Palmiye Hastanesi’nde Obezite ile Mücadele

Özel Palmiye Hastanesi Obezite Cerrahisi konusunda yaptığı çalışmalardan elde edilen sonuçlarla önemli bir aşama kat etti. Doç. Dr. Turgut Karaca, tedavi ettiği hastalarıyla bugün buluştu...

SAĞLIK 8.04.2018 15:08:25 0
Palmiye Hastanesi’nde Obezite ile Mücadele

Son yıllarda yaptığı atılım ve yatırımlarla bölgede hemen hemen tüm hastalıklı tedavi etme noktasına gelen Özel Palmiye Hastanesi, obezite hastalığı için de yaptığı çalışmalarla sonuçlarını alıyor. Hastane Genel koordinatörü Seval Kirmit Yazar, Başhekim Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Obezite Cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Turgut karaca ile hastalar kahvaltıda bir aya geldi.

Etkinlik öncesinde açılış konuşmasını yapan Palmiye Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Palmiye ailesi olarak bölgede en hizmeti verebilmek için büyük bir çaba ve çalışma içerisinde olduklarını dile getirerek: “Bunun bir göstergesi de günümüzün önemli hastalıklardan biri olan obezite için yaptığımız yatırımlardır. Bu alanda büyük başarılar elde eden Türkiye standartlarının üzerinde olan Doç. Dr. Turgut Karaca arkadaşımız dünyanın en iyi teknolojiğini kullanıyor. Kendisi de malzeme seçimini çok önemsiyor. Son yıllarda yaptığı operasyonlarla da bunu ortaya koydu” dedi. 

Genel Cerrahi uzmanı Doç. Dr. Turgut Karaca, Obezitenin, insan ömrünü kısaltan kronik bir hastalık olduğuna dikkat çekerek, “İdeal tedavi yöntemi, diyet ve spordur. Diyet ve sporla kilo veremeyen hastalar benden kitle indeksi 35’in üzeri olan ve yandaş hastalığı olan hastalara ve beden kitle endeksi 40’ın üzeri olan hastalara obezite cerrahisi uygulamaktayız.  Obezite cerrahisinde dünyada en çok uygulanan teknik tüp mide küçültme ameliyatıdır. Bu ameliyatta biz midenin dörtte üçünü çıkartmayız. Bu sonuçla mide bir çay bardağı kadar olduğu için kişi daha fazla yemek yiyemiyor. Aynı zamanda açlık hormonuna müdahale ederek kişinin acıkmadan kilo vermesini sağlıyoruz. Obezite cerrahisi estetik kaygısıyla değil sağlık için yapılan bir ameliyattır. Bu ameliyatın riski safra kesesi ameliyatı riskinden daha fazla değildir. Artan tecrübe ve gelişen teknolojik malzemelerle bu ameliyat artık çok daha hızlı ve güvenli yapılmaktadır” diye konuştu.

Kısa sürede obezite cerrahisinde önemli başarılar elde ettiklerini kaydeden Doç. Dr. Karaca şöyle konuştu:

 “Bu işin sırrı, hastalarımızın inancı, ekibimiz ve kullandığımız malzemelerdir. Tabi ki en önemlisi de hastane yönetimimizin bu noktada yaptığı yatırımlardır. Bu hastalığı tedavi etmek için çok üst düzey bir ameliyathane ve ekip oluşturduk. Bu hastalığı yenmenin yolu multidisipline olması gerektiğini sürekli anlatıyoruz.  Ameliyata gererken mutlaka diyetisyen desteği alıyoruz.”

Toplantıda hastalarıyla da sohbet eden Karaca, ameliyat sonrasında sıkıntı yaşayıp yaşamadıklarını sordu. Hastalar ise, sağlıklarının yerinde olduğunu ve hayatın tadına şimdi vardıklarını kaydettiler. Bazı hastalar da, ameliyatı olduktan sonra horlama, nefes darlığı, şeker gibi hastalıklardan da kurtulduğunu kaydederek, Karaca’ya teşekkür ederken, obezite hastaların da bir an önce konforlu hayata geçmeleri için çağrıda bulundular.


 

Dalgıç olan bir başka hasta da ameliyat sonrasında 18 metre derinliğine dalabildiğini ve her türlü sıkıntıdan kurtulduğunu ifade ederken “Sanki yeniden doğmuşum” şeklinde duygularını bir cümleyle özetledi.

Doç. Karaca ile birlikte hastaları tedavi eden Palmiye Hastanesi Diyet Uzmanı Betül Demir de, hastanede iyi bir tedavi ekibi olduklarını vurgularken, hastalarla ameliyat sonrasında da fikir alışverişinde bulunduklarını, bundan sonra uymaları gereken kuralları da anlattı.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10080,35%1,33
  • DOLAR

    39,81% 0,01
  • EURO

    46,89% -0,13
  • GRAM ALTIN

    4276,55% 1,16
  • Ç. ALTIN

    6852,92% 3,13

ERDOĞAN'DAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI: "MİZAH KİSVESİYLE YAPILAN AÇIK BİR KIŞKIRTMADIR"

HATAY’DA ALEVLERLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR!

ZAFER PARTİSİ’NDE YOL AYRIMI: BARTU SORAL İBB DİRENİŞİNE KATILIYOR!

‘100 KARASI’ TOPLANTISINDA ÖZGÜR ÖZEL ATEŞ PÜSKÜRDÜ

MUHAMMED YAKUT, ALMANYA'DA ÖLDÜ

BAHÇELİ 'YAPAY ZEKA, DUBLÖR' İDDİALARINA İLK KEZ YANIT VERDİ!

HATAY'DA İTFAİYE ARACI ALEVLERİN ARASINDA KALDI!

KENDİNİ MESİH İLAN EDEN TARİKAT LİDERİ HAPSİ BOYLADI

BAKAN IŞIKHAN'DAN EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM AÇIKLAMASI

LEMAN'DAN HZ. MUHAMMED AÇIKLAMASI! İSTANBUL'DA DÜN GECE NELER OLDU?

İZMİR BÜYÜKŞEHİR’E ŞAFAK VAKTİ BASKINI TUNÇ SOYER VE CHP’Lİ İSİMLER GÖZALTINDA

FİLİSTİN İÇİN 500 BİN EURO'YU TOPLADI, KARISINA HARCADI!

İMAMOĞLU; SÖZDE DEĞİL, PRATİKTE HALKIN YANINDA OLACAK BİR YÖNETİM PLANLIYORUZ

ERDOĞAN, KABİNE TOPLANTISI SONRASI KONUŞTU: ASLİ GÜNDEMİMİZDEN KOPMUYORUZ

HATAY’DA ORMAN YANGINI YERLEŞİM YERLERİNE SIÇRADI: 1800 KİŞİ KURTARILDI

VALİ MASATLI: "CAN KAYBI YOK, ANCAK TEHLİKE SÜRÜYOR"

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KURULTAY DAVASI TEPKİSİ…

TANAL’DAN LÜTFÜ SAVAŞ ÇIKIŞI: "AKP’NİN TRUVA ATI GİBİ DAVRANMAK CHP’YE İHANETTİR!"

ERDOĞAN’DAN EKONOMİ VE SİYASET MESAJI“SAKİN SULARA GEÇİŞ ZAMAN ALACAK”

İKTİDARIN KALEMLERİ DÖNDÜ: AHMET HAKAN KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

KURULTAY DAVASINDA KARAR 8 EYLÜL’E KALDI: CHP'DEN SERT TEPKİ

HATAY ANTAKYA’DA ORMAN YANGINI

ÇOCUKLARIN GÖZÜ ÖNÜNDE SKANDAL: KILIÇLI SALDIRGAN TUTUKLANDI

TÜRKİYE ALEV ALEV: SADECE ORMANLAR DEĞİL, GELECEK YANIYOR!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN DAVA ÖNCESİ NET MESAJ

BİR GÜNDE 77 YANGIN MEYDANA GELDİ

FETÖ GÖLGESİNDE ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI..

CHP’DE DERİN KULİS: CEYLAN’A TELEFONLA DİZAYN TEKLİFİ!

SADECE 2 EV KURTULDU, BÖLGE TAMAMEN KÜL OLDU: FELAKET ŞEHİR ŞEHİR YAYILIYOR

CHP'NİN DUAYEN BAŞKANI'NDAN KILIÇDAROĞLU'NA ÇOK AĞIR SÖZLER!

Yükleniyor


REFLÜ MÜ YOKSA KALP KRİZİ Mİ?

DÜZENSİZ UYKU YÜKSEK TANSİYONA NEDEN OLUYOR

HMPV VİRÜSÜ YAYILIYOR: 3 GRUBU ETKİLİYOR

ZATÜRRE VAKALARI ARTIYOR!

BOĞULMA VAKALARINDA İLKYARDIM NASIL OLMALIDIR?

ASTIM KONTROL ALTINA ALINABİLİR Mİ?

ÖNTÜRK SAĞLIKÇILARLA BULUŞTU

  • Salı 35.6 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 35 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Perşembe 35.4 ° / 19.3 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2