GÖĞÜS KAFESİ AÇILMADAN DELİK KALBİ ONARILDI

Uzun süreden bu yana kalp rahatsızlığı yaşayan ve doğuştan kalbinin delik olduğu anlaşılan 18 yaşındaki Yusuf Demirçelik, İskenderun Gelişim Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Çetin Murat Songur’un, göğüs kafesini a?

SAĞLIK 6.08.2018 12:08:42 0
GÖĞÜS KAFESİ AÇILMADAN DELİK KALBİ ONARILDI

Son günlerde göğüs ağrısı yaşayan ve gittiği Dörtyol Devlet Hastanesi’nde kalbinin doğuştan delik olduğu anlaşılan 18 yaşındaki Yusuf Demirçelik, Gelişim Hastanesi’nde minimal invaziv kalp cerrahisi yöntemiyle göğüs kafesi açılmadan ameliyat edildi. Kalp Damar Cerrahisi Doç. Dr. Çetin Murat Songur ve ekibi tarafında gerçekleştirilen operasyonda, hasta göğüs kafesi açılmadan sağlığına kavuşturuldu.
Kalp hastalıklarının daha genç yaş gruplara inmesiyle birlikte hastalarda kozmetik kaygıların arttığını belirten Doç. Dr. Çetin Murat Songur, “Ülkemizde de bu tarz ameliyatlar yapılmaya başlandı, ama dünya genelinde olduğu kadar yaygınlaşamadı. Bizde İskenderun’da, bu bölgede 5 santim kesikten kapak onarımı artı doğuştan kalp deliği olan bir hastanın kalp deliğini kapattık. Hastamız gayet sağlıklı. Tabi özellikle kalp hastalıklarının daha genç yaş gruplarına inmesiyle birlikte, hastalarda özellikle kaygılarda bir hayli artmaya başladı. Bu anlamda bu ameliyatların hastaların ilerleyen yıllarda kaygılarını gidermiş oluyor. Kamera desteğiyle kalbin görüntüsünü bir monitöre alıyoruz ve bütün cerrahi işlemi ekrandan yapabiliyoruz. Böylelikle tüm göğüs kafesini açmadan kamera desteğiyle bu ameliyatları gerçekleştirebiliyoruz” dedi.
“Hastamızı ikinci gün taburcu ettik”
Gerçekleştirilen bu ameliyatlardan sonra hastanın ikinci günde taburcu edildiğini belirten Doç. Dr. Songur, “Önemli noktalardan bir tanesi de kalp ameliyatlarında çok fazla miktarda kan ve kan ürünü ister istemez kullanılmakta. Biz bu hastamıza bu ameliyattan sonra hiç kan ve kan ürünü transfüzyonu yapmadık, gerek görmedik. Bunlar hastanın ilerleyen zamanlarda iyileşmesine daha hızlandıracak, enfeksiyon oranlarını daha azaltıcı normal hayata biran önce dönmesini sağlayacak prosedürler ve yaygınlaşacağını düşündüğümüz prosedürler. Özel bir deneyim gerektiren prosedürler. Tüm cerrahi branşlarda olduğu gibi artık kalp cerrahisinde de bu ameliyatların sayısının daha da artacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Sağlığına kavuşan 18 yaşındaki Yusuf Demirçelik ise göğüs kafesinin açılması ve büyük ameliyatın kendisini korkuttuğunu belirterek, “İlk göğüs ağrısıyla başlamıştı. Doktorum Çetin Murat Songur ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Göğsümde büyük bir kesik açılacak diye gözüm korkmuştu. Küçük bir kesik açıldı. Şuan her işimi yapabiliyorum. Doktoruma ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Anne Gülbeyaz Demirçelik ise, Doç. Dr. Çetin Murat Songur’a teşekkür ederek, “Çok memnun kaldık, kapalı bir ameliyat olunca. Oğlumun geleceği söz konusuydu açık ameliyat olsaydı eğer, çalışamaz, iş yapamaz. Çünkü geleceği var çocuğumun. Kapalı ameliyat olunca hiçbir engel kalmadı. Çok şükür iyi. Kontrole geldik her şey iyiye gidiyor. Sevindim doktorumuzdan Allah razı olsun” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9708,65%3,23
  • DOLAR

    39,79% -0,27
  • EURO

    46,70% -0,41
  • GRAM ALTIN

    4205,74% 0,13
  • Ç. ALTIN

    6740,52% 0,00

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KURULTAY DAVASI TEPKİSİ…

TANAL’DAN LÜTFÜ SAVAŞ ÇIKIŞI: "AKP’NİN TRUVA ATI GİBİ DAVRANMAK CHP’YE İHANETTİR!"

