ÖZGÜR ÖZEL, EKREM İMAMOĞLU'NU ZİYARET ETTİ…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'de tutuklu bulunan CHP Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti.

GÜNDEM 8.05.2025 20:43:00 0
ÖZGÜR ÖZEL, EKREM İMAMOĞLU

Özel, İmamoğlu'nun X hesabının kapatılmasına ilişkin "19 Mart darbesinin dijital ayağıyla karşı karşıyayız" ifadesini kullandı. İmamoğlu, X'e seslenerek kararın "dünyadaki tüm diktatörlere cesaret vereceğini" söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'deki Marmara Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan CHP Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti.
Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Özgür Özel, "19 Mart darbesinin dijital ayağıyla karşı karşıyayız" dedi.

Özel, cezaevi ziyareti kapsamında  Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra Murat Çelik, Rıza Akpolat, Tayfun Kahraman, Ahmet Özer, Can Atalay ve Mehmet Ali Çalışkan ile görüşmeler yaptığını söyledi.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Ekrem Başkan ve İBB dosyası özelinde, zaten gizlilik kararları varken, soruşturmanın gizliliği ihlal ediliyor. Hiç sorulmayan sorular, sorulmuş gibi servis ediliyor. Bunların hepsine net cevaplar verildi, kanıt da bulunamadı. Bizim burada iddiamız şudur, yargılanma TRT ve diğer kanallar tarafından canlı yayınlansın.

19 Mart darbesinin dijital ayağıyla karşı karşıyayız. Soruşturmayı yürütenler, İmamoğlu'nun X hesabını kapatarak onunla mücadele etmek istiyorlar. 

İktidar bu yaptıklarını yaparken, hepimize, tüm dünyaya gücünü gösteriyordu. 

"İMAMOĞLU DA ŞİKAYETÇİ, X DE ŞİKAYETÇİ"


İktidar toplumun tepkisini anlamaya çalıştı. İktidar sonrasında el yükseltme evresine girdi. Diplomasını iptal ettikleri, cezaevine attıkları İmamoğlu'nun banka hesaplarına el koymaya çalışarak bir algı yaratmaya çalıştırlar. 
Buna direnin, bu engellemeleri kaldırın diye X'e başvuru yapmıştık. Benzer bir başvuru yapacağız. Avukat Gönenç Gürkaynak, diyor ki müvekkilim bana talimat verdi karara itiraz edin, diye.

Bundan Ekrem İmamoğlu da şikayetçi, X de şikayetçi.
X bu karara uymayabilir ancak bu sefer de bant daraltacaklar. Biz X'in bu engellemeyi yapmaması gerektiğini söylüyoruz. 

İMAMOĞLU HANGİ HESABI KULLANACAK?
Biz bundan sonra ne yapacağız? Sayın Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş'ın jestine büyük bir memnuniyetle teşekkür ediyor. Bütün yurttlaşlar açısından büyük bir dayanışmayla sürdürüyor.
İmamoğlu'nu bir uluslararası hesabı var. Bundan sonra o hesabı ana hesap olarak kullanacak. O hesabı takibe alalım ve büyütelim
Paniğin sonu idraktır. İdrak edecekler ki yapacakları bu yaptıkları Ekrem beye zulüm, muhalefete zulüm. Bunlar Türkiye için iyi değil. 

ÖZEL'E YÖNELİK SALDIRI

Birileri o adamı AKM'ye en yakın katillerle harekete geçiriyorlar. Ben ana muhalefet lideriyim. O törene katılan devlet protokolündeki en üstteki kişiyim. Bir araba girecekse benimki girecek. İkincisi girecekse protokol sırasına göre eklenecekHerkes biliyor bunu ama 14 yıldır gerek AKM'nin gerek bütün resmi otoparklara girdiğim yerde, bu sefer milletvekili olarak girdiğim yerde, milletvekili ve ana muhalefet lideri olarak bir kişi bizi oraya sokmuyor ve o kişi diyor ki: 'Arabanız burada duracak.' Yani, 'Genel Başkanınız buradan yürüyerek çıkacak.' Saldırgan ilk andan itibaren hepinizin görüntülerinde var.

