ÖZGÜR ÖZEL: İSTANBUL HAPİSHANELERİNDE YER KALMADI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alındığı günden bu yana Saraçhane'yi yalnız bırakmayan İstanbullular bugün de belediye binası önünde toplandı.

GÜNDEM 25.03.2025 23:23:00 0
ÖZGÜR ÖZEL: İSTANBUL HAPİSHANELERİNDE YER KALMADI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 19 Mart'ta şafak operasyonuyla bir biçimde gözaltına alınmasının ardından Saraçhane'yi yalnız bırakmayan İstanbullular bugün de CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in çağrısı üzerine belediye binası önünde toplandı. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel bugün de kalabalığa seslendi. Özel şunları söyledi:

"Burada 100 binler, Türkiye'de milyonlar var. Geçtiğimiz pazar sandık başında 15 milyon yürek var. Kendisini demokrasiye adamış, teslim olmayacak bir Türkiye var. Ama karşımızda bir avuç insan var. Onların karşısında artık ne halk, ne millet ne devlet var.23 Mart Pazar günü birileri Ekrem Başkan'ı Silivri'ye koyarken sizler de önünüze koydunuz ve 15 milyon kişi onun arkasına geçtiniz, kapı gibi.

ERDOĞAN'A TRT ÇAĞRISI
Ey Erdoğan eğer şu kadarcık cesaretin varsa, Ekrem İmamoğlu'na kurduğun kumpas davalarını, görüldüğü sırada savcının sorularını ve Ekrem Başkan'ın cevaplarını TRT'den yayınla. Cesaretimiz var, senin var mı? Yargılama adalet için yapılır, savcı soruyu kamu yararına sorar. Gerçek yargılama somut delillere, kanıtlara dayanır. Ancak Ekrem Başkan'a sorulan sorularda ne bir kanıt, ne şahit ne de somut bir delil vardır. Sadece adını savcının bildiği 'gizli tanık' dedikleri iftiracı müptezellerin ifadelerinden başka hiçbir şey yoktur. Bu gizli tanıklara kod isimler vermişler. Adı ladin, meşe, çınar. Bu isimleri sana hangi odun koydu?

VALİ GÜL'E SESLENDİ: BİR GENCİMİZE GAZ SIKARSAN...

Yıllardır her geçen gün dozu artan biçimde Tayyip Erdoğan'ın Saray rejiminin şiddetiyle mücadele ediyoruz. bir yandan hak arıyoruz, mücadele ediyoruz. Bir yandan karşımıza diktiği polis kardeşlerimize verdiği polis kardeşlerimize karşı mücadele ediyor, onları da incitmiyor ama kendimizi de ezdirmiyoruz. O polis kardeşlerimizi 15 saat çalıştıran, uyumadan, oturmadan bazen karnını doyurmadan çalıştıran ve mesaisini vermeyenler bir de onlara kanunsuz emir verip gençlerimizin üzerine gaz sıktırıyorlar, cop vurduruyorlar. Polis de ne aldığı maaştan, ne emirden, ne yaptığı işten memnun. Ama her iki tarafı da mağdur eden aynı kötü bu kavgayı körükledikçe körüklüyor. 

Dün akşam 80 milletvekilimiz dağılacak olan kalabalığa gaz sıkılmaması için görev yaptıkları halde onlar yine aynı haksız işlemlerle hem polisi gençlerimizin üzerine saldılar hem de dünya kadar gözaltı yaptılar. Dün emniyet müdürünü, valiyi uyardım. İl başkanımı yolladım, söz aldırdım ama yine en sonunda rezaletle karşılaştık.

Şimdi buradan İstanbul Valisi'ne söylüyorum. Bu meydan boşalmadan, herkes eve dağılmadan sıkın gazı da görelim. O gazı sık, o plastik mermiyi at bakalım. Eğer bir gencime gaz sıkarsan, cop vurursan, plastik mermi atarsan senin alnını karışlamayan namerttir. Yettiniz be. Ne sözünüze ne ettiğiniz yemine güveniliyor. Burada terörist mi var, marjinal mi var? Bu kadar insanlıktan kopmuşsan sensin marjinal.

