SAVAŞ: HATAY İÇİN HER ALANDA, HER YERDE ÇALIŞIYORUZ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, beraberindeki heyetle Reyhanlı ilçesinde muhtarlar, çiftçi ve esnaf temsilcileri ile bir araya geldi.

Hatay 5.01.2024 10:33:00 0
SAVAŞ: HATAY İÇİN HER ALANDA, HER YERDE ÇALIŞIYORUZ

Uzunkavak, Karasüleymanlı ve Suluköy Mahalleleri ile Çatalhöyük Geçici Barınma Merkezine ve birçok ticari işletmeye ziyaret gerçekleştiren Başkan Savaş, depremin ardından nüfusu yaklaşık 430 bine dayanan Reyhanlı’da öncelikle muhtarlarla toplantı yaptı.

HATSU Genel Müdürü İkbal Polat, HBB Genel Sekreteri Nihat Tazearslan ile Genel Sekreter Yardımcıları ve bazı Daire Başkanlarının katıldığı toplantıda muhtarlar, mahallelerine ilişkin sorunları dile getirdi.

HBB’nin yaptığı çalışmaları anlatan Savaş, deprem nedeniyle zarar gören su iletim donatılarının yenilenmesi, yolların asfaltlanması, parke taşı ihtiyacının karşılanması, okul ve cami duvarlarının onarımı, yeni mezarlık alanlarının inşası, çocuk oyun alanlarının yapımı, toplu taşıma desteği ve göletlerin ıslahı konularında çalıştıklarını, yeni görevlendirme ve planlamalar yaptıklarını anlattı.

HİÇBİR BAHANEYE SIĞINMADAN HİZMET EDİYORUZ

Daire Başkanlarıyla birlikte ilçedeki sorunların çözümüne odaklandıklarını kaydeden Savaş, ziyaret amaçlarının siyaset olmadığını hizmet için geldiklerini belirterek "Hepimiz, ilçemiz adına imkânlarımız doğrultusunda güzel şeyler yapmak ve acil sorunları çözmek amacıyla iyi niyetle ve gayretle çalışıyoruz. Bizler şehrimizin tamamına hizmet etmek için seçildik. Ancak 100 yıl içerisinde gelebilecek yangınlar, sel baskınları ve pandemi 4 yıl içinde gerçekleşti. Son 1 yıldır da depremle birlikte büyük sorunlar yaşadık. Hiçbir bahaneye sığınmadan yapabileceğiz tüm hizmetleri hayata geçireceğiz. Hizmetlerin de takipçisi olacağım." açıklamalarında bulundu.

Reyhanlı bölgesinin; depremden dolayı oluşan iç göçler ve Suriyelilerin artan nüfuslarından dolayı mağdur olmaması için ana arterler üzerinde yer alan yolların asfaltlanmasına yoğunluk verdiklerini ifade eden Savaş, “Kırsaldaki yollar da en kısa zamanda yapılacak. Asfalt ihalelerini yakın zamanda yapacağız. Bütün işlerin ihalelerini yaptık. İlçede etap etap çalışmalarımıza başlayacağız. Yakında çalışmalarına başladığımız bir caddenin de tamamlanmasıyla HBB sorumluluğundaki yolları tamamlamış olacağız.” dedi.

“6 ŞUBAT SABAHI HATAY’DA KİMSE YOKKEN BİZ VARDIK. 
DEPREM SONRASI HATAY'A KAÇ KAYMAKAM KAÇ VALİ GELDİ GİTTİ YİNE DE HATAY'I TOPARLAYAMADI”

Depremin ilk dakikalarından itibaren vatandaşların yanında ve sahada olduklarını hatırlatan Savaş, “6 Şubat sabahı Hatay’da kimse yokken biz vardık. Tüm binalarımız ve araçlarımızın zarar görmesine rağmen 4 bine yakın vatandaşımızı enkazdan çıkararak hastanelere gönderilmelerini sağladık. Deprem sonrası Hatay'a kaç kaymakam kaç vali geldi gitti yine de Hatay'ı toparlayamadı. Belediyenin gücü ile devletin gücü bir değil. Eğer hepimiz bu ülkenin vatandaşı isek adalet ve hizmetlerden eşit bir şekilde faydalanmalıyız. Afet Bölgesi Kanuna göre defin ve itfaiye işleri dışında sorumluluğumuz olmamasına rağmen bunu asla suiistimal etmeden Hatay için her alanda, her yerde çalışıyoruz. Ben herkesin ortak belediye başkanıyım.” ifadelerine yer verdi.

