SANAYİ VE TİCARET ÜST KURULU TOPLANDI

SANAYİ VE TİCARET ÜST KURULU TOPLANDI

Hatay Valisi Mustafa Masatlı Başkanlığında, İskenderun 1. Organize Sanayi Bölgesinde; düzenlendi.

Toplantıya Mustafa Kemal Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depçi, Doğu Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdür Vekili Hüseyin Topçuoğlu  ile ilgili kurum müdürleri, Organize Sanayi Bölgesi  Yönetim Kurulu Başkanları, Hatay genelindeki Dernek ve Sanayi Odası Başkanları, Meslek Odası Başkanları ile Organize Sanayi Bölgesinde bulunan yatırımcılar da katıldı.

Hatay’daki  yatırımların değerlendirilmesi ve varsa bu konudaki sorunların çözümleri, toplantının ana gündem maddesiydi.

Ekonomik kalkınma olmadan bir ülkenin, daha özelde de bir şehrin, geleceğinin olamayacağını her fırsatta dile getiren Hatay Valisi Mustafa Masatlı,  ”Hep birlikte yaşadığımız bu süreçte önceliğimizin bu olması gerekiyor”  ifadesinde  bulundu.

Hatay’ın tekrar ayağa kalkmasında da şehrin ekonomisinin en öncelikli unsur olduğunu ve Organize Sanayi Bölgelerinde olduğu gibi ekonomi alanında atılan tüm adımları, Valilik olarak destekleyeceklerini dile getirerek hayati bir konuya vurgu yapan Vali Mustafa Masatlı,   toplantıya katılanları sırayla dinledi.

Yatırımları ve bu yatırımların önündeki engel ya da sorunları tek tek not alan Vali Mustafa Masatlı,  Toplantının ana gündemi, tüm boyutlarıyla değerlendirilerek kurulca bir yol haritası oluşturulduğunun altını çizdi.Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımcılara da özellikle teşekkür eden Vali Mustafa Masatlı; “Şehrimiz kalkındıkça insanımız daha mutlu olacaktır” dedi.