SAVAŞ: ÇOK GÜZEL HİZMETLER YAPTIK YAPMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ

Hatay Büyükşehir belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bir televizyon programının canlı yayın konuğu oldu.

Hatay 13.01.2023 13:35:00 0
SAVAŞ: ÇOK GÜZEL HİZMETLER YAPTIK YAPMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ

Programın başında A.Hatayspor’ın maçlarını her zaman takip ettiğini söyleyen Savaş, takıma destek verdiğini ve Hatay Büyükşehir Belediye Spor Kulübünün 13 tane Süper Lig’e yükselen takımı olduğunu söyledi.

“EĞER BELEDİYENİN İMKANLARNI HİZMET EDECEĞİNİZ NOKTALARA HARCARSANIZ KİMSE SİZİ ELEŞTİRMEZ”

A.Hatayspor’a yapılan finansal destek ile alakalı sorulan soruyu da yanıtlayan Savaş, “ Kurumsal ekonomi ile futbol takımı ekonomisini bir tutmazsanız kimse sizi eleştirmez. Eğer belediyenin imkânlarını hizmet edeceğiniz noktalara harcarsanız kimse sizi eleştirmez. Ama şu var ki belediye başkanısınız , kanaat önderlerinden, iş adamlarından destek bulma şansınız daha fazla oluyor. Bunu direkt kulübün hesabına yatırdıktan sonra o hesap denetlenebilir olduktan sonra problem yok” dedi.

“SPORA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”

Sporun Hatay’ı birlik ve beraberliğine çok önemli katkı sağladığının da altını çizen Başkan Savaş, “ süper ligde 13 tane belediyemizin takımımı ve bireysel sporlarımız var. Belediyemizin 26 branşın aynı anda spor yapabildiği modern bir spor kompleksi var. Spor toplumu hamur gibi yoğurarak birlik, bütünlük ve huzur içinde yaşamak için önemli bir etken. Bu yüzden dolayı da spora çok önem veriyoruz. Sadece profesyonel takımlara değil amatör takımlara ve sivil insanlarımızın spor yapmasını önemsiyoruz” diye konuştu.

SAVAŞ YAPILAN HİZMETLER HAKINDA DA ÖNEMLİ BİLGİLER PAYLAŞTI

Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri hizmetler hakkında da bilgiler paylaşan Savaş şöyle dedi: Hatay’da iki tane arıtma tesisi vardı bunun üstüne 13 tane daha ekledik. Kanalizasyondan yağmur suyu hatlarına kadar çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Köylerin hiçbirinde asfalt yoktu. Büyük bir spor kompleksi yaptık. Tarihi dokularla turizme katkı sağladık. Asi Nehrimizi de rehabilite ettik. Hatay’ı UNESCO tarafından tescilli Gastronomi Şehri yaptık. Hatay’ın Türkiye Cumhuriyetine katıldıktan sonra ilk defa sınır kapısı oldu ve HADO’yu Hatay’ın ekonomisine de, huzuruna da katkı sağlamak için yaptık” dedi.

EXPO 2021’in Hatay’ın ekonomiden eğitime, ticaretten turizme kadar birçok katkısı olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Savaş, kısa süre içerisinde 2 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırladıklarını ve EXPO alanlarının her zaman hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

Başkan Savaş, HBB meclisinde iktidar parti temsilcilerinin hizmeti engellemek amacıyla belediyenin aleyhine kararlar verdiğini de açıkladı.

“HATAY’IN CHP’Lİ BİR BAŞKAN TARAFINDAN YÖNETİLMESİNDEN RAHATSIZLAR”

Savaş, “ Hatay halkının tercihine saygı duymak lazım. İki dönemdir Cumhuriyet Halk Partisinde belediye başkanıyım meclis çoğunluğunun iktidar partisinde olmasına alıştık. Birçok hizmeti yokuşa sürüyorlar, güzel hizmet yapmamamız ve kazanmamamız için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama biz bunun üstesinden geliyoruz. Ben şikayet etmiyorum Hatay halkının tercihine saygı duymak lazım. İktidar partisi saygı duymuyor ve her şeyi kendileri yönetmek istiyor. Hatay’ın iki dönemdir CHP’nin yönetiminde olduğundan dolayı rahatsızlar. Ama biz çok güzel hizmetler yaptık yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Savaş, Türkiye’deki işsizlik, enflasyon, gelir dağılımındaki problemler ve sığınmacılar dolayısıyla Hatay’ın da oldukça etkilendiğini belirtti.

Suriyeli sığınmacıların Hatay’a yaratmış olduğu sıkıntılar hakkında da açıklama yapan Savaş, doğum oranlarının oldukça fazla olduğunu, bulaşıcı hastalıkların çoğaldığını ve çocukların eğitimsizliğinin ileride çok büyük sorunlara da yol açacağını açıkladı.

