SAVAŞ: HATAY İÇİN HER ALANDA, HER YERDE ÇALIŞIYORUZ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, beraberindeki heyetle Reyhanlı ilçesinde muhtarlar, çiftçi ve esnaf temsilcileri ile bir araya geldi.

Hatay 5.01.2024 10:33:00 0
SAVAŞ: HATAY İÇİN HER ALANDA, HER YERDE ÇALIŞIYORUZ

Uzunkavak, Karasüleymanlı ve Suluköy Mahalleleri ile Çatalhöyük Geçici Barınma Merkezine ve birçok ticari işletmeye ziyaret gerçekleştiren Başkan Savaş, depremin ardından nüfusu yaklaşık 430 bine dayanan Reyhanlı’da öncelikle muhtarlarla toplantı yaptı.

HATSU Genel Müdürü İkbal Polat, HBB Genel Sekreteri Nihat Tazearslan ile Genel Sekreter Yardımcıları ve bazı Daire Başkanlarının katıldığı toplantıda muhtarlar, mahallelerine ilişkin sorunları dile getirdi.

HBB’nin yaptığı çalışmaları anlatan Savaş, deprem nedeniyle zarar gören su iletim donatılarının yenilenmesi, yolların asfaltlanması, parke taşı ihtiyacının karşılanması, okul ve cami duvarlarının onarımı, yeni mezarlık alanlarının inşası, çocuk oyun alanlarının yapımı, toplu taşıma desteği ve göletlerin ıslahı konularında çalıştıklarını, yeni görevlendirme ve planlamalar yaptıklarını anlattı.

HİÇBİR BAHANEYE SIĞINMADAN HİZMET EDİYORUZ

Daire Başkanlarıyla birlikte ilçedeki sorunların çözümüne odaklandıklarını kaydeden Savaş, ziyaret amaçlarının siyaset olmadığını hizmet için geldiklerini belirterek "Hepimiz, ilçemiz adına imkânlarımız doğrultusunda güzel şeyler yapmak ve acil sorunları çözmek amacıyla iyi niyetle ve gayretle çalışıyoruz. Bizler şehrimizin tamamına hizmet etmek için seçildik. Ancak 100 yıl içerisinde gelebilecek yangınlar, sel baskınları ve pandemi 4 yıl içinde gerçekleşti. Son 1 yıldır da depremle birlikte büyük sorunlar yaşadık. Hiçbir bahaneye sığınmadan yapabileceğiz tüm hizmetleri hayata geçireceğiz. Hizmetlerin de takipçisi olacağım." açıklamalarında bulundu.

Reyhanlı bölgesinin; depremden dolayı oluşan iç göçler ve Suriyelilerin artan nüfuslarından dolayı mağdur olmaması için ana arterler üzerinde yer alan yolların asfaltlanmasına yoğunluk verdiklerini ifade eden Savaş, “Kırsaldaki yollar da en kısa zamanda yapılacak. Asfalt ihalelerini yakın zamanda yapacağız. Bütün işlerin ihalelerini yaptık. İlçede etap etap çalışmalarımıza başlayacağız. Yakında çalışmalarına başladığımız bir caddenin de tamamlanmasıyla HBB sorumluluğundaki yolları tamamlamış olacağız.” dedi.

“6 ŞUBAT SABAHI HATAY’DA KİMSE YOKKEN BİZ VARDIK. 
DEPREM SONRASI HATAY'A KAÇ KAYMAKAM KAÇ VALİ GELDİ GİTTİ YİNE DE HATAY'I TOPARLAYAMADI”

Depremin ilk dakikalarından itibaren vatandaşların yanında ve sahada olduklarını hatırlatan Savaş, “6 Şubat sabahı Hatay’da kimse yokken biz vardık. Tüm binalarımız ve araçlarımızın zarar görmesine rağmen 4 bine yakın vatandaşımızı enkazdan çıkararak hastanelere gönderilmelerini sağladık. Deprem sonrası Hatay'a kaç kaymakam kaç vali geldi gitti yine de Hatay'ı toparlayamadı. Belediyenin gücü ile devletin gücü bir değil. Eğer hepimiz bu ülkenin vatandaşı isek adalet ve hizmetlerden eşit bir şekilde faydalanmalıyız. Afet Bölgesi Kanuna göre defin ve itfaiye işleri dışında sorumluluğumuz olmamasına rağmen bunu asla suiistimal etmeden Hatay için her alanda, her yerde çalışıyoruz. Ben herkesin ortak belediye başkanıyım.” ifadelerine yer verdi.

Deprem sonrası, İktidarın ve AFAD'ın süreci iyi bir şekilde yönetemediğini ifade eden Savaş, yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının şehrin alt ve üst yapısına büyük zararlar verdiğini; yerinde ayrıştırma, yükleme, taşıma işlemlerinde de asla tedbir alınmadığını dile getirdi.

“İKTİDAR, 22 YILDIR REYHANLI’YA NE YAPMIŞ?”

TBMM’de iktidarın yerel temsilcilerinin Hatay’ın sorunlarını yansıtmadıklarına, muhalefet vekillerinin ise her fırsatta Hatay ve sorunlarını gündemde tuttuklarına değinen Savaş, iktidar tarafından "Biz gelirsek şunu yaparız." algısına yönelik ise şu sorunun yanıtlanmasını istedi: Reyhanlı Belediyesi 22 yıldır iktidarın elinde de ne yapmış, ilçeyi ihya mı etmiş?

