ÖZGÜR ÖZEL: BAŞARIMIZDA ERDOĞAN'IN DA PAYI VAR!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü'den Saygı Öztürk ve Emin Özgönül'e gündemdeki son gelişmeleri yorumladı.

GÜNDEM 13.04.2025 10:59:00 0
ÖZGÜR ÖZEL: BAŞARIMIZDA ERDOĞAN

CHP Lideri Özgür Özel, son süreçte en önemsediği konuların başında imza kampanyasının yer aldığını, halkla örgütlenmeyi sağlayarak 15 milyondan fazla oy aldıklarını ifade ederken bu başarıyı sağlamada ise AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın payı olduğunu söyledi.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından hem İmamoğlu'nun serbest bırakılması hem de erken seçim için 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor' mitinglerine Samsun'dan başlayacaklarını ifade eden Özel, "Demokrasi için, Ekrem Başkan için Ağrı Dağı’nda da miting yapacağız. Atatürk gibi Samsun’dan başlıyoruz, sonra Yozgat’ta traktörlü miting, her hafta da İstanbul’un bir ilçesinde gece mitingi var" şeklinde konuştu.

OLAĞANÜSTÜ SÜREÇ DEFTERİ

Özel, CHP'li Esenyurt Belediyesi'ne 'kent uzlaşısı' soruşturması nedeni ile kayyum atanmasından bu yana bir olağanüstü süreç defteri tuttuğunu kaydetti. Beşiktaş Belediyesi'ne yapılan operasyonu savaş ilanı olarak gördüğünü aktaran Özel, "Savaşla ne yapılırsa biz de onu yapıyoruz, mücadele, savunma, cesaret, saldırı hepsi bizde var, bundan sonra savaştayız. Madem savaş ilan ediyorsun kabul ama ilk ateşi o açtı. Bir komşu ülke savaş ilan ederse ne yapacaksın? O bana ateş ediyor, vuruyor. Ben duracağım diyemezsin" ifadelerini kullandı.

"BAŞARIMIZDA ERDOĞAN’IN DA PAYI VAR"

Son süreçte en önemsediği noktalardan birinin de imza kampanyası olduğunu aktaran Özel, İmamoğlu için önseçimde verilen 15.5 milyon oy için, "Biz ‘İkna et, teşvik et, sandığa kadar eşlik et’ dedik ve bunu gerçekleştirdik" derken bu başarıda Erdoğan'ın da payı olduğunu kaydetti: Biz ‘İkna et, teşvik et, sandığa kadar eşlik et’ dedik ve bunu gerçekleştirdik. Bunu başarmamızı sağlayan da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Çünkü bize büyük bir haksızlık yapıldı ve bu nedenle ortaya çıkan tepkiyi de örgütleme imkanını bize verdi. Örgütleyen, Saraçhane’ye çağıran, sandığa çağıran benim ama bu büyük enerji, yapılan bu büyük bir hukuksuzluktan kaynaklanıyor.

İLK ADIMI O ATACAK: EKREM BAŞKAN SERBEST BIRAKILACAK

Erdoğan'ın sertleşmesi ile kendilerinin de sertleştiğini belirten Özel, anormal bir saldırı altında olduklarını ve bundan ancak Erdoğan'ın demokratikleşip İmamoğlu'nun serbest bırakılması ile normale döneceğini ifade etti: İlk adımı o atacak, savaşı bırakacak, demokratik zemine dönülecek ve Ekrem Başkan serbest bırakılacak. Sertleşirlerse biz de sertleşeceğiz. Anormal bir saldırı altındayız. Demokrasi varsa varız, yoksa yokuz. Sandık giderse kimse kalmaz.

İMAMOĞLU'NUN DİPLOMASINA İLİŞKİN ÇOK NET KONUŞTU

Ekrem İmamoğlu'nun 31 sene önce İstanbul Üniversitesi'nden almaya hak kazandığı diplomasının iptali hakkında da konuşan Özel, diplomanın yargı yolu ile mutlaka geri alınacağını söyleyen Özel net konuştu:

“Ekrem başkanın diploması idari yargı yoluyla hallolacak. Büyük bir usulsüzlük yaptılar, diplomayı veren yer iptal eder. İşletme Fakültesinde 7’de 4’ü bulamadılar. Üniversitenin yönetim kuruluna getirdiler.

Orada senato yetkili ve kapalı oyla karar vermesi lazım. Bunun yerine açık oy ile ve üniversitenin yönetim kuruluna atadıklarıyla iş yaptılar. Bu derhal iptal olacak bir şey. Ekrem İmamoğlu ile okul arkadaşı olanların diplomasını da iptal ettiler.

İçlerinde Galatasaray Üniversitesi’nde görevli bir kadın profesör de var. Sorbonne Üniversitesi’nden doktoralı kadını lise mezunu yaptılar. Peki, bu kadının 30 yıldır okutup mezun ettiği öğrenciler ne olacak?

Onların arasında halen devlette çalışanlar vardır. Onun verdiği diplomalar ne olacak? Böyle hukuksuzluk olmaz, hiçbir idare hukukçusu savunamaz. Mutlaka idare mahkemesi, bölge ya da Danıştay’dan bu iş döner.”

