Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna birçok siyasi parti lideri katılırken, MHP’nin temsil edilmemesi dikkat çekti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sabah Anıtkabir’deki törene de katılmaması, “neden yok?” sorularını gündeme getirdi.
Cumhuriyet’in 102. yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal katıldı.
CHP, İYİ Parti ve DEM Parti ise resepsiyona katılmadı.
Anadolu Ajansı’nın aktardığı listeye göre, resepsiyona MHP’den hiçbir isim katılmadı. Aynı gün sabah saatlerinde Anıtkabir’de düzenlenen resmi törende de Bahçeli yer almamış, MHP’yi Celal Adan ve Erkan Akçay temsil etmişti.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Cumhuriyet’in 102. yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a üzerinde resmi, imzası, Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan bir tablo hediye gönderdiği öğrenildi.
DEVA Partisi lideri Ali Babacan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP’den ayrıldıktan sonra ilk kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen bir programa katıldı.
Programda ayrıca DSP, HÜDA-PAR ve Yeniden Refah Partisi genel başkanlarının da yer aldığı görüldü. 2023 seçimlerinde ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan da resepsiyona katılanlar arasındaydı.
Resepsiyonda dikkat çeken bir diğer ayrıntı, DEVA Partisi lideri Ali Babacan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kısa süreli ayaküstü görüşmesi oldu.
Cumhuriyet Bayramı’nın sabahında Anıtkabir’deki törenlere katılan CHP heyeti, akşam saatlerindeki resepsiyona katılmama kararı aldı. İYİ Parti ve DEM Parti de resepsiyonda yer almadı.
10871,08%0,16
41,93% 0,02
48,65% 0,24
5300,26% 0,02
8944,84% 0,00