 İki saattir orada zaten. Beni karşılıyor, yan yan bakıyor. Onun bunun böyle dolaşıyor etrafında.Gidiyor, oturuyor. Koluna açma germe hazırlık hareketleri yapıyor. O orada duruyor ve beni bir kişi aracımızı yer olduğu halde almadığı için oraya buradan yürüyor. Şimdi ben bu kişiden şüphelenirim. Bu kişinin soruşturulması, o kişinin o gün emir, talimat verdiği, konuştuğu herkesle, benim koruma ekibim, oradaki trafik ekipleri, oradaki kendi ekibi, araçların şoförleri, girebilenler nasıl girdi, onu sorup açıklığa kavuşturulması lazım. Bu kişi görevini sürdürürse, soruşturmadan bir sonuç çıkmazsa benim orada yüreğim çürür. Bu vakitten sonra bu olanlar Erdoğan'a yüktür. Bugün Erdoğan'ın sırtındaki yük, saldırganın bağlantılarının bulunmasını sağlayacak soruşturmanın en adil şekilde yürütülmesi.

"AKP PANİK EVRESİNDE"

Gözaltılarla, yolsuzluk iddialarıyla, MASAK raporlarıyla toplum şoka sokuldu. Biz tepki verdik, iktidar bu kez şoka girdi. Ardından el yükselterek sertleştiler. Şimdi ise panik evresindeler. Aileye saldırıyorlar, sosyal medya hesabı kapattırıyorlar.Gerçekten biz artık utanıyoruz ve iktidarın önce güç evresi, sonra şok evresi, sonra el yükselterek yeniden saldırı evresi ve şimdi içinde bulunduğu panik evresinden sonra artık idrak evresine geçeceği günleri bekliyoruz. Paniğin sonu idraktır. Şu an panik halinde ne yaptıklarını bilmiyorlar ama idrak edecekler ki bu yaptıklar.

"DİKTATÖRLERE CESARET VERECEK"

Dünyanın bütün diktatörlerine cesaret vereceğini not etmek istiyorum.Hukuki çizgilerini doğru bulmakla birlikte ilkesel olarak bu karara direnmeleri gerektiğini belirtmek istiyorum.

 

Anahtar Kelimeler: ÖZGÜR EKREM İMAMOĞLU' ZİYARET
  • BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

İlgili Haberler


GAZETECİLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE: POLİS PARKI ABLUKAYA ALDI

BAKAN AKIN GÜRLEK’TEN DİYANET’E: “ÖZELLİKLE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

EV SAHİPLERİ DİKKAT: 31 MART SON GÜN, CEZA KAPIDA

CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”

TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL

CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ

AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İSTİFA KARARI: “MAHKEME SONUCUNU BEKLEYECEĞİM”

BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?

 ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İŞÇİ NEDEN HEDEFTE?

DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ

AKIN GÜRLEK’TEN YARGI ELEŞTİRİLERİNE YANIT

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE

MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA

ORTADOĞU’DAKİ SAVAŞIN FATURASI BÜYÜYOR

ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR

İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ

HÜRMÜZ BOĞAZI’NDA KRİTİK GERİLİM: İRAN’DAN SERT MESAJ

CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”

3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON:UŞAK BELEDİYE BAŞKANI VE ÜST DÜZEY İSİMLER GÖZALTINDA

TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET

ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI

HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI

HER YAĞIŞTA AYNI KRİZ: HATAY’DA ALTYAPI TARTIŞMASI BÜYÜYOR

A MİLLİ TAKIM ROMANYA’YI 1-0’LA DEVİRDİ: PLAY-OFF FİNALİNE YÜKSELDİK!

ERDOĞAN’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: “MİLLET YÖNETİMDE BİZE GÜVENİYOR”

ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI

İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI

OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”

GÜRLEK SESSİZLİĞİNİN NEDENİ BELLİ OLDU: ERDOĞAN’DAN TALİMAT

Yükleniyor

loading

GAZETECİLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE: POLİS PARKI ABLUKAYA ALDI

BAKAN AKIN GÜRLEK’TEN DİYANET’E: “ÖZELLİKLE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”

TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL

CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ

AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İSTİFA KARARI: “MAHKEME SONUCUNU BEKLEYECEĞİM”

 ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İŞÇİ NEDEN HEDEFTE?

  • Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 15.5 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 16.9 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17