ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A ÇAĞRI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Erdoğan çıkıp bu millete bir açıklama yapmak zorundadır. Bahçeli’yi sözcü kılma, ne diyorsan sen söyle!" ifadeleriyle AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi.

GÜNDEM 27.10.2024 21:12:00 0
ÖZGÜR ÖZEL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel,  "Bu ülkede Kürtler sorunum var diyorsa  Kürt sorunu vardır" yorumunda bulundu.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel,  AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi.

Özel, İstanbul Beşiktaş’ta düzenlenen Yaşam Hakkı Mitingi'nde konuştu.Konuşmasına TUSAŞ saldırısında yaşamını yitirenleri anarak başlayan CHP lideri, "Bu ülkenin geleceğine ipotek koymaya çalışan teröre karşı hep birlikte meydan okumaya geldik" diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Öcalan çağrısına değinen Özel, söz konusu çağrının Cumhur İttifakı'nın "gizli açılımı" olduğunu söyledi.
Özel, Bahçeli'nin çağrısına ilişkin AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın henüz net bir açıklama yapmadığına dikkat çekerek "Artık sözcünün görevi bitmiştir. Erdoğan çıkıp bu millete bir açıklama yapmak zorundadır. Bahçeli’yi sözcü kılma, ne diyorsan sen söyle!" ifadelerini kullandı.

"Kürtler sorunumuz kalmadı diyene kadar bu sorunun varlığına inanacağız" diyen CHP lideri şunları söyledi:

"Terörün bitmesi için kim konuşacaksa konuşsun. Ama bir kişiyi konuşturup sorunu çözme hesabı yanlış hesaptır. Bir kişinin sorununu çözüp, Tayyip beyin de istediğini alıp, bu alışverişle bir anayasa hesabı kurmak ayıplı bir hesaptır."
Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:
"Terörün amacı bizi korkutmak, bizi sindirmekken, biz de korku yaratmakken burada meydanı dolduranlara selam olsun. Şiddete karşı susmayanlar hoş geldiniz. Bu ülkenin geleceğine ipotek koymaya çalışan teröre karşı hep birlikte meydan okumaya geldik.
Terörü bitiren, toplumsal barışı sağlayan ve daima ileri giden bir Türkiye için çalışanlarız. Hangi odak olursa olsun, terörün karşısındaki en büyük güç Cumhuriyet Halk Partisidir. Bu iktidar ülkeyi herkes için güvencesiz hale getirmektedir.

"BU ÜLKE 8 YAŞINDAKİ NARİN'İMİZİ KORUYAMADI"

Çocuklar temizlemekte oldukları vincin altında kalarak MESEM projesi kapsamında can veriyorlar. Bu ülke 8 yaşındaki Narin'imizi koruyamadı. Evinden 1.5 km uzaklıktaki cansız bedenini buldular, halen daha katilini ortaya çıkaramadılar.

Bu ülke 2 yaşındaki Sıla bebeği koruyamadı. Sıla bebeğin şiddet görmesine, istismar olmasına engel olamadı. Hastaneye gittiğinde doğru teşhisi koyamadı. Bir dahaki geldiğinde iş işten geçmişti. Narin'in katilinde de Sıla bebeğin durumunda da savcının bilmediğini bilen iktidar vekilleri, 'Söylemeye dilim varmıyor, dostlarım var orada' diyen iktidar vekilleri var. CHP Sıla bebekler yaşasın diye, bir bütün olarak dimdik ayaktadır.

Bu ülkede bebekler bile korunamıyor. 12 yenidoğan yavrumuz ihmalin denetimsizliğin, para için gözü dönmüşlüğün kurbanı oldu. 19 ay önce bilinen, adeta canlı yayında ölümleri teker teker izlenen 12 bebemizi kaybettik. Ölümler bilinirken, çetenin faaliyetleri bilinirken hastaneleri açık tuttular. Gözaltılar oldu, tutuklamalar oldu ama 6 ay daha o hastaneleri işlettiler. Ne zaman birisi savcıyı tehdit etti. Savcı kendi durumundan dolayı durumu bir kez daha ifade etti, kamuoyu duydu indial oluştu. O gün döndüler o hastanelerin ruhsatlarını iptal ettiler.