“ULUSLARARASI HUKUK GÜVENCESİ VE BARIŞ ANTLAŞMALARININ YAPILMASI LAZIM”

Suriye’deki savaşın bir an önce son bulması gerektiğini ve barış istediklerini vurgulayan Savaş, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi en kötü barış en iyi savaştan iyidir. Biz düne kadar bu insanlarla kardeş gibiydik. Başka ülkeler ile barışabiliyorken kendi din kardeşlerimiz ve akrabalarımız ile neden küsüz anlamış değilim. Bu insanların gidebilmeleri için uluslararası hukuk güvencesi ve barış antlaşmalarının yapılması lazım. Oradaki ülkelerin başkanları bunu sağlaması lazım .Birçok devletin hareket etmesi ile bu sorun çözülür” diyerek sığınmacı sorunun Türkiye ve Hatay’da çok ciddi sorunlar yarattığını söyledi.

“DEVLETLERİN BARIŞ ADINA ÖNEMLİ ADIM ATMALARI LAZIM”

Antakya Belediye Başkanı olduğu zamanlarında bu konu için binlerce toplantı yaptığını da anlatan Savaş, “Belediye başkanları, muhtarlar ve kanaat önderleri ile bu konuları görüştüm. Hatay’da empati, sempati ve sevgi zinciri rahatça oluşabiliyor. Bizler insanları ötekileştirmiyoruz. İnsanların mağduriyetinin giderilmesi devletlerin kendi aralarında bir şeyler yapması lazım. Bu zaman kadar Hatay olarak sağlıklı bir şekilde götürdük ama bu saatten sonra devletlerin iletişimin hızlanması ve barış adına önemli adımların atılması lazım” dedi.

“ GENEL BAŞKANIMIZIN ADAY OLDUĞU YERDE BİZE DESTEK VERMEK VE ONUN YANINDA OLMAK DÜŞER”

Cumhurbaşkanlığı adayı ile ilgili de soruları da yanıtlayan Başkan Savaş, “ Sayın genel başkanımızın aday olduğu yerde bize destek vermek ve onun yanında olmak düşer. Aile terbiyemiz ve siyasi terbiyemiz bunu gösterir. Ama cumhurbaşkanımız aday olmayacaksa sayılı isimlerin arasında benim ismimin geçmesinden onur duyarım. Herkesin onur duyacağı bir makam bizim için de kutsaldır” dedi.

 

“İNSANLARIMIZIN GELECEKLE İLGİLİ KAYGISI OLMASIN”

Uzun süredir siyasetin içinde yer aldığını ve yakından takip ettiğini ifade eden Lütfü Savaş, “ İktidar birçok şeyi tersine çevirmek için geldi. Geçmişte sağ-sol, yasaklar ve mezhepsel çatışmalar oldu. Artık bunlar yaşanmasın. İnsanlarımızın gelecekle ilgili kaygısı olmasın” dedi.

Savaş, Cumhurbaşkanın Türkiye’deki sorunlara çözüm üretmediğini ve insanların zihninde erozyon oluşturduğunu da söyledi.

“6’LI MASANIN ÇALIŞMALARINI ÇOK DEĞERLİ BULUYORUM”

6’lı masanın çalışmalarının Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayan Savaş, “ 6’lı masaya baktığını zaman muhafazakar, liberal ve sosyal demokrat var. Geçmişte çatışan ama şimdi gelinen duruma aakrak istişare kültürüyle Türkiye’yi kurtaralım diyorlar. Geçmişten ders alan bir 6’lı masa var. Türkiye’de sistemsizlik var ve her şeye bir kişi karar veriyor. Artık ortak akılla yürütme zamanı var. 6’lı masanın çalışmalarını çok değerli buluyorum. Her ne kadar dışarıdan manipülasyon yaşatsalar da başkanlar istikametin nereye gitmesi gerektiğini biliyorlar”

Programının sonunda Türkiye’nin çok huzur ihtiyacı olduğunu da  açıklayan Başkan Savaş, “ huzuru Millet İttifak olarak da sağlayacaklarının altını çizdi ve yaşanan her sorunun üstesinden geleceklerini söyledi.

 

 

 

 

  • BIST 100

    11220,22%1,89
  • DOLAR

    41,60% 0,09
  • EURO

    48,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    5172,82% 0,14
  • Ç. ALTIN

    8498,94% 0,00

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

“ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNİ ELEŞTİRDİ, NTV KAPIYI GÖSTERDİ”

KÜÇÜKÇEKMECE’DE ON BİNLER: İMAMOĞLU’NA ÖZGÜRLÜK, TÜRKİYE’YE ADALET!