ERDOĞAN’DAN EKONOMİ VE SİYASET MESAJI“SAKİN SULARA GEÇİŞ ZAMAN ALACAK”

İKTİDARIN KALEMLERİ DÖNDÜ: AHMET HAKAN KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

KURULTAY DAVASINDA KARAR 8 EYLÜL’E KALDI: CHP'DEN SERT TEPKİ

HATAY ANTAKYA’DA ORMAN YANGINI

ÇOCUKLARIN GÖZÜ ÖNÜNDE SKANDAL: KILIÇLI SALDIRGAN TUTUKLANDI

TÜRKİYE ALEV ALEV: SADECE ORMANLAR DEĞİL, GELECEK YANIYOR!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN DAVA ÖNCESİ NET MESAJ

BİR GÜNDE 77 YANGIN MEYDANA GELDİ

FETÖ GÖLGESİNDE ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI..

CHP’DE DERİN KULİS: CEYLAN’A TELEFONLA DİZAYN TEKLİFİ!

SADECE 2 EV KURTULDU, BÖLGE TAMAMEN KÜL OLDU: FELAKET ŞEHİR ŞEHİR YAYILIYOR

CHP'NİN DUAYEN BAŞKANI'NDAN KILIÇDAROĞLU'NA ÇOK AĞIR SÖZLER!

NARİN CİNAYETİNİN SEYRİNİ DEĞİŞTİRECEK RAPOR HİNDİSTAN'DAN

TÜRKİYE YANGINLA MÜCADELE EDİYOR

ERDOĞAN’DAN TARIM VE EKONOMİ MESAJLARI

GAZETECİ İRFAN DEĞİRMENCİ GÖZALTINA ALINDI

İMAMOĞLU’NDAN PARLAMENTER SİSTEM SÖZÜ: ÇÜNKÜ MİLLET BÖYLE İSTİYOR

MANSUR YAVAŞ’TAN KILIÇDAROĞLU’NA NET REST

ÖZGÜR ÖZEL 'ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ' DEDİĞİ AN ALKIŞ TUFANI KOPTU! ALMANLAR AYAKTA ALKIŞLADI

ERZURUM'DA TAŞ OCAĞI GÖÇTÜ: 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

İMAMOĞLU "YANILMAMIŞIM" DİYEREK PAYLAŞTI

KILIÇDAROĞLU'NDAN “GENEL BAŞKAN NEREDEYSE MERKEZ ORASIDIR” ÇIKIŞI

MOTORİNE ZAM GELDİ

ÖZGÜR ÖZEL: NE BUTLAN OLACAK NE KAYYUM OLACAK!

İMAMOĞLU ÖZGÜR ÖZEL İÇİN HEM DESTEK VERDİ HEM DESTEK İSTEDİ

KILIÇDAROĞLU’NA BİR ÇAĞRI DA ALEVİLERDEN: BU KİRLİ OYUNU BOZABİLİRSİNİZ

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL'E ÇOK KRİTİK ÜÇ İSİMDEN DESTEK

DEVA PARTİSİ'NDEN 2 MİLLETVEKİLİ BİRDEN PARTİDEN AYRILDI

Yükleniyor


REFLÜ MÜ YOKSA KALP KRİZİ Mİ?

DÜZENSİZ UYKU YÜKSEK TANSİYONA NEDEN OLUYOR

HMPV VİRÜSÜ YAYILIYOR: 3 GRUBU ETKİLİYOR

ZATÜRRE VAKALARI ARTIYOR!

BOĞULMA VAKALARINDA İLKYARDIM NASIL OLMALIDIR?

ASTIM KONTROL ALTINA ALINABİLİR Mİ?

ÖNTÜRK SAĞLIKÇILARLA BULUŞTU

  • Pazartesi 34 ° / 17.5 ° Güneşli
  • Salı 35.6 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 35 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2