Sayın Vali, İçişleri Bakanı'na söyle; oradan buradan bir şeyler uydurarak bizi mahkum, mahçup etmeye çalışmasın. Artık o eski numaraları yutturabileceğiniz kimse yok karşınızda. Ben sizin gibi ne utancımı kaybettim ne kendime ve karşımdakine saygıyı kaybettim ama ben de buradaki herkes de bir şeyi kaybetmişiz. Biz korkuyu evde unuttuk. Buradan ilan ediyorum; bu akşam bu meydanı provoke ederseniz, huzur ve sağlık içinde boşalmasına engel olur saldırırsanız önümüzdeki günlerle ilgili planlamayı değiştiririm. Yarın seni en rahatsız edecek yere 500 bin kişilik çağrı yapacağım.

GAZETECİLERİN VE BERKAY GEZGİN'İN TUTUKLANMASINA TEPKİ

Tam 11 gazeteciyi gözaltına aldılar, 8 tanesini tutukladılar. Geçen gün otobüste benden önce konuşan kardeşimi ve Ekrem Başkan'ın otobüsünü durdurup 'Ekrem abi' diyen Berkay Gezgin'i de tutukladılar. Berkay bizim içim simge bir isim. Herkes önemli. Bin 400'e yakın gözaltı, 200'ün üzerinde tutuklama var. Yarın da büyük bir mücadeleyle hem tutuklama hem gözaltıları takip edeceğiz. Ama Tayyip Bey'in bilmesi gereken bir şey var; biz tutuklamayla, gözaltıyla azalmayız, çoğalırız.
Gözaltına alınan gazeteci arkadaşlarımızı Vatan'a geri götürdüler çünkü İstanbul hapishanelerinde yerleştirecek yer kalmadı. Yarın civar illere nakil bekleniyor.

BÜYÜK MİTİNGİN YERİNİ AÇIKLADI
Tarihin en büyük açık hava halk oylamasını yapacağız. Ekrem İmamoğlu'na sahip çıkmak için, canlı yayında yargılamalar talep etmek, erken seçim için bir büyük mitinge var mısınız?  Yüzde 80 oyla Maltepe seçildi. Yenikapıcılar kaybetti. Anadolu yakasına gidiyoruz, Ekrem Başkan'a sahip çıkıyoruz. Cumartesi günü saat 12'de Maltepe'de buluşuyoruz. 

Cumartesi günü Maltepe'de tarih yazacağız. Size inanıyorum, size güveniyorum. Bu meydan boşalana kadar buradayım."

  • BIST 100

    14780,94%0,08
  • DOLAR

    43,05% 0,06
  • EURO

    50,37% 0,10
  • GRAM ALTIN

    6159,35% -0,92
  • Ç. ALTIN

    10159,23% 0,00

AKP’YE GEÇECEK ÜÇ VEKİLDEN “CHP LİSTESİ” ELEŞTİRİSİNE YANIT

BIST’TE GÜVEN KRİZİ: KIMMR HİSSELERİNDE MANİPÜLASYON İDDİASI, 17 KİŞİ GÖZALTINDA

ETKİN PİŞMANLIK TARTIŞMASI BÜYÜYOR: İTİRAFÇININ AVUKATLARI SAVCILIĞI İŞARET ETTİ

RESMİ GAZETE’DE GECE REVİZYONU: 26 İLDE VALİLİK HARİTASI DEĞİŞTİ

KADIN SPİKERİN İFADESİ DOSYAYI SARSTI: ERSOY VE ATEŞ DETAYI

TRUMP’TAN DÜNYAYA AÇIK TEHDİT: “EN KORKUTUCU ORDU BİZDE”

