ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A ÇAĞRI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Erdoğan çıkıp bu millete bir açıklama yapmak zorundadır. Bahçeli’yi sözcü kılma, ne diyorsan sen söyle!" ifadeleriyle AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi.

GÜNDEM 27.10.2024 21:12:00 0
ÖZGÜR ÖZEL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel,  "Bu ülkede Kürtler sorunum var diyorsa  Kürt sorunu vardır" yorumunda bulundu.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel,  AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi.

Özel, İstanbul Beşiktaş’ta düzenlenen Yaşam Hakkı Mitingi'nde konuştu.Konuşmasına TUSAŞ saldırısında yaşamını yitirenleri anarak başlayan CHP lideri, "Bu ülkenin geleceğine ipotek koymaya çalışan teröre karşı hep birlikte meydan okumaya geldik" diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Öcalan çağrısına değinen Özel, söz konusu çağrının Cumhur İttifakı'nın "gizli açılımı" olduğunu söyledi.
Özel, Bahçeli'nin çağrısına ilişkin AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın henüz net bir açıklama yapmadığına dikkat çekerek "Artık sözcünün görevi bitmiştir. Erdoğan çıkıp bu millete bir açıklama yapmak zorundadır. Bahçeli’yi sözcü kılma, ne diyorsan sen söyle!" ifadelerini kullandı.

"Kürtler sorunumuz kalmadı diyene kadar bu sorunun varlığına inanacağız" diyen CHP lideri şunları söyledi:

"Terörün bitmesi için kim konuşacaksa konuşsun. Ama bir kişiyi konuşturup sorunu çözme hesabı yanlış hesaptır. Bir kişinin sorununu çözüp, Tayyip beyin de istediğini alıp, bu alışverişle bir anayasa hesabı kurmak ayıplı bir hesaptır."
Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:
"Terörün amacı bizi korkutmak, bizi sindirmekken, biz de korku yaratmakken burada meydanı dolduranlara selam olsun. Şiddete karşı susmayanlar hoş geldiniz. Bu ülkenin geleceğine ipotek koymaya çalışan teröre karşı hep birlikte meydan okumaya geldik.
Terörü bitiren, toplumsal barışı sağlayan ve daima ileri giden bir Türkiye için çalışanlarız. Hangi odak olursa olsun, terörün karşısındaki en büyük güç Cumhuriyet Halk Partisidir. Bu iktidar ülkeyi herkes için güvencesiz hale getirmektedir.

"BU ÜLKE 8 YAŞINDAKİ NARİN'İMİZİ KORUYAMADI"

Çocuklar temizlemekte oldukları vincin altında kalarak MESEM projesi kapsamında can veriyorlar. Bu ülke 8 yaşındaki Narin'imizi koruyamadı. Evinden 1.5 km uzaklıktaki cansız bedenini buldular, halen daha katilini ortaya çıkaramadılar.

Bu ülke 2 yaşındaki Sıla bebeği koruyamadı. Sıla bebeğin şiddet görmesine, istismar olmasına engel olamadı. Hastaneye gittiğinde doğru teşhisi koyamadı. Bir dahaki geldiğinde iş işten geçmişti. Narin'in katilinde de Sıla bebeğin durumunda da savcının bilmediğini bilen iktidar vekilleri, 'Söylemeye dilim varmıyor, dostlarım var orada' diyen iktidar vekilleri var. CHP Sıla bebekler yaşasın diye, bir bütün olarak dimdik ayaktadır.

Bu ülkede bebekler bile korunamıyor. 12 yenidoğan yavrumuz ihmalin denetimsizliğin, para için gözü dönmüşlüğün kurbanı oldu. 19 ay önce bilinen, adeta canlı yayında ölümleri teker teker izlenen 12 bebemizi kaybettik. Ölümler bilinirken, çetenin faaliyetleri bilinirken hastaneleri açık tuttular. Gözaltılar oldu, tutuklamalar oldu ama 6 ay daha o hastaneleri işlettiler. Ne zaman birisi savcıyı tehdit etti. Savcı kendi durumundan dolayı durumu bir kez daha ifade etti, kamuoyu duydu indial oluştu. O gün döndüler o hastanelerin ruhsatlarını iptal ettiler.