CHP İSKENDERUN İLÇE BAŞKANLIĞI: BABALARININ ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETİLİYOR!

CHP, TİP VE EMEP PROTESTOYLA AÇILIŞTA YOKTU: ERDOĞAN’DAN “MEŞRUİYET” VURGUSU

NEPAL'DE 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK TANRIÇA SEÇİLDİ! AİLESİNDEN ALINIP TAPINAĞA YERLEŞTİRİLDİ

“TANIK HATIRLAMADI, MAHKEME TAHLİYE ETTİ: 248 GÜN SONRA BARIM’A ÖZGÜRLÜK”

GEZİ DAVASINDA AYŞE BARIM’A TANIK SANATÇILAR: “YÖNLENDİRMEDİ!”

BÜLENT ARINÇ'TAN 'İMAMOĞLU TUTUKSUZ YARGILANSIN' ÇIKIŞI: NEDEN SİLİVRİ'YE GİTMEDİĞİNİ DE AÇIKLADI

İSRAİL’İN YENİ SAVAŞ SUÇU GİRİŞİMİ: SUMUD FİLOSU ABLUKA ALTINDA

20 YIL ÜLKEYİ YÖNETEN JOSEPH KABİLA, SAVAŞ SUÇLARINDAN İDAMA MAHKÛM EDİLDİ

YENİ ŞAFAK’IN MANŞETİNDE EKONOMİ KRİZİ: HEDEFTE BAKANLIK VE MERKEZ BANKASI

GEZİ DAVASINDA KRİTİK GÜN: AYŞE BARIM VE ÜNLÜ TANIKLAR MAHKEMEDE

İZMİR’DE AKP’Lİ İLÇE BAŞKANI HAKKINDA ŞOK İDDİA: “TEFECİLİK YAPTI”

MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI SONA ERDİ: "İSRAİL'İN SOYKIRIMI DURDURULMALI"

CHP’DE KURULTAY SONRASI İLK MYK TOPLANTISI

YARGI KULİSLERİ ISINDI: İSTANBUL’DA 3 BAŞSAVCILIKTA DEĞİŞİM SİNYALİ

İMAMOĞLU'NUN AKIN GÜRLEK DAVASINDA DİKKAT ÇEKEN MUHALEFET ŞERHİ: KABA SÖZ VE ELEŞTİRİ, SUÇ DEĞİL

KASIMPAŞA SK’YA KAYYUM! TURGAY CİNER’İN KULÜBÜNE EL KONULDU

TRABZON AÇIKLARINDA ŞOK! BALIKÇILAR BOMBA YÜKLÜ İNSANSIZ DENİZ ARACI BULDU

DEM PARTİ GÖRÜŞMELERİ AKTARDI: ÖCALAN’DAN ÇARPICI ÇIKIŞ

CEM KÜÇÜK, ERDOĞAN’IN KAAN GERÇEĞİNİ BİLMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ…

İTSO HEYETİ VAN GASTRONOMİ FUARINDA HATAY’IN LEZZETLERİNİ TANITTI

EPİK SANAT TİYATROSU SAMANDAĞ’DA “NAZIM” İLE SAHNE ALDI

KAAN, BOEİNG, HAZIR SORULAR… ERDOĞAN SARAY’DA SIZINTININ İZİNDE

“İSKENDERUN’DA GÜZELLİĞİN EN DOĞRU ADRESİ: BUSE ŞİRİNOĞLU GÜZELLİK MERKEZİ”

DÜNYA BU GELİŞMEYİ KONUŞUYOR: NETENYAHU ÖZÜR DİLEDİ

NEJAT İŞLER’İN OSMAN GÖKÇEK ÇIKIŞI MAGAZİN MUHABİRİYLE KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

Yükleniyor


İTSO HEYETİ VAN GASTRONOMİ FUARINDA HATAY’IN LEZZETLERİNİ TANITTI

EPİK SANAT TİYATROSU SAMANDAĞ’DA “NAZIM” İLE SAHNE ALDI

“GÜÇLÜ KADINLAR, BAĞIMSIZ NESİLLER DEMEKTİR” PROGRAMI HATAY’DA DÜZENLENDİ

HATSU’DAN MODERN İÇME SUYU PAKET ARITMA PROJESİ

SAMANDAĞ’DA MANDALİNA BAHÇELERİ İÇİN DİRENİŞ: POLİS MÜDAHALE ETTİ, KÖYLÜLER YARALANDI

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ATIKSU TÜNELİ HATAY’DA YÜKSELİYOR!

HATAY’DA TÜRKİYE’Yİ SARSAN GÖRÜNTÜLER: BABA CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

  • Perşembe 28.5 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 28.2 ° / 16.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.4 ° / 17.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2