KAŞ ÜSTÜ AĞRI NEDENLERİ

KAŞ ÜSTÜ AĞRI NEDENLERİ

Kaş üstünde hissedilen ağrı, baş ağrısı ya da migrenin sonucu olarak görülür. Aniden giren ve uzun süre geçmeyen kaş üstü ağrıları genellikle migren ağrılarını işaret eder. Ancak kimi zaman bu ağrılar basit baş ağrılarından

Kaş üstü ağrılarının baş ağrısından mı yoksa migren ağrılarından mı kaynaklandığı çeşitli belirtiler sayesinde kolaylıkla anlaşılabilir.
Migren ve Baş Ağrısı Nasıl Ayırt Edilir?
Baş ağrısı hemen hemen herkesin en az bir kaç defa karşılaştığı bir problemdir. Migren ağrıları bu kadar sık görülmez. Migren ağrılarında, kaş üstü bölgesinin ağrısı yani baş ağrısı dışında sese ve ışığa karşı da aşırı hassasiyet görülür. Migren ağrısı kişide bulantıya hatta kusmaya neden olabilmektedir. Migren ağrılarının geçmesi uzun süre zaman alabilmektedir.Baş ağrısı, sadece kaş üstünde yani baş bölgesinde ağrıların hissedilmesine neden olur. Genellikle kendiliğinden geçer.
Migren Ağrılarını Tetikleyen Etkenler Nelerdir?
Sağlıksız ve dengesiz beslenmek, uykusuzluk, aşırı stres ve gerginlik gibi etkenler migren ağrılarını tetikleyici unsurlardır. Psikolojik etkenlerin migren üzerinde olumsuz etkileri vardır. Ayrıca yorgunluk, yanlış oturuş ve duruş pozisyonları gibi unsurlar da migreni tetikler.
Migren Ağrısı Tedavisi
Migren ağrılarının direkt olarak tedavisi söz konusu değildir. Ancak ağrıların ne kadar sıklıkta olduğu ve ne kadar sürdüğü gibi durumlar değerlendirilerek, uygulanan ilaç tedavileri sayesinde ağrıları azaltmak mümkündür. Migren ilaçlarının kullanımı, hamilelik ve emzirme dönemindeki kadınlar açısından sakıncalıdır. Bu yüzden ilaçların kesinlikle doktor kontrolü altında alınması ve kullanılması gerekmektedir.Kaş üstü ağrılarının, normal baş ağrısı mı yoksa migren ağrısı mı olduğu saptandıktan sonra rahatsızlığın nedenine göre tedavi yöntemi seçilir ve uygulanır.