HASTANELERİ BEDELSİZ KAMULAŞTIRMAMIZ LAZIM"

Bu ülkede bebekler bile korunamıyor. 12 yenidoğan yavrumuzu kaybettik. Ölümler bilinirken o hastaneleri açık tuttular. Operasyon oldu, gözaltılar oldu. Tutuklamalar oldu ama kamuoyu duyana kadar o hastaneleri tıkır tıkır işlettiler. Ne zaman bir savcıyı tehdit ettiler. O gün döndüler o hastanelerin ruhsatlarını iptal ettiler. Herkesin gözünün önünde ibreti alem olsun diye, o hastaneleri bedelsiz kamulaştırmamız lazım, haydi getirin meclise bunu yapalım. Bugünkü sağlık bakanı o günkü İstanbul il sağlık müdürüdür. Asla ve asla o koltukta oturmamalıdır. O günkü bakanı da bugünkü bakanı da atayan Recep Tayyip Erdoğan'dır. 

Bu milleti koruyamayanlar emanete hıyanet edenlerdir. Biz bu iktidarı düzeltene kadar, bu iktidarın uygulamalarını terk edene kadar bu ülke her birimiz için güvenli bir ülke olana kadar, bu iktidarla mücadele edeceğiz. Bu ülkeyi yeniden kurtaracağız.

Bu ülke 40 yıldır teröre en az kırk bin can verdi. Yaşam hakkının en önemli tehdidi terördür. Buraya gelirken bile kaygılandığımız, terörün kim olduğuna bakmadan sivilleri hedef almasıdır. Biz bu ülkede toplumsal barışın sağlanması için gerekli iradeyi hep koruduk. Biz yıllardır bu ülkede yaşayan insanların anayasada yazdığı gibi eşitliğini savunduk. 

Bu ülkede Kürtler sorunum var diyorsa  Kürt sorunu vardır. Devlet, bir sorunun olup olmadığına değil, millet o sorunun olup olmadığına karar verir. Devlet o sorunu çözmek için vardır. 

"BİR KİŞİYİ KONUŞTURUP SORUNU ÇÖZME HESABI YANLIŞTIR"
Ancak Cumhur İttifakı bu sorunları görmezden gelerek diğer yandan şehit ailelerinin duygularını yok sayarak, işine gelen aktörü parlatarak, işine gelmeyeni hapiste tutarak bir dayatmanın içine girmiştir. Bizim tutumumuz nettir.

Bizim tutumumuz nettir. Kürtler sorunumuz kalmadı diyene kadar bu sorunun varlığına inanacağız.Bu sorunlar, kayyım politikaların sona ereceği, sivil demokratik siyasetin önünün açılacağı, herkesin kendini özgür hissedeceği bir süreci Meclis’te başlatarak bu sorun çözülmelidir.

Biz üzerimize ne düşüyorsa katkı vereceğiz. Terörün bitmesi için kim konuşacaksa konuşsun. Ama bir kişiyi konuşturup sorunu çözme hesabı yanlış hesaptır. Bir kişinin sorununu çözüp, Tayyip beyin de istediğini alıp, bu alışverişle bir anayasa hesabı kurmak ayıplı bir hesaptır. 

ERDOĞAN'A ÇAĞRI
Biz çözüm için Meclis’i adres gösteriyoruz. Recep bey, Abdullah Öcalan’a Meclis’i adres gösteriyor.  Yapılan teklif görünüşte sayın Bahçeli'nin beyin teklifidir. Cumhur ittifakının gizli açılımının ayan beyan sözcüsü sayın Bahçeli'dir.  Ancak sayın Erdoğan’ın hala iki kelam etme cesareti gösteremediğini hayretle görüyoruz.   
Artık sözcünün görevi bitmiştir. Erdoğan çıkıp bu millete bir açıklama yapmak zorundadır. Bahçeli’yi sözcü kılma, ne diyorsan sen söyle!"
 

Anahtar Kelimeler: ÖZGÜR ' ERDOĞAN' ÇAĞRI
  • BIST 100

    11220,22%1,89
  • DOLAR

    41,60% 0,09
  • EURO

    48,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    5172,82% 0,14
  • Ç. ALTIN

    8498,94% 0,00

RADAR TUZAĞI İDDİALARINA YANIT: YERLİKAYA AMACIMIZ CAN KURTARMAK…

AYŞE BARIM'IN TAHLİYESİNE İTİRAZ

ULUSLARARASI KRİZ: İSRAİL, GAZZE’YE YARDIM FİLO’SUNA SALDIRDI – 201 AKTİVİST GÖZALTINDA

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

“ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNİ ELEŞTİRDİ, NTV KAPIYI GÖSTERDİ”

KÜÇÜKÇEKMECE’DE ON BİNLER: İMAMOĞLU’NA ÖZGÜRLÜK, TÜRKİYE’YE ADALET!

CHP İSKENDERUN İLÇE BAŞKANLIĞI: BABALARININ ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETİLİYOR!

CHP, TİP VE EMEP PROTESTOYLA AÇILIŞTA YOKTU: ERDOĞAN’DAN “MEŞRUİYET” VURGUSU

NEPAL'DE 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK TANRIÇA SEÇİLDİ! AİLESİNDEN ALINIP TAPINAĞA YERLEŞTİRİLDİ

“TANIK HATIRLAMADI, MAHKEME TAHLİYE ETTİ: 248 GÜN SONRA BARIM’A ÖZGÜRLÜK”

GEZİ DAVASINDA AYŞE BARIM’A TANIK SANATÇILAR: “YÖNLENDİRMEDİ!”

BÜLENT ARINÇ'TAN 'İMAMOĞLU TUTUKSUZ YARGILANSIN' ÇIKIŞI: NEDEN SİLİVRİ'YE GİTMEDİĞİNİ DE AÇIKLADI

İSRAİL’İN YENİ SAVAŞ SUÇU GİRİŞİMİ: SUMUD FİLOSU ABLUKA ALTINDA

20 YIL ÜLKEYİ YÖNETEN JOSEPH KABİLA, SAVAŞ SUÇLARINDAN İDAMA MAHKÛM EDİLDİ

YENİ ŞAFAK’IN MANŞETİNDE EKONOMİ KRİZİ: HEDEFTE BAKANLIK VE MERKEZ BANKASI

GEZİ DAVASINDA KRİTİK GÜN: AYŞE BARIM VE ÜNLÜ TANIKLAR MAHKEMEDE

İZMİR’DE AKP’Lİ İLÇE BAŞKANI HAKKINDA ŞOK İDDİA: “TEFECİLİK YAPTI”

MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI SONA ERDİ: "İSRAİL'İN SOYKIRIMI DURDURULMALI"

CHP’DE KURULTAY SONRASI İLK MYK TOPLANTISI

YARGI KULİSLERİ ISINDI: İSTANBUL’DA 3 BAŞSAVCILIKTA DEĞİŞİM SİNYALİ

İMAMOĞLU'NUN AKIN GÜRLEK DAVASINDA DİKKAT ÇEKEN MUHALEFET ŞERHİ: KABA SÖZ VE ELEŞTİRİ, SUÇ DEĞİL

KASIMPAŞA SK’YA KAYYUM! TURGAY CİNER’İN KULÜBÜNE EL KONULDU

TRABZON AÇIKLARINDA ŞOK! BALIKÇILAR BOMBA YÜKLÜ İNSANSIZ DENİZ ARACI BULDU

DEM PARTİ GÖRÜŞMELERİ AKTARDI: ÖCALAN’DAN ÇARPICI ÇIKIŞ

CEM KÜÇÜK, ERDOĞAN’IN KAAN GERÇEĞİNİ BİLMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ…

İTSO HEYETİ VAN GASTRONOMİ FUARINDA HATAY’IN LEZZETLERİNİ TANITTI

EPİK SANAT TİYATROSU SAMANDAĞ’DA “NAZIM” İLE SAHNE ALDI

KAAN, BOEİNG, HAZIR SORULAR… ERDOĞAN SARAY’DA SIZINTININ İZİNDE

Yükleniyor


ULUSLARARASI KRİZ: İSRAİL, GAZZE’YE YARDIM FİLO’SUNA SALDIRDI – 201 AKTİVİST GÖZALTINDA

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

“ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNİ ELEŞTİRDİ, NTV KAPIYI GÖSTERDİ”

KÜÇÜKÇEKMECE’DE ON BİNLER: İMAMOĞLU’NA ÖZGÜRLÜK, TÜRKİYE’YE ADALET!

  • Perşembe 28.5 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 28.2 ° / 16.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.4 ° / 17.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2