ÖZGÜR ÖZEL'E YÖNELİK SALDIRIYA TEPKİ YAĞDI

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik saldırıya ilişkin "Siyaset kurumuna yapılan hiçbir saldırı kabul edilemez. Saldırgan hukuk önünde hesap verecektir" dedi.

GÜNDEM 4.05.2025 14:03:00 0
ÖZGÜR ÖZEL

DEM Parti'den yapılan açıklamada ise "Bu saldırı esas itibariyle Sırrı Süreyya Önder şahsında barış ve demokratik toplum arayışına yönelik bir provokasyondur" denildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik saldırıya tepki yağdı.

Sırrı Süreyya Önder için AKM'deki törene katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tören çıkışı saldırıya uğradı. Özel'in saldırının ardından yüzünde herhangi bir yaralanma ve iz olmazken, moralinin yerinde olduğu bildirildi.

Saldırının ardından saldırya yönelik tepki mesajları geldi.

ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E TELEFON

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özel’i telefonla arayarak geçmiş olsun temennilerini iletti.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, görüşmeyi X üzerinden duyurdu. Altun şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul’da çirkin bir saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’i telefonla arayarak geçmiş olsun temennilerini ifade etmiş, olayın tüm yönleriyle açığa çıkarılması için süreci yakından takip ettiğini belirtmişlerdir. Saldırıya dair tahkikat derhal başlatılmış, saldırıyı gerçekleştiren şahıs gözaltına alınmıştır. Sayın Özel’e yönelik bu saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

ÖMER ÇELİK: SALDIRGAN HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEK

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, X'te paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

"CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yapılan saldırıyı lanetliyoruz. Sn Özel’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Siyaset kurumuna yapılan hiçbir saldırı kabul edilemez. Saldırgan hukuk önünde hesap verecektir."

ADALET BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e yönelik gerçekleştirilen fiili saldırıyı şiddetle kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu alçak saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca derhal adli soruşturma başlatılmış, şüpheli gözaltına alınmıştır. Demokratik toplumlarda şiddet, hiçbir görüşün, hiçbir fikir ayrılığının meşru aracı olamaz. Şiddete karşı ortak ve kararlı bir duruş sergilemek, Hukuk Devleti ilkesine ve toplumsal barışa inanan herkesin ortak sorumluluğudur."

YERLİKAYA: ŞAHIS YAKALANARAK GÖZALTINA ALINMIŞTIR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da saldırganın yakalanarak gözaltına alındığı bilgisini paylaşarak "Özel’e yönelik gerçekleştirilen fiziki saldırıyı şiddetle kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi.

Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

"CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e yönelik gerçekleştirilen fiziki saldırıyı şiddetle kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Sayın Özel’e saldıranın S.T. adlı şahıs olduğu tespit edilmiş ve şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Toplumuzun huzurunu bozmaya yönelik her türlü saldırı, şiddet girişimi hukuk önünde hak ettiği cezayı alacaktır."

DEM PARTİ: ALÇAKÇA SALDIRIYI EN SERT BİÇİMDE KINIYORUZ

DEM Parti'den yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Sırrı Süreyya Önder’in cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik alçakça saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz. Bu saldırı esas itibariyle Sırrı Süreyya Önder şahsında barış ve demokratik toplum arayışına yönelik bir provokasyondur; cenaze erkanına, partimizin barış ve kardeşlik politikalarına yöneliktir. İlgilileri bu provokasyonu derhal açığa çıkarmaya davet ediyoruz. Barış ve demokratik toplum arayışlarına tutarlı bir şekilde destek veren Sayın Özgür Özel'e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

TİP'TEN TEPKİ: OLAY AYDINLATILMALIDIR

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) resmi X hesabından yapılan açıklamada, "CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in AKM’deki cenaze töreni çıkışında uğradığı saldırıyı kınıyoruz. Özgür Özel’e ve CHP camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. İki gün önce bizzat Cumhurbaşkanı tarafından “telef olacaklar” denerek hedef gösterildikten sonra bu saldırının gerçekleşmesi son derece şüphelidir. Derhal saldırgan hakkında gereği yapılarak olay aydınlatılmalıdır" denildi.

Silivri'de tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosya medyadan yaptığı paylaşımda saldırıyı kınadı:

"Genel Başkanımız Sn.Özgür Özel’e yapılan menfur saldırıyı kınıyorum. Saldırganın ve tüm bağlantılarının ivedi bir biçimde ortaya çıkarılmasını talep ediyorum.

Ülkeyi idare edenlerin şuursuz bir biçimde “telef etmeyi” konuştuğu yerde, böyle kendini bilmez alçaklara, provokatörlere gün doğar.

Geçmiş olsun Sn.Genel Başkanım"

DERVİŞOĞLU'NDAN ÖZEL'E GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da Özgür Özel'i arayarak geçmiş olsun dilekletini iletti.

KILIÇDAROĞLU: MUHALEFETİ DÜŞMAN GİBİ GÖSTERMEK YAPILACAK EN BÜYÜK KÖTÜLÜKTÜR

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da saldırının ardından mesaj yayınladı. Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Özgür Özel’e yapılan saldırıyı lanetliyorum. Toplumu kutuplaştırmak, muhalefeti düşman gibi göstermek; ülkemize yapılacak en büyük kötülüktür. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise yaptığı paylaşımda şunları söyledi: "Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'e yönelik bu alçak saldırıyı lanetliyorum. Demokrasiye, halkın iradesine ve siyaset kurumuna yapılmış bu saldırının failleri hukuk önünde gereken cezayı almalıdır. Şiddetle siyaset kurumu dizayn edilemez. Sayın Genel Başkanımız Özel’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, saldırganların hukuk önünde hesap vermesini bekliyorum."

