Tarih: 08.03.2018 11:34

TALASEMİ SAĞLIKTA RİSKLİ BÖLÜMLER İÇİNE ALINMALI

Facebook Twitter Linked-in

Kerimoğlu konuyla ilgili şunlara yer verdi; Ülkemiz de talasemi çalışmalarının yeniden gündem de yer aldığı şu günlerde Sağlık Bakanlığı tarafından talasemi konusunda ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Bu çerçevede Talasemi Federasyonu yönetimi olarak 81 ili ilgilendiren 2017/13 sayılı genelgede Sağlık Bakanlığının resmi davetlisi olarak genelgenin yeniden revize edilmesi amacıyla genelge hazırlama kuruluna davet edilmiş bulunmaktayız.

Özellikle genelgenin ilk halinde 21 yaşına kadar olan talasemi hastalarının hastanelerde çocuk hekimleri veya çocuk hematolojisi tarafından takipleri yapılmakta iken bu konuda yaşanan aksaklıkların giderilmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından bir genelge hazırlama kurulu teşkil edilmiştir.

Bu kurul içerisinde Talasemi Federasyonu yönetim kurulu olarak şahsım ve yönetim kurulu üyemiz Dr.Gönül Oktay kurulda yer alarak başta Hatay ilinde yapılan çalışmalar ve ülkemiz genelinde yapılan talasemi çalışmalarından bilgiler vererek yola çıkmış ve yapılması gereken yeni düzenleme konusunda genelge hazırlama kuruluna bilgiler aktarmışlardır.

Ardından yapılan görüş alışverişleri sonrasında kırk kişilik heyet kurulu tek tek görüşlerini bildirerek genelgenin aksayan yönlerinde yeniden revizeye giderek özellikle yaş kıstasının 25 yükseltilmesin de hem fikir olan kurul üyeleri, hastaların SGK kapsamında hastane ödemelerinde yaşanan sıkıntıların ve diğer bazı konuların da önünü açan düzenlemeler de yerine getirilmiş oldu.

Ayrıca Talasemi hastaları için Hatay Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan ve tüm yaş grubunda ki hastaları ve vatandaşları ilgilendiren talasemi tanı, tedavi ve takip ünitelerinin ülke geneline yaygınlaştırılması ve özellikle de sağlıkta riskli bölümler içine alınması için Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Prof.Dr.Alper Cihan ile de görüşerek konun önemine dikkat çekip, çalışmaların yerinde incelenmesi için Genel Müdür Prof.Dr.Alper Cihan model olarak Hatay ilinde ki merkezi ziyaret etmesi ve çalışmaları yerinde görmesi için davet edilmiştir.

Talasemi Federasyonu yönetim kurulu başkanı Burhan Kerimoğlu ve yönetim kurulu üyesi Dr. Gönül Oktay ile beraber öğle arası Cumhurbaşkanlığı Külliyesin de Cumhurbaşkanı baş danışmanlarından olan Saadet Oruç tarafından misafir edilerek talasemi konusunda ki çalışmalar hakkında yapılması gerekenler birkez daha gözden geçirilerek yapılması gerekenler planlanmıştır.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —