Tarih: 20.03.2020 11:27

ONLİNE KORONAVİRÜS TESTİ KULLANIMA AÇILDI

Facebook Twitter Linked-in

Sağlık Bakanlığı online koronavirüs testi için https://koronaonlem.saglik.gov.tr/ uzantılı adresi kullanıma soktu. Teste son 14 gün içinde bulunduğunuz şehir ve başka bir ülkeye seyahat yapıp yapmadığınızın yanı sıra sağlık çalışanı olup olmadığınız, hastalıklarınız ve ateşiniz 38 derecenin altında olup olmadığı soruluyor.
 

Sağlık Bakanlığı yurttaşlara online koronavirüs testi yapmaya başladı. https://koronaonlem.saglik.gov.tr/ uzantılı adreste yer alan teste son 14 gün içinde bulunduğunuz şehir ve başka bir ülkeye seyahat yapıp yapmadığınızın yanı sıra sağlık çalışanı olup olmadığınız, hastalıklarınız ve ateşiniz 38 derecenin altında olup olmadığı soruluyor.

Teste ayrıca şu belirtilerin olup olmadığının işaretlenmesi isteniyor: “Yeni başlayan öksürük, nefes darlığı(Normalden hızlı nefes alıp vermek, aldığınız nefesin yetmemesi, rahat çıkılan merdivenleri çıkamamak), boğaz ağrısı, baş ağrısı, göğüs sıkışması, burun akıntısı, vücut ağrıları (kas/eklem ağrısı), son bir haftada başlayan halsizlik, yeni başlayan ishal, mide bulantısı veya kusma durumu.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —