REFLÜ MÜ YOKSA KALP KRİZİ Mİ?
İskenderun Palmiye Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Abdülkerim Yılmaz, Reflü nedeniyle yaşanan spazmın kalp kriziyle karıştırılabildiğini ifade ederek, reflü hastalığının belirtilerinden söz etti.
Reflü hastalığı hakkında bilgilendirmede bulunanİskenderun Palmiye Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Abdülkerim Yılmaz, Reflü nedeniyle yaşanan spazmınkalp kriziyle karıştırılabildiğini ifade ederek, reflühastalığının belirtilerinden söz etti.
Özellikle; göğüs ağrısı ve mide ekşimesi gibi semptomlarınsürekli hale geliyorsa, reflü nedeniyle olabileceğine dikkat çekenProf. Dr. Abdülkerim Yılmaz, “Reflü, mide asidinin yemek borusuna geri kaçması sonucu meydana gelir. Reflü, genellikle mide ekşimesi, göğüs kafesinde yanma hissi, yutkunma zorluğu, boğazda rahatsızlık ve bazen ağızda ekşi tat ile kendini gösterir.
Ancak, bu belirtiler bazen kalp krizine benzer olabilir. Kalp krizinde ise genellikle göğüs ağrısı, nefes darlığı, terleme, baş dönmesi ve hatta kol, çene veya sırt ağrısı gibi belirtiler görülür. Kalp krizi, acil bir durumdur ve hızla tıbbi müdahale gerektirir. Eğer göğüs ağrısı ve mide ekşimesi gibi semptomlar sürekli hale geliyorsa, bu durumun reflü nedeniyle olabilir. Reflü şikayetleriyle başvuran bir kişi, belirtilerinin kalp kriziyle karışmaması için mutlaka doktor tarafından değerlendirilmelidir. Bu tür semptomlar tekrarlıyorsa veya şiddetliyse, uzman bir doktordan tam bir değerlendirme almak önemlidir” dedi.
Reflü Neden Kaynaklanır?
Reflüyü tetikleyen etkenlerden söz eden Prof. Dr. Abdülkerim Yılmaz, “Reflü, bazı besinler, aşırı yemek, aşırı alkol veya sigara tüketimi, obezite ve bazı ilaçlar gibi faktörlerle tetiklenebilir. Ayrıca, stres ve yatmadan hemen önce yemek yemek gibi alışkanlıklar da reflüye yol açabilir. Reflü, tedavi edilmezse, yemek borusunda iltihaplanma, ülserler ve daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Tedavi genellikle yaşam tarzı değişiklikleri, diyet düzenlemeleri ve gerekirse ilaçlar ile yapılır” açıklamasında bulundu.
-
BIST 100
15945,77%-1,11
-
DOLAR
44,36% 0,05
-
EURO
51,34% 0,06
-
GRAM ALTIN
6349,03% -1,15
-
Ç. ALTIN
10592,95% -3,28
İlgili Haberler
OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”
KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR
TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI
AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR
İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI
KALBİMİZ SANTRADA: TÜRKİYE-ROMANYA MAÇINDA İLK 11’LER BELLİ OLDU
CHP’DEN SAVAŞ EKONOMİSİNE KARŞI PAKET: DESTEKLER VE VERGİ DÜZENLEMELERİ
İBB DAVASI’NDA 10’UNCU CELSE: GÖZLER MEHMET MURAT ÇALIK’IN SAVUNMASINDA
“UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ŞOK DALGA: ÜNLÜ İSİMLER İÇİN GÖZALTI KARARI”
İSRAİL MECLİSİ’NDEN TEPKİ ÇEKEN KARAR: FİLİSTİNLİ MAHKUMLARA İDAM TASARISINA ONAY
ÖZÇELİK-İŞ İLE MMK ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI
GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI
MAGAZİN DÜNYASINDA ŞOK! EROL KÖSE’NİN 16. KATTAN GELEN TRAJİK VEDASI
OYAK Çimento’ya Küresel Sürdürülebilirlik Onayı
ŞARJ ÜCRETLERİNDE YENİ DÖNEM: EK ÜCRETLER KALDIRILDI, SİSTEM DEĞİŞTİ
İBB DAVASINDA GAZETECİLERDEN ANLAMLI PROTESTO! "İSMAİL ARI VE ALİCAN ULUDAĞ'A ÖZGÜRLÜK"
İBB DAVASI'NDA SEKİZİNCİ CELSE: MURAT ÇALIK VE RESUL EMRAH ŞAHAN SAVUNMALARINI YAPACAK
ABD BASINI ACIMADI: İSRAİL'İN İRAN AYAKLANMASI PLANI ÇÖKTÜ, TRUMP DA BU YANILGIYA KATILDI
Yükleniyor
HER EVDE VAR: UZMANLARA GÖRE BU 5 REÇETESİZ İLAÇ CİDDİ RİSK TAŞIYABİLİYOR
AĞRI KESİCİLER NEREYİ HEDEF ALIR? BEYİN VE SİNİR SİSTEMİNDEKİ GİZLİ SAVAŞ
COVİD-19 AŞISI TARTIŞMALARINA BİLİMSEL NOKTA: ÖLÜM RİSKİ KİMDE DAHA YÜKSEK?
KİLO KAYBI SONRASI ESTETİKTE SAĞLIK DETAYI GÖZ ARDI EDİLMEMELİ
HASTALAR ÇARESİZ: KAMU RANDEVUSU AYLAR SONRA, ÖZEL FİYATLARI EL YAKIYOR
ÇOCUKLARDA GÖZ MUAYENESİ BAŞARIYI DOĞRUDAN ETKİLİYOR
REFLÜ MÜ YOKSA KALP KRİZİ Mİ?
- Perşembe 13.2 ° / 6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cuma 17.1 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 18 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı




