ÖZGÜR ÖZEL’DEN ‘CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI’ SORUSUNA YANIT

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Cumhurbaşkanı adayı mısınız?” sorusuna “Hayır” yanıtını verdi.

GÜNDEM 24.08.2024 13:46:00 0
ÖZGÜR ÖZEL’DEN ‘CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI’ SORUSUNA YANIT

Özel, “Ben Erdoğan’ın 25 yıllık iktidarına son veren ve yeniden CHP’li bir cumhurbaşkanı seçtiren ekipte genel başkanlık görevini yapmış birisi olarak tarihe geçmeyi önemli görüyorum” diye konuştu.

CHP Lideri Özgür Özel, Habertürk TV’de gündemi değerlendirdi.Özgür Özel programda kendisine yönetilen “Cumhurbaşkanı adayı mısınız?” sorusuna “Hayır” yanıtını verdi ve şu ifadeleri kullandı:

Özgür Özel’in programda verdiği yanıtlardan öne çıkanlar şöyle:“Ben Atatürk’ün partisini iktidar yaparak tarihe geçmek istiyorum. Bu hiç azımsanacak bir irade değil. Ben Erdoğan’ın 25 yıllık iktidarına son veren ve yeniden CHP’li bir cumhurbaşkanı seçtiren ekipte genel başkanlık görevini yapmış birisi olarak tarihe geçmeyi önemli görüyorum. Ben teknik direktörüm. Ben penaltıyı kimin atacağına bütün taraftarı vererek karar vereceğim.”

TÜZÜK KURULTAYI
-CHP Türkiye’ye demokrasi vadettiği için önce kendi içinde demokratik olması lazım. Maalesef tüzüğümüz çağdaş demokrat bir parti tüzüğünün olması gerektiği kadar demokratik değil, bir takım eksiklikleri var. Birçok partinin tüzüğünden çok daha iyi olmasına rağmen 5 Kasım kurultayının ana gündem maddelerinden birisi buydu. Hem o dönemki genel başkanımız değişiklikler yapacağını vadetmişti, biz de vadetmiştik. Sayın genel başkanlarımıza tüzüğümüz konusunda danışacağım. Sayın Kılıçdaroğlu’na da hem geldiğimiz nokta bilgi verip hem son önerilerini alacağım.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

-31 Mart’tan hemen sonra ‘Bu seçim sonuçlarını araçsallaştırarak erken seçim çağrısı yapmayacağım’ dedim. Sebebi de son derece ahlaki ve etik bir yerden. 105 miting yaptım şunu söyledim; ‘Bu seçim genel seçim değildir, bize vereceğiniz oy Ak Parti’ye kırmızı kart göstermek değil, sarı kart göstermektedir. Bize oy verdiniz diye iktidar değişmeyecek’ dedim. Seçmene o yerel seçime istinaden bir taahhütte bulundu. Tek başına partim yüzde 38 oldu. Çıkıp da orada ‘Haydi bakalım arkadaşlar biz birinci partiyiz, yürüyün erken seçime. Tayyip Bey devrilmiştir’ desem bir gün önce bana inan Ak Partili ve MHP’li seçmen bir daha bana inanmaz. Ama vatandaşın ekonomik krizi büyük, bu sorunları çözmezseniz geçim olmazsa seçim olur dedim. Bugün karar alalım 60 gün sonra iktidarız. Bugünden razıyım, dünden hazırım seçime. Biz erken seçim istiyoruz, teknik şartları şu an elimizde yok.

-Ben sosyal demokratım. Liderden çok ekibe inanırım. Liderin ‘eşitler arasında bir adım önde’ olan kişi olduğuna inanırım. Dünyada ülkesine katkı veren liderler de böyledir. Ben genel başkanın gücünün demokratlığından, çağdaş ve mütevazı bir lider olmasından kaynaklandığına inanan biriyim.

“AKP’NİN YARATTIĞI ENKAZA ORTAL OLACAK ENAYİ DEĞİLİM”

-Cenazede birbirini görünce el sıkışmayan liderler olduk. Ben bunun bir parçası olmak istemedim. Ben Ak Parti’nin 22 yılda yarattığı enkaza son düzlükte ortak olacak enayi de değilim. Eğer yerel seçimlerden birinci parti olarak çıkmışsanız camide bile birbirinin yüzüne bakmayan liderlerden biri olmamalısınız. Bu noktaya gelmişti Türkiye.
-Meclis’teki kavga yakışmıyor. Ben 13 yıldır milletvekilliği yapıyorum. Meclis’te hiç kan görmemiştim, kan gördüm. Kadına şiddet görmemiştim, gördüm. Utandım. Sayın Meclis Başkanı’nın bu konuda inisiyatif alması lazım. Bekir Bozdağ neredeyse hukuku katlediyor. Ahmet Şık’ın konuşmasının da yanlış olduğunu söyledim. O’nu da aradım söyledim. Bunun ne bize ne Can Atalay’a katkısı olduğunu söyledim. O konuşmaya katılmıyorum ama onunla Alpay Özalan’ın yaptığı aynı kefeye konulmaz. Alpay’a bir şey demem çünkü mikroba neden hastalık bulaştırıyorsun denmez.

Can Atalay’ın içeride tutulması, Hatay’ın iradesine, Meclis’in iradesine saygısızlık. Biz 360’ımız bir araya gelirsek Türkiye’deki bütün mahkumları çıkaracak genel af yetkimiz var. 400 kişiyle anayasa değiştirecek gücümüz var.”

BEŞAR ESAD VE MAHMUD ABBAS GÖRÜŞMELERİ

-Beşar Esad’dan gün bekliyoruz. Resmi yazımızı yolladık. Yetkili organlarla görüşmedim ama defalarca Esad ile görüşülmesi gerektiğini söyledim. Sayın Erdoğan ‘Ben de görüşeceğim’ dedi.

Ayağım kırık olmasaydı 1 Eylül’de orada olmayı çok isterdim. Filistin’e gidiyorum. Sayın Mahmud Abbas’la telefonda konuştum. Dedi ki ‘CHP lideri randevu istemez, ikinci vatanına ne zaman gelmez istiyorsa söyler biz de karşılarız.’ Eğer Mahmud Abbas uygun görürse Gazze’ye giderken kendisine eşlik etmek isterim.

 

  • BIST 100

    10824,55%-1,15
  • DOLAR

    40,79% 0,05
  • EURO

    47,63% -0,27
  • GRAM ALTIN

    4381,70% -0,40
  • Ç. ALTIN

    7053,04% -0,34

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN ÖZGÜR ÖZEL'E YANIT:YARGI SÜRECİYLE SİYASET KARIŞTIRILAMAZ

AKP'Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

AYDIN’DA YENİ DÖNEM: ÇERÇİOĞLU AKP ROZETİ TAKTI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKP’YE KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOSYASI: BELGE PAYLAŞTI

CHP’Lİ İSİM: ÖZLEM HANIM TELAŞLANDI...

AVUKAT REZAN EPÖZDEMİR TUTUKLANDI

İMAMOĞLU HASTANEYE SEVK EDİLDİ

ERDOĞAN'IN ESKİ HUKUK DANIŞMANINDAN REST…

MEĞER MESELE SADECE AZİZ İHSAN AKTAŞ DEĞİLMİŞ! AKP'NİN ÇERÇİOĞLU'NA VERDİĞİ SÖZ ORTAYA ÇIKTI

ÇERÇİOĞLU VE 8 BELEDİYE AKP YOLUNDA

EKREM İMAMOĞLU İÇİN DİJİTAL İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI: "benimimzam.net"

ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E YANIT:CHP’DEKİ İSTİKRARSIZLIĞI ÇOK İYİ BİLİYORUZ

ADALET BAKANI DUYURDU:ÖZEL’İN SÖZLERİ YARGIYA TAŞINDI

HATAY'DA ORMAN YANGINI: BİR MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

CHP LİDERİNDEN ÇERÇİOĞLU’NA: “HARAM ZIKKIM OLSUN”

CHP SÖZCÜSÜ DENİZ YÜCEL: MİLLİ İRADE HIRSIZLIĞI YAPIYORSUNUZ

CHP'DEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU AÇIKLAMASI...

İDDİA: AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE ÇALIŞANLARA "CHP'DEN İSTİFA EDİN" BASKISI

TAKSİM’İN 1 MAYIS HAKKI YENİDEN ONAYLANDI

OSMANİYE'DE ORMAN YANGINI İHBARINA GİDEN ARAZÖZ DEVRİLDİ: 1 İŞÇİ ÖLDÜ, 4 YARALI

EKREM İMAMOĞLU'NDAN 'ADAYLIK' AÇIKLAMASI: GEREKİRSE BAŞKA BİR İSİM ÖNE ÇIKAR

CHP’DE DEPREM: 4 BELEDİYE BAŞKANI BİRDEN GİDİYOR!

BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ VE BAŞKAN YARDIMCISI GÜLSÜM ÖZER İSTİFA ETTİ

BUCA’DA MİNİBÜS YANGINI ORMANI ATEŞE VERDİ: İZMİR’DEN DUMANLAR YÜKSELDİ

"AV. EPÖZDEMİR SORUŞTURMASI" AKP İÇİNDE TARTIŞMA YARATTI: ŞAMİL TAYYAR'DAN BİR AÇIKLAMA DAHA

ÖNTÜRK:HATAY'DA İKİ BARAJIN DOLULUK ORANI KRİTİK SEVİYEDE

ÇANAKKALE YANIYOR: BİNALAR ALEVLER ARASINDA KALDI, ONLARCA KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

103'Ü ÇOCUK: GAZZE'DE AÇLIKTAN ÖLENLERİN SAYISI 227'YE YÜKSELDİ!

EKREM İMAMOĞLU: ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ

Yükleniyor


AKP'Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

AYDIN’DA YENİ DÖNEM: ÇERÇİOĞLU AKP ROZETİ TAKTI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKP’YE KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOSYASI: BELGE PAYLAŞTI

CHP’Lİ İSİM: ÖZLEM HANIM TELAŞLANDI...

AVUKAT REZAN EPÖZDEMİR TUTUKLANDI

İMAMOĞLU HASTANEYE SEVK EDİLDİ

  • Cuma 36.8 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 34 ° / 20.6 ° Güneşli
  • Pazar 33.4 ° / 20.8 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 1 1 0 0 3 3
2.Galatasaray 1 1 0 0 3 3
3.Göztepe 1 1 0 0 3 3
4.Antalyaspor 1 1 0 0 1 3
5.Samsunspor 1 1 0 0 1 3
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
8.Alanyaspor 0 0 0 0 0 0
9.Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0
10.Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0
11.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
12.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
13.Gençlerbirliği 1 0 1 0 -1 0
14.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
15.Kocaelispor 1 0 1 0 -1 0
16.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
17.Gazişehir Gaziantep 1 0 1 0 -3 0
18.Rizespor 1 0 1 0 -3 0