Deprem sonrası, İktidarın ve AFAD'ın süreci iyi bir şekilde yönetemediğini ifade eden Savaş, yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının şehrin alt ve üst yapısına büyük zararlar verdiğini; yerinde ayrıştırma, yükleme, taşıma işlemlerinde de asla tedbir alınmadığını dile getirdi.

“İKTİDAR, 22 YILDIR REYHANLI’YA NE YAPMIŞ?”

TBMM’de iktidarın yerel temsilcilerinin Hatay’ın sorunlarını yansıtmadıklarına, muhalefet vekillerinin ise her fırsatta Hatay ve sorunlarını gündemde tuttuklarına değinen Savaş, iktidar tarafından "Biz gelirsek şunu yaparız." algısına yönelik ise şu sorunun yanıtlanmasını istedi: Reyhanlı Belediyesi 22 yıldır iktidarın elinde de ne yapmış, ilçeyi ihya mı etmiş?

Hatay'da Suriyelilerin nüfuslarının hızla artmasına yönelik iktidarın önlem alması gerektiğini talep eden Savaş, "Bu coğrafya bu kadar insanı kaldırmaz. Hatay'ın Hataylılara bırakılması lazım. Bu şehir için atalarımız mücadele ederek bizlere emanet etmiş. Biz de şehrimize sahip çıkarak çocuklarımıza emanet edeceğiz." dedi.

Her olumsuzluğa rağmen Hatay’ın üretmeye devam edeceğini hatırlatan Savaş, 3 bin dönüm üzerinde üretim yaparak 7 ülkeye ihracat yapan ve 300 kişiye çalışma olanağı sunan Barış Çift Havuç Yıkama ve Paketleme Fabrikasını ziyaret etti. Tesisin içindeki üretim süreçlerini yakından inceleyen Savaş, tesisin bölge ekonomisine sağladığı katkıları vurgulayıp sektördeki gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulundu. İşletme yöneticilerine ve işçilerine teşekkür eden Savaş, bölgedeki tarımsal üretimin istikrarı ve istihdamın artırılmasının şehrin geleceği açısından önemli olduğunu söyledi.

Başkan Savaş, Çatalhöyük Konteyner Kenti de ziyaret ederek vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması talimatı verdi. Başkan'a ziyaretlerinde eski CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir ve CHP Reyhanlı İlçe Başkanı Yılmaz Sinirli eşlik etti.

 

Anahtar Kelimeler: SAVAŞ: HATAY ALANDA YERDE ÇALIŞIYORUZ
  • BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,13% 0,03
  • EURO

    50,31% 0,22
  • GRAM ALTIN

    6349,72% 1,59
  • Ç. ALTIN

    10168,66% 0,00

17,5 MİLYON KİŞİNİN VERİLERİ ÇALINDI: INSTAGRAM TARİHİNİN EN BÜYÜK SIZINTILARINDAN BİRİYLE SARSILIYOR

MOTORİNE ZAMMIN ELİ KULAĞINDA: İNDİRİM DAHA SOĞUMADAN POMPA YİNE ZAM GÖRECEK

CHP 2026'YI "SEÇİM YILI" İLAN ETTİ, İLK HEDEF HATAY!

COVİD-19 AŞISI TARTIŞMALARINA BİLİMSEL NOKTA: ÖLÜM RİSKİ KİMDE DAHA YÜKSEK?

KADINLARDAN İKTİDARA MUHTIRA: "BİZE YAŞAM BORCUNUZ VAR, HESAP VERİN!"

BELEDİYELERİN ŞİRKET KURMA YETKİSİ CUMHURBAŞKANI ONAYINA BAĞLANIYOR

GALATASARAY’A FİNAL DARBESİ: SÜPER KUPA FENERBAHÇE’NİN

DEV FİNAL ÖNCESİ İLK 11’LER AÇIKLANDI: BÜYÜK SÜRPRİZ

ERSOY–ATEŞ TARTIŞMASINA AHMET HAKAN DA GİRDİ

OKULDA "EMNİYET" AYRICALIĞI İDDİASI: ÇAKARLI ARAÇ EŞE, POLİS MEMURU ŞOFÖRLÜĞE!

