Türk Sağlık-Sen Hatay il Başkanı Hayrettin Şahin, sağlık kurumlarında çalışanların döner sermayeye gelince önlerinde kocaman bir sıfır rakamı konulduğunu söyledi.
İskenderun Devlet Hastanesi bahçesinde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Türk Sağlık-Sen Hatay il Başkanı Hayrettin Şahin, 650 bin sağlık çalışanın fedakârca görev yaptığını ve insanca yaşanabilecek bir ücret talep ettiklerini ifade ederek şunları söyledi, “Sağlık çalışanları gayret ediyorlar. Fedakârlıkta bulunuyorlar. İstedikleri tek bir şey var; insanca yaşayabilecekleri bir ücret. İhtiyaçlarını karşılayacak iş ve yaşam dengesinin kuracak bir ücret talep ediyorlar. Bu taleplerinde de son derece haklılardır. Sayın Bakana, YÖK yetkililerine çağrı yapıyorum. Döner sermaye sorunu yıllaca devam ediyor. Yıllardır hiçte tasvip etmediğimiz bir ücret politikası uygulanıyor; hastanelerimiz çalışsın kazansın o kazançlardan da çalışanlara pay verilsin. Biz çalışıyoruz kazanıyoruz emek veriyoruz, ama hak ettiğimizi alamıyoruz. Hem Sayın Bakana, hem de YÖK yetkililerine çağrı yapıyorum. Bu döner sermayeleri düzeltmezseniz, bilin ki sağlık çalışanları bu meselenin peşini bırakmayacaklardır. Şu anda sağlık çalışanları Türkiye’nin 81 ilinde sendikamız öncülüğünde emeği için ekmeği için bir kez daha haykırıyor. Ya bu işi düzeltin, ya da düzeltin diyor.”
HAK ETTİĞİMİZDEN FAZLASINI DEĞİL EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI İSTİYORUZ
Taleplerinin karşılanmaması durumda sağlık çalışanları olarak, Türk Sağlık-Sen hizmetten gelen gücünü kullanarak önümüzdeki dönemde iş üretmeyeceğini belirten Şahin, “Biz hak ettiğimizden fazlasını istemiyoruz. Biz emeğimizi istiyoruz. Alın terimizin karşılığını istiyoruz. Dolayısıyla gelin bu sorunu zaman geçirmeden bir an önce çözüme kavuşturalım. En azından sağlık çalışanları ayın sonu itibariyle ne kadar ücret alabileceklerini bilsinler. Şu anda insanlar kendi bütçelerini yapamıyorlar. Çünkü siz maaş artı döner sermaye diye bir sistem getirmişsiniz. Yıllarca söyledik bu sistem sürdürülebilir bir sistem değil diye. Bizim hedefimiz sağlık çalışanlarını yoksulluk sınırının üstünde bir ücrete kavuşturmaktır.” dedi.
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55