RUS GAZETECİLER HATAY’DA

Rusya’nın seçkin gazetecileri Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın konuğu olarak kentte tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Hatay 1.02.2023 18:53:00 0
RUS GAZETECİLER HATAY’DA

Rus gazetecilerle Başkan Savaş’ın, Büyükşehir Belediyesine ait Gastronomi Evinde yaptığı görüşmeye Hatay’ın yerel basın ve ulusal ajansların temsilcileri de katıldı. 
Başkan Savaş’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden gazeteciler, Hatay’ın tarihine, yemeklerine ve kültürel zenginliklerine tanıklık etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. 
Hatay’ın tanıtımı için birkaç yıl önce Rusya’ya gittiklerini söyleyen Savaş, Rus yetkililerin pandemi sebebiyle Hatay’a gelemediğini ve turizm konusundaki çalışmaların sekteye uğradığını ama artık projelerin kaldığı yerden devam etmesi için çalıştıklarını anlattı. 
HATAY ÇOK ÖZEL BİR ŞEHİR 
Hatay’ı “ilklerin ve enlerin şehri” olarak özetleyen Savaş, “Üç semavi dinin ilk ibadethaneleri burada. Dünyada sokakları ilk kez ışıklandırılan cadde yine Hatay’da. Gayrı resmî olimpiyatların yüzyıllarca yapıldığı yer yine Antakya’dır. Aynı zamanda burası farklı etnik köken ve inanıştan insanların kardeşçe yaşadığı bir şehirdir. Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Anadolu’nun ortasında yer almamız bize ticari yönden de büyük katkı sağlıyor” diyerek böylesine bir şehre başkanlık etmekten onur duyduğunu söyledi.
Başkan Savaş, şehrin kültür zenginliğinin gastronomisine de yansıdığını ifade ederek Hatay’ın 600’ün üzerinde yemek çeşidiyle UNESCO’nun 36 Gastronomi Şehri’nden bir tanesi olduğunu vurguladı.
Rusya halkının Türkiye’de daha çok Antalya ve Muğla’yı turistik şehirler olarak gördüğünü belirten Savaş, Hatay’ın da turizm açısından değerlendirilmesi gerektiğini ve bu sebeple Rus gazetecilerin Hatay’ı ülkelerine tanıtmalarının önemli olduğunu anlattı.
“YENİ CUMHURBAŞKANI TÜRKİYE- RUSYA İLİŞKİLERİNİ DAHA MÜKEMMEL HALE GETİRECEKTİR”
Rus gazetecilerin, Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin Rusya’da dikkatle takip edildiğini belirtmeleri ve seçimi millet ittifakının kazanması halinde ilişkilerin ne yöne evrileceğinin merak edildiğini belirtmeleri üzerine Savaş, seçimi en büyük partisi Cumhuriyet Halk Partisi olan Millet İttifakının kazanması durumunda, Rusya-Türkiye ilişkilerinin çok daha iyiye gideceğine inandığını kaydetti.  
Başkan Savaş şöyle dedi: 
“Seçim sürecinin birçok ülkede olduğu gibi Rusya’da da takip edilmesi gayet doğal. 
Bizim ebedi baş komutanımız Gazi Mustafa Atatürk, Türkiye’nin kurtuluşunu çok zor şartlarda sağlamış ve yeni bir Cumhuriyet kurmuştur. Atatürk aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) de kurmuştur. 
Atatürk önümüze “Yurtta Barış Dünyada Barış” ilkesini koymuştur. Bu bizim halk olarak kulağımıza küpe olmuştur. Biz Rusya ile barış içerisinde olmak isteriz. Adayımız aşağı yukarı belli, biz kazanacağız. İktidar değişirse Rusya ile Türkiye ilişkileri mükemmel bir seviyeye gelecektir. Millet İttifakı’nın Rusya’ya karşı bir ön yargısı olmadığını düşünüyorum. İlişkiler daha dostane ve stabil hale gelecektir ki ortak çıkarlarımız dostluğumuzun devamını gerektirir. Rus halkının bunu bilmesini isteriz, Türkiye ile Rusya’nın ebedi dostluğunu diliyorum.” 
HATAY’DA ULUSLARASI BASIN FORUMU PROJESİ
Argumenti ve Faktı Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Marina Mişınkina’nın, Başkan Savaş’a, Hatay’da uluslararası bir medya forumu yapma önerisi üzerine Savaş, bundan mutluluk duyacaklarını ifade etti.   
Rusya basınını temsil eden gazetecilerin Hatay’daki tarihi binaların restorasyonundan etkilendiklerini belirtmesi üzerine Savaş, tarihi binaların restorasyonunu yaparak günlük hayatta kullanımlarının binaların uzun yaşamasına sebep olduğuna dikkat çekti. Hatay’ın geçmiş tarihine sahip çıktıklarını anlatan Savaş, “bu konuda en önemli öğe bilimdir. İllerimizdeki tarihi binaları oluşturduğumuz kurullar aracılığı ile koruyoruz. Tüm dünya eski medeniyetlerin değerlerini ön plana çıkarmalı” dedi. 
Üç semavi dinin kesiştiği noktanın Hatay olduğunu söyleyen Savaş, 27-28-29 Haziran’da İnanç Fuarı yapmayı planladıklarını ve Rusya vatandaşlarını da bu fuara davet ettiklerini sözlerine ekledi.   
RUS GAZETECİLERDEN EXPO ALANINA ÖVGÜLER
Yedi ayrı önemli basın kurumundan geziye katılan Rus gazeteciler daha sonra Hatay’ı gezdi ve Antakya EXPO alanını ziyaret etti. Gazeteciler EXPO alanında bitki müzesi, medeniyetler bahçesi ve tarihi kalıntıların sergilendiği alanlarda incelemeler yaparak, alandan çok etkilendiklerini vurguladı.
 

