REYHANLI SALDIRISINDA FETÖ İZİ..!

Reyhanlı’da meydana gelen Hatay tarihinin en kanlı bombalı saldırısında FETÖ izine rastlandı…

GÜNDEM 23.11.2022 21:41:00 0
REYHANLI SALDIRISINDA FETÖ İZİ..!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 53 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının talimatını verdiği iddiasıyla ABD'den Türkiye'ye getirilen Memet Gezer'in yargılanmasına başlandı.Savunmasını yapan Gezer, patlamadan önce saldırının olacağı konusunda Hatay emniyetine bilgi verdiğini ileri sürdü. Gezer'in avukatı da müvekkilinin saldırıya ilişkin ihbar tutanağında FETÖ'den ihraç edilen ve cezaevinde olan savcının ismi olduğunu, FETÖ'nün saldırıda parmağı olduğunu düşündüklerini söyledi…. 
REYHANLI SALDIRISINDA FETÖ İZİ: HATAY EMNİYETİNE BİLGİ VERİLMİŞ
Reyhanlı saldırısının planlayıcısı Yusuf Nazik'in, ifadesinde, saldırının talimatını aldığını belirttiği Memet Gezer, uyuşturucu ticaretinden tutuklu bulunduğu ABD'den 30 Haziran'da Türkiye'ye getirildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan Gezer, Reyhanlı saldırısıyla ilgili davanın karara bağlandığı Ankara 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklandı. Bugün hakim karşısına çıkan Gezer, Türkiye'de uyuşturucu suçundan ceza alınca 2009 yılında kaçak yollardan Suriye'ye gittiğini belirterek, "Suriye'de kaçakçılık ve dolandırıcılık işinden çok para kazandım. Suriyeli kamu görevlilerine rüşvet veriyordum.  
 HATAY EMNİYETİNE BİLGİ VERİLMİŞ 
Bu şekilde Suriye istihbaratından yüksek rütbeli kişileri tanıdım. İstihbarattan adını 'Kifah Milhem' olarak hatırladığım bir generalden Türkiye'ye yönelik saldırı yapılacağını duydum. Ben bu bilgiyi alınca arkadaşım M.G.'yi telefonla arayarak Hatay emniyetine gönderdim. Emniyette şu an ismini hatırlamadığım bir polisle görüşme yaptım. Bana bu bilginin yeterli olmadığını, daha fazla bilgi almam gerektiğini söyledi. Bunun üzerine samimi olduğum general aracılığıyla saldırı hazırlığında olduklarını öğrendiğim Miraç Ural grubuyla ilişkiye geçtim. Bu vesileyle Yusuf Nazik ile ardından da Suriye İstihbaratında subay olan 'Hacı' isimli kişiyle tanıştım. Hacı aracılığıyla da Nasır Eskiocak ile tanıştım" diye konuştu. Sanık Gezer, saldırıyı gerçekleştiren bu kişilerden aldığı tüm bilgileri arkadaşı A.A. aracılığıyla Hatay emniyetine verdiğini kaydedip, "Başlangıçta saldırının Ankara'da yapılacağı yönünde bilgi vardı. Hedefin Reyhanlı olduğunu Hacı'nın Nasır Eskiocak'a söylemesi üzerine öğrendim. Bu, saldırıdan 5 gün önceydi. Bunu öğrenir öğrenmez Hatay emniyetine bilgi verdim. 2 gün sonra da görüştüğüm emniyetten bunu teyit ettim. Hatta bombayı kimin getireceğine kadar detay aktardım" dedi. Mahkeme başkanının bütün bunları neden yaptığı yönündeki sorusu üzerine Gezer, "Bunun için kimseden para talebinde bulunmadım. Zaten paraya ihtiyacım da yoktu. Bunu sadece ülkemin insanlarına zarar gelmesini önlemek için yaptım" diye konuştu. 
AVUKATI, BELGEYİ MAHKEYE SUNDU
 Memet Gezer'in avukatı Adil Hasan Tahsin Dinç, saldırıdan kısa süre önce yapılan ihbarla ilgili tutulan tutanağı soruşturma dosyasından çıkardığını belirterek, mahkemeye sundu. Dinç, "Burada 'X' şahıs olarak geçen kişi müvekkilim Mehmet Gezer'dir. İhbarda Acilciler örgütünün bombalı saldırı düzenleyeceğini bildiriyor. Bu tutanağın altında FETÖ'den ihraç edilmiş ve cezaevinde olan bir savcının ismi var. Bize göre bu savcı bombalı saldırının önlenmesi için görevini yapmamıştır.

FETÖ örgütünün bu saldırıdan dolaylı olarak parmağının olduğunu düşünmekteyiz. Mahkemeye sunduğumuz evraklarda müvekkilimin saldırıyı detay vererek ihbar ettiği açıktır. Yusuf Nazik, müvekkilimin ihbarcı olduğunu öğrendikten sonra intikam almak için saldırı talimatını kendisinden aldığını söylemiştir. Müvekkilim bu dosyada bu nedenle sanık olmuştur. Aslında kahraman olması gerekirken, sanık olmuştur. Bu nedenle tahliyesini talep ediyoruz" dedi. Avukat Dinç, ayrıca tutanakta ismi bulunan savcı ile müvekkilinin görüştüğü polis memurları ile bilgileri emniyete götüren arkadaşı A.A.'nın tanık olarak dinlenmesini talep etti. 
DOSYA SANIKLARI TANIK OLARAK DİNLENECEK
 Mahkeme heyeti, polis memurlarının dosyada beyanları bulunduğu gerekçesiyle tanık olarak dinlenmesine gerek olmadığını, A.A. ile savunmalarda adı geçen sanıklar Ercan Bayat, Yusuf Nazik ve Nasır Eskiocak'ın tanık olarak dinlenmesine karar verip, duruşmayı erteledi. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, belediye binası yanı ile PTT binası önünde 2013'te gerçekleşen 2 ayrı patlamada, 53 kişi yaşamını yitirmişti.

