLİĞİNDE LİDERLER ZİRVESİ TOPLANMALIDIR"

ÜNLÜ İSİMLERE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 17 KİŞİ GÖZALTINDA

DAVUTOĞLU’NDAN SİSTEM ELEŞTİRİSİ VE GEÇİM ÇIKIŞI

GIDA FİYATLARI ZİRVE YAPTI, ÜRETİM GERİLEDİ

TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

ERDOĞAN PROGRAMI BOĞAZİÇİ’NDE HAYATI DURDURDU

KARALAR TAHLİYESİNE YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

ÖKTEM: GELECEK NESİLLERE VİZYONLU BİR İSKENDERUN BIRAKMAK İSTİYORUZ

YILMAZ’DAN GÖREV SİNYALİ: “MECLİS ‘DEVAM’ DERSE BİR DÖNEM DAHA HAZIRIM”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

EKONOMİDE ALARM ZİLİ Mİ? TCMB ENFLASYON TAHMİNİNİ ARTIRDI

ÖZARSLAN TRANSFER İDDİALARINA SERT YANIT VERDİ

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

İÇİŞLERİ’NDE DEVİR TESLİM: YERLİKAYA’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZ – “BEN ÖZGÜRLÜĞE GİDİYORUM”

İMAMOĞLU: “DEVLET GELENEĞİMİZ VE DEMOKRASİ TEHDİT ALTINDA”

AMASYA’DA BİYOGAZ TESİSİNDE FACİA: METAN GAZINDAN ZEHİRLENEN 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

TBMM’DE GÜRLEK GERGİNLİĞİ: YEMİN TÖRENİNDE YUMRUKLU KAVGA ÇIKTI

AKP’DEN BELEDİYELERE YENİ YASA HAZIRLIĞI: YETKİLER DARALABİLİR, DENETİM ARTABİLİR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜRLEK ATAMASINA SERT ÇIKIŞ: “PARTİMİZE OPERASYONUN MİMARI BAKAN YAPILDI”

POYRAZ KARAYEL VE HATIRLA SEVGİLİ’NİN UNUTULMAZ OYUNCUSU ARSLAN’DAN KAHREDEN HABER

Yükleniyor


VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

Depremin 3. Yılında Dayanışma :Cemil Tugay Erzin’de Temaslarda Bulundu

YIKIMIN ŞEHRİNDE HÜZÜNLÜ YÜRÜYÜŞ: HATAY KAYIPLARINI UNUTMADI

BABA-OĞUL TARTIŞMASI CİNAYETLE SONUÇLANDI: HATAY’I SARSAN OLAY

ÖZGÜR ÖZEL HATAY’DAN DUYURDU: “İMAMOĞLU BURAYA CUMHURBAŞKANI OLARAK GELECEK”

HATAY İSKENDERUN VE İSTANBUL HAVALİMANI’NDA DEV UYUŞTURUCU OPERASYONU

YAĞIŞIN ARDINDAN GELEN GÖÇÜK: PAYAS’TA ALTYAPI ALARMI

  • Salı 17.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15.8 ° / 9.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 15.6 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 22 9 7 6 13 33
7.KOCAELİSPOR 22 8 8 6 -1 30
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
16.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 22 3 16 3 -22 12