Solunum Enfeksiyonu

Solunum Enfeksiyonu

Solunum Enfeksiyonu, çok sayıdaki virüsler nedeniyle oluşan bir problemdir. Bu problem alt ve üst solunum yollarını etkiler. Enfeksiyona neden olan virüsler hızlıca çoğalıp yayılırlar ve bulaşıcıdırlar. Bu virüsler temas ile yiyecek ve

Öksürük, burun akıntısı, üşüme, kulak ağrısı, burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı, hapşırma, baş ağrısı, hassasiyet, ateş  sayılabilir. Belirtiler virüslerin vücuda girmesinin 1-3 gün sonrasında başlar. Hastalık 7-10 gün kadar sürebilir. Bu tür rahatsızlıklar yaşamanız durumunda ilaç kullanarak iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz. Ayrıca bitkisel yollarla da kendini rahatlatmanız gerekir. Gün içerisinde bitki çayı tüketmeniz ve ferahlamanızı sağlamanız gerekmektedir. Enfeksiyonların çeşitleri vardır. Enfeksiyona neden olan virüslerin farklı olmasından dolayı hastalıklar farklı adlandırılır. Bu hastalıkların belirtileri de farklıdır. 

Grip Belirtileri; belirti ve uyarı olmadan kişi aniden rahatsızlık yaşayabilir. Grip belirtileri genellikle baş ağrısı, vücut ağrıları, yüksek ateş, titreme, yorgunluk ve halsizlik şeklinde olabilir. 

Soğuk Algınlığı Belirtileri; burun akıntısı ve tıkanıklığı, öksürük, hapşırma, boğaz ağrısı, baş ağrısıdır. Belirtilere ek olarak ateş olabilir ya da olmayabilir.
  
Sinüzit Belirtileri yanak ve burunda ağrı aynı zamanda bu bölgede basınç, baş ağrısı ve soğuk algınlığı belirtiler olabilir.

Larenjit Belirtiler; ses kaybı ve ses kısıklığı belirgin olan belirtidir. Faranjitte ise ek olarak şiddetli boğaz ağrısı eklenir.

Tonsilit Belirtileri; iltihaplanan bademciğe denir. Boğazda ağrı vardır ve tutmakta güçlük çekilir.

Kuş Palazı (Difteri) Belirtileri; genellikle çocuklarda gece saatlerinde ortaya çıkar. Belirtisi ise stridor adı verilen bir solunum sesidir.

Solunum Tedavileri;

Öncelikle ilaç kullanımı tedavinin ilk adımıdır. Fakat birçok sağlık uzmanı bu ilaçların kullanımını pek tavsiye etmemektedir. Çünkü ilaçlar genellikle antibiyotik ilaçlarıdır ve bu ilaçlar virüslere çok etki etmemekte daha çok bakterilerin yok olmasında rol oynar. En iyi tedavi yöntemi bitkisel ilaç kullanımı ve doğal yöntemlerdir. 

Doğal yöntemlere örnek verecek olursak; Bol miktarda sıvı alımı, buhar teneffüsü, zencefil ve bal kullanımı, taze meyve ve sebze tüketimi,  Balgam için ise meyan kökü kullanımı, Öksürük için jaggery (hurma suyundan yapılmış koyu şeker) ile soğan suyu karışımı, Hapşuruk için ise betel yaprağı suyu ve balın birlikte alınması sayılabilir.  Bu sayede ağrılarınız da hafifleyecektir.