Hatay'da Suriyelilerin nüfuslarının hızla artmasına yönelik iktidarın önlem alması gerektiğini talep eden Savaş, "Bu coğrafya bu kadar insanı kaldırmaz. Hatay'ın Hataylılara bırakılması lazım. Bu şehir için atalarımız mücadele ederek bizlere emanet etmiş. Biz de şehrimize sahip çıkarak çocuklarımıza emanet edeceğiz." dedi.

Her olumsuzluğa rağmen Hatay’ın üretmeye devam edeceğini hatırlatan Savaş, 3 bin dönüm üzerinde üretim yaparak 7 ülkeye ihracat yapan ve 300 kişiye çalışma olanağı sunan Barış Çift Havuç Yıkama ve Paketleme Fabrikasını ziyaret etti. Tesisin içindeki üretim süreçlerini yakından inceleyen Savaş, tesisin bölge ekonomisine sağladığı katkıları vurgulayıp sektördeki gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulundu. İşletme yöneticilerine ve işçilerine teşekkür eden Savaş, bölgedeki tarımsal üretimin istikrarı ve istihdamın artırılmasının şehrin geleceği açısından önemli olduğunu söyledi.

Başkan Savaş, Çatalhöyük Konteyner Kenti de ziyaret ederek vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması talimatı verdi. Başkan'a ziyaretlerinde eski CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir ve CHP Reyhanlı İlçe Başkanı Yılmaz Sinirli eşlik etti.

 

Anahtar Kelimeler: SAVAŞ: HATAY ALANDA YERDE ÇALIŞIYORUZ
  • BIST 100

    10189%1,08
  • DOLAR

    39,89% 0,29
  • EURO

    47,05% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4308,01% 0,32
  • Ç. ALTIN

    6823,45% 0,00

ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI: EMEKLİ VE MEMURUN ZAM ORANI NETLEŞTİ

RİZE'YE GİDERKEN DÜŞEN TEK MOTORLU UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI: PİLOT DEMİRCİ YAŞAMINI YİTİRDİ

'DOĞA KATLİAMINA YASAL KILIF' ŞEKLİNDE TEPKİLERE NEDEN OLAN İKLİM KANUNU TEKLİFİ, MECLİS'TE KABUL EDİLDİ

KALIN IRAK’TA, PKK SAHNEDE: SEMBOLİK TÖRENLE SİLAH TESLİMİ

MADIMAK KATLİAMI'NIN 32. YILI... SİVAS KATLİAMI HAFIZALARDA HÂLÂ CANLI

GÖZALTINDAKİ TUNÇ SOYER'DEN İLK GÖRÜNTÜ…

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: GÖZALTI SAYISI 130'A YÜKSELDİ

SİGARAYA 10 LİRALIK VERGİ ZAMMI GELİYOR!

GÖKÇEK LÜKS LOJMAN DAVASINI KAYBETTİ: “EVDEN ÇIKIYORUM”

HATAY'DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA

İSKENDERUN’DA 1 TEMMUZ KUTLAMASI: ŞEHİTLER İÇİN MAVİ SULARA ÇELENK

SARAÇHANE'YE YASAK KOYMASI BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI: ÜMİT ÖZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

MİTİNG SONRASI SARAÇHANE'DE POLİS MÜDAHALESİ

SARAÇHANE'DE GERGİN ANLAR! POLİSTEN CHP'Lİ VEKİLE MÜDAHALE

100. GÜNDE SARAÇHANE AYAKTA: ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARİHİ KONUŞMA!

MANSUR YAVAŞ'TAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI: "MİZAH KİSVESİYLE YAPILAN AÇIK BİR KIŞKIRTMADIR"

HATAY’DA ALEVLERLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR!

ZAFER PARTİSİ’NDE YOL AYRIMI: BARTU SORAL İBB DİRENİŞİNE KATILIYOR!

‘100 KARASI’ TOPLANTISINDA ÖZGÜR ÖZEL ATEŞ PÜSKÜRDÜ

MUHAMMED YAKUT, ALMANYA'DA ÖLDÜ

BAHÇELİ 'YAPAY ZEKA, DUBLÖR' İDDİALARINA İLK KEZ YANIT VERDİ!

HATAY'DA İTFAİYE ARACI ALEVLERİN ARASINDA KALDI!

KENDİNİ MESİH İLAN EDEN TARİKAT LİDERİ HAPSİ BOYLADI

BAKAN IŞIKHAN'DAN EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM AÇIKLAMASI

LEMAN'DAN HZ. MUHAMMED AÇIKLAMASI! İSTANBUL'DA DÜN GECE NELER OLDU?

İZMİR BÜYÜKŞEHİR’E ŞAFAK VAKTİ BASKINI TUNÇ SOYER VE CHP’Lİ İSİMLER GÖZALTINDA

FİLİSTİN İÇİN 500 BİN EURO'YU TOPLADI, KARISINA HARCADI!

İMAMOĞLU; SÖZDE DEĞİL, PRATİKTE HALKIN YANINDA OLACAK BİR YÖNETİM PLANLIYORUZ

ERDOĞAN, KABİNE TOPLANTISI SONRASI KONUŞTU: ASLİ GÜNDEMİMİZDEN KOPMUYORUZ

Yükleniyor


HATAY’DA ALEVLERLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR!

HATAY'DA İTFAİYE ARACI ALEVLERİN ARASINDA KALDI!

HATAY’DA ORMAN YANGINI YERLEŞİM YERLERİNE SIÇRADI: 1800 KİŞİ KURTARILDI

VALİ MASATLI: "CAN KAYBI YOK, ANCAK TEHLİKE SÜRÜYOR"

HATAY ANTAKYA’DA ORMAN YANGINI

HATAY ADLİYESİ'NE YENİ EK HİZMET BİNASI AÇILDI

  • Cuma 34.1 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 35.3 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.2 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2