DERBİ ÖNCESİ FENERBAHÇE’YE ŞOK: 3 YILDIZ FİNALDE YOK

TUTUKLU BAŞKAN KONUŞTU: İMAMOĞLU USULSÜZLÜK YAPANLARI GÖREVDEN AL DEDİ

RIZA AKPOLAT DOSYASINDA YENİ PERDE: BOĞAZ'DAKİ KAÇAK YAPILAR İÇİN İKİNCİ TUTUKLAMA TALEBİ!

AKP’YE GEÇİYOR DENİLDİ, AHMET AKIN UMRE’DEN YALANLADI

KANUN TEKLİFİ MECLİS’TE: 4 MİLYON EMEKLİ İÇİN 20 BİN TL DÜZENLEMESİ

İSKENDERUN DEVLET HASTANESİ’NDE YENİ DÖNEM: BAŞHEKİMLİK KOLTUĞUNA ADEM SARI OTURDU!

HATAY'DA SAĞANAK VURDU, BELEDİYE SAHAYA İNDİ: MAHSUR KALAN ARAÇLAR VE VATANDAŞLAR KURTARILDI!

SAMANDAĞ’DA KORKUNÇ OLAY: ABLASI BAŞINDAN VURDU, KÜMESTEN CEPHANELİK ÇIKTI!

ATEŞKES MASADA, SİLAH SAHADA: HALEP’TE SDG’YE “TERK ET” BASKISI

SAVUNMA YARGILANIYOR: İSTANBUL BAROSU DAVASINDA KARAR GÜNÜ

MECLİS’TE SKANDAL "ALEVİ" SÖZLERİ: AKP’Lİ USTA'DAN TOPLUMU BÖLEN ÇIKIŞ!

ERZİNCAN’DA 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK ÖLÜMDEN DÖNDÜ: BOCAVİRÜS GERÇEĞİ YENİDEN GÜNDEMDE

DİYANET’İN YENİ YIL "GELENEĞİ" DEĞİŞMEDİ: 2026’NIN İLK İHALESİ YİNE İHLAS’A GİTTİ!

BEYKOZ MİTİNGİ SONRASI İLK HAMLE: ERDOĞAN’DAN ÖZEL’E DAVA

SURİYE’DE OPERASYONLAR BAŞLADI, HAKAN FİDAN’DAN SERT MESAJLAR

MUHALEFETTEN MECLİS’TE TARİHİ "DİRENİŞ" SÖZÜ: TRAFİK CEZASINI DURDURUN, EMEKLİYE MAAŞ VERİN!

TBMM’DE SKANDAL: KAMERA GÖRÜNTÜLERİ “TEMAS YOLUYLA SARKINTILIĞI” ORTAYA KOYDU

TÜRKİYE GENELİNDE DOĞA ALARMI: 63 İLDE SARI KODLU 'TAM KUŞATMA' BAŞLADI!

GERİCİ KUŞATMAYA KARŞI DİRENİŞİN ADI: 10 OCAK’TA ANKARA’DA "BÜYÜK KADIN BULUŞMASI"!

ÖNCE "DALGA" GEÇTİLER, ŞİMDİ "KOPYA" EDİYORLAR: "AFET" KILIFI ALTINDA YOKSULLUK İTİRAFI!

Yükleniyor


HATAY'DA SAĞANAK VURDU, BELEDİYE SAHAYA İNDİ: MAHSUR KALAN ARAÇLAR VE VATANDAŞLAR KURTARILDI!

HASTANEDE GÜVENLİK ALARMI: HATAY’DA ASILSIZ İHBAR PANİK YARATTI

HATAY’DA DEPREMZEDELERE TOKİ MAĞDURİYETİ: MÜLKİYET HAKLARI YOK SAYILIYOR

HATAY 6 GÜNDÜR ELEKTRİKSİZ: BAKANLIK’TAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

HBB’DEN ÖĞRENCİ VE VATANDAŞA GÜNLÜK HAYATI KOLAYLAŞTIRAN SOSYAL DESTEK

DEPREM SONRASI SAĞLIK TABLOSU: AKP’Lİ ÖZEL’DEN HATAY İÇİN NET MESAJ

HATAY BAROSU 82 YAŞINDA: “SAVUNMA SUSTURULURSA YURTTAŞIN SESİ KESİLİR”

  • Pazartesi 13.2 ° / 6.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Salı 9.6 ° / 2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 11 ° / 0.7 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9