Kaynak:Sözcü

 

Anahtar Kelimeler: ÖZGÜR : BAŞARIMIZDA ERDOĞAN' !
  • BIST 100

    9393,79%-0,32
  • DOLAR

    38,09% 0,17
  • EURO

    43,00% -0,48
  • GRAM ALTIN

    3947,74% 0,55
  • Ç. ALTIN

    6365,85% 0,65

TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU YASAK AŞK SKANDALINDA KAYINVALİDE VE DAMAT CANLI YAYINDA GÖZALTINA ALINDI

3 İL İÇİN KRİTİK UYARI: 15 KATLI BİNALAR VAR VE ZEMİN SIKINTILI

MAHFİ EĞİLMEZ'DEN "FAİZ SEBEP ENFLASYON SONUÇ" ELEŞTİRİSİ…

ALMANYA'DA İMAMOĞLU İMZALARINA KONSOLOSLUK EL KOYUP YIRTTI

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA: MİLLETLE İNATLAŞMAYIN!

HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULAN BOZBEY: VERİLMEYECEK HESABIMIZ YOK!

BEYKOZ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI FİDAN GÜL GÖZALTINA ALINDI

AKP'Lİ İSİM BÖYLE İSYAN ETTİ: 'ÇÖZÜM, LİYAKAT, EHLİYET, HAK, ADALET'

YUSUF TEKİN'DEN ÖĞRETMEN KRİZİNE AÇIKLAMA…

BAHÇELİ: EKREM İMAMOĞLU'YLA İLGİLİ MAHKEME SÜREÇLERİ İVEDİLİKLE KARARA BAĞLANMALI

28 ŞUBAT KOMUTANLARI YENİDEN CEZAEVİNE GİRECEK İDDİASI! İKTİDARDAN AÇIKLAMA GELDİ

İMAMOĞLU’NUN İPTAL EDİLEN DİPLOMASI: KOMİSYONDA İMZASI BULUNAN İSİM TÜGVA EĞİTMENİ ÇIKTI!

NARİN GÜRAN CİNAYETİNDE İKİNCİ DAVA: TUTUKLULAR ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

PROJE OKULLARDA ÖĞRETMEN KIYIMI İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

BAKAN MEMİŞOĞLU'NDAN "NORMAL DOĞUM" PANKARTI YANITI…

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NDE 17 BAŞLIKTA USULSÜZLÜK TESPİT EDİLDİ

ÜNLÜ RAPÇİ SANSAR SALVO BABASINI DARP ETTİ!

CHP'DEN SAMSUN'DA MİTİNG: ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A 'ERKEN SEÇİM' ÇAĞRISI

İBB OPERASYONUNDA TUTUKLANANLAR ÇEVRE İLLERE NAKLEDİLİYOR! ...

ALMANYA, 13 BİN TÜRK' SINIR DIŞI EDECEK!

ÖZGÜR ÖZEL: BAŞARIMIZDA ERDOĞAN'IN DA PAYI VAR!

HBB’DE 1 YILLIK ÇALIŞMALAR MASAYA YATIRILDI

İSKENDERUN BELEDİYESİ ARAÇ ENVANTERİNİ GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR!

İMAMOĞLU: HİÇ BEKLEMİYORDUNUZ AMA BU BÜYÜK MİLLET UYANDI

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'DAN ÇEVİK KUVVET'E: İNSAN HAKLARI İLKELERİNE BAĞLI KALDINIZ

GÜRAN AİLESİ YENİDEN HAKİM KARŞISINDA

İSTANBUL'DA BİR ERKEK ÇOCUK, ARKADAŞINI DARP ETTİ; ANNESİNİ ÖLDÜRDÜ!

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI KIZILAY’I MERCEK ALTINA ALDI.

GÖZLER MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARINDA…

İDDİA: DEM PARTİ'DEN ERDOĞAN'A 13 TALEP

Yükleniyor


TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU YASAK AŞK SKANDALINDA KAYINVALİDE VE DAMAT CANLI YAYINDA GÖZALTINA ALINDI

3 İL İÇİN KRİTİK UYARI: 15 KATLI BİNALAR VAR VE ZEMİN SIKINTILI

ALMANYA'DA İMAMOĞLU İMZALARINA KONSOLOSLUK EL KOYUP YIRTTI

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA: MİLLETLE İNATLAŞMAYIN!

HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULAN BOZBEY: VERİLMEYECEK HESABIMIZ YOK!

BEYKOZ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI FİDAN GÜL GÖZALTINA ALINDI

AKP'Lİ İSİM BÖYLE İSYAN ETTİ: 'ÇÖZÜM, LİYAKAT, EHLİYET, HAK, ADALET'

  • Çarşamba 22.3 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Perşembe 25.9 ° / 9 ° Güneşli
  • Cuma 28.2 ° / 12.3 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 29 23 1 5 42 74
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
9.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
10.Göztepe 29 10 10 9 9 39
11.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
12.Konyaspor 30 10 13 7 -6 37
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 30 9 14 7 -10 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 29 4 18 7 -24 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47