Eski AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e saldırıyı kınadığını bildirdi. Metiner, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'e yapılan bu kalleş ve çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Toplumsal barışımıza ve barış sürecine indirilmiş bu tokadı hepimize indirilmiş bir tokat olarak görmeyenleri de kınıyorum. Provokatörler devrede. CHP camiasına geçmiş olsun dileklerimi en derin üzüntülerimle bildiriyorum."

MUHARREM İNCE: HEPİMİZİN CAN GÜVENLİĞİ İKTİDARIN SORUMLULUĞUNDADIR

Eski CHP'li Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise şu ifadelerle saldırıya tepki gösterdi:

CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınıyorum, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu tür saldırıları asla kabul etmeyeceğiz. Hepimizin can güvenliği iktidarın sorumluluğundadır. Bu saldırının sorumluları bir an önce tespit edilerek yargı önünde hesap vermelidir.

 

Anahtar Kelimeler: ÖZGÜR ' YÖNELİK SALDIRIYA TEPKİ YAĞDI
  • BIST 100

    9732,38%-0,15
  • DOLAR

    38,77% -0,02
  • EURO

    43,20% 0,40
  • GRAM ALTIN

    4029,52% -0,13
  • Ç. ALTIN

    6535,31% -0,12

PEDOFİLİYİ SAVUNAN NURETTİN YILDIZ'A BOĞAZİÇİ'NDE SERT TEPKİ!

ABD İLE SUUDİ ARABİSTAN ARASINDA TARİHTEKİ EN BÜYÜK SİLAH SATIŞ ANLAŞMASI İMZALANDI...

İNFAZ DÜZENLEMESİYLE 55-60 BİN KİŞİ ÇIKACAK

MHP'Lİ İL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL'İ AÇIK AÇIK TEHDİT ETTİ

SİNOP’LU VATANDAŞLAR, EKONOMİDEN MEMNUN DEĞİLİZ…

MANSUR YAVAŞ "LOZAN TARTIŞMA KONUSU YAPILAMAZ" DEDİ,

ESİLA AYIK İÇİN 4 YIL 8 AY HAPİS CEZASI İSTENDİ

SANATÇI PINAR AYDINLAR TAHLİYE EDİLDİ

ÖZGÜR ÖZEL: HİÇ KİMSE DIŞLANMADAN BU İŞİN YÜRÜTÜLMESİ LAZIM

ASIL BARIŞ REJİM GİDİNCE GELECEK

TRUMP: PERŞEMBE GÜNÜ İSTANBUL'A UÇABİLİRİM

PERVİN BULDAN AKTARDI: SELAHATTİN DEMİRTAŞ'TAN PKK'NİN FESİH KARARINA İLİŞKİN MESAJ

ÖZGÜR ÖZEL'DEN PKK'NIN FESİH KARARINA DAİR İLK AÇIKLAMA

ERDOĞAN'DAN PKK'NİN FESİH KARARIYLA İLGİLİ İLK AÇIKLAMA…

BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A, ÖCALAN'A, DEM PARTİ'YE VE TSK'YE TEŞEKKÜR…

PERVİN BULDAN: HAYIRLARA VESİLE OLSUN

PKK'NİN FESİH KARARINI DÜNYA BASINI NASIL GÖRDÜ?

KABİNE BUGÜN TOPLANIYOR: GÜNDEMDE HANGİ KONULAR VAR?

VALİ ÇİFTÇİ’DEN OĞLUNUN ‘ÇAKARLI ARAÇ’ VİDEOSUNA AÇIKLAMA

İMAMOĞLU 'SUÇ ÖRGÜTÜ' İDDİASINA SERT ÇIKTI: SEN DE GAYET İYİ BİLİYORSUN Kİ...

PKK SİLAHLARI BIRAKTIĞINI AÇIKLADI

KIZILAY'IN ÇADIR STOĞU ORTAYA ÇIKTI...

MEHMET AĞAR ADRESİNDE BULUNAMADI

DOĞUM YAPANIN KREDİ BORCU SİLİNECEK

ÖCALAN, GÖRÜNTÜLÜ BAĞLANIP 37 DAKİKA TÜRKÇE KONUŞMUŞ

AKP'Lİ METİNER'DEN BİR SKANDAL AÇIKLAMA DAHA!

ÖZGÜR ÖZEL VAN'DA KONUŞTU, PKK KONGRESİNE DEĞİNDİ...

BEYLİKDÜZÜ’NDE METROBÜSLER ÇARPIŞTI: ÖLÜ VE YARALILAR VAR

İMAMOĞLU'NUN PAYLAŞIMLARINI SOKAKTA DAĞITAN AVUKATA TUTUKLANDI

CUMHURBAŞKANLIĞI GENELGESİYLE " BAŞLATILIYOR

Yükleniyor


İNFAZ DÜZENLEMESİYLE 55-60 BİN KİŞİ ÇIKACAK

MHP'Lİ İL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL'İ AÇIK AÇIK TEHDİT ETTİ

MANSUR YAVAŞ "LOZAN TARTIŞMA KONUSU YAPILAMAZ" DEDİ,

ESİLA AYIK İÇİN 4 YIL 8 AY HAPİS CEZASI İSTENDİ

SANATÇI PINAR AYDINLAR TAHLİYE EDİLDİ

ÖZGÜR ÖZEL: HİÇ KİMSE DIŞLANMADAN BU İŞİN YÜRÜTÜLMESİ LAZIM

  • Çarşamba 24.9 ° / 14.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23.8 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 29.3 ° / 12.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 33 4 21 8 -31 20
19.Adana Demirspor 33 2 27 4 -54