 

Anahtar Kelimeler: REYHANLI SALDIRISINDA ..!
  • BIST 100

    10870,57%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞTİ: MÜCAHİT BİRİNCİ AKP'DEN İSTİFA ETTİ

CHP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA SERT MESAJ: “İHANET ETTİN, OYLARI AKP’YE SATTIN!”

İMAMOĞLU'NUN İPTAL EDİLEN DİPLOMASI İÇİN YENİ İTİRAZ!

CHP LİDERİ: “HER DARBENİN BİR LİSTESİ VAR, KAYYUM OLARAK ADİL BEY’İ YAZMIŞLARDI

AKP’YE GEÇEN ÇERÇİOĞLU’NDAN ÖZEL’E TEPKİ: “KURU İFTİRADAN ALLAH KORUSUN”

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER TARTIŞMASINA BAKAN’DAN YANIT: VAR AMA RİSKLİ…

BELEDİYE BAŞKANI TEPKİLER SONRASI LÜKS MAKAM ARACINI SATIŞA ÇIKARDI

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN AKP’YE GEÇİŞİ MAGAZİNİ DE SALLADI!

YANDAŞ KALEMLER BİRBİRİNE DÜŞTÜ: HAKARETLER HAVADA UÇUŞTU

CUMHUR İTTİFAKI’NIN KÜÇÜK ORTAĞI MİRAS HUTBESİNE SAHİP ÇIKTI

YAŞ KARARLARI SONRASI TSK’DA SÜRPRİZ İSTİFA!

OKUL ÖNCESİ VE İLKOKULLARDA BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMASI: HÜDAPAR AÇIKLAMA YAPTI

9 KONFEDERASYONDAN ORTAK KARAR: İŞ BIRAKMA EYLEMİ GELİYOR

PUTİN’DEN ALASKA ZİRVESİ SONRASI AÇIKLAMA: “GÖRÜŞMEMİZ YAPICI VE FAYDALI GEÇTİ”

HATAY’DA SURİYE HEYETİYLE TİCARİ İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

HBB, ÖĞRENCİLERİN OKUL YOLUNU ÜCRETSİZ SAĞLAYACAK

İBB BORSASI İDDİALARI YANDAŞLARI KARIŞTIRDI: NEDİM ŞENER İLE MÜCAHİT BİRİNCİ X’TE KÜFÜRLEŞTİ

SAVCI SAYAN: “CHP’DEN ÖNEMLİ BİR BAŞKAN AKP’YE KATILIYOR”

DÖNMEZ: İSKENDERUN’U BİRLİKTE GÜZELLEŞTİRECEĞİZ

“İMAMOĞLU: ‘VİCDANLARI YARALAYAN HUKUKSUZ OPERASYONLAR DURMALI!’

ÖZGÜR ÖZEL KIRŞEHİR’DE KONUŞTU: İKTİDARIN BASKISINA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

CHP’DEN AKP’YE GEÇEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU

İBB'YE 9. DALGA OPERASYON... İNAN GÜNEY DAHİL ÇOK SAYIDA İSİM HAKKINDA GÖZALTINA ALINDI.

ERDOĞAN’DAN AKP’YE KATILAN BAŞKANA KİLO UYARISI

DİYANET’TEN MİRAS HUTBESİ: ERKEK İKİ, KIZ BİR PAY ALMALI

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN ÖZGÜR ÖZEL'E YANIT:YARGI SÜRECİYLE SİYASET KARIŞTIRILAMAZ

AKP'Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

AYDIN’DA YENİ DÖNEM: ÇERÇİOĞLU AKP ROZETİ TAKTI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKP’YE KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOSYASI: BELGE PAYLAŞTI

CHP’Lİ İSİM: ÖZLEM HANIM TELAŞLANDI...

Yükleniyor


KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞTİ: MÜCAHİT BİRİNCİ AKP'DEN İSTİFA ETTİ

CHP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA SERT MESAJ: “İHANET ETTİN, OYLARI AKP’YE SATTIN!”

İMAMOĞLU'NUN İPTAL EDİLEN DİPLOMASI İÇİN YENİ İTİRAZ!

CHP LİDERİ: “HER DARBENİN BİR LİSTESİ VAR, KAYYUM OLARAK ADİL BEY’İ YAZMIŞLARDI

AKP’YE GEÇEN ÇERÇİOĞLU’NDAN ÖZEL’E TEPKİ: “KURU İFTİRADAN ALLAH KORUSUN”

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER TARTIŞMASINA BAKAN’DAN YANIT: VAR AMA RİSKLİ…

BELEDİYE BAŞKANI TEPKİLER SONRASI LÜKS MAKAM ARACINI SATIŞA ÇIKARDI

  • Pazartesi 33 ° / 20.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 32.3 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.2 ° / 20.9 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
2.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
3.Antalyaspor 2 2 0 0 2 6
4.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
5.Göztepe 2 1 0 1 3 4
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Alanyaspor 1 0 0 1 0 1
8.Fenerbahçe 1 0 0 1 0 1
9.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
10.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
11.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
12.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
13.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
14.Gençlerbirliği 2 0 2 0 -2 0
15.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
16.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
17.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
18.Gazişehir Gaziantep 2 0 2 0 -6 0