HASTANELERİ BEDELSİZ KAMULAŞTIRMAMIZ LAZIM"

Bu ülkede bebekler bile korunamıyor. 12 yenidoğan yavrumuzu kaybettik. Ölümler bilinirken o hastaneleri açık tuttular. Operasyon oldu, gözaltılar oldu. Tutuklamalar oldu ama kamuoyu duyana kadar o hastaneleri tıkır tıkır işlettiler. Ne zaman bir savcıyı tehdit ettiler. O gün döndüler o hastanelerin ruhsatlarını iptal ettiler. Herkesin gözünün önünde ibreti alem olsun diye, o hastaneleri bedelsiz kamulaştırmamız lazım, haydi getirin meclise bunu yapalım. Bugünkü sağlık bakanı o günkü İstanbul il sağlık müdürüdür. Asla ve asla o koltukta oturmamalıdır. O günkü bakanı da bugünkü bakanı da atayan Recep Tayyip Erdoğan'dır. 

Bu milleti koruyamayanlar emanete hıyanet edenlerdir. Biz bu iktidarı düzeltene kadar, bu iktidarın uygulamalarını terk edene kadar bu ülke her birimiz için güvenli bir ülke olana kadar, bu iktidarla mücadele edeceğiz. Bu ülkeyi yeniden kurtaracağız.

Bu ülke 40 yıldır teröre en az kırk bin can verdi. Yaşam hakkının en önemli tehdidi terördür. Buraya gelirken bile kaygılandığımız, terörün kim olduğuna bakmadan sivilleri hedef almasıdır. Biz bu ülkede toplumsal barışın sağlanması için gerekli iradeyi hep koruduk. Biz yıllardır bu ülkede yaşayan insanların anayasada yazdığı gibi eşitliğini savunduk. 

Bu ülkede Kürtler sorunum var diyorsa  Kürt sorunu vardır. Devlet, bir sorunun olup olmadığına değil, millet o sorunun olup olmadığına karar verir. Devlet o sorunu çözmek için vardır. 

"BİR KİŞİYİ KONUŞTURUP SORUNU ÇÖZME HESABI YANLIŞTIR"
Ancak Cumhur İttifakı bu sorunları görmezden gelerek diğer yandan şehit ailelerinin duygularını yok sayarak, işine gelen aktörü parlatarak, işine gelmeyeni hapiste tutarak bir dayatmanın içine girmiştir. Bizim tutumumuz nettir.

Bizim tutumumuz nettir. Kürtler sorunumuz kalmadı diyene kadar bu sorunun varlığına inanacağız.Bu sorunlar, kayyım politikaların sona ereceği, sivil demokratik siyasetin önünün açılacağı, herkesin kendini özgür hissedeceği bir süreci Meclis’te başlatarak bu sorun çözülmelidir.

Biz üzerimize ne düşüyorsa katkı vereceğiz. Terörün bitmesi için kim konuşacaksa konuşsun. Ama bir kişiyi konuşturup sorunu çözme hesabı yanlış hesaptır. Bir kişinin sorununu çözüp, Tayyip beyin de istediğini alıp, bu alışverişle bir anayasa hesabı kurmak ayıplı bir hesaptır. 

ERDOĞAN'A ÇAĞRI
Biz çözüm için Meclis’i adres gösteriyoruz. Recep bey, Abdullah Öcalan’a Meclis’i adres gösteriyor.  Yapılan teklif görünüşte sayın Bahçeli'nin beyin teklifidir. Cumhur ittifakının gizli açılımının ayan beyan sözcüsü sayın Bahçeli'dir.  Ancak sayın Erdoğan’ın hala iki kelam etme cesareti gösteremediğini hayretle görüyoruz.   
Artık sözcünün görevi bitmiştir. Erdoğan çıkıp bu millete bir açıklama yapmak zorundadır. Bahçeli’yi sözcü kılma, ne diyorsan sen söyle!"
 


Anahtar Kelimeler: ÖZGÜR ' ERDOĞAN' ÇAĞRI
  • BIST 100

    8908,47%0,4
  • DOLAR

    34,29% 0,03
  • EURO

    36,99% -0,07
  • GRAM ALTIN

    3016,39% -0,41
  • Ç. ALTIN

    5022,51% 0,00

NARİN'İN AĞABEYİ BARAN GÜRAN'DAN KAFA KARIŞTIRAN PAYLAŞIMLAR. 45 DAKİKA SONRA SİLDİ HEPSİNİ SİLDİ

BAKANLIĞIN KÜÇÜK ÇOCUKLAR İÇİN AYIRDIĞI PARA DİYANET’İN KURSLARINA GİTTİ

YENİDOĞAN ÇETESİNİN YAPTIĞI USULSÜZLÜK MEĞER DENETİME TAKILMIŞ

GENÇ KIZI SOKAK ORTASINDA BOĞAZINDAN BIÇAKLADI

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİ TOPLANIYOR

BEBEKLERİN MAMALARINA SU YERİNE ALKOL KOYULDU: 1 BEBEK ÖLDÜ

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A ÇAĞRI

ŞANLIURFA'DA 'BARIŞ' TÖRENİ: CEVDET YILMAZ VE AHMET TÜRK KATILDI

DERVİŞOĞLU'NDAN ÖCALAN'A ÇAĞRI YAPAN BAHÇELİ'YE 'TEHDİT' TEPKİSİ

EVDEN AYRILAN KİRACI GERİDE 'BOMBA' BIRAKTI

BAKIRHAN'DAN BAHÇELİ'NİN SÖZLERİNE YANIT, ERDOĞAN'A ÇAĞRI

ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISINA ÖCALAN'DAN İKİ ŞART İDDİASI

ERDOĞAN, HATAY'DA YAPILAN KONUTLARI TESLİM ETTİ

DEVLET BAHÇELİ, ÖCALAN ÇAĞRISININ ARDINDAN İLK KEZ KONUŞTU

ZAFER PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖZALTINA ALINDI!

BARTIN’DA GÖÇÜK! 1 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ 3 MADENCİ YARALI

CHP'DEN 'KILIÇDAROĞLU'NUN ARAÇLARI GERİ İSTENDİ' İDDİASINA YANIT

MHP'DE İSTİFA DEPREMİ! 8 İLÇE BAŞKANI GÖREVİ BIRAKTI

ERDOĞAN'I KORUMANIN BEDELİ 292 BİN 828 EMEKLİ MAAŞI!

RAPOR ORTAYA ÇIKTI: CEM GARİPOĞLU’NUN MEZARINDAN ÇIKAN POŞETİN SIRRI NE?

ÖRGÜT ÜYELERİNİN KİMLİKLERİ ORTAYA ÇIKTI

TUSAŞ'IN İDARİ İŞLER MÜDÜRÜ FUAT OKTAY'IN YEĞENİ ÇIKTI

ROJİN KABAİŞ'İN CİĞERLERİNDE SU YOK İDDİASI

EMNİYET VE İSTİHBARAT, EKİM BAŞINDA TUSAŞ'I UYARMIŞ

LEONARDO DİCAPRİO, KAMALA HARRİS'E DESTEĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL, TUSAŞ'IN ÖNÜNDE KONUŞTU

SAHA EXPO FUARI’NDA İSRAİL’E SİLAH SAĞLAYAN BAE SYSTEM'E PROTESTO! 2 GÖZALTI

YENİDOĞAN ÇETESİ MESLEKTAŞLARININ BİLE BEBEĞİNE ACIMAMIŞ!

TARİKATLAR KENDİ 'MAHKEMELERİNDE' KENDİ YARGILAMALARINI YAPIYOR!

Yükleniyor


BAKANLIĞIN KÜÇÜK ÇOCUKLAR İÇİN AYIRDIĞI PARA DİYANET’İN KURSLARINA GİTTİ

YENİDOĞAN ÇETESİNİN YAPTIĞI USULSÜZLÜK MEĞER DENETİME TAKILMIŞ

GENÇ KIZI SOKAK ORTASINDA BOĞAZINDAN BIÇAKLADI

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİ TOPLANIYOR

BEBEKLERİN MAMALARINA SU YERİNE ALKOL KOYULDU: 1 BEBEK ÖLDÜ

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A ÇAĞRI

  • Pazartesi 23.4 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 24 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.5 ° / 11.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 9 8 0 1 19 25
2.Samsunspor 10 7 2 1 10 22
3.Beşiktaş 8 6 0 2 12 20
4.Fenerbahçe 8 5 1 2 11 17
5.Göztepe 9 4 2 3 5 15
6.Eyüpspor 9 4 2 3 4 15
7.İstanbul Başakşehir 8 4 2 2 4 14
8.Sivasspor 10 4 4 2 0 14
9.Trabzonspor 9 2 1 6 1 12
10.Konyaspor 9 3 4 2 -3 11
11.Kasımpaşa 10 2 3 5 -4 11
12.Bodrum FK 9 3 5 1 -3 10
13.Rizespor 9 3 5 1 -10 10
14.Alanyaspor 9 2 4 3 -4 9
15.Kayserispor 9 1 3 5 -6 8
16.Antalyaspor 9 2 5 2 -9 8
17.Gazişehir Gaziantep 8 1 4 3 -4 6
18.Hatayspor 9 0 6 3 -8 3
19.Adana Demirspor 9 0 8 1 -15 1