HABERTÜRK DOSYASI DERİNLEŞİYOR: MEHMET AKİF ERSOY’DAN VEYİS ATEŞ HAKKINDA ÇARPICI BEYAN

ESNAF KONUŞTU, SORUŞTURMA AÇILDI: MEHMET ŞİMŞEK’E DERT YANAN YURTTAŞA SAVCILIK DEVREDE

İSKENDERUN BELEDİYESİ’NDEN 2026 İÇİN BÜYÜK HEDEFLER

HATAY’DA DEPREMZEDELERE TOKİ MAĞDURİYETİ: MÜLKİYET HAKLARI YOK SAYILIYOR

DEMİRTAŞ’A “CUMHURBAŞKANINA HAKARET”TEN HAPİS CEZASI

BAHÇELİ “İNSAN KAÇIRMAK HİÇBİR ÜLKENİN İMTİYAZI DEĞİLDİR”

HATAY 6 GÜNDÜR ELEKTRİKSİZ: BAKANLIK’TAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

VENEZUELA OPERASYONU SONRASI DÜNYA GERİLDİ: YENİ CEPHELER AÇILIYOR

KAPALIÇARŞI’DA KARA PARA SORUŞTURMASI: 4. DALGA OPERASYON

HATİCE’NİN SON ÇAĞRISI GÖRÜLMEDİ: SESSİZ YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

ABD’NİN KAÇIRDIĞI MADURO BUGÜN HAKİM KARŞISINDA

NÜKLEER GERİLİM TIRMANIYOR: KUZEY KORE’DEN ABD VE DÜNYAYA YENİ FÜZE MESAJI

AKP’DE İL BAŞKANLARI LİSTESİ HAZIRLANIYOR: GENÇ, VAKIF KÖKENLİ, “YENİ DÖNEM” KADROLAR

SGK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİNE TÜİK AYARI: ZAM YÜZDE 12,19

F-35’TE GİZLİ VETO: İSRAİL, TÜRKİYE–ABD ANLAŞMASINA KARŞI ÇIKTI

 GÜVENLİK GÖREVLİSİ EŞİNİ VE 7 YAŞINDAKİ KIZINI BOĞAZLARINI KESEREK KATLETTİ

KARABAT : AKP’NİN BAŞARI HİKÂYESİ ÇÖKTÜ: 70 MİLYAR $ FAİZ ÖDEDİK

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A MADURO FOTOĞRAFIYLA SERT TEPKİ

CEZAEVİNDE MS ATAĞI: TAYFUN KAHRAMAN HASTANEYE KALDIRILDI

MEB SİSTEMİ BAŞTAN YAZDI: KPSS GİTTİ, AKADEMİ GELDİ

ABD’DEN YENİ CEPHE SİNYALİ: KÜBA VE İRAN UYARILDI

ERDOĞAN’IN KATILDIĞI TOKİ KURASINDA ŞOK İDDİA: AYNI EV BİRDEN FAZLA KİŞİYE ÇIKTI

BAHÇELİ: 15 TEMMUZ’DA TUTMAYAN SENARYO VENEZUELA’DA SAHNEYE KONDU

ABD’NİN SALDIRISI SONRASI ANKARA KONUŞTU: TÜRKİYE KRİZDE DEVREYE GİRMEYE HAZIR

Yükleniyor


BIST’TE GÜVEN KRİZİ: KIMMR HİSSELERİNDE MANİPÜLASYON İDDİASI, 17 KİŞİ GÖZALTINDA

ETKİN PİŞMANLIK TARTIŞMASI BÜYÜYOR: İTİRAFÇININ AVUKATLARI SAVCILIĞI İŞARET ETTİ

RESMİ GAZETE’DE GECE REVİZYONU: 26 İLDE VALİLİK HARİTASI DEĞİŞTİ

KADIN SPİKERİN İFADESİ DOSYAYI SARSTI: ERSOY VE ATEŞ DETAYI

TRUMP’TAN DÜNYAYA AÇIK TEHDİT: “EN KORKUTUCU ORDU BİZDE”

ESNAF KONUŞTU, SORUŞTURMA AÇILDI: MEHMET ŞİMŞEK’E DERT YANAN YURTTAŞA SAVCILIK DEVREDE

  • Çarşamba 14.1 ° / 3.1 ° Güneşli
  • Perşembe 16 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 13.5 ° / 7.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9