Anahtar Kelimeler: GAZETECİLER HATAY’
  • BIST 100

    11181,46%-0,35
  • DOLAR

    41,60% 0,09
  • EURO

    48,98% 0,41
  • GRAM ALTIN

    5170,08% 0,09
  • Ç. ALTIN

    8498,94% 0,00

RADAR TUZAĞI İDDİALARINA YANIT: YERLİKAYA AMACIMIZ CAN KURTARMAK…

AYŞE BARIM'IN TAHLİYESİNE İTİRAZ

ULUSLARARASI KRİZ: İSRAİL, GAZZE’YE YARDIM FİLO’SUNA SALDIRDI – 201 AKTİVİST GÖZALTINDA

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

“ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNİ ELEŞTİRDİ, NTV KAPIYI GÖSTERDİ”

KÜÇÜKÇEKMECE’DE ON BİNLER: İMAMOĞLU’NA ÖZGÜRLÜK, TÜRKİYE’YE ADALET!

CHP İSKENDERUN İLÇE BAŞKANLIĞI: BABALARININ ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETİLİYOR!

CHP, TİP VE EMEP PROTESTOYLA AÇILIŞTA YOKTU: ERDOĞAN’DAN “MEŞRUİYET” VURGUSU

NEPAL'DE 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK TANRIÇA SEÇİLDİ! AİLESİNDEN ALINIP TAPINAĞA YERLEŞTİRİLDİ

“TANIK HATIRLAMADI, MAHKEME TAHLİYE ETTİ: 248 GÜN SONRA BARIM’A ÖZGÜRLÜK”

GEZİ DAVASINDA AYŞE BARIM’A TANIK SANATÇILAR: “YÖNLENDİRMEDİ!”

BÜLENT ARINÇ'TAN 'İMAMOĞLU TUTUKSUZ YARGILANSIN' ÇIKIŞI: NEDEN SİLİVRİ'YE GİTMEDİĞİNİ DE AÇIKLADI

İSRAİL’İN YENİ SAVAŞ SUÇU GİRİŞİMİ: SUMUD FİLOSU ABLUKA ALTINDA

20 YIL ÜLKEYİ YÖNETEN JOSEPH KABİLA, SAVAŞ SUÇLARINDAN İDAMA MAHKÛM EDİLDİ

YENİ ŞAFAK’IN MANŞETİNDE EKONOMİ KRİZİ: HEDEFTE BAKANLIK VE MERKEZ BANKASI

GEZİ DAVASINDA KRİTİK GÜN: AYŞE BARIM VE ÜNLÜ TANIKLAR MAHKEMEDE

İZMİR’DE AKP’Lİ İLÇE BAŞKANI HAKKINDA ŞOK İDDİA: “TEFECİLİK YAPTI”

MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI SONA ERDİ: "İSRAİL'İN SOYKIRIMI DURDURULMALI"

CHP’DE KURULTAY SONRASI İLK MYK TOPLANTISI

YARGI KULİSLERİ ISINDI: İSTANBUL’DA 3 BAŞSAVCILIKTA DEĞİŞİM SİNYALİ

İMAMOĞLU'NUN AKIN GÜRLEK DAVASINDA DİKKAT ÇEKEN MUHALEFET ŞERHİ: KABA SÖZ VE ELEŞTİRİ, SUÇ DEĞİL

KASIMPAŞA SK’YA KAYYUM! TURGAY CİNER’İN KULÜBÜNE EL KONULDU

TRABZON AÇIKLARINDA ŞOK! BALIKÇILAR BOMBA YÜKLÜ İNSANSIZ DENİZ ARACI BULDU

DEM PARTİ GÖRÜŞMELERİ AKTARDI: ÖCALAN’DAN ÇARPICI ÇIKIŞ

CEM KÜÇÜK, ERDOĞAN’IN KAAN GERÇEĞİNİ BİLMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ…

İTSO HEYETİ VAN GASTRONOMİ FUARINDA HATAY’IN LEZZETLERİNİ TANITTI

EPİK SANAT TİYATROSU SAMANDAĞ’DA “NAZIM” İLE SAHNE ALDI

KAAN, BOEİNG, HAZIR SORULAR… ERDOĞAN SARAY’DA SIZINTININ İZİNDE

Yükleniyor


İTSO HEYETİ VAN GASTRONOMİ FUARINDA HATAY’IN LEZZETLERİNİ TANITTI

EPİK SANAT TİYATROSU SAMANDAĞ’DA “NAZIM” İLE SAHNE ALDI

“GÜÇLÜ KADINLAR, BAĞIMSIZ NESİLLER DEMEKTİR” PROGRAMI HATAY’DA DÜZENLENDİ

HATSU’DAN MODERN İÇME SUYU PAKET ARITMA PROJESİ

SAMANDAĞ’DA MANDALİNA BAHÇELERİ İÇİN DİRENİŞ: POLİS MÜDAHALE ETTİ, KÖYLÜLER YARALANDI

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ATIKSU TÜNELİ HATAY’DA YÜKSELİYOR!

HATAY’DA TÜRKİYE’Yİ SARSAN GÖRÜNTÜLER: BABA CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

  • Perşembe 28.5 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 28.2 ° / 16.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.4 ° / 17.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2